Присъствието на фирмени представители във форума

Прескочи до:

Привет,

От известно време форумът търпи критика заради присъствието или по-скоро поведението на фирмените представители тук. Пускаме съответната анкета, за да се допитаме до мнението на всички потребители, които имат отношение към въпроса, т.е. по някакъв начин представителите им пречат или помагат.

Допитването се отнася до групата консултанти във форума, които участват с фирмени и/или лични акаунти. Разчитаме на вашата позиция, за да може да вземем адекватно решение. Фирмените представители също са добре дошли да коментират темата.

Ако сметнете, че анкетата може да се разшири, споделете. Благодаря! :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.01.10 20:04.

19.11.09
15:39

Не ми се струва редно те да бъдат ограничавани по някакъв начин в достъпа до форума.  Техните мнения са не по-малко важни от тези на всеки редови потребител тук, а и в доста случаи те са по-наясно с някой теми (най-вече засягащите хранителни добавки).

Разбира се, че те ще държат да представят своята марка в най-добра светлина. Логично е и очаквано. Но затова всеки носи глава на раменете, за да преценява, претегля и да избира. А и обикновено се получава дискусия, която стига да не излиза от добрия тон, може да е полезна за всеки интересуващ се.

19.11.09
16:37

Според мен повечето (не казвам всички) са доста компетентни хора и дават ценни съвети на потребителите. За добавките всеки си преценява сам, така че не мисля, че трябва да се ограничават.

19.11.09
17:27

Определено има какво да научим от тях, но от известно време форума се превръща на бит пазар. Появява се някой новорегистрирал се потребител и задава въпрос като дали да използва добавки и какви. В следващия момент няколко представителя се включват и започват да му казват едва ли не, че трябва да ползва добавки и то техните добавки. Може би трябва да се сложи някакъв ред на всичко това или просто представителите да си имат уважението, както един към друг, така и към потребителите. Просто не може един представител да напише, че продуктите на друг са боклук......всеки ще се досети за една от темите, в която се случи това. Всеки представител си има тема, в която може да напише, че неговия продукт е най-добрия в света, така че не виждам смисъл да се правим като циганите на пазара “бате ела при мен, моето е най-доброто”.

Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 19.11.09 17:29.

19.11.09
17:41

Не смятам, че трябва да се ограничават в правото им на коментари където и да било. Ще дам пример защо смятам така. Ако потребител попита за еди кой си прохормон и не получава отговори или отговорите са очевидно некомпетентни, редно е вносителят Х да разясни за какво иде реч. Тук идва обаче субективното пристрастие и изопъчаване на факти или спестяване на странични ефекти с цел да се плимами клиента. Т.е. монетата си има 2 страни. Няма как да се каже на вносителите - да, ще участваш, но само с безпристрастни коментари.
Забелязал съм, че вносителите не се включват по никакви теми, освен тези за добавки (е, имало е и изключения, разбира се, но принципът е въздържанието). Това може би навежда на мисълта, че щом ще си обсъждат само добавките, то да си стоят в раздела. Пак казвам, такова ограничение не е от полза.
Дразнещо е когато влязат в пререкания. Но от друга страна ги разбирам, борба за пазар :)

19.11.09
18:55

Ами въпрос на етика е.
При всички случаи трябва да има контрол, може да има сърдити  вносители, но по-добре редовия потребител на форума да е доволен.
Лично аз като вносител НЕ СЪМ препоръчал нито един свой продукт тук.
Това е мой избор, не твърдя че е най-добрия.
И съответно смятам, че препоръките които давам са съвсем обективни.

Много сложен въпрос. Някой вносители направо се оливат, а други като mitaka101 дори незнаех, че внася нещо и още незнам за какво става въпрос.

казано от korpusito на 19.11.09, 16:37:

Според мен повечето (не казвам всички) са доста компетентни хора и дават ценни съвети на потребителите.

Така е... знаещи и опитни хора, без съмнение, полезни за форума и потребителите му.

