Нужни ли са хранителните добавки

Прескочи до:

06.12.09
18:07

‘щот са имали стероиди  :lol:

казано от ShoCkk на 06.12.09, 15:09:

казано от nomad232 на 06.12.09, 06:55:

Ти гледаш много филми, момче. Какво си мислиш, че древните спартанци са изглеждали като тия от филма 300? Или може би като Брад Пит в Троя?(мързи ме да поставям кавички) Нищо подобно, майна. Мозъците ви са промити от телевизията и компютърните игри.
Екстракти от растения са познати и използвани хиляди години преди да ти пиша тия безполезни редове, за да подобряват физическата сила или потентността на мъжете. Същите тези екстракти се добиват и сега, само че технологията за добиването им е направила процеса в пъти по-ефективен и бърз. Друго нещо - Древните българи са били страховити воини с ръст от 175-180 см (което и днес си е доста) в свят, където тогавашните европейци са били с ръст 155-160 см.Това са 20 см разлика. Учените смятат, че това се дължи на консумирането на много месо и мляко. Това не съм си го измислил аз. Проф. Божидар Димитров е написал книга, отказ от която цитирам по памет. Какво е заключението от това - че ако искаш да си нещо повече от това, което си без добавки, трябва да вземаш добавки, защото науката и технологията днес е направила възможно да си набавиш протеините и другите полезни съставки, съдържащи се в месото и млякото под формата на прах в удобно за теб време, с по-бърза усвояемост и т.н. Защо да не използваш това предимство? Има само една причина-финансовата такава.
И пак като заключение: Ако искаш по-сериозни постижения - добавки. Просто е.

Позволи ми да се усъмня че древните българи са били 180 .. а европейците 160 ?? Според това което съм чел славяните са били по високи от прабългарите ?? Които от своя страна са били средни на ръст и набити Това да не го е написал някой професор който твърди че прабългарите са арийци и незнамси кво ... то е добре да се надъхваме .. и другото което е 180 е среден ръст .. което не е много ..

Леко офтопик, но точно според историческите извори , българите са били високи и доста бели.

06.12.09
18:13

казано от Иван Шишманов на 06.12.09, 17:58:

Добавките чак да са нужни не, но определено са хубаво нещо.
Някога билдерите от времето на Арнолд са нямали добавки и въпреки това са постигнали доста.

Точно пък тогава добавки са имали, макар и не сегашното разнообразие. Но за сметка на това, стероидите са се продавали свободно и не са ги смятали за вредни ;)

Не са имали толкова качествени, блендове, формули, прохормони, бустери и т.н. високотехнологични добити в лаборатории добавки. Имали са разни неща, далеч от съвременните добавки.
Стероиди и в БГ се продават доста свободно, и много хора се тъпчат в несвяст убеждавайки малките, че са напълно безвредни, но повечето хора са далеч от формата на гореупоменатите спортисти.

ГН

06.12.09
18:34

Единствената задължителна добавка, която вече дори не смятам за добавка, е протеинът. Няма нищо задължително отвъд него.

ВЕ

06.12.09
19:01

казано от Георги Николаев на 06.12.09, 18:34:

Единствената задължителна добавка, която вече дори не смятам за добавка, е протеинът. Няма нищо задължително отвъд него.

А витамините? Без тях няма протеинов синтез.

06.12.09
19:04

Абсолютният номер 1 е рибеното масло.

06.12.09
19:15

казано от Иван Шишманов на 06.12.09, 18:17:

Не са имали толкова качествени, блендове, формули, прохормони, бустери и т.н. високотехнологични добити в лаборатории добавки. Имали са разни неща, далеч от съвременните добавки.
Стероиди и в БГ се продават доста свободно, и много хора се тъпчат в несвяст убеждавайки малките, че са напълно безвредни, но повечето хора са далеч от формата на гореупоменатите спортисти.

Иване как може да сравняваш азотни буустери и прохормони със стероидите кои са вземали  старите културисти. А пък колко са “високотехнологични добити в лаборатории добавки” тея днешните добавки в готините шарени кутии само можем да гадаем.

06.12.09
19:50

казано от karlo на 06.12.09, 19:04:

Абсолютният номер 1 е рибеното масло.

Най-накрая някои да го каже ;)
Витамини може да се набавят от черен дроб, яйца, зеленчуци
Протеин си идва от храната.
.......

