28.11.09
14:27
Здравейте! Наскоро ми казаха, че тичането за хората с наднормено тегло било вредно за ставите, тъй като натоварвали ставите 2 х собственното тегло. Та върпосът ми е ще ми се отрази ли зле на ставите ако тичам и въобще вярно ли етова, аз съм на 21 г. 1.86 135 кг. Благодаря! П.П. Извинявам се ако темата не е за тук!
28.11.09
15:26
казано от cool`man на 28.11.09, 14:27:
Здравейте! Наскоро ми казаха, че тичането за хората с наднормено тегло било вредно за ставите, тъй като натоварвали ставите 2 х собственното тегло. Та върпосът ми е ще ми се отрази ли зле на ставите ако тичам и въобще вярно ли етова, аз съм на 21 г. 1.86 135 кг. Благодаря! П.П. Извинявам се ако темата не е за тук!
Натоварването на ставите зависи много от терена, ъгълът, под който се осъществява контактът на ходилото с него и т.н...
Добре е да започнеш с разходки и с колело в залата, докато свалиш малко от килограмите. Една травма в стъпалата или коленете би те отказала от спортуването, а оттам и килограмите ще се покачват.
Ако си от българската Монтана, то ще ти е идеално да се качваш до Петолъчката (Дианата). След спринтовете, качването по стълби ще ти гори най-много калории.
И обърни внимание на храненето, ако то е повече от изразходеното с тичане и т.н. - няма да свалиш.
УСПЕХ!
Благодаря за съвета! Тренирам кик бокс и от него свалих околу 15 кг. (+/-). От БГ Монтана съм попринцип, но в момента съм в друг регион на Б-я. От скоро пак започнах да следя храната си и да тренирам пак кик бокс и се чудех дали да започна и тичане, за това попитах за съвет от за натоварването на ставите. Теренът по който мога да тичам е асвалт (мисля да си купя рънинг маратонки) и явно ще го комбинирам с изкачване по стълби след тичането. Мисля да ги комбинирам с фитнес в различни дни като например:
-понеделник тичане
-вторник фитнес
-сряда тичане
-четвъртък бокс
-петък тичане
-фитнес
-неделя бокс
(или да комбинирам упражненията от фитнеса с бокса в едно) всичко това + диета
П.П. след тичането, с каква скорост да изкачвам стълбите?!
Мнението беше редактирано от cool`man на 28.11.09 15:43.
28.11.09
15:46
казано от cool`man на 28.11.09, 15:41:
П.П. след тичането, с каква скорост да изкачвам стълбите?!
Ако ще го правиш с постоянно темпо - пулсът трябва да е някъде между 65%-75% от (220-годините).
Ааа за бягането..донякаде но много е важно да бяга6 правилно! 80% от тея които бягат за здраве бягат гре6но...когато бяга6,грубо казано не трябва да се 4ува по4ти никакъв 6ум..бяга се на пръсти а не на цяло ходило :)
казано от Николаи на 28.11.09, 15:54:
Ааа за бягането..донякаде но много е важно да бяга6 правилно! 80% от тея които бягат за здраве бягат гре6но...когато бяга6,грубо казано не трябва да се 4ува по4ти никакъв 6ум..бяга се на пръсти а не на цяло ходило :)
Благодаря за съвета! :)
казано от Николаи на 28.11.09, 15:54:
Ахаааааааааааааа, виж ти каква била истината ...
Това със шума в Академията за Нинджи ли го научи?
Тичането само на пръсти, особено за човек, който не е тичал цял живот, ще го изморява твърде бързо. Както вече Oranje каза, най-важно е поддържането на оптимален пулс по време на кардио тренировката. И е хубаво да тичаш с маратонки с дебели подметки.
Внимавай да не направиш някоя беля. Защо не въртиш колело като за начало? Така ставите не се натоварват.
Мисля да започна това—-> http://www.bb-team.org/articles/1588/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=article_refs през пролетта. За зимата кик бокс фитнес леко.
Сега се задава зима и тичането на вън е малко трудно осъществимо.Така че върти в залата докато стане приятно навън и тогва с 15-20,че и повече кг по-малко ще ти е доста по комфортно.
За това дали в академия за нинджи съм го нау4ил...като не знае6 за6то пи6е6? 8 години футболист съм бил , и съм говорлил с трениори по лека атлетика ,и футболни трениори..и 6ума и сурненето на краката са основна гре6ка при 80 % от бяга6тите.Следва6тия път като ре6и6 да си забавен се замисли малко
Мнението беше редактирано от Николаи на 29.11.09 08:38.
29.11.09
08:51
Адаш, виждам, че и името не можеш да си напишеш... да не говорим за мненията ти.
С тази грамотност НИКОЙ няма да взима на сериозно казаното от теб. Помисли над това... ако желаеш.
cool`man, техника на тичането наистина има и определено е от значение при всички случаи (не само при повечко килограми).
Повече за нея - от квалифицирани хора, не от неграмотни футболисти, които не подозират за съществуването на буквите Ш, Щ и Ч.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.11.09 08:57.
29.11.09
16:58
Според мен най-добре ще ти се отрази бързото ходене.Ако ще бягаш по-добре да се посъветваш с някой,защото съм почти сигурен,че не се бяга на пръсти :roll: .