казано от korpusito на 19.11.09, 16:37:

За добавките всеки си преценява сам, така че не мисля, че трябва да се ограничават.

Не е точно така... много хора не могат да се ориентират в разнообразието от хранителни добавки. Затова и питат...

казано от mitaka101 на 19.11.09, 18:55:

Ами въпрос на етика е...

Ето това е истината! Ако тези хора имат личен и служебен акаунт, то е въпрос на лична етика и уважение да не смесват местата и предназначението на всеки от тях.

Разбира се, че трябва да присъстват. А ние понеже сме българи и сме все наобратно се опитваме да им пречим така ли?
Трябва да подкрепяме хората които все пак полагат труд да внасят и разпространяват. Може да изкарват пари от това, може да слагат високи цени, но ако ги нямаше хич?
Вече дали ще купувате си е лично ваш избор.
Това да се опитваме да ограничаваме разпространителите на хранителни добавки тук е като да искаме да махнем всички реклами от телевизията, защото само ни карат да купуваме нещо и то в доста продължително време.
Просто четете повече за да се ориентирате и избирате сами, а нека диструбуторите да предлагат. Без предлагане няма търсене, няма и избор. А в избора е истината. Нали не мислите, че в заведенията на бара бутилките са наредени една до друга и така десетки видове нали? ;) Предлагането създава търсене и избор. Възползвайте се от това, а не се гневете, че някой е пуснал тема с промоциите си и предимствата си пред другите.

Ами Гоше незнам дали следиш форума, но наистина положението по отношение на някои вносители не е розово. Аз лично много се радвам, че на Митко му е направило впечатление, че форума търпи критики заради подобно поведение.
За мен не е нормално някой невръстен тинейджър да седне да пише лог на продукт като го изкарва по важен от водата, и в същото време се оказва, че досега се е хранил като жена, а новата тренировка и диета с която е вдигнал тегло, е съставена от един от най добрия в спорта. Разбира се за този един, и прекрасното хранене и тренировка плод на неговия гении,  нищо не се споменава просто се хвали хапчето/прахчето/чорбичката. Веднага влиза вносителя и почва да обяснява за манталитета в БГ, за това как било в Чужбината, как трябвало да се прави и т.н. глупости.
Не е трудно да се сетиш, че всеки тинейджър решил да вдигне тегло прочитайки темата ще събере пари не за храна, протеин или да ходи по девойки, ами за въпросния продукт.
В друга тема пък, официален вносител влиза в темата на друг вносител и обяснява на аудиторията, как продуктите на “този” не струват защото са евтини и съответно боклуци заради цената и това, че са от Румъния е показателно.
Изобщо грозна картинка. Пък си имаме един закон за лоялната конкуренция, имаме си една комисия която след за тия неща, за съжаление следи както всички комисии в бг. Ясно, е че собственика на сайта може да въведе вътрешни правила за поведение и те да се спазват.
Не е нормално един вносител да не пропуска да натърти и намекне потупвайки по рамо всеки закупил неговия продукт докато друг никой незнае какво изобщо внася.
Аз съм сигурен, че поведението на редица вносители в БГ принуждава средния спортист, да търси други алтернативи и рано или късно ще се сети и ще измисли нещо масово и достъпно.
Лично на мен вносителите повече ми помагат отколкото да ми пречат, но това е защото имам сиво и мога що годе сам да преценя, но със сигурност е много дразнещо да четеш мерене на мускули.
И да определено потенциала на вносителите е много голям.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 25.11.09 05:32.

