Дневникът на Аничка

Темата е заключена.

24.11.09
16:48

Здравейте от мен!
Чета вашите дневници от известно време и все се чудя дали да не си направя и аз,въпреки че не съм сигурна,че е подходящо,защото не се занимавам с фитнес(поне не още).Така де днес се реших,поне ще мога да полуавам съвет за храненето и упражнения,които мога да правя в домашни условия.
Да ви се представя първо-Казвам се Ани,на 21 години съм,от Варна,но съм студентска в София.До преди близо 8 месеца тежах около 72 кг при ръст 1,63.Правила съм много неуспешни опити да се боря с килограмите.Бях стигнала 65 но после стремително си ги възвърнах.Но преди 8 месеца реших да пробвам тае-бото.Попаднах на страхотна инструкторка и се амбицирах невероятно.Тогава реших и да си преправя тотално режима на хранене-не спазвам някаква диета,а просто спрях сладко,газирано,пържено,тестяно(е и аз съм човек и се изкушавам,но се старая изкушението да не е начинът ми на живот,а просто едно удоволствие,което си позволявам от време на време).Лятото се прибрах във Варна и поспрях с тае-ботот,защото пробвах да ходя в Хуни и Палах,но просто качеството на тренировките не беше същото,което бях свикнала да получавам.Така започнах да тичам от време на време и да си тегля разни тренировки,които да си правя вкъщи.Сега след 8 месеца от началото резултатите,които постигнах са:
килограми-между 56 и 57
талия-64 см
през пъп-72 см
ханш-92 см
бедро-53см
над коляно-37 см
прасец-36 см
След няколко месеца четене на вашите дневници реших за себе си,че искам да тренирам с тежести и по малко повторения.Първо мислех някъде да си направя програма и да започна да тренирам,но професионалисти много малко,не искам по калъп да тренирам с някаква стандартна програма,която някой си инструктор дава на всяка клиентка.Така след малко търсене на инфо се озовах в Спайдър Спорт,бях очарована от начина,по който изглеждат всичко треньори-не напомпани,огромни мъжища,а красиви атлетични фигури.Само че има една малка подробност-на този етап не мога да си позволя да тренирам там,поради финансови съображения:(Но не губя надежда и като започна сериозна работа смятам да инвестирам в тази посока.
Ще ви драсна и храната си за днес:
8.30- 200 грама кисело мляко Елена с 3 супени лъжици мюсли(ядки със стафиди),1 ябълка
12.30- сандвич от 2 филии хляб Вита,20 грама  пуешко филе и около 50 грама краве сирене
15.00-200 грама кисело мляко Елена,малко нар
19.00-зелева салата с морков и краставица и около 200 грама риба Саворин
около 21 може би плод
Знам,че повечето от вас не наблягат много на плодовете и избягват да ги ядат следобед,но това е нещо,от което не мога да се откажа,а и не смятам,че вредят.Чувствам се чудесно като си ги хапвам,а и до известна степен ми утоляват желанието за сладко.Скоро ще пусна и снимки да ме видите.

24.11.09
17:10

Здравей, Аничка! Добре дошла в клуба! :) :) Много хубаво, че си решила да си направиш дневник и си имаш цели за постигане! Пожелавам ти успех и постоянство с храненето най-вече и тренировките разбира се. Относно менюто, което виждам ,че си написала - лично на мен ми харесва - храненията ти са разпределени на равни интервали от време, това ще кара метаболизма ти да работи постоянно. Можеш да поувеличиш протеина /яйца, извара, пилешко месо/.Предполагам ще получиш съвет относно приема на мазнини, тъй като в това ти меню са много ниски %. Заложи на зехтин за овкусяване на салатите,сурови ядки и семена, маслини, мазни риби. Относно тренировките не е казано, че трябва да се занимаваш с фитнес - тук всеки практикува някакво физическо натоварване според интересите и желанията,които има. Така че на каквото и да се спреш - важното е да имаш движение и да си постоянна. Ще се радваме да ти помагаме със съвети с каквито можем!  :) Успех!

Мнението беше редактирано от S_L на 24.11.09 17:12.

