21.02.05
21:36
здравейте хора :D ами ас съм шлайфист на 17 съм тежа 54 кила имам някак си много слаб скелет видях в сайта че соята много ще ми помогне вие какво ще кажете искам да кача до 63-65 кила демек 9,10 кила маса какво ще ми препоръчате сичките ми мусколи са дълги не широки ям оясно много а не ми се лепи тва на какво се дължи ?моля ви посъветвайте ме какво да хапвам и по колко пъти на ден моля ви се и какви опрайнения евентуално за начало да започна ас съм много издръжлив на натоварване по 7-8 часа на ден работя много тежка работа и пак не се оморявам но не ставам по як и по голям ами само по издръжлив не раста ами ставам по издръжлив само .... :cry: моля ви помогнеме ми предварително благодаря на сички дет ще напишат нещо :wink:
Модерирано от Eclipse
Ще Ви помоля занапред да ползвате Кирилица, ако нямате инсталиран, Форума има вградена.
При повторно нарушение ще има санкции!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 08:42.
21.02.05
22:06
kakvo 6te mi preporu4ate
Първо препоръчвам да пишеш на кирилица. Второ препоръчвам да научиш разликата между “о” и “у” ( muskoli oprajneniq ojasno omorqvam.
Трето- по темата- за да качиш яж всичко и по много! Наблягай а въглехидрати (хляб, ориз, картофи, сладко яж дори)...
егати и човека си .... пиша бързо за тва греша и повярвай ми имам мн мн повече акъл от тебе в повече нещо от тебе така че недей се прави на много умен молим ти се
Ще Ви помоля да спазвате добрия тон!
e s kolko hrana da zapo4na gore dolo da ne pretovarq organizma si ?
Колко пъти трябва да ви се направи забележка, за да започнете да спазвате правилата?! Получавате последно предупреждение.
Mr_Muskul
извинявам се не съм обърнал внимание че се пише на бг сега вече след кат се извиних публично ще ми помогнете ли ?
е добре колко много да хапвам даите някав савет хич ме няма в тая работа се пак сум шлайфист не фитнес маняк моля ви даите някво примерно начало за 174 и 54 кила тегло
22.02.05
18:27
Еми пич, нали ти казах (ти обаче се хвана само за тва за българския)- яж колкото можеш по-често и по повече- ефектите 100% ще дойдат...
Наистина никой не може да ти каже точно колко и какво трябва да ядеш, за да качиш 10 кила. И не мисли че става лесно, поне година ти трябва.
Съвет ти давам, нищо повече: чети тук във форумите, а и на други места всичко за храната и храненето-това за мен е наука. Научи какво са белтъците, въглехидратите, мазнините и калориите. После си изчисли нуждите на организма, повиши приема на калории на ден и ..започваш да качваш килограми. Ако тренираш ще са мускули, ако само ядеш много И НЕ ТРЕНИРАШ-СЛАНИНИ. За съжаление не мога да ти кажа колко яица, вафли, месо, хляб и т.н. трябва да изяждаш-това само ти можеш да си прецениш. Направи си хранителен режим и ще го обсъдим пак във форума.
Пиша ти по-дълго, защото във форума почвам да забелязвам малко язвително и пренебрежително отношение към по-новите юзъри и форумите губят от очарованието си. Наистина писането накирилица обаче е повече от наложително, защото “маймуницата” избожда очи.
Успех!!
23.02.05
12:48
54 кила 17години човече вземи се в рьце
THE RAP CHANGE STILL DRE
23.02.05
16:00
Добре е че си осъзнал че ти трябва мускулна маса още на тази възраст. Който и да питаш ще ти каже че маса се прави на маса. Когато почнах фитнес бях точно с твоите размери но за една година раката ми нарастна сас 7 сантиметра и качих около 8 килца. Разбери че тялото ти на ден се нуждае минимум от 2 грама белтаци на килограм телесна маса или както е в твоя случай 2х54=108
108 грама са нищо работа просто се опитвай да ядеш през 3 часа, не се оставяй да огладнееш за да се нахраниш, яж много мляко без значение дали кисело или прясно и работата ще стане. А доколкото фитнеса във форума има много добри сплитове както за начинаещи така и за напреднали. Пожелавам ти успех ако има нещо питай 8)
ами мерси на сички за са ми драснали дайе и по един ред а за оня дет е написал да се зема в раце ... пич абе аз вече се зех ще зимам 500 лева начална заплатка а ти кои знае какво ще бачкаш за някви си мижави 300 важното е умът а не мусколите да ти кажа ако не знае знаеш аз искам само да се вкарам в минимума така да се каже от 54 да стана 59 или най много 65 не повече толко ми стига направо...само някви кухи лейки се мислят за много умни...