25.11.09
10:57

Положението във форума става доста напрегнато във връзка с агресивната реклама на добавките, а и също така агресивната защита, ако някой каже нещо на въпреки на вносител. Трябва да се измисли нещо, защото дразгите се разпростират във всеки един раздел, без може би темите извън фитнеса или честитките за рождените дни. От друга страна разбирам представителите, защото ако един се опитва да се държи на ниво и не бълва реклама постоянно, то друг не престава да рекламира, че си и позволява да пооплюе продукт на културно държащия се колега и от там започва следенето във всяка тема кой вносител ще си изрекламира продукта, за да може да му се отвърне на контра и кръга се затваря. Мен лично препирните не ми бъркат представите за това кое е качествено и кое не, нито по този начин ще бъда мотивиран да си купя еди кой си рподут, просто е грозно и дразнещо да гледаш как се ядат един друг. Едно момче превъзнесе слин сейн-а, имаше няколко поста, които обориха канстатациите на момчето, че едва ли не постиженията му се дължат само на добавката (без никой да казва, че добавката не струва!!!) и Маринов опищя темата, че сме го плюели... Излиза, че вносителят изцяло стои зад мнението на потребителя, който твърди, че въпросната добавка е с основна заслуга в покачването на 8кг мускулна маса. Да отстояваш подобна позиция е глупаво, защото ако 8 кила се качват само благодарение на слин сейн-а, хора замислете се дали това са само билки и дали не бърка доста на дълбоко в организма магическата отвара. Отново повтарям, БЕЗ нокой да е казал нищо против добавката му, вносителят се възмути от българите, че вечно са недоволни. И това е просто последния пример в една от актуалните за вчера и днес теми. Мнението ми за достъп на вносителите до всички теми си е същото - нека имат такъв, но по някакъв начин трябва да се въздържат.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.11.09 11:03.

25.11.09
12:16

@Стоянчо как разбираш в онлайн чат, че някой човек “опищява” темата. Къде видя превъзнасяне???
Човек пуска ревю и споделя, че е доволен и това е ПРЕВЪЗНАСЯНЕ така ли? Когато ти споделиш, че си доволен от еди кой си протеин на еди коя си марка ти превъзнасяш ли се или “опищяваш” ли темата по този начин, както ти се изразяваш? Благодарение на теб и други темата на момчета се превърна в чат относно маркетинга във форума. Много интересно наистина. Хич не ви прави чест на повечето да плюете постиженията на хората.
Наистина нямам думи.

Излиза, че вносителят изцяло стои зад мнението на потребителя, който твърди, че въпросната добавка е с основна заслуга в покачването на 8кг мускулна маса.

И ако обичаш не си изсмуквай обвинение от пръстите и да преценяваш вместо мен , какво е моето мнение.
Тези 8 кг са качени благодарение на режима, на тренировките, и на добавката, като потребителя е спазвал стриктно тренировъчна и хранителна програма.Това самият той си го е написал в мнението, което ти така УДАЧНО си “забравил” да споменеш. Следващият път прочети 2-3 пъти нещо, което смяташ да цитираш.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 25.11.09 12:24.

25.11.09
12:43

Г-н Маринов, аз с какво съм накърнил чувствата Ви в онази тема? Кое не ми прави чест?! Аз защитих момчето, което беше нападнато от хора, които твърдяха, че не може да е качил 8 кг!!! Но после подкрепих и head hunter в разсъжденията му. Кое ме прави грешен в очите Ви? Къде съм изопъчил нещата? Какво ми цитирате с удебелен шрифт, като цитатът не ви носи никаква полза, аз съм написал извод - “Излиза...”. Нямате право да ми забранявате да правя изводи, защото ако Вие имате такова право, аз ще си измисля правото да Ви забраня да рекламирате във всеки ваш пост. Явно и не знаете какво означава човек да цитира нещо - означава да се пресъздадат с точност думите му. Аз не съм ви цитирал никъде!

25.11.09
13:11

Сашо, погледни си пак двете мнения в темата и помисли дали ти не си човека, който подскочи като ужилен срещу другите коментиращи ревюто. А в същност се дадоха много точни коментари, относно това дали един тинейджър има въобще някаква нужда от добавки. Взе да нападаш потребителите, но не забравяй, че от тях ще спечелиш и от тях ще изгубиш. Ти може да си пишеш във всеки пост за чудесния слин, и наистина в твоето ревю постигна отлични резултати, но разбира се не споменаваш килограма протеин на седмица, бцаа и т.н........а всичко дължиш на внасяната от теб добавка. Айде да не продължавам да пиша, че ще подскочиш още повече.

