05.12.09
19:46
Добър ден,вечер или сутрин в взависимост кога четете този пост.Аз съм сравнително нов в света на фитнеса,тренирам от 7-8 месеца,като още преди година бях се захванал с бягане защото не бях доволен с 95-те си килограма.В крайна сметка станах 71кг,когато се измерих за 1ви път в залата през 16 май 2009г.Близо 6 месеца тренирах с кръгови тренировки и много кардио и станах 65кг.Когато реших да почна да качвам,защото каквото и да си говорим исках да съм як!И така почнах но мисля,че прибързах малко защото имах още малко мазнинки по корема(абдоминалната част) и краката(по бедрата),но исках мусколи какво да се прави,и се снабдих с протейн,амино-киселини и креатин.Така въпроса ми е дали мога да стопя тези мазнинки(те не са много личи си пресата и бедрения мускул) с прием на л-карнитин,заедно с приема на другите супелементи.
Информация за мен:
Физически характеристики:
Години:17(след 3 месеца ставам на 18)
Ръст:167см
Тегло:70кг
Бицепс:(хаха сигорно това е мускула който всеки новак си мери) 37.1см
Тренировачен режим:
Пет дневен режим:
1ви ден-Гърди+корем
2ри ден-Гръб
3ти ден-Крака
4ти ден-Рамо+Трапец+Корем
5ти ден-Ръце.
6ти ден-Почивка.
7ми ден-Почивка.
Повечето повторения са осмици.
С по четири серии.
Хранителен режим:
Сутрин:
Средна купа овеседни ядки
2 Ябълки и 1 Банан
Обяд:
Салата от някакъв зеленчук(според сезона сега е зеле),Варени картофи с сирене и малко зехтин,и най-обикновенно пилешко месо или риба.
Преди тренировка изяждам един бабан заедно с протейна,креатина и амино-киселините.
След тренировка изяждам един бабан заедно с една голяма чаша овесени ядки и протейна,креатина и амино-киселините.
Вечеря:
Салата от зеленчук,Варени картофи с сирене и малко зехтин,и най-обикновенно пилешко месо,риба или яйца.
П.П Ако това което си мисля неможе да стане,моля някой да ми прати линк към материал който да обеснява фундаменталните принципи на чистенето,или да ги напишете тук,защото бая попрочетох и неможах да ги намеря.
Благодаря на всеки отделил време за да ми помогне !!!
Темата беше редактирана от Hackedtopieces на 05.12.09 20:01.
Бих казал, че може, бъпреки че качвнето на маса и изчистването са два противоположни процеса по отношение на енергийния баланс. Или това, което е най-правилно да се каже е, че е възможно да орелефиш, приемайки L-карнитин и правейки аеробика, като същевременно запазиш мускулната си маса, приемайки протеини и аминокиселини, както и други суплементи като глутамин и БЦАА например. Кардиото е много важно, но предполагам, че това го знаеш от това, което прочетох за феноменалното ти сваляне на килограми.
06.12.09
07:52
мно ми е интересно как ше си измериш бицепса...
06.12.09
08:21
казано от cecowe на 06.12.09, 07:52:
мно ми е интересно как ше си измериш бицепса...
Е недей се хваща толкова за думите ми,ако бях написал ръка какво ли щеше да напишеш?
Използвам темата тъй като имам подобен въпрос..
Има ли смисъл да започна кардио след тренировките с цел сваляне на мазнините по корема, при положение, че ям и тренирам като за качване на маса? Ще правя ли нещо с тва бягане въобще?
06.12.09
09:35
казано от wirewolf на 06.12.09, 08:46:
Използвам темата тъй като имам подобен въпрос..
Има ли смисъл да започна кардио след тренировките с цел сваляне на мазнините по корема, при положение, че ям и тренирам като за качване на маса? Ще правя ли нещо с тва бягане въобще?
Ами ако ще бягаш, ще “падне” и мускулна маса...Но ако си избереш друга кардио тренировка, 20-30 минути след силовата си е екстра. :)
И по темата - не, L-carnitine-а не пречи на качването на мускулна маса, личен опит.