Съвети отностно използване на Whey

РО

04.12.09
20:35

Привет.Купих си протеин на Сайвеишън и бих искал да ми дадете съвети дали правилно го употребявам.

Тренировъчни дни;Като се събудя веднага 1 лъжица с 2 лъжици мед а 20 мин след това закусвам яйца,кашкавал или тн
Преди тренировка;Чудя се дали да го пия или не,но ако ще го пия ще е 30 мин преди тренировка
След тренировка;Непосредствено след трен 2 банана,20 мин след това 1 лъжица протеин и 40 мин след това ориз,месо и тн

Нетренировъчни дни;Като се събудия пак като горе
И на обяд между храненията (колко часа между храненията трябва да го приемам ?)

P.S-Искам само да попитам лъжичката на Сайвеишън е доста голяма,цялата ли трябва да я пълня и може ли да е в чаша пълна с вода (днеска като пробвах не се получи много добре с водата,тоест не се разгради ами останаха прахчета) бърках го но пак не се оправи.А и преди 30 мин преди спане бих ли могъл да взема още 1 доза.Благодаря предварително

04.12.09
21:29

казано от Рошко на 04.12.09, 20:35:

Привет.Купих си протеин на Сайвеишън и бих искал да ми дадете съвети дали правилно го употребявам.

Тренировъчни дни;Като се събудя веднага 1 лъжица с 2 лъжици мед а 20 мин след това закусвам яйца,кашкавал или тн
Преди тренировка;Чудя се дали да го пия или не,но ако ще го пия ще е 30 мин преди тренировка
След тренировка;Непосредствено след трен 2 банана,20 мин след това 1 лъжица протеин и 40 мин след това ориз,месо и тн

Нетренировъчни дни;Като се събудия пак като горе
И на обяд между храненията (колко часа между храненията трябва да го приемам ?)

P.S-Искам само да попитам лъжичката на Сайвеишън е доста голяма,цялата ли трябва да я пълня и може ли да е в чаша пълна с вода (днеска като пробвах не се получи много добре с водата,тоест не се разгради ами останаха прахчета) бърках го но пак не се оправи.А и преди 30 мин преди спане бих ли могъл да взема още 1 доза.Благодаря предварително

Всеки един от въпросите е задаван многогкратно и съответно е отговаряно на него ?!?!
Ето отново:
Оставай по-голямо разстояние между сутрешния шейк и закуската, 45-50мин са добре.
Преди тренировка ако искаш го пий, според мен е излишно.
Каквато е лъжицата, така всяка пудра има разлика в плътността според вкуса и производителя, за това се ползват тези от опаковките.
Не се е “разградил” добре защото не е инстантен най-вероятно, пък и винаги си взимай шейкър доста по-удобно е с него.
Няма смисъл да го взимаш вечер преди “спане”, това е суроватъчен протеин той не е удачен вечер защото по-бързо се усвоява.
Ако искаш протеин за вечер, потърси многокомпонентни или казеин.

04.12.09
22:34

Не се чуди за преди трененировка,направо го пропусни,а хапни храна час -час и половина преди това.
След  трен задължително с бананите и меда,макар че 2те няма смисал,става много.
Преди съм се използва бавно усвояващ се протеин -яйчен или най-добре млечен-казеин.

Сам по-себе си суроватъчния е най-бързо усвояващтия се преди сън-Не,след тренировка и сутрин след ставане да.
Между храненията,ако няма разлика повече от 3-4 часа ите са богати на белтъчини няма смисал да го пиеш.

05.12.09
12:35

Преди тренировка наблегни на бавните въглехидрати. Тогав аможеш да си спестиш пудрата. останалото ти го казаха.

РО

05.12.09
12:42

Благодаря ви за отговорите пичове.Само 1 въпрос който ме затруднява.Понеже съм 1-ва смяна на училище като стана в 6;30 взимам 1 лъжица протеин и нямам време след това да хапна нещо.Бихте ли ме посъветвали какво да правя ?А като съм 2-ра смяна ставам в 9 примерно пия 1 лъжица протеин,закусвам и после на тренировка-Добър ли е този вариант ?Благодаря предварително

05.12.09
13:12

Прави си сандвичи с риба тон, с пилешко, друсай кисели млека, носи си кутия с предварително сварени яйца (ако не те е срам де).

РО

05.12.09
21:56

казано от Стоянчо на 05.12.09, 13:12:

Прави си сандвичи с риба тон, с пилешко, друсай кисели млека, носи си кутия с предварително сварени яйца (ако не те е срам де).

Благодаря ти отново Стоянчо.Не ме е срам да си правя сандвичи но понякога бързам и нямам време за нищо понеже само 30мин път ми е до училището.Бих ли могъл ако стана в 6;30 и изпия протеин в 7;00 да изям 3-4 яйца и това е ?А за режима като съм 2-ра смяна добре ли е ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1