Браво за резултатите и успех !
аз лично не бих оставила последното ми ядене да е плод

24.11.09
17:29

Мерси за отговорa S_L. Аз да кажа,че това не е идеалното ми меню.И този сандвич го ям на обяд,само когато съм в университета.Иначе си хапвам,доста пилешко месо,ям ужасно много риба(лятото стигах до 3-4 пъти на седмица).Мазнини също приемам,аз забравих да напиша понеже рибата саворин е много суха си я правих с малко краве масло.Сурови ядки ям много често до 50 грама максимум.Като цяло бих казала,че съм по скоро на балансираното хранене.Не съм изключила никоя група храни,включително си хапвам бобо и леща.Мисля,че съм напипала правилния начин за мен.Естествено има какво да се желае,но спрамо това,което беше,сега храненето ми е супер.Общо взето с времето ще си проличи как хапвам,стремя се да е що годе разнообразно.
Иначе днес тренировка няма да правя,утре ще е.Тренирам между 3 и 5 пъти седмично.Лятото понеже имах много свеободно време съм стигала и до 6 тренировки.А като цяло настоящите цели са ми евентуално смъкване още малко и оформяне.В бедрата има какво да се желае,а коремът ми като съм изправена изглежда доста добре,но като се наведа си личи,че имам отпусната кожа,която с времето се надявам да изчезне.

24.11.09
18:00

казано от Аничка на 24.11.09, 17:29:

Мерси за отговорa S_L. Аз да кажа,че това не е идеалното ми меню.И този сандвич го ям на обяд,само когато съм в университета.Иначе си хапвам,доста пилешко месо,ям ужасно много риба(лятото стигах до 3-4 пъти на седмица).Мазнини също приемам,аз забравих да напиша понеже рибата саворин е много суха си я правих с малко краве масло.Сурови ядки ям много често до 50 грама максимум.Като цяло бих казала,че съм по скоро на балансираното хранене.Не съм изключила никоя група храни,включително си хапвам бобо и леща.Мисля,че съм напипала правилния начин за мен.Естествено има какво да се желае,но спрамо това,което беше,сега храненето ми е супер.Общо взето с времето ще си проличи как хапвам,стремя се да е що годе разнообразно.
Иначе днес тренировка няма да правя,утре ще е.Тренирам между 3 и 5 пъти седмично.Лятото понеже имах много свеободно време съм стигала и до 6 тренировки.А като цяло настоящите цели са ми евентуално смъкване още малко и оформяне.В бедрата има какво да се желае,а коремът ми като съм изправена изглежда доста добре,но като се наведа си личи,че имам отпусната кожа,която с времето се надявам да изчезне.

Най-важно е човек сам да прецени кой начин на хранене му се отразява най-добре, а това понякога отнема време - налага се да пробваме, да сгрешим, да се поправим и т.н. Както четеш по другите дневници - на един НВД се отразява добре, на втори ВМ-НДВ, трети залагат на РБД. Така като гледам продуктите, които преобладават в твоето меню - мисля, че с постоянство ще постигнеш и целта си, дори и това да стане по бавно, по-добре така, отколкото да се подлага човек на някакви абсурдни ограничения. :)

25.11.09
06:04

Добро утро на всички:)Днес се очертава много ползотворен ден,а ето го и плана за днес,мисля,че едва ли ще има отклонения.

Около 8.15-2 филийки Вита,40 грама пуешко филе,малко сирене,1 портокал
      12.00- омлет от 2 яйца,сирене и малко лук,зелева салатка
Около 15.00- 1 голяма ябълка
        19.00- 130 грама пилешки гърди на фурна,огромна зелева салата с моркови и краставица.
Вода,колкото успея да изпия.Още се боря с това-има дни,в които изпивам около 2 литра,в други по малко,но работя по проблема.

Храната май е доста малко,но цял следобед ще съм по магазините и едва ли ще мога да ям нещо сносно,евентуално малко ядки-ще ги впиша по-късно,ако ги има.
Тренировката ще е от 9,15 до като свърша.Ще започна с 15 минути интервално кардио.Харесах си в нета едно-с общо 7 интензивни части,отразява ми се мн добре.След кардиото мисля да пробвам тези упражения- http://spidersport.com/home-workout.php.Ще направя 2 кръгчета от всички,с изключение на тези с топката,защото нямам вкъщо.И ако ми допаднат ще продължа а ги правя и занапред.Толкова от мен засега
Пожелавам на всички хубав и усмихнат ден.

Мнението беше редактирано от Аничка на 25.11.09 08:45.

