казано от anelly на 21.02.06, 17:26:
..... да престанат да се лутат из съветите на различни диетолози и псевдо спортисти.
А ако е псевдо и регистриралия се като “DIETOLOG”!? :roll:
казано от sunlight на 17.05.07, 00:54:
Всичко, което диетолога е писал е цитат от книгата “Зоната” на д-р Бари Сиърс. Препоръчвам я горещо на всички, които се интересуват от здравословно хранене
казано от vladimir.nikolov на 13.02.06, 00:45:
Само да добавя - нещата по-горе написани са заложени в принципите на зоновата диета. Ако някой се интересува - препоръчвам книгата - “Зоната” на д-р Бари Спиърс. ;)
Но самият “диетолог” ни го е спестил.... ;-)
[quote author=“vladimir.nikolov”]Dietolog, последните писания, които си постнал са от статия на д-р Атанас Гълъбов. Тук е цялата статия.
В предишни твои постове забелязах пак подобно поведение.
Въпреки, че това е свободен форум - би било добре да пишеш имената на източниците от които преписваш/копираш информацията.
Надявам се за в бъдеще да вземеш бележката ми впредвид .
Подкрепям мненето. Забелязах, че останалите хора посочват от къде дават цитатите.
[quote author=“dasdas”]Диетолог мажеш ли да дадеш примерна програма?
Може, бе разбира се. Само че не ще. Просто иска да клъвнете на въдичката (повече хора) и какво да направите - да идете на скайп DIETOLOG и да платите идни парички за нещо, което д-р Бари Сиърс е измислил и един неучил човек е решил да печели от него!
Има на много места публикувани, ето тук примери: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2797&start=50
Тема за него: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=8255&postdays=0&postorder=asc&start=25
и още една: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=7195
Мнението беше редактирано от Катерина на 11.05.09 14:45.
17.05.09
16:29
Аз тренирам от около 2години ,предимно и основно бягам и използвам велоаргометара,много ми се иска да изчистя мазнините и да пусна на свовода мускулатурата ми ,но не мога ....прочетох за въглехидратите и ето сега ще ви затрудня -аз съм вегетарианка ,не пълна ,но избягвам яйцата....Въглехидратите са моя основен енергиен източник....Ще съм благодарна ,ако получа съвет за хранителен режим подходящ за мен :)Имам и два въпроса-първо :аз обожавам да тичам ,започнах преди около година и сега тичам по средно 2-3 пати седмично -не по -малко от час ,карам колело около 2 пъти седмично за раздвижване покрай голямото обездвижване наречено -учене!Това ме разглези мн с времето и сям каквото душа иска рно сегамн искам да стана релефна ...Ужасно е ,че си имам мазнинка,но наистина не мога да живея само на плодове и зеленчуци...И второ кафето -помага или вреди ?-аз съм заклет манияк ,но чувам мн противоречиви отзиви!От скоро започнх с фитнеса и мога да кажа само ,че ми е мн трудно :p
22.05.09
11:08
кафето само помага. Без захар разбира се. Наблегни на протеините. Белтъчини може да си набавяш от соята и ядките и протеинови шейкове евентуално. Ако можеш да приемаш млечни продукти-хапвай извара, пий мляко. има далеч по удачни варианти, но за вегетарианците толкова :D
nqkoi bili mi obesnil kak da mahna muskulite si na krakata.az sam na 18 i trenirax leka atletika no sprqx i se natrupaxa mnogo maznini pravq kartio uprajneniq i dieta pazq no rezultat ne 4e nqma no prosto neznam kak da mahna tezi muskuli dolu na krakata si.molq vi kajete mi
17.06.09
17:23
Пробвай с един КИРИЛИЗАТОР и ще стане...
А по темата , пробвал ли си някакви добавки?
Според мен ще стане и със бягане на стадиона..
