Дневника на един 100 килограмов триисетак...

Темата е заключена.

27.11.09
11:04

Здравейте, от около месец чета този форум, намерих доста полезни статии и теми, които ме накараха да осъзная, че само с четене не се слабее, трябват и някакви тренировки :)
Реших, че е хубаво да си направя и дневник, може да се окаже полезен.
Малко предистория, на който не му се чете, може да мине направо на втория пост, в който ще започна по същество за програмата, която изпълнявам, хранителния режим и т.н..
Та такаа, аз съм “компютърджия”, който по цял ден седи на един стол в офиса и плюска.
Преди 14 години бях 70 килца манекенче, но това е далеч в миналото ми, след това станах 112, 2000-та закрепих на 95 и от тогава съм си така 95-105 в зависимост от това, колко време не ставам от масата :)
Преди 5 дни, след като изчетох половината форум смело реших да ида на фитнес, намерих си подходящо фитнесче близо до мястото, където живея и даже си закупих карта, защото познавайки се бях сигурен, че няма да ида втори път, ако не си взема карта. Реших да ходя два пъти на ден.. и ходих.. два пъти.. след което 3 дни не можех да мърдам, нямаше място по тялото ми, което да няма мускулна треска. Трагедия. Вчера се почувствах по-добре и днес отново бях във фитнеса, мисля да продължа и за напред, хареса ми ;)
Малко стартова информация:
години: 30
ръст: 189
килограми: 103
гръдна обиколка: 105
обиколка на корема: 112
обиколка на бедрото: 61
обиколка на бицепса: 39

27.11.09
11:21

Мисля да тренирам 4 дни в седмицата както следва - понеделник и вторник тренирам, сряда почивам, четвъртък и петък отново тренирам.
Идеята ми е сутрин да тренирам силово, а вечер да правя 1 час кардио, ако бъркам термините моля да ме извините, нов съм все пак ;)
Тренировъчен план:
понеделник:
- сутрин - гърди, гръб, корем
- вечер - ходене/тичане/колело/тренажор
вторник:
- сутрин - бицепс, трицепс, крака
сряда: почивка
четвъртък:
- сутрин - гърди, гръб, корем
петък:
- сутрин - бицепс, трицепс, крака
събота и неделя: тичане в парка

Хранителен план:
сутрин преди тренировка, около 7:15 часа - 2 грама Ел-карнитин
7:30 - 8:45 - тренировка - 1,5 литра вода
8:45 - 30 грама протеин с фибри
9:00 - един портокал
9:15 - 2 препечени филиики пълнозърнест хляб с 2 яйца и шунка
11:30 - кисело мляко 0,1%
13:30 - пилешка пържола филе с 200 грама зеле и моркови
16:00 - кисело мляко 0,1%
19:00 - пилешка пържола
19:30 - 2 грама Ел-карнитин
20:00 - 21:30 - тренировка - 1,5 литра вода
21:30 - 30 грама протеин с фибри

Не знам дали това ще ми помогне да вляза във форма, но силно се надявам..
Целта ми е да сваля 15 килограма, да изчистя голямото количество мазнини от тялото си и да се стегна.
В понеделник ще пиша как вървят тренировките и дали има промяна в някой от показателите ми.

Ако забелязвате неточности или пропуски в програмите ми, моля споделете ги.

Поздрави.

Резкият скок с поне (според мен) над 1000калории дневно разлика в храненето, съчетан с тренировка за минали встъпителния етап ще доведат до бързи резултати в началото, но и до скорошно претрениране и реакция на тялото ти, която няма да ти хареса.
Ако машината ти е отваряла мозилата за 15секунди с мрежова карта от 100КБ, то сега и да вкараш оптичен нет на същата карта, пак няма да ти отваря по-бързо, нали?
За теб ще е стрес да идеш на заплата с 2 бона по-ниска и да пишеш на пърл, ако досега си бил на си++. Представи си за тялото ти какъв стрес е начинанието ти от дюнери и пици пред ПЦто веднага на диета и тренировки за човек поне с половин година стаж и добро хранене и възстановяване ;)