25.11.09
08:36

Браво за резyлтатите, и yспех с дневника :)

25.11.09
16:12

Здравей и поздравления за добрите резултати:-)Много ме раздват хора като теб,преди време и аз бях една от тях,но за съжаление сега нямам много време покрай работата:-)По това което виждам че хапваш,добре се справяш стига да си постоянна:)Не се ядосвай за залата сама също можеш да правиш доста пълноценни тренировки,както сама показваш:)Успех с дневника и ако имаш въпроси винаги съм на среща ( ЛС ):)

25.11.09
16:42

BodyArt Консултант,мерси много,ще се възползвам сигурно.Постоянно ми изникват нови и нови въпроси,колкото по навътре влиза човек,толкова повече осъзнава колко малко знае.

Иначе днес да добява към обяда в яйцата имаше малко краве масло и 1 киви за десерт.Следобед,освен ябълката,изпих 150 мл прясно мляко с 10 грама мед(до колко медът,който предлагат по заведеният,е мед  е друга тема).

SI

25.11.09
16:43

Аничка, успех с дневника! Съвети лично аз не мога да давам, защото съм начинаеща, но тук има много хора, които винаги са готови да помогнат.  :-)

25.11.09
21:55

Ани, добре дошла.

BodyArt, момичето тъкмо си е направило дневник да четем и ние, пък ти веднага на “ЛС” го каниш...Не ни лишавай и нас от познанията си, споделяй ги с всички, не само с Ани...

25.11.09
22:17

казано от inis9 на 25.11.09, 21:55:

Ани, добре дошла.

BodyArt, момичето тъкмо си е направило дневник да четем и ние, пък ти веднага на “ЛС” го каниш...Не ни лишавай и нас от познанията си, споделяй ги с всички, не само с Ани...

Не така остро де:=) Аз го казвам от страна на това,че и аз съм минала по този път:-) И искам такива момичета да не се отказват :)

26.11.09
11:50

Здравейте:)Благодаря на всички,които се включиха в моя дневник.Аз имам няколко въпросчета,но първо да кажа какво съм хапвала до този момент
06.15- 2 филийки Вита,40 грама пуешко филе,сирене(на около го преценявам около 30-40 грама)
10.00- 1 голяма ябълка
13.00- зелева салата с краставица,200 грама кисело мляко Елена с 1 средна ябълка и канела

После ще допиша.Обядът ми не е мн добър днес,но нямам нищо вкъщи,а бях адски гладна и нямаше да издържа,докато си напазаря.Тренировка не съм сигурна дали ще има днес,ще добавя после,ако има.Та единият ми въпрос е фатално ли е,че не тренирам по някаква определена схема.Отначало като започнах с тае-бото ходих понеделник,сряда и петък,после лятото беше поне 4 домашни тренировки на седмица минимум.Сега малко поспрях тае-бото,понеже в залата,където ходя,станаха малко промени,и пак си тренирам вкъщи.Но не съм определила днитеа,в които да тренирам,а го правя,когато имам време.Мисълта ми е,че понякога ми стават 2 тренировки една след друга,после 2 почивни дни,друг път пък тренирам през ден.Общо взето правя минимум 2 тренировки и максимум 5(май от няколко седмици не съм стигала до 5).
Другото,което искам да ви питам е какво мислите за похапването на по-голямо количество плодове при режим горе-долу РБД.Аз си хапвам доста плодове(минимум по 2 на ден,а днес може и 4 да станат) и мисля,че ми се отразява добре.Някак си не мога да се откажа от тях,но ще пробвам днес последното ми хранене да е яйце или извара,въпреки че като вечерям най-обичам да си хапна плод като десерт.
И последният ми засега въпрос е дали един прием от 1500-1600 калории на ден е добър за мен.Пресметнах си колко калории трябва да приемам ми натоварване до 3 пъти седмични и колко до 5 пъти,и в единият вариянт бяха около 2000,а в другият 2100 и нещо.Сега се чудя дали тези 1500-1600 са ОК при цел евентуално да сваля още малко.

