24.02.05
09:38
Вчера направих много здрава тренировка. Много сериозно натоварих и след това дори муслулите ми леко потреперваха от изтощението. А мускулна треска днес никаква няма...
Възможно ли е заради доброто възстановяване? Защото трен. беше в 7.30-9.00, в 9.15 вечерях-много леща и салати, в 12.00 избухах към...300г извара и 1 кисело мляко в последствие. И лягане, повече от 8 часа сън се събраха. А, и час преди тренировката вкарах овесени ядки +стафиди+прясно мляко+желатин
Някакви идеи?
Хронично си се претоварил и вече организма почва да свиква с натоварването, въобще катаболизма се засилва и хипертрофията е все по-малко. Не е номера да засилиш тренировката, а да спреш или намалиш тренировките абе почивка и да разтеш. Мускулната треска е продукт на метаболитната хипертрофия. Не е нужно тя да присъства във всяка тренировка. Но в твоя случей това потрепване и т.н. говори за претоварване.
по-здрави
М... да има логика, но да ти кажа... хич не ми се вярва. Не съм претоварил хронично в никакъв случай. Нито тази група специално, нито тялото като цяло. Работата е, че напоследък тренирам доста малко. Примерно през 2 дена и не една и съща група. Определено ям, както преди, доста сериозно. Освен това резултатите ми не намаляват ни най малко. Правя по 50 лицеви от раз до земя, юмруци, после още една серия.
Наистина ми е трудно да повярвам в претоварването. Можеш ли да ми кажеш други “признаци” за претоварване да преценя...
А изключваш ли напълно възможността с доброто възстановяване. Всичко изпипах:). КАто почнем от банята, до нечовешкия протеин който взех./с храната. Смятай от 200-300 леща, 300 извара и 450 кисило мляко, мисля, че не е малко, килограмите ми варират заради течностите, но да кажем 66кг.
А и, не трераним от вчера...
Поздрави
Абе смесеното хранене след тренировка за мене е грешно. Пак ти казвам от моят опит и гледна точка от това, което чета си е живо претоварване и или ти е много тренировката или малко се храниш и възтановяваш. А и килограмите са ти малко, но знам ли може това да ти е нормалното състояние и да няма нищо лошо. Иначе мускулната маса как ти е и процента мазнини и т.н. , а ми силата ?
по-здрави
понякога след много силно натоварване треската се появява на втория ден, след като си тренирал и вечерта това е много вероятно. Със сигурност не храната е причината.
[quote author=“emil_mlo”]Абе смесеното хранене след тренировка за мене е грешно. Пак ти казвам от моят опит и гледна точка от това, което чета си е живо претоварване и или ти е много тренировката или малко се храниш и възтановяваш. А и килограмите са ти малко, но знам ли може това да ти е нормалното състояние и да няма нищо лошо. Иначе мускулната маса как ти е и процента мазнини и т.н. , а ми силата ?
по-здрави
Ок, ще се радвам да ми дадеш някой акъл. Килограмите ми са наистина малко, едно че костите ми са леки/и не го казвам за да се оправдавам и да се правя на интересен/. Но аз съм решил да качвам съвсем равномерно и с времето. При мен няма чист трен. за маса. Нормално състояние... еми да такова ми е. За здраве го правя не за експресни резултати, но нищо че съм слаб, удря ме яко в релефа, логично. :) С такива тен. от година на година съм по-здрав и качвам маса./информативно, не съм се разболявал от 3 години, супола ми не теква/ Никога, никакви химии не съм ползвал, дори протеин гледам да не взимам, само лятото взимах малко, но от най-обикновените.
Мазнини, незнам как ще ти прозвучи, не съм се изследвал за % точно, но нямам абсолютно никакви-видими, супер “обезмаслен съм. Наистина страшно нисък е %, едно че физиката ми е такава, друго, че така и тренирам. Силата... ами за каква сила по-точно става въпрос. Защото от лежанка съм пълен та*ак. на 12 повторение със 75кг доста се пъна/но го правя/:) Иначе, вярвай ми никога не съм пробвал колко вдигам от раз максимум, просто не ми се рискува с такива експерименти.
Обаче... лицеви опори, както написах, мога да правя по 50/тежки/, на успоредка правя по 20 кофички/абсолютно чисти, пълни/. да не говорим, че бягам 50м - леко под 6 секунди... Коремни ... като почна серията и в залата се нервят, че непрекъснато съм на римското... :)
Кажи ми за смесеното хранене след трен. ? Какво по точно наричаш смесено, не ми е ясно? Ако наистина друго би дало по-добри резултати, ще опитам...