17.06.09
18:13
Незнам ,защо трябва да махаш мускулите. Ако има мазнина отгоре това е друг проблем , едни оформени крака изглеждат не по-зле от гръб,гърди,ръце и т.н. Това е един от любимите ми мускули като гледам някой културист.
Съвет: прави диета , прави кардио сутрин на гладно и нещата ще станат , не става за ден-два трябва си поне месец-два. :)
17.06.09
18:41
На съзтезанията съдийте гледат от долу на горе ;)
Днес докато бягах на пътечката се зачудих следното:
Има ли начин да се каже колко от поетите въглихидрати съм изгорил за 25 минути на пътечката,като за това време изминах 3.3 километра-1.65 бягайки и 1.65 ходейки?И ако за деня ми се събират 50 грама въглихидрати,да кажем,че във всекидневието изразходя 30 грама,а бягайки изразходя и останалите 20,то след изразходването на всички въглихидрати тялото ми запоява да гори мазнини?
Не знам дали ми разбрахте въпроса,може и да е абсолютно абсурден,но просто ми стана чудно :)
19.11.09
20:29
казано от асд на 19.11.09, 20:17:
...то след изразходването на всички въглихидрати тялото ми запоява да гори мазнини
Много по-лесно му е да гори мускули, не мазнини. Когато сме гладни отваряме хладилника, а не отиваме до хранителния магазин в другия край на селището, за да си купим полуфабрикат, който да се върнем у нас и да го сготвим. За да гори мазнини трябват повече фактори от просто в момента да има недостиг на захари в кръвта.
казано от Oranje на 19.11.09, 20:29:
...то след изразходването на всички въглихидрати тялото ми запоява да гори мазнини
Много по-лесно му е да гори мускули, не мазнини. Когато сме гладни отваряме хладилника, а не отиваме до хранителния магазин в другия край на селището, за да си купим полуфабрикат, който да се върнем у нас и да го сготвим. За да гори мазнини трябват повече фактори от просто в момента да има недостиг на захари в кръвта.
Да разбирам ли,че тук се намесва L-carnitine,чиято функция е да помага за горенето на мазнини?
20.11.09
17:28
казано от асд на 20.11.09, 16:02:
казано от Oranje на 19.11.09, 20:29:
Да разбирам ли,че тук се намесва L-carnitine,чиято функция е да помага за горенето на мазнини?
На прав път си, продължавай нататъка ;)
Между другото, комбинацията му с хубав бърнър ще ти даде много по-голям ефект, отколкото самостоятелното му приемане.
24.11.09
13:51
Изчетох цялата тема и малко се обърках чесно казано. Тренирам сутрин като правя кръгови трнировки + интензивно кардио и въпроса ми е добре ли да ям купа овесени ядки в прясно мляко с лъжица мед преди тренировката? Не разбрах напълно целуозата благоприятства ли горенето на мазнини- което е основната ми цел или напротив. Също така четох, че непосредствено след тренировка е най-добре да пия протеинов шейк с 1 банан вътре и след него да хапвам, което незнам дали е добре с оглед това че искам да свалям мазнини..
Един кратък въпрос.Кое е по-добре:20 минути интензивно кардио(примерно километър бягане и 400 метра ходене) или 30 минути бягане/ходене в съотношение 50:50 ?
@асд
Интервалното е определено по-ефективно, но е и по-трудно.
За 30 мин. HIIT ще изгориш с поне 30-40% повече калории, отколкото с кросовото бягане.
Полезно е и за VO2MAX-а, чието покачване ще ти позволи с времето да правиш по-тежки HIIT тренировки, респективно по-ефикасни.
казано от morley1 на 01.12.09, 20:54:
@асд
Интервалното е определено по-ефективно, но е и по-трудно.
За 30 мин. HIIT ще изгориш с поне 30-40% повече калории, отколкото с кросовото бягане.
Полезно е и за VO2MAX-а, чието покачване ще ти позволи с времето да правиш по-тежки HIIT тренировки, респективно по-ефикасни.