26.11.09
12:20

казано от Аничка на 26.11.09, 11:50:

Здравейте:)Благодаря на всички,които се включиха в моя дневник.Аз имам няколко въпросчета,но първо да кажа какво съм хапвала до този момент
06.15- 2 филийки Вита,40 грама пуешко филе,сирене(на около го преценявам около 30-40 грама)
10.00- 1 голяма ябълка
13.00- зелева салата с краставица,200 грама кисело мляко Елена с 1 средна ябълка и канела

После ще допиша.Обядът ми не е мн добър днес,но нямам нищо вкъщи,а бях адски гладна и нямаше да издържа,докато си напазаря.Тренировка не съм сигурна дали ще има днес,ще добавя после,ако има.Та единият ми въпрос е фатално ли е,че не тренирам по някаква определена схема.Отначало като започнах с тае-бото ходих понеделник,сряда и петък,после лятото беше поне 4 домашни тренировки на седмица минимум.Сега малко поспрях тае-бото,понеже в залата,където ходя,станаха малко промени,и пак си тренирам вкъщи.Но не съм определила днитеа,в които да тренирам,а го правя,когато имам време.Мисълта ми е,че понякога ми стават 2 тренировки една след друга,после 2 почивни дни,друг път пък тренирам през ден.Общо взето правя минимум 2 тренировки и максимум 5(май от няколко седмици не съм стигала до 5).
Другото,което искам да ви питам е какво мислите за похапването на по-голямо количество плодове при режим горе-долу РБД.Аз си хапвам доста плодове(минимум по 2 на ден,а днес може и 4 да станат) и мисля,че ми се отразява добре.Някак си не мога да се откажа от тях,но ще пробвам днес последното ми хранене да е яйце или извара,въпреки че като вечерям най-обичам да си хапна плод като десерт.
И последният ми засега въпрос е дали един прием от 1500-1600 калории на ден е добър за мен.Пресметнах си колко калории трябва да приемам ми натоварване до 3 пъти седмични и колко до 5 пъти,и в единият вариянт бяха около 2000,а в другият 2100 и нещо.Сега се чудя дали тези 1500-1600 са ОК при цел евентуално да сваля още малко.

Здравей пак и от мен. Не е фатално,че не тренираш под определена схема.Добре е да е поне 3 пъти седмично,ако можеш повече понякога още по-добре за теб.Много е важно и как се чувстваш,ако тялото ти се изтощава при повече от 3 тренки,може да си вземеш витамини за тонус.
Щом си видяла,че на теб ти влияят добре плодовете си позволявай да ги ядеш.Не знам какви точно харесваш,но по мой наблюдения ще ти кажа няколко.Ако искаш да са повече от 1,2 може да добавиш като 3 и 4-помело (зимен плод,много засища и е смеска между грейпфрут,портокал,лимон,много интересен),грейпфут задължително,гори мазнините в тялото и доста ободрява,кисели ябълки,защото в сладките има повече захар,малко киви.Като цяло наблягай на цитрусовите плодове.И не забравяй за ядките.Бадеми,макадамия,ако не са ти неприятни нека да са сурови.

Мнението беше редактирано от BodyArt Консултант на 26.11.09 12:21.

26.11.09
13:13

казано от BodyArt Консултант на 26.11.09, 12:20:

Ако искаш да са повече от 1,2 може да добавиш като 3 и 4-помело (зимен плод,много засища и е смеска между грейпфрут,портокал,лимон,много интересен),грейпфут задължително,гори мазнините в тялото и доста ободрява,кисели ябълки,защото в сладките има повече захар,малко киви.Като цяло наблягай на цитрусовите плодове.И не забравяй за ядките.Бадеми,макадамия,ако не са ти неприятни нека да са сурови.

Аз пък бих посъветвала да не прекаляваш с цитрусовите плодове, в смисъл: според мен е по-добре да се хапват плодове, виреещи в нашите географски ширини по това време - т.е. ябълки, круши, мушмули в този сезон. Е, не казвам, да бягаш като дявол от тамян от цитрусите, но ...реално погледнато нашият ‘хабитат’ са умерените ширини и ‘гените’ ни са настроени да преработват типични виреещи тук храни... преди 100-200 години е намало хладилни контейнери/ камиони, с които да докарват на прадедите ни бананчета, кивита и грейпфрути...

П.П. Това от гл. точка здраве и съобразяване с тялото... От гл.т. отслабване, Боди Арт консултант е напълно права :)

Мнението беше редактирано от Limka на 26.11.09 13:14.

26.11.09
13:28

казано от Limka на 26.11.09, 13:13:

казано от BodyArt Консултант на 26.11.09, 12:20:

Ако искаш да са повече от 1,2 може да добавиш като 3 и 4-помело (зимен плод,много засища и е смеска между грейпфрут,портокал,лимон,много интересен),грейпфут задължително,гори мазнините в тялото и доста ободрява,кисели ябълки,защото в сладките има повече захар,малко киви.Като цяло наблягай на цитрусовите плодове.И не забравяй за ядките.Бадеми,макадамия,ако не са ти неприятни нека да са сурови.

