13.02.05
16:29
днеска почнах с една много хубава програма 1ден-бицепс,трицепс 2ден-гърди 3ден-гръб и 4ден-рамена и трапец та днеска тренирах 1-вия ден/бицепс и трицепс/ и по 3-4 упражнения праих с 4-5 серии по 8-12 повторения и за бицепс напраих-2 упражнения и за 3-тото не ми стига силата напрао не мога да си свия на 5-тото повторение ръката с гирата защо става така как да имам необходимата издържливост/ся ша си зимам креатин и глутамин /имам геинер/ и дали от тях ще е по добре/? или неyу друго тряя предприема и какво точно представляват СУпер сериите
13.02.05
16:55
абе не бих казал, че е толкова хубава, освен ако няма ден почивка м/у 1 и 2 ден....а колкото до бицепса - тва е целта - да го напомпаш яко ..........
Супер зле е тая програма!Какще почваш първи ден с ръце и даже след това без почевен ден ще правиш големите групи.Няма никаква логика!
13.02.05
17:40
не бе хаха вторник - гърди сряда-почивка четжъртак-гръб петак-почивка събота-рамо и трапец и неделя-трицепс и бицепс понеделник-почивка тва е програмата ми ами как да прая 4 упражнения като на 3-тото съм почти без сила?
13.02.05
17:42
така е нещо по-различно :wink: кажи кви упр правиш за ръцете и колко серии точно ?
13.02.05
18:27
kakво че не разбрах /аз правя 3 упражнения по 4 серии така добре ли е?/
13.02.05
18:29
колко ти е стажът в залата ?
Еми това означава,че са ти много.Просто съкрати сериите(3*3) и ако пак си изморен ги направи (2*4)
13.02.05
19:35
значи да правя 3 серии с по 10 повторения?
Даже съвета ми е първата от тези 3 серии да е загряваща,а вече до броя на повторенията си зависи от теб.
14.02.05
10:38
Пак е зле програмата, ако както разбрах е така:
Пон- ръце
Вт- гърди
Ср- почивка...
КАК СЛЕД ТРИЦЕПС НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ще правиш гърди бе, пич?
Направи я така:
Пон- гърди
Вт- гръб
Ср- поч
Четв.- ръце...
Ейй, така и не се научихте значи- прави се малка мускулна група СЛЕД голяма! :evil:
14.02.05
15:36
стаа ли понеделник-гръб вторник-гърди четвъртак-бицепс,трицепс събота-трапец рамо???
И човека си държи на супер сериите като е чул Супер си мисли че наистина са Супер
Еми djgorgio-ASTOR,почти всички начинаещи си мислят,че колкото повече и с колкото по-тежко тренират толкова по-добре...
[quote author=“andrew”]Еми djgorgio-ASTOR,почти всички начинаещи си мислят,че колкото повече и с колкото по-тежко тренират толкова по-добре...
интересно защо ли си мислият така?!
по-здрави
16.02.05
00:54
яж много ама много и прави тренировката към 7 и половина осем аз тогава ходя в тоя месец и сам на едно ввд и имам невероятна сила както и издражливост ама и аз целия ден нисшо не прая само тъпча и ходя на дсакало :)
16.02.05
10:45
Братле :)
Къде са в тази чудесна програма краката???
Или ти си поредният посетител, имащ ужасно големи крака и нямащ нужда да ги тренира?
Къв е тоя български ген - здрави крака, огромни, пък никой не може да кляка :)
Супер сериите представляват нещо, за което ти е рано.
То и креатинът е нещо такова де... Мускулните ти клетки още не са свикнали на напрежението и да генерират достатъчно енергия сигурно, камо ли да ги тъпчеш с препарати. Ама какво да ти кажа. Аз ти го казах в една друга тема.