Благодаря ви много.Прочетох статята във сайта и мисля HIIT cardio-то да го направя 3 пъти седмично като да е нещо такова
Започвам с 5 минути на 6.5 скорост на пътечката да загрея
30 секунди спринт
1 минута бързо ходене и пак така да ги редувам 6 пъти като накрая пак завършвам с 5 минути ходене на 6.5 скорост.Утре естествено ще видя на практика как е този режим,но вие ако имате забележки давайте насам :)
П.П.Тичам вече трета седмица и стигнах до 4 километра на пътечката:3 км бягане и 1 ходене така,че мисля съм подготвен за HIIT?
Edit:Хиляди благодарности за това кардио!Много добре го почувствах,определено има по-голям ефект от обикновенното.Доста е трудно и изморително обаче си заслужава.Тая “програмка”,която си написах горе ми е идеална,само че успях да я повторя 5 пъти вместо 6
Мнението беше редактирано от асд на 05.12.09 09:54.
По повод разликата между загубата на тегло и загубата на мазнини, жената вляво има по-нисък % мазнини:
казано от Anelia на 22.03.10, 19:25:
По повод разликата между загубата на тегло и загубата на мазнини, жената вляво има по-нисък % мазнини:
Това е нормално, като имаш предвид, че тези “моделки” не им пука дали са в добро здраве, а дали са слаби, като тук не флиза малко мазнини, а малко килограми.
Добър ден , интересувам се как мога да сваля мазнини в зоната на гърдите , без да свалям на други места много , тъй като съм 188 68 кг .Като цяло с кои храни трябва да внимавам , тъй като ям всичко .
05.08.10
13:01
Имам един въпрос. Когато започнах НВД бях 96.2 кг. Зареждащите ми дни са всяка събота като използвам банани, за да си набавя въглехидратите. Та след една седмица бях 93.7. След още една седмица бях 95. Чух че първата седмица се губи много вода и затова кантара така показва, но дали е нормално след 2 седмици да съм свалил само 1 килограм? Разликата в огледалото е огромна, но кантара друго показва. Меря се веднъж седмично сутрин, преди закуска, след кенеф, преди пиене на вода или кардио. Не мисля, че съм загубил мускулна маса, защото се чувствам по-силен и от преди. Колко горе-долу е нормалната скорост на загуба на мазнини на месец?
Тя тази анорексичка от дясно, закакво носи сутиен? :/
казано от Poso на 04.07.10, 06:24:
Добър ден , интересувам се как мога да сваля мазнини в зоната на гърдите , без да свалям на други места много , тъй като съм 188 68 кг .Като цяло с кои храни трябва да внимавам , тъй като ям всичко .
Направи ВВД и качи малко маса(8-10 кила),ако не е чиста и след това не те кефи,си прави НВД или РБД..:)
Това в дясно Ванеса Марсел ли е ?
@Poso - Нещата не стоят толкова просто, отслабване на само едно локално място е невъзможно.
10.08.10
23:29
Абе да питам и аз нещо....така като говорите за тия диети и хранения що не вземе някой доктор или ДИЕТОЛОГ или разбирач да обясни какво става в тялаото след приемането на една ябълка, боб, домат/ПООТДЕЛНО/.....за да се знае как реагира то/ТЯЛОТО/ и всеки да си прецени кога и по колко да консумирато е ясно, че простите захари предизвикват инсулинов пик и различните плодове имат различно съдържание на фруктоза и глюкоза ама кво става като ги изядем...и по колко....от 10 гр какво ще стане, а от 200….аз много искам да употребявам плодове в диетата си ама не знам кои точно и кога е добре за да не предизвикам инсулинов пик и после да умра от глад и да изям хладилника и комшииката и да ми отиде диетата по дяволите !!!
25.08.10
17:50
казано от Катерина на 23.04.09, 09:23:
казано от anelly на 21.02.06, 17:26:
..... да престанат да се лутат из съветите на различни диетолози и псевдо спортисти.