Аз пък бих посъветвала да не прекаляваш с цитрусовите плодове, в смисъл: според мен е по-добре да се хапват плодове, виреещи в нашите географски ширини по това време - т.е. ябълки, круши, мушмули в този сезон. Е, не казвам, да бягаш като дявол от тамян от цитрусите, но ...реално погледнато нашият ‘хабитат’ са умерените ширини и ‘гените’ ни са настроени да преработват типични виреещи тук храни... преди 100-200 години е намало хладилни контейнери/ камиони, с които да докарват на прадедите ни бананчета, кивита и грейпфрути...

П.П. Това от гл. точка здраве и съобразяване с тялото... От гл.т. отслабване, Боди Арт консултант е напълно права :)

И аз съм на подобно мнение за цитрyсовите плодове. Мен специално много ме подyват и ми правят номера, ако ги консyмирам всеки ден. Може би е добре да експериментираш, но наистина ябълки и крyши ми звyчи по добре :)

26.11.09
13:33

Ами да ви кажа ям и ябълки и цитрусови.Горе-долу някакъв баланс между двете,днеска съм на 2 ябълки и 1 портокал,може и малко нар да хапна по-късно.За съжаление грейпфрут никак не обичам,така че го пропускам,независимо колко е полезен.А относно помелото опитвала съм веднъж и май не бях очарована,така че залагам на класиките-ябълки,киви,портокали,мандарини,позволявам си и по някое бананче от време на време.

EDIT: Да довърша хапването за днес

15.30 25 грама сурови орехи
          17.30 3-4 супени лъжици боб яхния
          19.00 5 малки сушени чушки,пълнени с боб
    около 20.30 малко нар или една мандаринка (мислех да е яйце,но след този боб ми се яде нещо свежичко)
Докато пълнех чушките бях адски гладна и хапнах малко от боба.Иначе 5 чушки звучи адски мн,но всъщност горе-долу общото количество боб,което съм изяла е 130-140 грама.В боба съм прибавила морков,лук,2 супени лъжици слънчогледово олио и много подправки.Което ме подсеща да кажа,че обичам да готвя с много подправки,надявам се,че това не е лош навик.Тренировка нямаше,реших да почивам днес,а утре следобед се надявам,че ще има време да се раздвижа.Лека вечер от мен

Мнението беше редактирано от Аничка на 26.11.09 17:37.

27.11.09
18:08

Здравейте:)Да кажа и аз как мина днес,а именно:

7.15 200 гр. кисело мляко Елена с 3 супени лъжици мюсли,1 ябълка и канела
9.15 150мл мляко с нес и 5 грама кафява захар
12.20 сандвич от 2 филии вита,20гр. пуешко филе и малко сирене
14.00 25гр. сурови орехи
16.00 1 портокал
17.30-18.30- тренировка
19.30 4 сушени чушки(от тези с боба)-като цяло около 100 грама боб,5-6 супени лъжици лютеница,1 варено яйце и една неголяма зелева салата
21.00 тук ще има половин чашка червено вино

Общо взето бая си похапнах за вечеря,но да кажа за лютеницата,че е домашна,няма запържвани зеленчуци в нея и не е мазна(има олио в нея,но не в големи количества).Утре мисля да си направя някоя друга снимка и да пусна тук.А що се отнася до тренировката изтеглих си едни 8 минутки,така че имаше загрявка,8 мин. крака и дупе,ръце без гири и 8 мин. ръце,8 мин. корем и 8 мин. разтягане.Значи ръцете освен 8 минутката правих и едни упражения на треньорката на Мадона.Те също са 7-8 мин и се правят разни движения във въздуха като през цялото време не трябва да си отпускаш ръцете.Е,аз правя 1-2 почивки,защото не издържам,но сега е мн по-добре,преди почивах адски често.Някой,ако има като мен излишна отпусната кожа по ръцете,горещо препоръчвам този комплекс.Пожелавам ви лека вечер ии много хубав уикенд.

P.S. забравих да кажа,че напоследък доста ме мързи да правя кардио,чудя се защо така.правят ми се само упражнения,но събота и неделя ще има и аеробика,че тази седмица само веднъж съм правила кардио.

