ръцете/бицепс и трицепс/

UC

13.02.05
16:29

днеска почнах с една много хубава програма 1ден-бицепс,трицепс  2ден-гърди 3ден-гръб и 4ден-рамена и трапец та днеска тренирах 1-вия ден/бицепс и трицепс/ и по 3-4 упражнения праих с 4-5 серии по 8-12 повторения и за бицепс напраих-2 упражнения и за 3-тото не ми стига силата напрао не мога да си свия на 5-тото повторение ръката с гирата  защо става така как да имам необходимата издържливост/ся ша си зимам креатин и глутамин /имам геинер/ и дали от тях ще е по добре/? или неyу друго тряя предприема и какво точно представляват СУпер сериите

WO

13.02.05
16:55

абе не бих казал, че е толкова хубава, освен ако няма ден почивка м/у 1 и 2 ден....а колкото до бицепса - тва е целта - да го напомпаш яко ..........

13.02.05
17:15

Супер зле е тая програма!Какще почваш първи ден с ръце и даже след това без почевен ден ще правиш големите групи.Няма никаква логика!

UC

13.02.05
17:40

не бе хаха вторник - гърди сряда-почивка четжъртак-гръб  петак-почивка събота-рамо и трапец и неделя-трицепс и бицепс понеделник-почивка тва е програмата ми ами как да прая 4 упражнения като на 3-тото съм почти без сила?

WO

13.02.05
17:42

така е нещо по-различно  :wink:  кажи кви упр правиш за ръцете и колко серии точно ?

13.02.05
17:45

не прави по 4 а по 2 с по 1 серия повече

UC

13.02.05
18:27

kakво че не разбрах /аз правя 3 упражнения по 4 серии така добре ли е?/

WO

13.02.05
18:29

колко ти е стажът в залата ?

13.02.05
19:09

Еми това означава,че са ти много.Просто съкрати сериите(3*3) и ако пак си изморен ги направи (2*4)

UC

13.02.05
19:35

значи да правя 3 серии с по 10 повторения?

13.02.05
19:52

Даже съвета ми е първата от тези 3 серии да е загряваща,а вече до броя на повторенията си зависи от теб.

AC

14.02.05
10:38

Пак е зле програмата, ако както разбрах е така:
Пон- ръце
Вт- гърди
Ср- почивка...

КАК СЛЕД ТРИЦЕПС НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ще правиш гърди бе, пич?

Направи я така:
Пон- гърди
Вт- гръб
Ср- поч
Четв.- ръце...

Ейй, така и не се научихте значи- прави се малка мускулна група СЛЕД голяма!  :evil:

UC

14.02.05
15:36

стаа ли понеделник-гръб вторник-гърди четвъртак-бицепс,трицепс  събота-трапец рамо???

14.02.05
18:20

А аз разбрах,че пон. му е почивка!!!

14.02.05
23:49

И човека си държи на супер сериите като е чул Супер си мисли че наистина са Супер

15.02.05
13:59

Еми djgorgio-ASTOR,почти всички начинаещи си мислят,че колкото повече и с колкото по-тежко тренират толкова по-добре...

15.02.05
14:10

Колко пъти съм повтарял ама.....

15.02.05
18:32

[quote author=“andrew”]Еми djgorgio-ASTOR,почти всички начинаещи си мислят,че колкото повече и с колкото по-тежко тренират толкова по-добре...

интересно защо ли си мислият така?!
по-здрави

15.02.05
22:32

Звучи най-логично.

JI

16.02.05
00:54

яж много ама много и прави тренировката към 7 и половина осем аз тогава ходя в тоя месец и сам на едно ввд и имам невероятна сила както и издражливост ама и аз целия ден нисшо не прая само тъпча и ходя на дсакало :)

Братле :)
Къде са в тази чудесна програма краката???
Или ти си поредният посетител, имащ ужасно големи крака и нямащ нужда да ги тренира?
Къв е тоя български ген - здрави крака, огромни, пък никой не може да кляка :)

Супер сериите представляват нещо, за което ти е рано.
То и креатинът е нещо такова де... Мускулните ти клетки още не са свикнали на напрежението и да генерират достатъчно енергия сигурно, камо ли да ги тъпчеш с препарати. Ама какво да ти кажа. Аз ти го казах в една друга тема.

