Лостове - маса ?

09.12.09
12:28

Здравейте !
Преди година имах стаж в залата около 2-3 години . Както и да е направих “почивка” 1 години . След което започнах да ходя на лостове всеки ден . Тренировката ми се сьстой от това : 6 супер серий - кофички (мокри+обикновенни) + набиранки (за грьб , кофа , бицепс ...) . След което бягам кьм 1-2 км . Та искам да попитам с това един вид мога ли да заместя залата ? В смисьл сега много хора ще кажат , лостовете не могат по никакьв начин да заместят залата и т.н. , но все пак мисля , че и от лоста може да се направи маса .
Аз сьм 183 см 77-78 кг 21 г . Четах из форума че за да получа нужните ми протейни за един ден , трябва да си умножа теглото по около 2.2 . Получава се около 170 гр. белтьци ... Та от тука идва проблема .
Дневната ми дажба е :

400 гр. пилешко = 80 гр.
300 гр. картофи или ориз = 15 гр. (при картофите е по малко мисля)
4 банана = 4 гр.
300 мл. мляко = 10 гр.
100 гр. шоколад/сладко = 7 гр.
2 яйца = 13 гр.

Като ги сумирам идва 129 гр. Та вьпроса ми е , как да си набавя останалите 41 гр. протейн ? Чрез някакьв гайнер или суроватьчен протейн ( нямам си понятие каква е разликата между двата ) ? В момента мога да заделям по 50 лв. месечно за това . Ще сьм ви благодарен ако ми препорьчате някаква марка на горе-долу тази стойност .
Мерси предварително !

09.12.09
12:36

Още 100 гр пилешко + още 3-4 яйца.

09.12.09
13:38

Има ли значение как ям белтька на яйцето ? В смисьл суров или сготвен ?

казано от r3s1s74nc3 на 09.12.09, 13:38:

Има ли значение как ям белтька на яйцето ? В смисьл суров или сготвен ?

От гледна точка на хигиена и усвояемост - по-добре термично обработен.

10.12.09
11:45

ми гледах че жьлтька има бая мазнини , пьк да не говорим за сьдьржанието му на холестерол ? По колко цели яйца мога да консумирам спокойно на ден ?

10.12.09
21:27

казано от r3s1s74nc3 на 10.12.09, 11:45:

ми гледах че жьлтька има бая мазнини , пьк да не говорим за сьдьржанието му на холестерол ? По колко цели яйца мога да консумирам спокойно на ден ?

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41585/

11.12.09
10:17

Ако мога да използвам темата за още един вьпрос ... Взех си извара , на нея не пише дали е суроваточна или не , това ще рече ли че не е ? И на данните на хранителните и спецификаций на 100г. пише : Сухо вещество - 22% . Та вьпроса ми е това “сухо вещество” синоним ли е на протейн ?

11.12.09
15:46

За да си сигурен си купи от суроватка т.е. 95% от предлаганата. Не знам как си се натъкнал на такава дето не пише, че е от суроватка. Аз досега друга не съм виждал.
Петко К. ти каза, че можеш да добавиш 100гр пилешко и 3-4 яйца. Друга алтернатива е около 350 гр извара на два приема, като шейк с прясно мляко и овкусител нещо. Може 150гр соя и 2 кис. млека.  Може фъстъци с някакви шейкчета. Разнообразяването е особено важно, понеже много бързо писва, каквото и да е.

При мен изключение правят само овесените ядки, за които мога да се състезавам с други потребители, кой колко е изял досега в живота си  :)

16.12.09
14:57

Чудя се каква извара бихте ми препорьчали ? Гледах сте писали хубави думи за на “Маджаров” , взех една ама нещо ми се видя доста вкисната и реших че не е за мен (само да попитам тази на маджатов в бяла опаковка ли е , защото фирмата се казва “Маджаров-2” не само “Маджаров”) . Сега взех “Родопея” ама и на нея не пише какви са и хранителните стойности ... Някой може ли да ми ги каже ако ги знае ? Мерси предварително !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1