Мнението беше редактирано от Аничка на 27.11.09 18:12.

29.11.09
19:34

Добър вечер:)Ето малко отчет за последните 2 дни.Снощи имаше малко прегрешения,но после ми стана лошо и бяха как да кажа върнати..
28.11
9.00 2 филийки Вита,40 грама пуешко филе,малко сирене
по някое време имаше ябълка
11.00 33 грама шоколад(Линд,черен,но само 60%)
13.30 4 чушки с боб,4-5 супени лъжици лютеница
15.00 25 грама сурови бадеми
19.00 зелева салата с моркови и краставица-огромнаа беше,1 гюведже от 160 гр. пилешки гърди,домати,2 малки картофа,малко сирене и 1 яйце,3-4 супени лъжици лютеница
21.00 тука отидох на гости и пих достааа червено вино и фъстъци за мезенце,ноо организмът ми не ги усвои хаха

Вчера имаше и тренировка,една аеробна програма уж с бойни движения(липсва ми тае-бото),но като цяло слаба работа,не се изморих мн

29.11
9.30 1 ябълка
10.00 1 филийка Вита,1 варено яйце
11.30 33грама шоколад от същия
14.00 последните 4 чушки,3 лъжици лютеница,1 ябълка
15.30 1 варено яйце
17.30 25 грама сурови бадеми
19.15 голяма зелева салата,около 150-200 грама риба саворин,3 малки картофчета,направени на пюре с малко краве масло
21.30 1 портокал

Днеска бая папкане беше,но след снощи имах нужда от храна да си възстановя силите.Най ме е яд,че намаше тренировка.Бях запланувала да правя интервално кардио на игрището до нас и времето беше страхотно,но нямах силичка да се вдигна от леглото :(.Това е от мен засега,хубава вечер ви желая.

P.S. днес се върна съквартирантката ми(не ме е виждала от 1 седмица и половина) и каза,че и се виждам още отслабнала,та реших да се попремеря.Значи имам разлика в прасеца-35 см,бедро-51см и ханш-90 см.Доволна съм,но тия крака трябва да се стягат...

30.11.09
21:38

Добър вечер:)
Храната за днес 30.11

9.00 200 грама кисело мляко Елена с една ябълка и 3 супени лъжици мюсли
11.00- 30-40 грама краве сирене
13.00- 160-170 грама саворин,нар(около половин нар)
16.00 1 сушена слива и 1 сушена кайсия
17.30 5 супени лъжици извара със шарена сол
19.00 зелева салата(не мн голяма),4 кисели краставички,гюведже от 125 грама пилешки гърди,зелен боб,домати,малко парченце сирене и много малко кашкавал,1 яйце
20.00 тук имаше 1 ябълка и 1 портокал,доста прекалих,но нещо са ме хванали гладните
23.25 съвсем непланувано и доста ме е яд,ноо нещо волята ми днес никаква я няма-една сушена кайсия и около 20 грама стафиди

Днес правих интервално кардио.Беше доста кратко,но се поизморих.Тук до нас има едно игрище и излязох да тичам на него.Тренировката беше 4 обиколко загрявка,после 4 спринта редувани с бавно тичане,и накрая 2 обиколки за разгрявка.Планирах пожече интервали,но се изморих доста,а и  не си бях взема вода,а аз не мога без вода на кардио тренировка.Иначе тук не споменавам колко вода изпивам,но се старая да е повече,не я меря,просто като се сетя отивам и пия.Предполагам,че днес съм изпила около литър и половина.Лятото е толкова лесно,цял ден навън и все си жаден,а зимата хич не ми се пие:(
А и да кажа,не знам дали съм споменала,в мюслито ми няма никаква добавена захар,така че затова си позволявам да го хапвам спокойно.
Лека вечер и до утрее:)

01.12.09
18:27

Здравейте:)Как сте днес?Напоследък сякаш много по-малко хора се отчитат.

Ето и храната за днес 1.12.09

7.00 2 чаени лъжички мед,200 гр. кис. мляко Елена с една малка ябълка,3 супени лъжици мюсли и канела
10.00 2 сушени сливи,1 сушена кайсия,25-30 гр. сурови орехи
11.15 3-4 солетки
12.30 сандвич от 2 филийки Вита,25 грама пуешко филе,кашкавал-мисля не повече от двайсетина грама
15.00 6 супени лъжици извара с шарена сол
19.00 зелева салата с морков и краставица,150 гр саворин на фурна,запечен с доматки и кисели краставички(150 грама е само рибата а доматите с краставичките около 3-4 супени лъжици)
21.00 1 киви ще има тук

Нещо не мога да се откажа от това ядене на плод вечер.Ако ям извара,мляко или нещо от този сорт ми е по-скоро като за наяждане,а аз не съм гладна,просто ми се хапва нещо свежо и сладко.