Не знам до къде ще стигнеш с тази политика, да не даваш нещо лошо да се каже за твой продукт.....Сори, ама сме хора и винаги ще има много доволни и много недоволни.

Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 25.11.09 13:12.

HE

25.11.09
13:49

казано от mitaka101 на 19.11.09, 18:55:

Ами въпрос на етика е.
При всички случаи трябва да има контрол, може да има сърдити  вносители, но по-добре редовия потребител на форума да е доволен.
Лично аз като вносител НЕ СЪМ препоръчал нито един свой продукт тук.
Това е мой избор, не твърдя че е най-добрия.
И съответно смятам, че препоръките които давам са съвсем обективни.

Ами какво да кажа освен, че много държа да ти стисна ръката поради тази причина. Чак сега като го обяви видях това с дребничкия шрифт в подписа ти. Е не мога да кажа нищо освен, че доста вносители трябва да вземат пример от теб.

@Radi_boy_ и Стоянчо казаха всичко вместо мен. Мога да допълня само, че и да забраните акаунтите на вносителите да постват извън техния раздел /и лични и фирмени/ пак си има разни ботове дето са научили 3 добавки на кръст и присъстват като препоръки във всяка тема. Агресивната реклама беше една от причините да обявя бойкот на БГ вносителите - добавки от БГ няма да си купя повече!

25.11.09
14:31

Да бе в Ю Ес Ей рекламата вуобще не е аресивна нали ? Там се дават стотици хиляди левове за реклама .. Американците са царете на маркетинга .. Според мен си е напълно естественно да рекламират , но трудно ще се намери решение на проблема ..

25.11.09
18:54

казано от ShoCkk на 25.11.09, 14:31:

Да бе в Ю Ес Ей рекламата вуобще не е аресивна нали ? Там се дават стотици хиляди левове за реклама .. Американците са царете на маркетинга .. Според мен си е напълно естественно да рекламират , но трудно ще се намери решение на проблема ..

Добре де в САЩ се дават не хиляди а милиарди за реклама и там пропагандата е навсякъде във всичко , и във все един момент. Ама дай и тука да стане така ? Защо? Тва че американците правят добрите добавки незначи че трябва да живеем тяхния живот и понасяме толкова агресивна реклама. Живял съм там за кратко , мога да давам доста примери и да ми казваш че щом там е така значи е нормално и задължително и тука . А не мерси.
A по истинската тема : Маринов сега обира негативите от тази агресивна реклама във форума последно време. Не че и той не се изпусна ама не трябва всичко да се насочва само към него. Той поне направи лог с продукта си постна снимки и реално можеш да се убедиш че вносителя е ползвал продукта и лично е запознат с него.  А че продукт само с 2 билки уж в него да е резултатен колкото стероидите няма как да стане. Ама той поне го е пробвал. Ами други вносители как могат да внасят 15 фирми с по 30 вида добавки и за всяка една може да ти опише какъв невероятен ефект ще имаш  и как това е най-доброто в класа си. Без да  е пробвал 70% от тях сигурно само по етикет ли , то пък и да си наясно със съставките като са комбинирани 12 как разбра какъв ще е крайния ефект. Пък и как решават че това е най-доброто в класа си? Пробвали  са всички от конкуренцията? Едва ли....
Ама всеки реве в останалите теми за агресивна реклама , да не се месят вносителите, много им стана , а сега когато админа пусна анкета по темата да се вземе някакво решение почти никои не е гласувал???

Мнението беше редактирано от target на 25.11.09 19:02.