Мнението беше редактирано от tonu на 06.12.09 19:51.

06.12.09
21:36

както има една поговорка - бавно , но славно ;)

07.12.09
10:57

Ех тука търговците като започнат да убеждават всички,че добавките за абсолютно задължителни.Най-големия си напредък съм го постигнал без добавки.От 2 месеца не пия добавки също и парите ги давам за храна.Чувствам се бомба.Витамини не съм пил от 6 месеца,нямам растеж ли?Зависи кой какви дългосрочни и краткосрочни цели си е поставил в този спорт,се използват добавките а не,защото били задължителни.Стига сте ги възвеличавали.
1.Правилно хранене.Това е НАЙ-ВАЖНОТО
2.Правилна тренировка.
3.Правилно възстановяване(сън,почивка и т.н.)
4.Ето тука са добавките....

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 07.12.09 10:57.

07.12.09
13:55

казано от fe2_vanio на 07.12.09, 10:57:

Ех тука търговците като започнат да убеждават всички,че добавките за абсолютно задължителни.Най-големия си напредък съм го постигнал без добавки.От 2 месеца не пия добавки също и парите ги давам за храна.Чувствам се бомба.Витамини не съм пил от 6 месеца,нямам растеж ли?Зависи кой какви дългосрочни и краткосрочни цели си е поставил в този спорт,се използват добавките а не,защото били задължителни.Стига сте ги възвеличавали.
2.Правилна тренировка.

x2

Крайно грешно е да се смята (честно казано и аз се осланях много на добавките) ,че ако не са те няма да постигнеш резултати. И гледах да са ми първи  в менюто ,а не храната. Много грешно нещо. Добвките ти дават по-скоро психическото надъхване, отколкото вършат това за което ги пием. А някои формули и нищо не вършат - научно доказано :)

Мнението беше редактирано от DorianX на 07.12.09 13:56.

07.12.09
14:48

Факт е, че добавките помагат много. Но ако не се храниш добре и правилно и ако те мързи да тренираш здраво, все едно наливаш в кофа с пробито дъно.
Също така факт е, че изключително МАЛКО от всичките видове добавки на пазара, в действителност “действат” и имат някакъв ефект върху тялото и постиженията. Лично съм се убедил в това.Трябва много да се чете и да се внимава какво си купуваме, за да не чудим после дали сме си дали парите на вятъра..

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 07.12.09 14:52.

07.12.09
14:54

Това за психологическия момент е 10000% и може би най-силното качество на добавките. Всичко е в главата ;)

07.12.09
16:13

казано от fe2_vanio на 07.12.09, 10:57:

2.Правилна тренировка.

Можеш ли да ми кажеш къде в темата видя някой търговец да убеждава всички че добавките са абсолютно задължителни?

07.12.09
16:58

намеква се

07.12.09
17:06

Хранителните добавки са нещо много хубаво и улесняващо в днещния свят.Нямам нищо против.Но според мене,се измества важността на храненето от добавките.Доказателство са форумите за хранене и тези за добавки.За хранене никой не пита(едва ли всички знаят) а за добавки има 395289328529538 теми за Креатин Етил Естер :) Който има парички нека си взема колкото се може повече добавки,това е добре и определено ще има напредък в този спорт,но нека да не забравя колко по-важно е храненето!

07.12.09
19:07

Тука някой намеси културистите чак... те ако са постигнали успехи само благодарение на добавки и правилно хранене, то тогава аз съм професор по органична химия. Дайте малко по-сериозно. Те сигурно и протеин не пият повече от веднъж на ден най-много...

Мнението беше редактирано от NastyNas на 07.12.09 19:08.

07.12.09
19:24

Те пият веднъж на ден ама 5-6 дози  :-)  Шегувам се ест... Мисля че темата се изчерпа ? ;)

07.12.09
19:59

нека се изкажат още хора

09.12.09
07:55

казано от Стоянчо на 05.12.09, 12:37:

Дали добавките са необходими...зависи от много неща. Начин на тренировка, цели, хранене... Няма да спреш растежа.

Така или иначе растежа все някога ще спре, ако целите са високи
и ще трябва вече боц-боц :D

Но като цяло за добавките съм :) въпреки, че не ползвам такива :D

09.12.09
09:15

1.Добавките действат когато спазваш палео диета.
2.Добавките действат когато храносмилателната система е в адекватно състояние да ги асимилира.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1