Тренировка имаше днес-загрявка,8 мин. крака и дупе,8 мин. ръце,15 мин.корем,8 мин. стречинг.Значи за корем изплагиатствах упраженията,които Lenks е пуснал в дневника на Мария.Много ми харесаха упражненията.Като цяло обаче май тренировката беше доста лека,въобще не се изморих.Трябва да намеря нещо малко по-натоварващо и дълго.

И днес да се оплача се депресирах малко.Констатирах,че многоооооооо съм намалила гръдната обиколка.От 93-94 см
на 84 8-/ Чудя се дали не е добре да спра вече да се стремя към отслабване и да започна само да поддържам тегло и да стягам и оформям.Само дето ми се струва,че имам още за сваляне в бедрата..Айде стига съм мрънкала:)Лекичка

02.12.09
21:01

Добър вечер!

Първо малко да допълня за вчера отчета.Както ви обеснявах,че ми се яде нещо свежо,а не нещо за наяждане,към 10.30 огладнях много и си хапнах около стотина грама извара със шарена сол.Това май по-скоро беше на психическа основа,понеже открих,че изварата става много вкусна със шарена сол и самата мисъл за нея беше много привлекателна.

Ето и храната за днес

02.12.09

08.00 2 филийки Вита,с 20 грама пуешко и 3 тънки ивички кашкавал(около 30 грама),1 супена лъжица мед
11.00 3 сушени кайсии,1 сушена слива,25-30 грама сурови орехи
14.30 малко кубче сирене,400 грама кис.мляко Елена с една средна ябълка и канела
16.00 кафяна чаша прясно мляко 1,5% с равна чаена лъжичка мед
19.30 зелева салата с морков и краставица(ям си салатата само с оцет и малко сол винаги),1 кисела краставичка,и същото ядене от снощи-150 грама саворин с 3-4 супени лъжици от запечените домати и краставици,1 портокал
22.00 половин кафяна чашка извара със шарена сол

Вода около 1,5 литра.

Изварата,която най-често ям е насипна Родопея.Адски много ми харесва.Пробвала съм и разни пакетирани кашкавалени извари и дядо Либен,но досега само тази ми харесва.Силно се надявам,че няма растителни мазнини в нея.А яденето ми от последните 2 вечери е приготвено със 1 и 1/2 супени лъжици слънчогледово олио.
Днес беше нетренировъчен ден.
Лека и спокойна вечер!

Мнението беше редактирано от Аничка на 02.12.09 21:03.

03.12.09
16:47

казано от Аничка на 01.12.09, 18:27:

И днес да се оплача се депресирах малко.Констатирах,че многоооооооо съм намалила гръдната обиколка.От 93-94 см
на 84 8-/ Чудя се дали не е добре да спра вече да се стремя към отслабване и да започна само да поддържам тегло и да стягам и оформям.Само дето ми се струва,че имам още за сваляне в бедрата..Айде стига съм мрънкала:)Лекичка

И с мен се полyчава нещо подобно. Най-много сантиметри съм смъкнала от гръдната обиколко, дори според мен няма на къде повече, а при корема, дyпето и бедрата, нещата не стоят така. За съжаление така е yстороено женското тяло.