Не съм съгласен с acrimonious, по - специално с
прави се малка мускулна група СЛЕД голяма
В един едноседмичен сплит с 4 тренировки идеалният вариант е голяма - малка - голяма - малка, като с почивки преди големите и след цикъла дори последната малка идва преди голяма от следвашата седмица. Така че на практика няма значение как ще ги наредиш - организмът не отхвърля всичката умора в неделя, седмиците си вървят. ДОри и две големи заедно да сложиш, пак пред тях ще има малка, освен ако умишлено преди голямата не бутнеш 2-3 дена почивка - нещо безрезултатно и не много смислено според мен. Просто няма как да наредиш 4 циклично въртящи се тренировки, че да няма малка след която да следва голяма.
Когато има бицепс и трицепс в една тренировка, единственият вариант след нея да няма гръб или гърди, е следния:давам поредност на тренировките без почивки:
1.рамо и трапец 2. Гръб 3. Гърди 4. Бицепс и трицепс.
По този начин след 4 следва 1.
Могат само да се разменят местата на 2 и 3 - скапващо според мен - двете големи последователно....
Както и да е, лирично отклонение.
Тренировката ти нищо не ми говори.
Правил си бицепс и трицепс и си се уморил ужасно.
Еми и аз съм правил бицепс и трицепс, че даже в суперсерии и това ми беше най - леката тренировка :)
Вземи и я публикувай тази чудесна тренировка че да я видим :)
Струва ми се, че някой си я е изсмукал от пръстите де, ама както и да е.
И понеже съм почти сигурен, че си абсолютно начинаещ, се чудя -
Защо не правиш кръгова тренировка, а си скочил направо на сплит, вероятно знаещ - незнаещ как се правят упражненията? Смяташ, че няма ефект ли? Аз пък смятам ,че сплитът може да не даде ефект.
Тая умора да не е мускулна треска?
16.02.05
13:47
последно как да си напрая програмата 1ден-гърди 1ден-гръб 1 ден-бицепс трицепс 1 ден-трапец рамо /крака при гърба правя/та тези 4 дена в кои дни на седмицата да ги зразпределя е наи добре??
16.02.05
14:37
Дай си подробно тренировката.
А дните ги раздели, както ги усещаш добре.
Аз за мен бих ги разделил на 1.гръб и крака 2.почивка 3.бицепс и трицепс 4.почивка 5.гърди 6.рамо 7.почивка. Дали при теб ще работи, не знам. И при мен не знам дали ще работи.
И братле, това, че правиш краката при гърба и не ги споменаваш ме навежда на две мисли:
Може би не тренираш краката качествено. Имам съмнения, че тежките упражнения отсъстват.
Най - вероятно си отхвърлил от гърба упражнения като тяга, гребане, че и мечка дори, щото не виждам после как ще си натоварваш кръста да клякаш със щанга, на хакен или да буташ на лег преса... Което внася съмнения и в качеството на гръбната тренировка.
Човек, без дума да си споделил, определено си мисля, че програмата ти има нужда от съществена ревизия. Помисли си и ти. Можеш да не ни я споделяш, ама защо тогава да ни питаш и да ни искаш съвет, ако ни нямаш доверие?
16.02.05
15:33
ами гърба го тенирам 1-скрипец дърпам зад врат 2 -пред врат/пак сктрипец/ 3гребане с дъмбели, 4-лодка
16.02.05
16:59
[quote author=“D3BEP”]Братле :)
Не съм съгласен с acrimonious, по - специално с
прави се малка мускулна група СЛЕД голяма
... е следния:давам поредност на тренировките без почивки:
1.рамо и трапец 2. Гръб 3. Гърди 4. Бицепс и трицепс.
По този начин след 4 следва 1.
Могат само да се разменят местата на 2 и 3 - скапващо според мен - двете големи последователно....
Както и да е, лирично отклонение.
Да, Дзвер, за горното си прав, аз просто не я донаписах, иначе това, което си писал горе, беше бившият ми начин да тренирам. При него обаче забелязах, че бицепсът ми не мърда и см... Затова сегашната е:
1)Гърди
2)
3)Гръб+бицепс
4)
5)Трицепс+Крака
6)
7)Рамо+Трапец...
