25.11.09
20:30
Здравейте.. :)
170 съм 65 кг тренирам си редовно,обаче напоследак съм натрупал малко мазнинки около корема и искам да ги намаля доколкото мога.Че проблема ми е знам че един от начините е да огранича яденето вечер обаче лошото е ,че без да сложа нещо в корема не мога да заспя и изпитвам голям глад..Ако може да ми кажете някои савети как да постапя.. има ли нещо което да хапвам преди лягане колкото да ме засити за да мога да заспя..
Благодаря ви предварително ! :)
26.11.09
06:50
Вечерята е задължителна, няма никаква полза от това да си лягаш гладен. Вечер хапвай качествено и с мярка.
Преди лягане добави нещо млечно (извара, кисело или прясно мляко) и ако трябва - мъничко ядки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.09 06:50.
28.11.09
21:19
Моите лични наблюдения от доста време сочат, че най-неприятното на вечерята е, ако е по-малко от час или непосредствено преди лягане. Чувството е ужасно, да си легнеш с пълен стомах, чак сам си усещаш бавното храносмилане. Ако това се предотврати, е окей. А преди вечеря съм свикнала да пия повече вода. За да имам по-малко апетит и да избегна втора вечеря, десерти и тем подобни.. Също така съм и фен на домашните вечерни серии за корем. Не мислиш толкова за храна и умората се отразява добре. :Р
казано от HealthStore Консултант на 26.11.09, 08:52:
2) Да се лишаваш вечер от хранене не е нужно, просто направи така че храненето вечер да бъде основно от чисто месо без мазнини, салата и може непосредствено преди лягане един протеинов шейк. Така ще стимулираш повече хормона на растежа, дори.
А какво представлява този протеинов шейк?
Аз съм момиче, 17, тренирам, но не искам да качвам мускулна маса, работя за стягане и чистене. Но бих направила всичко, за да порасна още малко на височина (165см съм).
05.12.09
20:17
Значи протеинова пудра разтворена във вода или мляко :)
А каква протеинова пудра би ми препоръчал? Наистина ли ако започна да приемам такъв протеинов шейк (леле..прахче :lol: ), няма да започна да качвам мускулна маса? :red: Съжалявам ,ако въпросът ми е изключително тъп, но наистина не ги разбирам тези неща..всички “яки мъжаги” около мен (във фитнеса) си говорят за такива прахчета ии затова питам..
А къде се продава? :red:
Това дали ще качваш ММ зависи кога и как го приемаш, по-скоро би започнала. Ма ти и без тва се нуждаеш от малко калории( и съотв. малко протеин) и няма смисъл да го взимаш, щото си набавяш белтъка от храната.Нуждаеш се от 80-90гр. белтък , та той шейка ти е 30 - прави си сама сметка.И не, не би пораснала на височина от протеинов шейк :D
Мнението беше редактирано от alabalaa на 06.12.09 00:25.
казано от alabalaa на 06.12.09, 00:24:
Това дали ще качваш ММ зависи кога и как го приемаш, по-скоро би започнала. Ма ти и без тва се нуждаеш от малко калории( и съотв. малко протеин) и няма смисъл да го взимаш, щото си набавяш белтъка от храната.Нуждаеш се от 80-90гр. белтък , та той шейка ти е 30 - прави си сама сметка.И не, не би пораснала на височина от протеинов шейк :D
x2, стига с тия прахчета дай го малко естествено. Протеина е вкусно нещо, но едва ли имаш нужда от него.