07.12.09
07:03

Здравейте от мен!Последните дни не съм се отчитала,защото ям предимно боклуци,а ако не са боклуци е по много.Бях и доста в движение,гости непрекъснато,организации около 8 декември,а предстоят и още два дена на кофти храна,но след това си преминавам пак на моя си начин на хранене.
В четвъртък се събирахме с приятели да гледаме мач и решиха да готвим.Аз  мислех да си ям моите чушки,пълнение с кафяв ориз и пиле,но.. не можах да устоя на кюфтенцата и печените картофки.На следващия ден в петък се чувствах адски надута,беше си ми нормален ден от към хранене,без излишни ексцесии.В събота пак си имах гостенин,през деня храненето си беше ОК,а вечерта имаше бобена салата,зелева салата,котлети,маринована риба,пуешко филе.Салатите бяха с олийце и ядох многооо,а котлетчетата с краве масло.Не устоях и хапнах и 1 краищник бях хляб.Вчера-многооо зле,2 ядената общо за деня-много стабилна закуска,вкючваща бяла филия,намазана с масло,1 филийка Вита с пуешко и кашкавал,няколко хапки котлет.После беше едно лудп ходене по магазините,първо в мол-а един приятел да си купува дрешки,а после пазарихме за студентския празник,а вечерта друг приятел пък прави курбан и имаше какви ли не панирани неща-риба,картофени кюфтета,шницели и какво ли още не.Та така...дано не наддам много в края на тази серия.Такова ядене и то толкова често не ми се беше случвало от може би 8 месеца.Както и да е,аз не го приемам като край прецаках всичко,ами като отпуснах се няколко дни,беше ми кеф,разнообразих се,време е да се стягам и всичко да си е ОК.
Пожелавам на всички студенти и бивши студенти готино изкарване на празника и много емоции.На 9 съм отново на линия и се връщам към нормалното си хранене.

07.12.09
11:50

Понякога човек има нужда от малко cheating food и започва на чисто.Но внимавай,защото идват празници,а там е още по-тежко положението...Приятно изкарване и УСПЕХ!

11.12.09
18:18

Здравейте,отново съм на линия:)Последните дни прегрешенията бяха доста,но се чувствам добре.Отпочинах си от постоянното пресмятане на това какво ще хапвам и кога ще тренирам.Сега предколедно мисля да не се изкушавам и да имам хубаво меню.По празниците е ясно,че пак ще се поотпусна,но е нормално да има такива моменти.Поне по Коледа няма да спра да тренирам за разлика от сега.Общо взето от 1 седмица не съм тренирала,ама така се получиха нещата с тези пътувания,празници,а сега мн учене на хоризонта.От утре всъщност се надявам,че ще вляза в ритъм с тренировките.Храната започвам да я описвам от днес.Вчера също беше горе-долу добра,но вечерта се изкуших с няколко хапки торта и няколко руска салата.

11.12.2009

10.30 2 филийки Вита с 30 грама пуешко,около 30 грама кашкавал и 30 грама сирене,запечени на фурната,1 чаена лъжичка мед,1 мандарина
13.30 салата от зеле,морков и краставица,100 грама кис.мляко 2% с една малка ябълка,1 банан и канела(много ми харесва млякото така)
15.00 шепа сурови орехи(около 35-40 грама)
тук в промеждутъка готвейки-3-4 хапки варено пиле.
19.00 малка купичка пилешка супа,пиле със зеле,1 мандарина

Пилето беше бутчета,варих го с кожата и после обезкостявах и махах кожата.С две цели бутчета(долно+плешка) от 600 грама сготвих ядене и супа.Та мисълта ми бепе,че супата я правих в една трета от бульона на пилето и две трети вода,а яденето с около 20 грама краве масло.По-късно може да хапна 1 малък портокал.
Лека вечер от мен.

12.12.09
19:35

Здравейте:)Как сте в този студен ден?Хич не ми харесва това време...ставам една мързелива,ужас.Съответно днес заканата ми да тренирам не се изпълни.Наобяд имах междинен тест по държавни финанси и се прибрах мн изморена.Полегнах малко уж да се отпусна,ама така се отпуснах и стоплих,че ме домързя да правя каквото и да било,затова ще дам отчет само за храната днес.Чудя се дали не ми станаха много калориите,но нещо днес не ми се занимава да изчислявам.

12.12.2009

08.30 2 филийки Вита,30 грама пуешко филе,кашкавал-20-30 грама,сирене пак толкова,запечени във фурната,1 средна ябълка
11.30 1 банан
13.00 зелева салата с морков и краставица,15 гр. пуешко,200 гр. кис. мляко 2% с 1 ябълка и канела
15.00 1 сушена слива,30-40 грама сурови орехи(имам чувстовото,че мога да изям 200-300 грама без проблем,толкова са ми вкусни)
17.20 около 150 мл прясно мляко 1,5% с лъжичка нес кафе и равна чаена лъжичка мед(това не го планувах,по принцип и не пия кафе,но бях мн гладна и мн заспала и реших,че е добър вариант)
20.00 зелева салата с морков и краставица,от готвеното зеле с пиле една малка чиния,не пълна
22.00 1 мандарина

Лека вечер!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1