8 )
1)....
В момента мисля да сложа трицепса след гърдите и да наблегна на краката..
А иначе по въпроса за краката- почнах да ги правя пак преди 2 седмици. Иначе като започнах да тренирам, правех крака, като едно от упражненията ми беше клякането и се получи така, че за 4 тренировки, задникът ми стана целият на стрии, а краката нереално големи за слабата горна част... Затова искам да кажа, че разбирам хората, които избягват да ги правят :)
16.02.05
17:25
ау не мн съм объркан няма ли някои които да знае точно кое е хъбаво ся ми казаха че е хубава 1-гърди,предмишница 2-гръб,крака 3-почивка 4-бицепс,трицепс 5-рамо,трапец или да прая 1-гърди 2-почивка 3-бицепс,гръб 4-почивка 5-трицепс крака 6-почивка 7 рамо.трапец ????
16.02.05
18:39
абе пич, не разбра ли от толкова постове и време във форума, че никой не може да ти каже с коя тренировка да станеш нечовешки здрав от веднъж :evil: .....ти чакаш да ти кажат “тренирай това след това и - готово” ТАКА НЕ СТАВА, колкото и пъти да питаш, колкото и различни постове да пускаш, така няма да стане....ако беше прекарал тва време във залата,вместо пред компютъра, досега да си си отговорил на половината въпроси и да си наясно поне със себе си !!!!!!!!!!!
Ами типичен начинаещ по добре да прочете литература съответно да си отговори и сам
17.02.05
14:08
Пич, съвет: Почни с някоя от горните по избор и като видиш, че на някоя тренировка или не натоварваш добре някоя мускулна група или претренираш, ще го коригираш спрямо твоя организъм...
Приятел чети сега какво ти пиша ще ти обясня подробно защото като гледам почти нищо не разбираш а и само те объркват.Значи за да расте тялото трябва да почива мускулите не растат когато ги тренираш в залата те само се възбуждат тоест напомпват и когато мускулите се възтановяват и почиват тогава растат и за да растат ти трябва почивка 2 пъти поне седмично.Значи аз от начало тренирах по една програма която ми я написа Иван Дълбоков има и негова книга издадена той се занимава от много години и разбира значи ще ти я напиша и аз като тренирах по нея ми даде идеални резултати!!!В бодибилдинга си има закони за всяка мускулна група съответните серии тоест примерно за бицепс мах 8 серии!!!Аз ще ти напиша програмата в кой ден коя мускулна група да правиш и по колко серии и повторения ако ги спазваш ще ти даде идеални резултати!!!Понеделник-Гърди-мах 10 серии-и съответно зависи по колко серии от определено опрайнение правиш за повторенията примерно правиш 1 опрайнение 4 серии 12,10,8,6 повторения ако 3 серии тоест 10,8,6 и така за всяка мускулна група.|||Вторник-Ръце-Трицепс-мах 8 серии пробвай (Бутане на горен скрипец на нормален хват-4 серии по 12-10-8-8|||Френско-3 серии по 10-8-6 повторения и за последно си избери доизпомпващо и оформящо упражнение Ритник с дамбел или Бутане на дамбел от седей с две ръце 1 серия 12 повторения.Бицепс-мах 8 серии прави това и кажи дали не те е изпомпила яко :) (Сгъване на дамбели от седей на 45 градусова лежанка първо с едната ръка после с другата стараи се да не движиш лактите 2 серии по 10-8.