HE

25.11.09
20:10

Искам да се изясня - не съм насочвал нищо срещу никого!
Просто това беше темата която се яви катализатор на всичките рекламни трикове. Също така не говоря срещу никой конкретно, а за почти всички като цяло. Има и изключения, но те си знаят кои са пък и Вие потребителите виждате кой, как, кога и какво. Просто е време вносителите да вземат да си ползват личните акаунти по предназначение, а не с рекламна цел и ако ще рекламират нещо то да не е по начин който да дразни потребителите - та нали все пак точно към тях е насочена рекламата.
Още веднъж ще кажа, че нямам нищо против Сашо - той е един от малкото който ползва акаунта си по предназначение /освен рекламата/ и точно за това имам дори симпатии към него, но това по никакъв начин не променя отношението ми към случващото се.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.11.09 21:11.

25.11.09
21:06

След толкова казани неща няма какво да допълня.
“Само до специализирания за тях раздел, само фирмените акаунти, без реклама в личните”

Естествено, че анкетата няма да покаже желанието на обикновения потребител...вносителите на добавки са почти толкова, колкото и активните потребители във форума, а ако се вземе предвид, че някои от тях имат по 2-3 различни акаунта(което не би трябвало да се допуска) се сещате накъде ще иде анкетата...

Искам да благодаря на администраторите, че са забелязали избухналото наскоро недоволство на потребителите, на които им писна от тази агресивна и доста нахална рекламна дейност във форума от страна на вносителите на хр. добавки. Аз бях един от първите, повдигнал въпроса и се радвам, че не само на мен ми е направило отвратително впечатление политиката на някои от тях(вносителите). Може да видите кога съм регистриран. До преди това няколко месеца следях форума и изданието постоянно и много съм научил от тук, но от датата ми на регистриране до сега толкова ценни потребители престанаха да влизат тук, че вече няма накъде... До преди това си спомням, че имаше доста свестни хора тука, които винаги бяха готови да споделят това, което знаят с всички и си спомням само няколкото вносители на добавки(NOW, SILA, Scivation, Вальо Иванов, AX и други...), които си постваха рекламите и ревютата на продуктите си в съответния раздел и помагаха на потребителите с доста прилични отговори! Сега имам чувството, че ако кажа, че ме боли оная работа, двама-трима от “наште хора” веднага ше ми се лепнат да ми предлагат някоя от предлаганите от тях стоки, като биха ми гарантирали, че болките ми ще минат от тях...

LttS, следим кой гласува в анкетата именно поради причината, която посочи. Държа да отбележа, че само 3-4 фирми са активни в целия форум след конкретна уговорка с всяка от тях. Въпросът е, дали и по какъв начин да се контролира присъствието им.

По мое мнение, представителите може с право да бъдат критикувани заради липсата на конструктивност в част от мненията им, особено когато опира до сравнение на продукти. Ако достъпът се ограничи до само един раздел, това очевидно ще изчезне. Въпросът е, дали си струва да се направи тази стъпка, дори да означава, че полезните съвети, които дават, ще бъдат сериозно ограничени.

25.11.09
21:31

Мойто предложение е дистрибуторите да нямат право да коментират продукти, които предлагат в други теми(всички теми освен дадената им) т.е. само в точно определената за тях тема да пишат и да дават препоръки.
Ако искат да си направят отделна регистрация и да си казват тяхното мнение тяхна воля.
И нека незабравят(дистрибутори,продавачи и т.н.), че ако не беше този сайт половината нямаше да ги има!

Удобен момент да спомена още нещо - една опция във форума вероятно не се използва толкова често. Под всяко мнение има възможност да го рапортувате до екипа за грешка - било то SPAM или нещо друго. Моля да се възползвате, ако видите злоупотреба.

02.12.09
21:40

Ето пример:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41491/#419525
поста на Ел Джи Пи.

Ами нищо лично, но имаме доста представители.Ако всичките се изредят в тази тема.Как да разбира потребителя постовете ? До какъв извод ще стигне ?

02.12.09
22:03

В никакъв случай не искам да защитавам никого, но само държа да отбележа нещо - поста на Ел Джи Пи макар и пристрастен е компетентен и ако някой разпита за въпросните техни продукти те ще могат да обяснят адекватно кое за какво се пие и има ли полза от него и мисля това е по-добрият вариант отколкото:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41496/

Или безброй многото теми ала: “мога ли да комбинирам креатин докато чистя” на което след 100 отговора - “хаха, тъп ли си” или “ти си много зле двете неща не се комбинират” и т.н... само констатирам фактите де.