Не съм съгласен с acrimonious, по - специално с

прави се малка мускулна група СЛЕД голяма

В един едноседмичен сплит с 4 тренировки идеалният вариант  е голяма - малка - голяма - малка, като с почивки преди големите и след цикъла дори последната малка идва преди голяма от следвашата седмица. Така че на практика няма значение как ще ги наредиш - организмът не отхвърля всичката умора в неделя, седмиците си вървят. ДОри и две големи заедно да сложиш, пак пред тях ще има малка, освен ако умишлено преди голямата не бутнеш 2-3 дена почивка - нещо безрезултатно и не много смислено според мен. Просто няма как да наредиш 4 циклично въртящи се тренировки, че да няма малка след която да следва голяма.
Когато има бицепс и трицепс в една тренировка, единственият вариант след нея да няма гръб или гърди, е следния:давам поредност на тренировките без почивки:
1.рамо и трапец 2. Гръб 3. Гърди 4. Бицепс и трицепс.
По този начин след 4 следва 1.
Могат само да се разменят местата на 2 и 3 - скапващо според мен - двете големи последователно....
Както и да е, лирично отклонение.

Тренировката ти нищо не ми говори.
Правил си бицепс и трицепс и си се уморил ужасно.
Еми и аз съм правил бицепс и трицепс, че даже в суперсерии и това ми беше най - леката тренировка :)
Вземи и я публикувай тази чудесна тренировка че да я видим :)
Струва ми се, че някой си я е изсмукал от пръстите де, ама както и да е.
И понеже съм почти сигурен, че си абсолютно начинаещ, се чудя -
Защо не правиш кръгова тренировка, а си скочил направо на сплит, вероятно знаещ - незнаещ как се правят упражненията? Смяташ, че няма ефект ли? Аз пък смятам ,че сплитът може да не даде ефект.
Тая умора да не е мускулна треска?

UC

16.02.05
13:47

последно как да си напрая програмата 1ден-гърди 1ден-гръб 1 ден-бицепс трицепс 1 ден-трапец рамо /крака при гърба правя/та тези 4 дена в кои дни на седмицата да ги зразпределя е наи добре??

Дай си подробно тренировката.
А дните ги раздели, както ги усещаш добре.
Аз за мен бих ги разделил на 1.гръб и крака 2.почивка 3.бицепс и трицепс 4.почивка 5.гърди 6.рамо 7.почивка. Дали при теб ще работи, не знам. И при мен не знам дали ще работи.
И братле, това, че правиш краката при гърба и не ги споменаваш ме навежда на две мисли:
Може би не тренираш краката качествено. Имам съмнения, че тежките упражнения отсъстват.
Най - вероятно си отхвърлил от гърба упражнения като тяга, гребане, че и мечка дори, щото не виждам после как ще си натоварваш кръста да клякаш със щанга, на хакен или да буташ на лег преса... Което внася съмнения и в качеството на гръбната тренировка.
Човек, без дума да си споделил, определено си мисля, че програмата ти има нужда от съществена ревизия. Помисли си и ти. Можеш да не ни я споделяш, ама защо тогава да ни питаш и да ни искаш съвет, ако ни нямаш доверие?

UC

16.02.05
15:33

ами гърба го тенирам 1-скрипец дърпам зад врат 2 -пред врат/пак сктрипец/ 3гребане с дъмбели, 4-лодка

AC

16.02.05
16:59

[quote author=“D3BEP”]Братле :)
Не съм съгласен с acrimonious, по - специално с

прави се малка мускулна група СЛЕД голяма

... е следния:давам поредност на тренировките без почивки:
1.рамо и трапец 2. Гръб 3. Гърди 4. Бицепс и трицепс.
По този начин след 4 следва 1.
Могат само да се разменят местата на 2 и 3 - скапващо според мен - двете големи последователно....
Както и да е, лирично отклонение.

