Мисля да ползвам креатин и...

07.12.09
00:11

Здравейте.. аз съм на 17 години, 172см, 53кг.. от скоро ходя на фитнес (1 месец)..купих си протейн Winner 14, но искам колкото се може по-бързо да кача килограми (поне да съм 65-70кг) и да направя мускули :) . За това мисля да пия креатин  преди  и след  тренировка..днес ми предложиха един на ОН за 50лв (непомня как се казваше)..та мисълта ми е.. дали до 3-4 месеца ще има някакав ефект.. и долу-горе колко килограма мога да кача за тези 3-4 месеца (до момента повече от 55 кг не съм бил :S ).. и има ли някакви странични ефекти от този креатин? Извинете ако задавам риторични въпроси, но не съм много в час, за това пиша, за да ме светнете малко ;)
Предварително Благодаря

Като начинаещ, ти препоръчвам да забравиш за хранителните добавки на този етап.
За 3-4 месеца ще имаш напредък с едно качествено хранене и трениране, още повече че си начинаещ.

07.12.09
08:07

Призовавам да не се отговаря на такива теми. Всеки втори иска за 3 месеца да гръмне с креатина.Почети няколко дни из сайта и това е.

07.12.09
09:48

казано от korpusito на 07.12.09, 08:07:

Призовавам да не се отговаря на такива теми. Всеки втори иска за 3 месеца да гръмне с креатина.Почети няколко дни из сайта и това е.

x2

ако пише протеЙн, сериЙ, телеЖко, кюВтета, рАце и други брутални правописни грешки също!

07.12.09
12:18

Абе пий креaтина всеки ден по 5-10 гр , яж повече , без пържено , тренирай си , почивай си ако имаш някой др. лев за добавки си вземи и 1 гейнър и нямаш грешка ;)

07.12.09
19:39

Аз вече си купих креатина.. той е Pre-load creatine complex на ON и днес преди тренировка пих протеина Winner 14 и нали 1 мерителна лъжица от креатина ( 1 лъжица..димек да напълня лъжицата с прах до горе нали така? ) и отивам аз на тренировка, но се чувствах странно..много тежко ми беше, защото на това отгоре бях и ял.. и изкарах си тренировката и като се прибрах вкъщи, пак 1 мерителна лъжица протеин и креатин... и ми стана някво още по тежко, гадеше ми се.. и нямаше и 30мин и отидох в тоалетната да повръщам... и се опасявам, данеби това да се получава, защото съм го пил 2 пъти за 1 ден или защото слагам по-голяма доза ? (междудругото мерителната лъжица на креатина е по-голяма от протеина и незнам дали това е нормално)

07.12.09
19:44

Сигурно са ти объркали лъжицата.На протеина трябва да е по голяма

07.12.09
19:59

е как може да се обърка лъжицата.. ето снимка и вижте.. за мен 1 доза е като напълня лъжицата до горе?? много ли е ?

Снимка

07.12.09
21:50

на кутията трябва да пиши как се приема и колко е грамажа на лъжицата

07.12.09
21:56

Купил си си креатин + захар :)

08.12.09
13:24

ми попринцип пише, че може по 1 лъжица (47.5 грама) или 2 лъжици (95 грама) ... за това сега ще пробвам 1 лъжица само.. няма да пробвам по 2 лъжици, защото ще стане като снощи...

08.12.09
18:51

казано от vachoni на 08.12.09, 13:24:

ми попринцип пише, че може по 1 лъжица (47.5 грама) или 2 лъжици (95 грама) ... за това сега ще пробвам 1 лъжица само.. няма да пробвам по 2 лъжици, защото ще стане като снощи...

Ебати и креатина.... от 48 грама доза има 5 грама креатин вътре. Виж важната тема за креатина и си направи сметка по колко креатин да пиеш, и така ще видиш каква ще е и дозата.

