Приемане на креатина - с какво?

SS

16.02.05
17:27

Здравейте!

Изчетох почти всички теми за креатина във форума. Интересува ме с какво да го приемам и с какво той би имал най-голям ефект. Също така ако някой е пил креатина на Нутришън да ми каже какво му се е ‘случило’ :) (демек качил ли е нещо, свалил ли е нещо :) )

п.с.  вярно ли е, че не е добре да се пие кафе когато се приема креатин, защото аз пия по 3 големи чаши кафе на ден.

нк

WO

16.02.05
18:51

креатина го пий с богати на захароза или фруктоза сокове или с декстроза.....аз не ти препоръчвам кафето, даже бих ти го забранил изобщо, понеже неутрализира действието на креатина

SS

16.02.05
19:13

Дори съвсем малко кафе ли му влияе зле?

16.02.05
19:41

Аз не виждам как ще неутрализира креатина, ако се пият по - различно време.

SS

16.02.05
23:22

Кафето го пия така -  Сутрин 7:00 закуска + кафе. В училище мога да не пия(но по-често пия), на обяд пия едно кафе към 1, 1:30. Кажете ми кога да приемам креатина, така че дан е се неутрализира. ПИЕНЕТО НА КАФЕ В УЧИЛИЩЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

нк

SS

22.02.05
11:13

Моля ви се дайте отговор, че тея дни ще го взимам!

23.02.05
00:49

Моля личен съвет е да зарежеш кафето тотално докато взимаш креатина, защото то освен, че предизвиква киселини има и доста добър диуретичен ефект, който противодейства на водозадържащия такъв на креатина. Решението си е твое, но аз през месеца докато взимах креатин зарязах кафето, а после вече бях свикнал да се будя и (да стоя буден) без кафе и го отказах съвсем.

КИ

23.02.05
17:33

На Мусаши на креатина пише горе-долу следното: “Пийте креатина със сок от червен грейпфрут за най-добро усвояване”. :D

23.02.05
21:13

Към автора на темата - креатина приемай с прости захари, но не заедно. Примерно, ако 15 минути след тренировна приемеш глюкоза, то 15-20 минути след нея приемаш протеиновия шейк и креатина.
Това време е необходимо, за да достигне Инсулина пик в кръвта.

27.02.05
01:07

[quote author=”Киката”]На Мусаши на креатина пише горе-долу следното: “Пийте креатина със сок от червен грейпфрут за най-добро усвояване”. :D

Би ли могъл да препишеш дословно оригиналния надпис (не глупавите преводи) на кутията???
Тия идиоти ли са? Креатина се разрушава в кисела среда... Да не би да е пишело grape juice - гроздов сок (който също е с ниско pH, ама поне има повечко глюкоза)??

27.02.05
09:16

скоро четох, че последните изследвания отричат съществуващата доскоро теория че приема на кафе намалява /а не че тотално неутрализира/ ефекта от креатина.

КИ

27.02.05
16:06

[quote author=“Slade”]Би ли могъл да препишеш дословно оригиналния надпис (не глупавите преводи) на кутията???
Тия идиоти ли са? Креатина се разрушава в кисела среда... Да не би да е пишело grape juice - гроздов сок (който също е с ниско pH, ама поне има повечко глюкоза)??

Гроздов сок е. Аз не го пия това, а един приятел, който се радва на рекламите. :)

WO

27.02.05
19:31

[quote author=“Pars”]скоро четох, че последните изследвания отричат съществуващата доскоро теория че приема на кафе намалява /а не че тотално неутрализира/ ефекта от креатина.

а дали са достоверни ?

UC

27.02.05
19:46

креатина го пии с вода и в водата ссложи и една пълна чаена лъжица мед разбии после слагаш креатина в устата и  гулташ с водата дето е с мед

27.02.05
21:15

Ми значи с креатина след тренировка е добре да се приема малко обикновенна, няколко щипки, тъй като поне доколкото знам тои се свързва с натрия в солта за да влезе в клетката.
Като гледам доста теми за креатине са отворени та тези дето се интересуват как да приемат креатин и общо взето неща свързани с него нека прочетат тази статия.
Ето ви един цитат от нея:
In order to illustrate the importance of this, one study demonstrated that muscle creatine uptake was more dependent on sodium than insulin (Willott et al., 1999)! We all know how important insulin is for creatine uptake, so discovering the importance of sodium is an exciting find!

04.04.05
01:13

Креатина наи добре се усвоява с ПРОТЕИН.......... а сам 4ел глупости като не трябвало да се пие с него .....или ако се пие да не е с пове4е от 15 грама

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1