Да, Дзвер, за горното си прав, аз просто не я донаписах, иначе това, което си писал горе, беше бившият ми начин да тренирам. При него обаче забелязах, че бицепсът ми не мърда и см... Затова сегашната е:

1)Гърди
2)
3)Гръб+бицепс
4)
5)Трицепс+Крака
6)
7)Рамо+Трапец...
8 )
1)....

В момента мисля да сложа трицепса след гърдите и да наблегна на краката..

А иначе по въпроса за краката- почнах да ги правя пак преди 2 седмици. Иначе като започнах да тренирам, правех крака, като едно от упражненията ми беше клякането и се получи така, че за 4 тренировки, задникът ми стана целият на стрии, а краката нереално големи за слабата горна част... Затова искам да кажа, че разбирам хората, които избягват да ги правят  :)

UC

16.02.05
17:25

ау не мн съм объркан няма ли някои които да знае точно кое е хъбаво ся ми казаха че е хубава  1-гърди,предмишница 2-гръб,крака 3-почивка 4-бицепс,трицепс 5-рамо,трапец  или да прая 1-гърди 2-почивка 3-бицепс,гръб 4-почивка 5-трицепс крака 6-почивка 7 рамо.трапец ????

WO

16.02.05
18:39

абе пич, не разбра ли от толкова постове и време във форума, че никой не може да ти каже с коя тренировка да станеш нечовешки здрав от веднъж :evil: .....ти чакаш да ти кажат “тренирай това след това и - готово” ТАКА НЕ СТАВА, колкото и пъти да питаш, колкото и различни постове да пускаш, така няма да стане....ако беше прекарал тва време във залата,вместо пред компютъра,  досега да си си отговорил на половината въпроси и да си наясно поне със себе си !!!!!!!!!!!

16.02.05
23:29

Ами типичен начинаещ по добре да прочете литература съответно да си отговори и сам

AC

17.02.05
14:08

Пич, съвет: Почни с някоя от горните по избор и като видиш, че на някоя тренировка или не натоварваш добре някоя мускулна група или претренираш, ще го коригираш спрямо твоя организъм...