08.12.09
19:50

Да, обаче пише 10g креатин.. димек 1 доза е 10g креатин.. малко ли е? много ли е?
днеска също пих 2 пъти преди и след тренировка, обаче неповръщах (happy) и това според мен е, защото.. както е лъжицата и 4мм по-надолу има една черта и аз до там си бях сипал и нямах проблеми.. всичко беше 6.. пих си от гейнъра и от креатина преди тренировка и след тренировка пак пих и не ми се гадеше..  :)

08.12.09
19:57

казано от vachoni на 08.12.09, 19:50:

Да, обаче пише 10g креатин.. димек 1 доза е 10g креатин.. малко ли е? много ли е?
днеска също пих 2 пъти преди и след тренировка, обаче неповръщах (happy) и това според мен е, защото.. както е лъжицата и 4мм по-надолу има една черта и аз до там си бях сипал и нямах проблеми.. всичко беше 6.. пих си от гейнъра и от креатина преди тренировка и след тренировка пак пих и не ми се гадеше..  :)

Не знам къде видя, че в една доза има 10 г креатин. silabg.com/bg/product/detail/bid/1/id/145/na/OPTIMUM NUTRITION - PRE - LOAD CREATINE COMPLEX я виж тука какво пише в табличката. Между другото си си купил много неизгоден креатин. Нищо чудно да ти се гади от толкова много захар. Има супер много захар в една доза, а отделно като взимаш и гейнер захарта ти става прекалено много, защото със сигурност и в гейнъра има супер много захар.

09.12.09
21:54

Вече не ми се гади..аз защото съм бил сложил по-голяма доза, иначе незнам дали е възможно но тренирам от.. абе около 1 месец да кажем и сега вдигам от лежанка 10кг повече от това, което мога.. (правя 2-3 повторения, но преди 3 седмици и 1 път неможех) възможно ли е ?

09.12.09
22:06

казано от vachoni на 09.12.09, 21:54:

Вече не ми се гади..аз защото съм бил сложил по-голяма доза, иначе незнам дали е възможно но тренирам от.. абе около 1 месец да кажем и сега вдигам от лежанка 10кг повече от това, което мога.. (правя 2-3 повторения, но преди 3 седмици и 1 път неможех) възможно ли е ?

Ами нали точно за това е креатина :)

10.12.09
12:30

Да де ама..толкова бърз да е ефекта :D
Само да попитам когато не ходя на тренировка..когато съм в почивка, мога ли пак да пия да кажем на ден по 1 мерителна лъжица от креатина ?

10.12.09
14:54

казано от vachoni на 10.12.09, 12:30:

Да де ама..толкова бърз да е ефекта :D
Само да попитам когато не ходя на тренировка..когато съм в почивка, мога ли пак да пия да кажем на ден по 1 мерителна лъжица от креатина ?

Казах ти да прочетеш важната тема за креатина ...... http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/

10.12.09
16:18

казано от princo на 09.12.09, 22:06:

Той е затова креатина, ама като тренираш от 1 месец и без креатин ще вдигаш килограмите на всяка тренировка. Не знам защо го караш да вярва, че е от него. И понеже съм сигурен, че авторът приписва едва ли не цялата заслуга за това на креатина, да му кажа, че не е от него. Не е и от захарта, която пие с него, нито от захарта в гейнъра. Абсолютно същия ще е ефекта ако просто се храни хубаво.

10.12.09
19:50

казано от Martin Tomov на 10.12.09, 16:18:

казано от princo на 09.12.09, 22:06:

Той е затова креатина, ама като тренираш от 1 месец и без креатин ще вдигаш килограмите на всяка тренировка. Не знам защо го караш да вярва, че е от него. И понеже съм сигурен, че авторът приписва едва ли не цялата заслуга за това на креатина, да му кажа, че не е от него. Не е и от захарта, която пие с него, нито от захарта в гейнъра. Абсолютно същия ще е ефекта ако просто се храни хубаво.

Какво имаш в предвид “ако просто се храни хубаво” ?

10.12.09
20:15

Ами да си набавяш необходимите хранителни вещества от храната - 2,5-3 гр протеин на кг, 3-4 гр въглехидрати, в твоя случай може и повече, плюс известно количество мазнини (естествено не от пържено, а от ядки, риба и т.н.). Разпределени в 5-6-7 яденета през деня през 2-3 часа. Или поне колкото се може по-близо до това ако нямаш възможност всичко да е точно така. И ако донякъде спазваш това и сега, тези 2-3 повторения повече на по-голямата тежест може да се дължат на това, а не на креатина, това ми беше мисълта.

12.12.09
18:18

Марто, не се хаби брат...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1