А ако е псевдо и регистриралия се като “DIETOLOG”!? :roll:
казано от sunlight на 17.05.07, 00:54:
Всичко, което диетолога е писал е цитат от книгата “Зоната” на д-р Бари Сиърс. Препоръчвам я горещо на всички, които се интересуват от здравословно хранене
казано от vladimir.nikolov на 13.02.06, 00:45:
Само да добавя - нещата по-горе написани са заложени в принципите на зоновата диета. Ако някой се интересува - препоръчвам книгата - “Зоната” на д-р Бари Спиърс.
Но самият “диетолог” ни го е спестил.... ;-)
В предишни твои постове забелязах пак подобно поведение.
Въпреки, че това е свободен форум - би било добре да пишеш имената на източниците от които преписваш/копираш информацията.
Надявам се за в бъдеще да вземеш бележката ми впредвид .
Подкрепям мненето. Забелязах, че останалите хора посочват от къде дават цитатите.
[quote author=“dasdas”]Диетолог мажеш ли да дадеш примерна програма?
Може, бе разбира се. Само че не ще. Просто иска да клъвнете на въдичката (повече хора) и какво да направите - да идете на скайп DIETOLOG и да платите идни парички за нещо, което д-р Бари Сиърс е измислил и един неучил човек е решил да печели от него!
Има на много места публикувани, ето тук примери: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=2797&start=50
Тема за него: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=8255&postdays=0&postorder=asc&start=25
и още една: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=7195
И аз точно тва се чудех,чел съм тая тема преди и сега чета “Зоната” на д-р Бари Спиърс и се чудя що си мисля че съм я чел тая книга ;)
a то ква била работата,така наречения “Диетолог” е копирал ама 1:1 от книгата даже 1 изречение лично негово няма !!!!
Диетолог - плагиат
По късно разбрах че същия продавал срещу 50лв рецепти от самата книга
Ебати мошениците и плагиатите в тая България ,нека в началото на темата да пише че това е цитат от книгата “Зоната” на д-р Бари Спиърс който е носител на Нобелова награда a не на някъв си шибаняк плагиат с ник неим ДИЕТОЛОГ !!!!!!!
Отделно тая книга я е писал преди 15г а гледам повечето съвремени диети и режими са изкопирани оттам ;)
08.01.11
03:15
темата е много интересна:)
Оказва се че повечето описани неща в тази тема за съжаление са мит... Click
DIETOLOG страшно полезна информация много благодаря,но може ли да ми кажеш след всичко прочетено особено за вългехидратите искам да питам може ли да вярвамв тогава на исчисляването на калорийния баланс където изчисляваме и балнса на въглените,белтъци и мазнини,но мен ме интересува дали да следваме това число което получим за ккал балнас на въглхидратите или може да се окаже,че е много?
31.05.11
21:59
Личното ми мнение че нещата зависят от метаболизма твърде много. Имам един приятел, който яде по една тенджера картофена салата, 8 кюфтета, не спортува и е 74 килограма сух като вейка. Според ен правилното дозиране на въглехидрати е много важно за да не се чувствате изморени, но и за да не дебелеете.
01.03.12
18:12
може ли да ям в повече ориз, ако съм решил да сваля килограми
понеже все съм гладен, а за момента ориза добре ми действа
01.03.12
19:23
казано от Tsvetan Iliev на 01.03.12, 18:12:
понеже все съм гладен, а за момента ориза добре ми действа
Ако искаш да свалиш килограми трябва да намалиш въглехидратите до 1х на килограм.Което значи,че не може да се яде много ориз.
казано от BeaWolf на 01.03.12, 19:23:
казано от Tsvetan Iliev на 01.03.12, 18:12:
понеже все съм гладен, а за момента ориза добре ми действаАко искаш да свалиш килограми трябва да намалиш въглехидратите до 1х на килограм.Което значи,че не може да се яде много ориз.
Според кого ?