Здравей g-man. Добре си направил, че след като си поровил из форума си предприел конкретни стъпки. Не искам да се правя на умник и на много разбиращ, но мисля, че тренировъчната ти програма е малко амбициозна. Не споделяш, дали си спортувал преди и какъв опит имаш и затова ще приема, че си начинаещ. А начинаещите винаги правят една и съща грешка. Хвърлят се с всички сили на неподходяша програма и в следствие на това претренират. Порови още малко из сайта и си избери програма за начинаещ и я спазвай няколко месеца, докато поукрепнеш и научиш правилното изпълнение на упражненията. Тук има компетентни и опитни съфорумци, които също могат да ти помогнат с изработването на програмата. Успехи в тренировките и не губи кураж. Работите стават бавно и с постоянство. Не пренебрегвай и хранителния режим, защото той също е толкова важен.

27.11.09
11:45

успех в начинанието!
според мен е по-добре да не почваш със сплит отначало. можеш да правиш пак  4 дни тренировка, като си разделиш горна и долна част на тялото за една тренировка, трениреаш ги по два пъти седмично с предимно базови (многоставни) упражнения.

27.11.09
12:01

Благодаря ви за съветите, аз май съм пропуснал да напиша, че хранителния режим го спазвам вече близо 2 месеца, мислех първо да мина само с него, ама няма да стане.., посвикнах с него, единствено добавих карнитина от тази седмица. Преди това не съм тренирал в последните 10 години нищо, така че сте съвсем прави - начинаещ съм, навремето тренирах лека атлетика, след това фитнес.., но това беше отдавна.
Доста хора ми казват да не се хвърлям на две ходения дневно, вероятно са прави, след като и вие ми го казвате, но аз мисля да пробвам, като не се натоварвам - в сутрешната тренировка, правя повече повторения с малки килограми, а вечер на пътеката и колелото поддържам HR, а не се товаря на максимум т.е. правя програмата fat burn. С времето, да речем след месец, ще сменям упражненията и ще вдигам натоварването, не смятам да се насилвам още от началото, не бързам за никъде.
Просто сутрин нямам време да правя по дълга тренировка, така че да включа и кардиото в нея, а вечер нямам сила за силови изяви, след като цял ден съм се занимавал с кретени :)

Мнението беше редактирано от g-man на 27.11.09 12:02.

27.11.09
12:10

Работата с кретени нахъсва понякога  :lol: .При мен поне е така тъй като ръководя около 100 души. Иначе Ориндж е прав много е силна програмата ти за старт. Аз бих ти препоръчал в началото три път седмично фитнес и останалите дни кардио - ходене или велоергометър, тъй като бягането ще натовари ставите ти при твоите размери.

27.11.09
13:00

Да, избягвам бягането. Бързо ходене практикувам, а събота и неделя е по-скоро разходка с високо вдигнато коляно ;)

04.12.09
08:40

Първи резултати - 5 килограма надолу.
Все още стоя далеч от шивашкия метър, ще го използвам като направя един месец, но забелязвам, че дънките ми стоят по-хлабаво :)
Послушах съветите и намалих вечерните тренировки до 3 пъти седмично. Вкарах и 30 минути пътечка сутрин в дните, когато не ходя вечер.
Не се чувствам уморен, ранното ставане никога не ми е било проблем, нямам и мускулни трески вече, всичко върви по план, надявам се до края на зимата да съм свалил още 10 килограма, и дано се покаже някой мускул от някъде :)

04.12.09
09:14

Успех... все пак не робувай на кантара. Може да свалиш 10 или 5кг., но важното е какво показва огледалото.

04.12.09
09:55

Здравей g-man,

Харесва ми диетата ти и начина по-който си решил да промениш нещата. Бих искал да ти дам 1-2 прости съвета по диетата. Няма да е лошо на вкараш малко полезни мазнини, примерно малко зехтин, 30-50 гр орехи/бадеми/лешници, 3-4 яйца или риба, ако обичаш. Също бих те посъветвал да си вземеш едни мултивитамини и..... това е. Всичко друго ми допада. Продължавай напред!

