Болка в краката

26.11.09
09:29

Здравейте!
Чудя се какво да правя, защото отскоро пак тръгнах да тичам сутрин, но бях прекъснал малко преди това и сега имам една остра болка в областта на прасците...от вътрешната страна и то не самият мускул, а по надолу, малко над глезена. Това продължава вече втора седмица и ми пречи на тренировки и всичко останало...Да предложите някакви лекарства, мазила и тем подобни?
Не съм тичал скоро нито съм натоварвал краката, но болката продължава. :(

EK

26.11.09
09:52

Лекар!!

Между прасеца и глезена се намира ахилесовото сухожилие. Ако правилно те разбирам - там е проблемът при теб. Това сухожилие е едно от най-големите и яките в човешкото тяло, то държи държи трупа изправен и поема натоварването при всяко движение, когато човек стъпва на краката си. Контузиите в ахилеса почти без изключение са тежки и се възстановяват бавно. Не си прави шега с това, силно се съмнявам, че болката ще отшуми сама. Дори да спре да те боли когато не натоварваш, когато натовариш глезенът ще те заболи отново.

Възстановявах възпален ахилес около месец с физиотерапия, не тренирах още почти месец след това.
Върнах се към нормално натоварване почти година след контузията. Майтап с ахилеса няма.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.09 12:37.

29.11.09
21:44

Мерси за бързите отговори. :)
Бях на лекар и се оказа, че съм се пресилил с тренировките, сега 10 дни съм на Movalis 7.5mg и да се надяваме без повече такива проблеми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1