25.02.05
06:36

Приятел чети сега какво ти пиша ще ти обясня подробно защото като гледам почти нищо не разбираш а и само те объркват.Значи за да расте тялото трябва да почива мускулите не растат когато ги тренираш в залата те само се възбуждат тоест напомпват и когато мускулите се възтановяват и почиват тогава растат и за да растат  ти трябва почивка 2 пъти поне седмично.Значи аз от начало тренирах по една програма която ми я написа Иван Дълбоков има и негова книга издадена той се занимава от много години и разбира значи ще ти я напиша и аз като тренирах по нея ми даде идеални резултати!!!В бодибилдинга си има закони за всяка мускулна група съответните серии тоест примерно за бицепс мах 8 серии!!!Аз ще ти напиша програмата в кой ден коя мускулна група да правиш и по колко серии и повторения ако ги спазваш ще ти даде идеални резултати!!!Понеделник-Гърди-мах 10 серии-и съответно зависи по колко серии от определено опрайнение правиш за повторенията примерно правиш 1 опрайнение 4 серии 12,10,8,6 повторения ако 3 серии тоест 10,8,6 и така за всяка мускулна група.|||Вторник-Ръце-Трицепс-мах 8 серии пробвай (Бутане на горен скрипец на нормален хват-4 серии по 12-10-8-8|||Френско-3 серии по 10-8-6 повторения и за последно си избери доизпомпващо и оформящо упражнение Ритник с дамбел или Бутане на дамбел от седей с две ръце 1 серия 12 повторения.Бицепс-мах 8 серии прави това и кажи дали не те е изпомпила яко :) (Сгъване на дамбели от седей на 45 градусова лежанка първо с едната ръка после с другата стараи се да не движиш лактите 2 серии по 10-8.|||сгаване с лост прав на нормален хват на лактите 4 серии по 12-10-8-6|||и после концентрирано сгъване прав навеждаш се напред ръката ти е пусната на долу към пода и без да е допряна до тялото сгъваш до където можеш и пускаш бавно 2 серии по 10-8)|||Сряда-Почивка|||четвъртак-Гръб-мах 14 серии за гърба се стараи повторенията да не падат под 8 тоест 12-10-8 (Дърпане на горен скрепец пред гърди на широк хват 3 серии по 12-10-10 или 8 ако неможеш 10 за последна|||Дърпане на щанга към корема на нормален хват на раменете 3 серии по 12-10-8|||Дърпане на горен скрипец пред гърди на тесен хват 3 серии по 10-8-8|||дърпане на скрипец зад врат на широк хват 2 серии по 10-8|||и ако не го чустваш много напомпан може обаче по добре според мен недей Дърпане на долен скрипец 2 серии 10-8)|||Петак-Крака-мах 12 серии по 15-12-10 не по малко повторения в краен случай 8 (Загряваш добре на колело ако има в залата ако няма тогава лягаш на Leg Пресата и слагаш единия крак с малка тежест правиш 20-25 повторения после с другия почиваш 3-4 мин. и правиш още една загрявка на с двата крака обаче|||Клек 4 серии по 12-12-10-10 с голяма тежест и задължително колан на кръста !!!|||Лег Преса 4 серии по 12-12-10-8|||Повдигане на двата крака от седей 4 серии с по 15-12-10-8 повторения гледай да покачваш с 10 кг почни от 20-30-40-50 аз правя с 30-40-50-60 кг)|||Събота-Рамене-мах 10-12 серии (Загрей добре раменете с дамбел 5 кг предно рамо задно и странично с по 1 серия по 10-12 повторения първо дигане на ръцете от пред после дигане на ръцете в страни и накрая се навеждаш напред и дигане на ръцете назад|||Вдигане от седей с лост зад врат 3 серии по 10-8-6|||Вдигане от седей пред гърди 2 серии по 10-8|||Вдигане на дамбели с редуване на ръцете отпред 2 серии по 10 p.|||Вдигане на ръцете с дамбели правнад главата и пускаш дамбелите до раменете 1 серия 10 и после вдигане на ръцете в страни 1 серия 10 p.|||Вдигане на лост отзад прав за задно рамо 2 серии по 10-8|||Дигане на ръцете за задно рамо 2 серии по 10) Значи приятелю това е по тази програма и ако се храниш 5 пъти дневно и 20 мин пред тренировка пиеш 50 бързоразграждащ протеин с прясно мляко защото по добре се усвоява ще постигнеш невероятни резултати до лятото за 3 месеца 7 кг са ти вързани и 3-4 см на ръцете и лятото си епилирай тялото и като Е**6 путките  :Д  ми прати един Мейл за благодарност ще е голям жест!!! Айде и умната приятел
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше механично преведено.
Mr_Muskul

UC

25.02.05
13:25

хе :) ами ок човек значи доста ми написа едно благодарско ти каам :) значи програмата е 1-гърди,рамо  2-бицепс,трицепс 3-почивка 4-гръб,трапец 5-крака /така мисля че е добре зашото четох че жеднага след гърди е убаво да са прави и рамена / само дет картата ми е 3 пъти седмично и за краката нз ама щи видя , а ако мога наистина само 3 пъти седмично краката ко да ги прая :( / за гърди прая-хоризонтална лежанка-4 серии по 14-8-8-8 полулег-4серии по 10-8-8-8 флаис-4серии по
8,пекдек/за коя част на гърдите е нз/-3 серии по 8 ; гръб- скрипец пред и зад гърди 4 серии по 12-12-8-8 , лодка- 4 серии по 10-10-6-10,гребане с дъмбели-3 серии по 8 ; бицепс - с дъмбели от стоеж-4 по 12-10-10-8 , конзентрично-4 по 8 , скотово-4 по 8 и с шанга - 3 по 8; трицепс-зад тил с думбел 4 по 8 ,дет дърпам едно въже-4 по 8 , на скрипеца-4 по8 ; рамо -с думбели напред-6 серии по 8 встрани -6 по 8 назад - 6 по 8, дето взимам шангата и я дигам до брадичката-4 по 8

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1