04.12.09
15:35

Пия витамини Центрум, тези полезни мазнини всеки ден ли да ги ям или в един ден от седмицата?
Благодаря за мненията :)

04.12.09
16:06

Всеки ден. Примерно зехтин на салата, малко ядки, ленено масло, рибено масло. Поздравления за желанието за промяна.

Позната история.
Внимавай следя те :)

04.12.09
17:08

казано от Витан на 04.12.09, 09:55:

Няма да е лошо на вкараш малко полезни мазнини, примерно малко зехтин, 30-50 гр орехи/бадеми/лешници, 3-4 яйца или риба, ако обичаш.

х2

+ ако в един момент сметнеш, че нещата не вървят, както трябва, спри за 2-3 седмици киселото мляко ;)

07.12.09
12:08

Нещо се повредих.. Снощи кръвното ми беше 190 на 100, днес не бях на тренировка, цяла нощ не можах да спя и сутринта нямах сила, бях като изстискан парцал. Сега е малко по-добре положението 170 на 110, ще видя довечера дали ще мога да ида малко на пътечка...
Ядките, четох че трябва да са сурови, нали?
Риба ям рядко, но ще я включа във вечерното ядене, а яйцата ще ги увелича, благодаря за съвета.

Мнението беше редактирано от g-man на 07.12.09 12:10.

08.12.09
09:16

Оправих се.. Днес бях на тренировка - гърди, гръб, рамена и корем. Ям ядки - печени, без сол, утре ще си взема сурови. Снощи ядох 4 яйца, днес пак така ще направя.

08.12.09
09:54

казано от g-man на 08.12.09, 09:16:

Оправих се.. Днес бях на тренировка - гърди, гръб, рамена и корем. Ям ядки - печени, без сол, утре ще си взема сурови. Снощи ядох 4 яйца, днес пак така ще направя.

Не съм ти преглеждал дневника назад, но не е ли малко прекалено гърди и гръб в един ден, че и рамена отгоре на всичко с тях?

08.12.09
10:04

казано от Boby_ на 08.12.09, 09:54:

казано от g-man на 08.12.09, 09:16:

Не съм ти преглеждал дневника назад, но не е ли малко прекалено гърди и гръб в един ден, че и рамена отгоре на всичко с тях?

И корем. :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 08.12.09 10:05.

08.12.09
10:27

Твърдо съм против двуразовите ти тренировки. Безмислено е. Основен принцип при тренирането с тежести е - добра тренировка след което да следва добро възстановяване посредством храна и почивка. С тези две тренировки дневно - нито успяваш да възстановиш добре, нито пък тренировките може да са достатъчно тежки защото си уморен в някаква степен. Това е нещо което трябва да промениш веднага. 3 тренировки седмично за теб са напълно достатъчни като натоварване. Не си мисли, че колкото повече толкова по-добре.

Какъв протеин пиеш?

Това мляко не ми допада особено. Нали знаеш че в млякото по-големият проблем е лактозата (въглехидратите), а не мазнините?

08.12.09
17:13

Първите два месеца три тренировки седмично след всяка тренировка по 15-20-30 минути кардио.Тренировката като продължителност да не е повече от 1,30 часа.След месец-два може да минеш на сплит 2:1 2:1 тоест два тренировъчни дни и един почивен и пак повтаряш.

08.12.09
17:48

Храната си я подредил добре, въпреки, че и на мен не ми допада киселото мляко...
Относно тренировките, някои хора го казаха нагоре, аз ще ти предложа нещо, ти сам прецени дали ти е удобно или не. Значи аз бих тренирал 3 пъти седмично (понеделник, сряда и петък) силово. Ти каза, че вечер не ти е времето за силови изяви, тогава сутрин. Кардиото бих го сложил в отделни дни, т.е. седмичната ми програма(силова и кардио) би изглеждала по следния начин понеделник(силова), вторник(кардио), сряда(силова), четвъртък(кардио), петък(силова), събота(кардио), неделя(почивка и възстановяване), така тренировката ти е само сутрин и през останалата част на деня трябва единствено да се възстановяваш и да се храниш добре !
Поздравления за начинанието, пожелавам ти да бъдеш упорит и да постигнеш целта си !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1