17.03.12
19:45
Здравейте. Имам един въпрос. Дано съм в правилната тема. Значи, преди 25 дни някъде бях 78 кг. Попринцип целта ми беше да сваля килограми и да махна корема, който е средно голям:). Попринцип обичам спорта и спортувам различни видове спорт почти през ден. 3 пъти в седмицата волейбол, колело карам, футбол от време на време. Та значи, от 25 дни насам спортувам и успях да премахна от менюто ми почти всичко сладко с изключение на плодове. Много много рядко хапвам шоколад (1-2 пъти седмично) и то по изключително малко количество. Не ям пържено и вече пия кафе без захар. Пици спрях. Много малко хляб. На ден по 1 филийка ми се събира някъде. Резултата след 25 дни е следния. Сега съм 74 кг. Свалил съм 4 кг., но имам мазнини около корема. Намаляли са щото дрехи които не са ми ставали вече ми стават. Та въпроса ми е следния, още ли килограми трябва да свалям и ако е така, до колко трябва да сваля за да се отърва от мазнините около корема. Висок съм 177см. Правя и упражнения за корема, за стягане. Надявам се на отговор. нужен ми е тъй като не съм запознат много много с тези неща. Мерси предварително.
Здравейте! Нова съм във форума и тъй като никой не може да ми помогне по въпроса реших да пиша тук. Някой ако има някакви идеи ще се радвам да ги изпробвам:
163см.- 57кг.- 25г.
От 2 месеца съм на НВД- смятам си калориите постоянно, правя и зареждащи дни. Хранителния ми режим е правен от фитнес инструктор специално изчислен за мен. Не мисля че допускам грешки от към храненето. Не си пиша менюто зареди политиката на сайта. Не ям нищо след 20ч. Не ям никакви сладки, тесто, фаст- фууд, полуфабрикати или други боклуци.
Тренирам през ден- 30минути кардио и 1 час силова тренировка. От години тренирам- в началото с инструктор.
Взимам след всяка тренировка ниско въглехидратен протеин изолат на ПРО ГРАД. Мускулната маса ми е дори в повече за жена, нооо не се вижда нищо от мазното, което е отгоре :(
Правих си изследвания- нямам хормонални, чревни или някакви други заболявания.
Тази зима напълнях повече-60кг. От както съм на диета свалих 3кг. първите 3 седмици и от тогава нито грам надолу.
Какво да правя...
11.06.12
13:14
Извинете че, питам но, от темите нито една не ми помага защото съм малък поне така ми казват на 12 години съм 1,50 см г/д 43-44 кг. Искам да сваля подкожната мазнина не съм толкова дебел като други, но все пак имам подкожна мазнина за сваляне по ръцете корема бедрата. И ако може искам да ви попитам за Режим защото от темите нищо не разбирам. Искам разбира се ако желаете да ми съставите режим закуска обяд вечеря .И не само режим защото с режима и мускулите ще стопя до колкото разбирам примерно в домашни условия коремни преси лицеви и т.н. Аз ям овес с мляко за закуска от днес и почвам да ям само ябълки банани овесени ядки с мляко и вода без шоколади вафли и т.н и газирано разбира се !
20.06.12
11:24
Здравейте,
Аз съм на диета от 2 седмици и правя упражнения 6 дни в седмицата.
До сега съм свалила само 1 кг и искам да попитам това не е ли прекалено малко?
Висока съм 165см, тежа 63кг и съм на 31 години
Благодаря!:)
Мнението беше редактирано от glow 'n' show на 20.06.12 11:45.
1 кг на седмица е ориентир.Корегираш нагоре или надоло калориите ако си под или над 1кг.
28.06.12
14:33
Препоръчайте ми къде в град Видин могат да ми изчислят/измерят процента на телесните ви мазнини?Защото има само 3 фитнес зали а там не могат да го направят?В болницата могат ли и как?
Мнението беше редактирано от Fitness Inspiration на 28.06.12 15:41.
30.06.12
12:16
-
Мнението беше редактирано от Fitness Inspiration на 30.06.12 17:16.