Нека потребителите да решат как ще е по-добре за форума :) Защото ако се махнат фирмените акаунти във форума ще останат точно 5 човека които имат реална представа от хранителни добавки конкретно. Пак само констатирам - ние можем да живеем и само като пишем в конкретният раздел и това няма да се отрази съществено върху никой от нас. Глас народен глас божи... :)

02.12.09
22:08

Мойто мнение, че въобще не си прав !
Ако не беше сайта и форума NOW и другите фирми продукти и магазини нямаше да ги има!

02.12.09
22:21

Така е наистина - ако го нямаше форума - нямаше да има хранителни добавки в България, нито магазини за такива.

WESTA моля те не се изцепвай така, че е достойно за бисерите. То направо спорт нямаше да има в света ако небеше BB-Team.

Иначе kao, ако трябва да си честен, ще се сетиш за вносител които се пръкна на бял свят и стана форумна звезда именно чрез форума и сайта.

Просто трябва малко по спокойно  и въздържано, да се дава с мненията от страна на вносители производители смесители или каквото е там.

Далеч съм от мисълта, че един човек пък бил той и вносител, може да познава всички известни продукти в БГ, за да прави генерални заключения кой от 300-тата протеина, 100-те креатинови матрици и т.н. са по добри.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 03.12.09 05:20.

казано от emzo на 02.12.09, 21:40:

Ето пример:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41491/#419525
поста на Ел Джи Пи.

Ами нищо лично, но имаме доста представители. Ако всичките се изредят в тази тема. Как да разбира потребителя постовете? До какъв извод ще стигне?

Аз съм нов потребител на този форум. Първото нещо, което ми направи впечатление тук, е практиката да се дават съвети без аргументация (говоря принципно, не конкретно за фирмените представители). В тази материя и при това разнообразие на хранителни добавки именно консултантите са хората, които биха могли да имат най-много полезна информация.

казано от kao на 02.12.09, 22:03:

В никакъв случай не искам да защитавам никого, но само държа да отбележа нещо - поста на Ел Джи Пи макар и пристрастен е компетентен и ако някой разпита за въпросните техни продукти те ще могат да обяснят адекватно кое за какво се пие и има ли полза от него...

Компетентността на мнението не подлежи на съмнение. Защо, обаче, някой трябва да разпитва? Не е ли по-добре, ако заедно с препоръката се даде и аргументация? Честно казано на мен едно такова мнение би ми направило лоша рeклама на въпросния консултант и фирмата, която той представлява. Защо? ОК, дал ми е имената на 1-2-3 продукта и приемаме, че те са най-подходящите. Като човек, който не е наясно с тези неща (очевидно, щом питам), на мен продължава да не ми е ясно защо трабва да приемам именно препоръчаните продукти. Оставам с неприятното смътно усещане, че ми се отговаря автоматично, без личен подход и без желание за максимална полезност, просто ми се “подхвърля” име на продукт, наличен в асортимента на фирма Х... а аз съм клиент, утре мога да дойда при вас и да си купя препоръчаното. Мога да го купя и от друго място, а за вас това има значение, прав ли съм или греша? Надявам се, че обясних добре. Искам изрично да уточня, че далеч не всички мнения на фирмени представители са без аргументация, напротив. Ако аз съм търговец, обаче, всички мои мнения и съвети ще държа да бъдат точни и изчерпателни, защото това има пряка връзка с името на фирмата и (разбира се) продажбите ми.

Основното количество неаргументирани мнения са на нормални потребители (които не са консултанти и/или търговци), но това мисля, че не е предмет на тази дискусия.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.09 06:54.

