10.12.09
12:54
Здрасти, искам да попитам някой по-компетентен от мен, понеже имам малък опит в залата. Значи доколкото съм чел преди тренировка с тежести е хубаво да се прави ~5 мин на колело/бягаща пътека и т.н. и че преди тренировка е хубаво да се прави корема, понеже се оформя по-трудно от останалите мускулни групи. Та въпроса ми е с кое да почна при положение, че тренирам за покачване на мускулна маса? Мерси предварително ;)
10.12.09
14:53
Кардио преди и след тренировка помагат, както за тонизиране на мускулите, така и за загрявка, ефективност и така нататък :Р Наблягат на него най-вече хората с цел да изгорят мазнини, но е необходимост и за всички останали. Аз лично през първите седмици стигах и до час на пътеката, но аз свалях, тъй че на теб ти е достатъчно значително по-малко време - + е, понеже няма да те отегчава и можеш да разнообразяваш чрез кардиото.
Можеш да напишеш ‘кардио фитнес’ в търсачката на сайта и да прочетеш за какво става въпрос. Но от моята гледна точка, накратко - съвсем не е излишно, даже напротив.
За корема - не съм убедена, че има значение последователността в групите мускули, които тренираш. Може би има връзка с психологията. Аз наблягам на корем, но пък са ми най-досадни точно тези упражнения. :D В такъв случай е приятно, като направиш първо тях и отметнеш един по-тежък ангажимент в залата :)