|||сгаване с лост прав на нормален хват на лактите 4 серии по 12-10-8-6|||и после концентрирано сгъване прав навеждаш се напред ръката ти е пусната на долу към пода и без да е допряна до тялото сгъваш до където можеш и пускаш бавно 2 серии по 10-8)|||Сряда-Почивка|||четвъртак-Гръб-мах 14 серии за гърба се стараи повторенията да не падат под 8 тоест 12-10-8 (Дърпане на горен скрепец пред гърди на широк хват 3 серии по 12-10-10 или 8 ако неможеш 10 за последна|||Дърпане на щанга към корема на нормален хват на раменете 3 серии по 12-10-8|||Дърпане на горен скрипец пред гърди на тесен хват 3 серии по 10-8-8|||дърпане на скрипец зад врат на широк хват 2 серии по 10-8|||и ако не го чустваш много напомпан може обаче по добре според мен недей Дърпане на долен скрипец 2 серии 10-8)|||Петак-Крака-мах 12 серии по 15-12-10 не по малко повторения в краен случай 8 (Загряваш добре на колело ако има в залата ако няма тогава лягаш на Leg Пресата и слагаш единия крак с малка тежест правиш 20-25 повторения после с другия почиваш 3-4 мин. и правиш още една загрявка на с двата крака обаче|||Клек 4 серии по 12-12-10-10 с голяма тежест и задължително колан на кръста !!!|||Лег Преса 4 серии по 12-12-10-8|||Повдигане на двата крака от седей 4 серии с по 15-12-10-8 повторения гледай да покачваш с 10 кг почни от 20-30-40-50 аз правя с 30-40-50-60 кг)|||Събота-Рамене-мах 10-12 серии (Загрей добре раменете с дамбел 5 кг предно рамо задно и странично с по 1 серия по 10-12 повторения първо дигане на ръцете от пред после дигане на ръцете в страни и накрая се навеждаш напред и дигане на ръцете назад|||Вдигане от седей с лост зад врат 3 серии по 10-8-6|||Вдигане от седей пред гърди 2 серии по 10-8|||Вдигане на дамбели с редуване на ръцете отпред 2 серии по 10 p.|||Вдигане на ръцете с дамбели правнад главата и пускаш дамбелите до раменете 1 серия 10 и после вдигане на ръцете в страни 1 серия 10 p.|||Вдигане на лост отзад прав за задно рамо 2 серии по 10-8|||Дигане на ръцете за задно рамо 2 серии по 10) Значи приятелю това е по тази програма и ако се храниш 5 пъти дневно и 20 мин пред тренировка пиеш 50 бързоразграждащ протеин с прясно мляко защото по добре се усвоява ще постигнеш невероятни резултати до лятото за 3 месеца 7 кг са ти вързани и 3-4 см на ръцете и лятото си епилирай тялото и като Е**6 путките :Д ми прати един Мейл за благодарност ще е голям жест!!! Айде и умната приятел
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше механично преведено.
Mr_Muskul
25.02.05
13:25
хе :) ами ок човек значи доста ми написа едно благодарско ти каам :) значи програмата е 1-гърди,рамо 2-бицепс,трицепс 3-почивка 4-гръб,трапец 5-крака /така мисля че е добре зашото четох че жеднага след гърди е убаво да са прави и рамена / само дет картата ми е 3 пъти седмично и за краката нз ама щи видя , а ако мога наистина само 3 пъти седмично краката ко да ги прая :( / за гърди прая-хоризонтална лежанка-4 серии по 14-8-8-8 полулег-4серии по 10-8-8-8 флаис-4серии по
8,пекдек/за коя част на гърдите е нз/-3 серии по 8 ; гръб- скрипец пред и зад гърди 4 серии по 12-12-8-8 , лодка- 4 серии по 10-10-6-10,гребане с дъмбели-3 серии по 8 ; бицепс - с дъмбели от стоеж-4 по 12-10-10-8 , конзентрично-4 по 8 , скотово-4 по 8 и с шанга - 3 по 8; трицепс-зад тил с думбел 4 по 8 ,дет дърпам едно въже-4 по 8 , на скрипеца-4 по8 ; рамо -с думбели напред-6 серии по 8 встрани -6 по 8 назад - 6 по 8, дето взимам шангата и я дигам до брадичката-4 по 8