ама аз незнам как да си сметкам белтачините и сичките други неща :( много съм назад с тая работа... аз за тва се обръщам към вас за помощт :D
23.02.05
21:04
ами виж сега то не е трудно да си изчислиш белтаците както казах трябват ти минимум 2 грама белтаци (протеини) на килограм телесна маса следователно щом си 54 килограма 54 х 2 = 108 грама. Това е минимума на ден с който ще качваш маса. В една кофичка кисело мляко има около 20-30 грама протеини. Яж по две кофички кисело мляко на ден а останалото от месо, яж много месо, месо, месо не избирай, ориз, боб, яж тези неща и ше видиш как ще пораснеш.Аз например ти препорачвам
закуска: Овесени ядки с кисело мляко и 5 варени яйца като за начало като от 6-те яйца яй само 2 жалтъка
между закуска и обед:1 кофичка кисело мляко с 2банана например или с фавлички
обед:носиш си на рабора ориз или най добре орис с пиле и тапчиш колкото можеш
следобед:пий мляко прясно с някакви плодове все пак да не получиш недостиг на витамини
вечеря:месо месо месо каквото намериш бухай колкото можеш
и общо взето тва е ако са храниш по сравнително този начин няма как да не постигнеш това което искаш :)
мерси vitman верно мразя кисело мляко но както и да е ще свикна или ще потърся някав заместител :lol: може би второто а зашо да не хапвам примерно соя гледам че има мн мн мн белтъчини ??? а тука гледам и имаше некво лекарство се води маи маи на име Инозин монофосфат тва има ли ефект как мислите?? а ако си купя креатин 300 грама и пия 5 дена по 20 грама и после по 5 грама на ден след кат се заредя дали ще има ефект ?? или 20 грама ми е много за тия кила ? иначе за храненето незнам требе да седна един ден и да видя колко мога да побера без да ми стане кофти и после ще го споделя да видя какво ще кажете :wink:
24.02.05
15:46
Ами първо научи се да ядеш мляко и всякакви други млечни продукти (кашкавал, сирене и др.). Второ още си в самото начало и не ти препорачвам да взимаш никакви лекарства или хранителни добавки освен чист протеин. Просто няма смисъл още от това защото ако например започнеш да взимащ креатин сега по нататака той няма да ти действа. Опитваи се да се храниш така както ти казах и не взимаи никакви хапове, анаболи, и т.н. само протеин както казах. Това според мен е най добре за този етап.
24.02.05
20:12
Кав си ти бе пишлеме :evil:
Наиш ли колко ма ебе шибаната ти заплата :evil:
Аз за добро ти го казах да качиш някое килце.
Относно кво ша работя,aз уча в езикова гимназия
PS:Модераторите, извинявам се за тия думи ама много се ядосах
24.02.05
20:29
[quote author=“korn___”]hahaha pi6leme 6te vika6 na maika ti :lol: tva 4e si po golqm ot mene misli6 li 4e 6te se spasi ot pistoleta mi a ? off ... ama 4e hora….
Пиши на балгарски и ако ще се заяждаш с хората не очакваи да ти помагат :?
видело се е от вас помощт няма да получа както и да е айде
по-здрави както казвате тука :lol:
слушаи сиа брато ако си влезнал да се хвалиш колко зимаш колко си умен и как ша ни изтрепеш с пищова хубаво ма мисла че не му е тука мястото отделно че е много лесно да обиждаш кои ти падне през нета измисляш си некво име неква историика и готово никои не те знае какъв си и що си само че по същата логика и ти не знаеш кви сме така че се вземи в ръце и не напрягаи обстановката
24.02.05
21:31
Чета и се смея ha ha ha ha ha ha :D :D :D
Пистолет ha ha ha ha ha ha ha ha
Искам да те питам воден ли имаш предвид
Щото незнам дали можеш да дьржиш истинсни
PS:Няма да се заяждам повече с теб щото явно нещо ти хлопа
дьската. А едва ли на някой му се чете как ша ма трепеш с пистолет
Ha ha ha ha ha ha ha ha
24.02.05
22:19
[quote author=“6efa”]слушаи сиа брато ако си влезнал да се хвалиш колко зимаш колко си умен и как ша ни изтрепеш с пищова хубаво ма мисла че не му е тука мястото отделно че е много лесно да обиждаш кои ти падне през нета измисляш си некво име неква историика и готово никои не те знае какъв си и що си само че по същата логика и ти не знаеш кви сме така че се вземи в ръце и не напрягаи обстановката
Много добре го каза браво :) !Този форум е изцяло посветен на спорта и в часност културизма.Ако имаш нещо да споделип или да попиташ даваи, а пистолета си го показбаи другаде :evil:
Готин, не си хвали си пикливата си заплата и не обиждай членовете на форума, защото аз самия щях да ти кажа някои тънкости, но тъпия ти характер ме накара да пиша единствено и само препоръки от рода да си навреш ръцете надълбоко в джоба си и да си пазиш кинтите, а не да пръцкаш върху клавишите и всичко да слагаш под общ знаменател!
Каква помощ искаш бе - плати ми и ще ти дам такава! Като си толкова отворен, дори елементарна калкулация за дневната ти белтъчна нужда няма да ти дам!
Ако говориш сам за акъла - твърде си самовлюбен. И друго, нито си ми на парите нито на годините за да си толкова самогорд!
24.02.05
22:41
Недейте така,бе! Какво толкова?! И аз взимам по 10 хилядарки на месец(а дори не работя), возя се с танк на училище и се шматкам с калашник :D .
Мако извън темата
Темата явно се изчерпа, но мисля да обобщя нещата, тъй като в началото реших да помогна с 1-2 съвета....ама то от хранене докъде се стигна..
Дразнех се на мнението на хората, когато ги слушах да казват” Само комплексарите ходят на фитнес”. Дори и по “Сблъсък” имаше такава тема. Яд ме беше, псувах ги наум и на глас, защото знам колко труд влагат хора като мен и 99 % от хората, които са във форума и в залата.
Сега обаче взеха да ми се проясняват нещата. Този 1%, който остава успява да създаде толкова погрешно впечатление за ТРЕНИРАЩИТЕ. Пиша го с главни букви, защото има и “трениращи” само на думи.
Дотук нищо не казах, но сега ще се изясня: Моля ви “трениращи” не ни карайте нас ТРЕНИРАЩИТЕ да се чувстваме неудобно заради вашата глупост и комплексите ви!
Не конкретизирам никой...няма персонална насоченост постът ми.
Успех на всички!
П.С. Ако някой иска да ме напсува след този пост, да е с Л.С. :D