Болка (прищипан нерв/сухожилие?) в дясната част на гърба.

02.12.09
14:36

Привет всички,

Онзи ден тренирах гръб и гърди. По време на дърпане на хоризонтален скрипец изведнъж яко ме заболя дясната част на гърба.
Не вярвам да е кост, няма синини или подутини, даже няма видима разлика. Обаче при напрягане на торса (около гръдния кош) чувствам болка там. Някой да знае колко време приблизително трябва да изчакам? Смятам да направя пауза докато не отмине болката, ама ми писна от нередовно ходене - преди ходих през ден 3 пъти седмично, ся правя някви паузи по нелепи причини и ме е яд. Ако имате съвет как да го махна по-бързо, казвайте.

Мерси предварително.

02.12.09
17:24

“Дясната част на гърба” е равносилно на “лявата част на главата”: знаеш къде ти е рамменият пояс, знаеш къде ти е лопатката, знаеш къде са ти ребрата и въобще един куп костни ориентири, за които така или иначе е малко безмислено да ни разазваш.

Най-вероятно си разтегнал сухожилие, но по нета диагноза не се дава, преди окото да види и ръката да пипне. Фастумгел и почивка на никого не са навредили. Досадно е, но ако искаш да ти мине, за по-сигурно отиди на лекар

03.12.09
20:56

Аз съм с подобен проблем на краката...сега съм 10 дни на Movalis 7.5mg. таблетки и има ефект, помагат ми.
За по-сигурно отиди на лекар.
И загрявай много добре преди тренировка, след това разтягай. Няма майтап! :)

03.12.09
21:19

Отиди на масаж - при някой който мачка спортисти - със сигурност ще е запознат с проблема (защото аз се сещам за 2 варианта, а сигурно е трети :). Масажа винаги помага и скъсява времето за възстановяване. И мазане с нещо противовъзпалително - волтарен, диклофенак, ... каквото и да вземеш - все ще е от полза, стига да си редовен в мазането.
Скорошно оздравяване!

AN

04.12.09
07:45

И аз бях къде ли не,с кво ли не мазах,ама нещо ефект йок !!!!!!!!!!!!!!! :@

04.12.09
10:33

И  аз съм имал същия проблем в долната част(отдясно) на гърба.Прищипан нерв.От футбола ми се получи преди около 5-6 години.Кви ли мазила не пробвах.Ако изчакаш 1 месец ще ти мине, но после пак ще се появи.Истината е масажист! При мене помогна!Човекът беше изключително компетентен, само де ме напраи на мекица, адските болки при него.Въртя ме, сука ме - ма накрая мина!!

04.12.09
12:45

казано от Angerfist на 04.12.09, 07:45:

И аз бях къде ли не,с кво ли не мазах,ама нещо ефект йок !!!!!!!!!!!!!!! :@

Мач със мач не си прилича...

@автора: чакаш няколко дни и сам ще усетиш накъде вървят нещата. Ако болката не отшумява, отиваш на лекар. Ако минава, не тренираш докато мине напълно и след това много леко започваш да товариш.

04.12.09
14:28

Благодаря за всичките отговори, аз изчаках малко и започна доста бързо да минава. Ще имам впредвид някой масажист ако нещо стане. Вчера всъщност поцъках 90 мин малко баскетбол в училище и след това усетих адско подобрение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1