А някой потребители, като им се дава насока или съвет от вносител. Искат да представи дипломи, сертификати от РИОКОЗ, от митницата, копия на трудовите договори на служителите ползващи никовете им, копие на данъчна рекларация, копие от договор за наем на помещението на магазина/склада им и т.н. и т.н. тонове глупости.
Разбира се при съвета, е хубаво да бъде добре аругументиран, по възможност с линкове към истински изследвания на различни доктори, и ако може препратки към книги за да се вижда от къде вносителя е разбрал това нещо, че ни го казва.

И естествено въпросния съвет да е абсолютно безплатен необвързващ и меродаваен, даден чрез личен подход....
Хайде слезте на земята, никой не е длъжен да дава съвети и насоки на някой особенно пък да ги аргументира. Това е свободен форум, ако искаш пишеш ако искаш не, ако искаш четеш ако искаш не.
Нормално е потребителите да си искат какво ли не, но да не се престараваме

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 03.12.09 06:56.

казано от Иван Шишманов на 03.12.09, 06:56:

...никой не е длъжен да дава съвети и насоки на някой особенно пък да ги аргументира. Това е свободен форум, ако искаш пишеш ако искаш не, ако искаш четеш ако искаш не...

Точно това правя и изразявам личното си мнение. Не държа някой да се съобразява с него.
Иронията ти е абсолютно неуместна. Целта на форума е обмен на информация и опит. Вероятно ти си от онези късметлии, които са родени знаещи и научени. Съгласен съм, че се задават купища въпроси, чиито отговори лесно се намират само след няколко click-a на мишката. Тук говорим за търговците, обаче. Не съм аз човекът, който ще ги учи как да правят бизнес, не се и опитвам.

Напротив, аз държа всеки да пише така, както намира за правилно.
Така преценявам по-лесно кой, какво и колко има в главата си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.09 07:15.

казано от Кольо Пияндето на 03.12.09, 07:11:

Напротив, аз държа всеки да пише така, както намира за правилно.

Ами колкото и да пишеш и да си противоречиш, всеки така прави, пише както намира за правилно. Един е студент във Франция, но е забравил БГ и се сърди като му кажат, че е неграмотен и не може да пише на родния си език, друг дава съвети за добавки, трети за нищо, четвърти хем иска аргументирани отговори хем не иска да учи хората как да пишат, същевременно иска всеки де пише както намира за правилно, уж е демокрация.
Така или иначе никой не възпрепятства обмена на информация и опит.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 03.12.09 07:55.

03.12.09
07:49

казано от kao на 02.12.09, 22:21:

Така е наистина - ако го нямаше форума - нямаше да има хранителни добавки в България, нито магазини за такива.

kao, недей, че хората ще помислят, че сериозно го мислиш!  :lol:

казано от Иван Шишманов на 03.12.09, 07:44:

...четвърти хем иска аргументирани отговори, хем не иска да учи хората как да пишат, същевременно иска всеки да пише както намира за правилно, уж е демокрация...

Никого не уча, моля, не вади думите ми от контекста и не ми приписвай разни неща. Изразих мнение. Явно не ти допада, в което няма нищо неразбираемо. Всеки има свое разбиране за понятието ’полезност’ във форума, моето е едно, твоето - друго. Неразбирателствата често идват от това, че някой не може да погледне по-далеч от носа си. За разлика от много хора тук, аз имам времето и нагласата да потърся първо сам информация за нещата, които ме интересуват. Това не изключва варианта да попитам във форума, за да получа мнение от “първа ръка”. Отклонението от темата за мен приключи.

03.12.09
08:25

казано от Aleksandar Marinov на 03.12.09, 07:49:

Мисля че Као сериозно го е написал!
Това важи особенно за електронните магазини като Сила.бг и Ел джи пи а пък за тебе Сашо е 1 000 000% вярно ако не беше форума надали щеше някой да знае за слин сейн и да го купува.
Като се пише по сериозна тема мисля, че трябва да се мисли малко!
Аз от много отдавна се занимавам със фитнес и се интересувам от добавки и преди 7-8 години имаше 2 магазина само.

