06.12.09
21:53
Здравейте значи аз съм 1.73 60-65кг 19г. значи след голяма може би двугодишна пауза от фитнеса мисля да започвам отново и сега карам на лицеви опори набирания и помпички като за начало силата ми не е както преди мисля че дори е мн зле но нищо и така дилемата ми е между протеин и гейнер и мисля едното от тех да го комбинирам с глутамин обаче нямам нищо за преди тренировка тоест сила и издръжливост а не искам да започвам ведна с креатина и тем подобни пазя го за по нататака...така желанието ми е покачване на мм издръжливост и сила мога да заделя за добавки около 100-150лв приемам всякакви препоръки виждам че вие насочвате повече към американски фирми нямам мн опит в тая област и така чакам препоръки...
Двугодишна пауза, ок, ама колко си тренирал преди това, как си тренирал е неизвестно. Ако си тренира 5 месеца, това не го брой за стаж. Като за начало нямаш нужда от нищо, освен може би витамини. Ако много искаш някаква добавка - ВСАА. За какво ти е гейнер, като въглехидратите са най-лесни за набавяне от храна.
тренирах 2 години без хранителен режим са трябва да мисля май първо за режима след това за добавките...
казано от G3rginata на 06.12.09, 22:19:
тренирах 2 години без хранителен режим са трябва да мисля май първо за режима след това за добавките...
Всичко е комплексно, естествено че ако хранителния ти режим не е оптимален няма как да очакваш и чудеса от добавките. Също така може да дефинираш какво искаш под добавки. Ако търсиш протеин то можеш и на момента да го започнеш.