Сега установявам, че имам леко ... някак си като напрежение в мускулите. Не е съвсем като да няма.... А ще ми кажеш ли какво друго би могло да говори за хронично претрениране?
Мерси за асистънса, ще ми е отголяма полза ако си кажеш мнението още веднъж. Защото напоследък се опитвам да изследвам цялостно тренировките си и въпреки, че не си пряк свидетел, можеш да ми помогнеш...
Ами братле това означава, че се получава при теб добър здравословен бодибилдинг. Има хора, които си мислят, че бодибилдинга неможе да е здравословен, а само тренировките за сила. Е според мен може да е здравословен и ти си едно от доказателствата явно. То явно нездравото в бодибилдинга са комплексите и болните амбиции от, които идват и големите глупости, но незнам.
Да точно това за ниският процент мазнини си мислих за теб, което говори за добри резултатите и културистична фигора. Ае това означава, че можеби непретренираваш и се възтановяваш добре. Лежанката не ти е чак толкова слаба и за културистична тренировка е перфектна силата ти.
Смесеното хранене след тренировка е да приемеш белтъчини и въглехидрати заедно. Примерно: леща, боб и яица или нещо такова.
За мен идеалното хранене след тренировка е следното:
15-45 минути след тренирова- въглехидрати
след това някакво белтъчно ядене и може да е смесено, ако не си привърженик на разделното хранене, но веднага след тренировка от адреналина забрави за освояването на протеините и т.н.
Абе ако искаш ела на срещите, които правим и ще могат да те консултират и по-големи разбирачи от мене :))
Иначе тези въпроси и начина за изследване на тренировката са интересни и мен ме интересуват. А и здравето е на първо място!
по-здрави
На последните въпроси не мога да отговоря (само вметка - ако на лично тегло 66 кг 7 пъти 75 кг мислиш че е зле, какво ще кажеш за мен - 75 кг, 4 пъти с 60)
Но за мускулната треска - аз след тренировка и в деня след тренировката много много рядко имам такова нещо. При мен се появава на третия ден - 1 ден трен, 2 ден почивка, 3 ден мускулна треска. Не мисля че претренирам защото раста, силата се качва макар и бавно, а съм на абослютния минимум упражнения - за гърди правя 3, бицепс 2, трицепс 2, гръб 3
Не съм убеден дали това моето е добре (не мога да си го обясня защо е така) но поне резултати имам. Така че не съм убеден дали реално имаш някакъв проблем
Аз имах подобен проблем с гърба в началото. Тренирах здраво и се изморявах а нямах мускулна треска. След време като започнах да правя набирания започнах да усещам сладката болка :D . Мисля че всичко зависи от упражненията и начина по които се правят.
emil_mlo и останалите, които писаха, мерси много за вниманието. От сериозна полза ми е.
Опитите ми са да прецизирам тренировки, хранене, възстановяване за стабилен тонус и здраве. Мисля, че със времето успявам да го правя все по-добре. Знанията са му майката. :)
А сега по същество.
Голям превърженик съм на разделното хранене. ОБаче понякога наистина е много трудно да го правя. Например, не мога да приемам прекалено въглехидрати след тренировка. 100% убеден съм, много лошо ми влияят, проверено и изпитано. Трябва да съчетая, нямам избор. Обаче правя трен. в края на деня, което ми позволява да съм събрал достатъчен енергиен запас през яденета през деня и час преди трен. за да ми остане сила и за след нея. Сигурно звучи направо... еретично :), но след фитнес съм доста свеж и мога да си позволя леко съчетано хранене и до колкото ми е възможно наистина по-багато на въглехидрати, но в граници... А искам да попитам, можете ли да ми дадете някакви по-конкретни рецепти за разделно хранене около тренировките. Защото, както казах съм фен, но ми е трудно... просто не ми идва какво да взема по-конкретно. Сега ще прегледам рецептите в сайта по обстойно, но там доста от нещата определено са далеч от разделното... :)
За лежанката казвам, че съм слаб... абе май наистина се правя на ударен, но съм имал случаи в които след мен човека които я ползва, нахлюпва още по 2-4 диска и мен час смях ме напушва. Защото тежестта на която съм се пънал аз, аверчето я ползва за загрявка... :) пък не е чак толкова по-тежък и ми е някак си странно... :) Тоест аз дирам с 60 и не ми е никак леко, а следващия примерно слага по 1 15-ка и си я подмята щангата както си иска.... :lol:
С голям кеф бих дошъл на сбирка, но не съм от София, а път натам... трудно се очертава...
Мерси отново!