Мнението беше редактирано от westsa на 03.12.09 08:27.

Еха, чак такъв фактор на пазара за хранителни добавки изданието не е - подобни продукти са се произвеждали и предлагали доста преди появата на BB-Team. Дали някой от вносителите е бил допълнително вдъхновен да се заеме с този бизнес на база на прочетеното тук, това е отделен въпрос.

Тъй като има все по-разнообразни тълкувания на думите етика, колегиалност, конкуренция и най-вече кое е полезно за аудиторията и форума като среда, предстои да въведем доста по-конкретни условия за ползване за различните групи, като по всяка вероятност ще предоставим няколко различни платени пакети за достъп на фирмените представители.

Според мен представителите следва да са част от дискусиите за конкретни продукти и техния прием, но сериозно трябва да се поработи върху умереността и аргументацията им, където я има. Иначе екипът ще е принуден да създава правило след правило и гоненицата за правота да е безкрайна.

Има и друг вариант, а именно за представителите да се създаде отделна категория, в която като един раздел да е тяхното представяне, а в друг - свободно дискутиране на всякакви продукти между потребителите и тях. В останалите раздели за хранителни добавки - достъп само за потребители.

03.12.09
08:45

казано от WESTA на 03.12.09, 08:25:

Това важи особенно за електронните магазини като Сила.бг и Ел джи пи а пък за тебе Сашо е 1 000 000% вярно ако не беше форума надали щеше някой да знае за слин сейн и да го купува.
Аз от много отдавна се занимавам със фитнес и се интересувам от добавки и преди 7-8 години имаше 2 магазина само.

@WESTA Звучиш много убеден в неща, които всъщност въобще не са така и се заблуждаваш сам по този начин. Аз ако разчитах на форума да си продaвам марката, която внасям - никога нямаше да започна да го правя.  :lol:

@Димитър Михайлов - платен пакет звучи добре и приемливо. Също и като идея - вносителите да имат право да обсъждат само продуктите, които представляват/внасят, и да дават съвети относно приема на тези продукти, чак когато бъдат запитани от потребителите.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 03.12.09 08:48.

03.12.09
10:02

казано от Aleksandar Marinov на 03.12.09, 08:45:

казано от WESTA на 03.12.09, 08:25:

@WESTA Звучиш много убеден в неща, които всъщност въобще не са така и се заблуждаваш сам по този начин. Аз ако разчитах на форума да си продaвам марката, която внасям - никога нямаше да започна да го правя.  :lol:
quote]
Според мен разчиташ, защото стабилно рекламираш твоя продукт!Ако не разчиташе на форума нямаше да го споменаваш толкова често.

03.12.09
10:04

@WESTA - онлайн продажбите са може би най-малкото звено от продажбите ни :) твърдението ти е меко казано несериозно. С горният си пост се пошегувах. Може би има колеги които в някаква степен зависят от форума, но ние не толкова. Да не коментирам факта че има много фирми които се развиват чудесно без дори да са чували за интернет.

@Колио - напълно съм съгласен с теб.

03.12.09
10:12

казано от kao на 03.12.09, 10:04:

@WESTA - онлайн продажбите са може би най-малкото звено от продажбите ни :) твърдението ти е меко казано несериозно. С горният си пост се пошегувах. Може би има колеги които в някаква степен зависят от форума, но ние не толкова. Да не коментирам факта че има много фирми които се развиват чудесно без дори да са чували за интернет.

@Колио - напълно съм съгласен с теб.

В момента е напълно възможно,но когато почна с NOW пак ли не разчиташе на форума?

03.12.09
10:21

На 100%. Имаше съвсем други фактори.

Наличието на индустрията с хранителните добавки (в САЩ) е причината форума да се развива тук в сферата на добавките, а не обратното. Хора света не свършва с този форум... и ако трябва да съм откровен с теб чета форума на bb.com много повече отколкото този.

03.12.09
10:48

Тук ако бях на твое място бих замълчал, защото WESTA е много прав !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1