Имам много мускули, тренирам много, ям малко и нищо не става

Прескочи до:

09.12.09
09:37

Мерси за съветите!
Ще пробвам, да видим какво ще излезе :)

П.П. Плътни 68 кг, ама си тежат :) Ще ми се да ги понамаля, но...нямам особено голям успех с контрола напоследък.

Темата беше редактирана от Петко К на 09.12.09 19:59.

ЛР

09.12.09
09:38

Да ги намалиш, да ги намалиш, колко да ги намалиш :) на какъв ръст са ти тези кила?

09.12.09
09:49

166 см, на около 13% мазнини :)
т.е. мога да си изям още 2-3 кг мазнотии, но останалото от мускули трябва да пада...ако ще пада...
А моето тяло май не ще да си дава мускулите...поне докато тренирам...винаги е в очакване на поредния гърч, който ще му предложа :))

Тука стана много ОФФ....разсъждавам си просто :)

ЛР

09.12.09
10:45

казано от Limka на 09.12.09, 09:49:

166 см, на около 13% мазнини :)
т.е. мога да си изям още 2-3 кг мазнотии, но останалото от мускули трябва да пада...ако ще пада...
А моето тяло май не ще да си дава мускулите...поне докато тренирам...винаги е в очакване на поредния гърч, който ще му предложа :))

Тука стана много ОФФ....разсъждавам си просто :)

Докато продължаваш да се буташ до лимита посредством Крисфит или силово трениране, тялото ти няма да ти отстъпи и грам :)
Наблюдавал съм поне 5-6 подобни “борби”. Няма да повярваш какво беше общото при тези, които успяха да свалят ненужната част от яките мускули :)

Но наистина стая бая офф-топик. Тази дискусия е най-добре да се премести в твоя дневник или където ги дискутирате тези неща. (100% има тема ”Имам много мускули, тренирам много, ям малко и нищо не става” :) ) Което значи, че сме създали работа на някой модератор, но нека кажем, че въпросният има едно от каквото най-обича да пие, като се запознаем някой ден :)

поздрави

09.12.09
11:04

казано от Лазар Радков на 09.12.09, 10:45:

Което значи, че сме създали работа на някой модератор, но нека кажем, че въпросният има едно от каквото най-обича да пие, като се запознаем някой ден :)

:lol:
Ще го имам предвид ;)

09.12.09
13:56

Благодаря за вниманието, Лазар. Прав си, че докато продължавам да се тормозя няма да стане това, което искам. И именно тук е конфликта - кое искам повече и какво съм готова да жертвам :) Както и да е...благодаря, че затвърди с твоя опит извода, до който стигам и аз чрез моя :)

Извинявам се на авторката за темата за спама :)

Петко и на теб, че създадох работа ;)

ЛР

09.12.09
14:47

Петко,
понеже вече се познаваме, а и даже май наздраве сме си казвали (мнооого много отдавна :) ), моля те, направи една тема: ”Имам много мускули, тренирам много, ям малко и нищо не става” и премести последните постове от тази дискусия там:
1. за да не спамим тук
2. защото темата е доста важна

казано от Limka на 09.12.09, 13:56:

Благодаря за вниманието, Лазар. Прав си, че докато продължавам да се тормозя няма да стане това, което искам. И именно тук е конфликта - кое искам повече и какво съм готова да жертвам :) Както и да е...благодаря, че затвърди с твоя опит извода, до който стигам и аз чрез моя :)

Извинявам се на авторката за темата за спама :)

Петко и на теб, че създадох работа ;)

Limka,
стигне ли се до момент, в който смяташ, че трябва нещо да ”жертваш”, значи гониш неистинна цел.
Има един “идеал”, който нямам идея откъде се е пръкнал, но той гласи, че:
“Мъжът трябва да бъде голям и силен, а жената - слаба и красива!”

Бааам, ново 20!

И този т.нар. “идеал” подсъзнателно прокарва идеята, че:
- ако си жена и си силна - си по-скоро мъжествена и оттам - не си женствена
- ако си жена и не си слаба - не си красива
- ако си жена и си по-едра от ... от какво? от анорексичните мацки по списанията? от “чалга тупалките”? от какво ако си по-едра? кой определя стандартите и от какво зависят те?
Както и да е - ако си по-едра от нещо определено - вече едва ли не за нищо не ставаш.

Направо ми се повръща от всички тези гадости!

Познавам не една и две силни и добре кондиционирани мацки, които буквално се борят с телата си. Гонят незнайно какви, поставени то други хора с други тела стандарти, опитвайки се да набутат кубче в кръгла дупка. И колкото по-яко тренират, колкото по-стриктно се хранят, с толкова по-голяма сила се опитват да натикат кубчето в кръглата дупка и толкова повече го деформират .. и кубчето токова повече го “боли” (виж изображението по-долу).

По-дяволите - спортът е за да си здрав, за да си тонизиран, за да можеш повече (да си по-силен, издръжлив, експлозивен мобилен и т.н. ), не за “качване или сваляне”. Същото важи и за храненето - идеята там е да си здрав, да имаш добър имунитет и висока енергия. Разбира се, има различни гледни точки, които уважавам. Но в крайна сметка единственото, което има смисъл в този живот е дали сме щастливи или не. И когато дадена гледан точка и подход не те води към щастието - значи е време да смениш гледната точка. А щастието не е в крайната цел, щастието е в пътуването. Т.е. ако тренирате яко и се храните добре, но въпреки това има нещо, което ви измъчва - то най-вероятно нещото, което ви измъчва е пълна глупост :)

Така че тренирайте яко, яжте качествена храна и се радвайте на живота.
(простете философстването, отивам да направя един комплекс с пудовки за компенсация :) )

поздрави

09.12.09
16:46

Тъжното е, че с цялото си разумно, мислещо и съзнателно Аз осъзнавам и подкрепям това, което си написал.

Още по-тъжното е, че цялото ми подсъзнателно Аз (което е израстнало с подмятания, намеквания и натвърдвания как съм едричка/ пълничка и трябва да ям по-малко) не го разбира и за него съществува единствено и само този Идеал, чието постигане е висша Самоцел.

А най-тъжното е, че този същият Идеал, който ти споменаваш и който аз целя, дори не е Моят идеал (и аз не го разбирам, защото не харесвам кльощави жени)  - но, уви, той е някъде дълбоко гравиран в подсъзнанието ми от услужливи родители и приятели и аз трябва да живея с него. И, току-виж, ако го постигна, може би ‘ще бъда добро дете’ - или поне подсъзнанието ми си мисли така...

Това не са проблеми на този форум, още повече на тази тема...но предполагам доста момичета имат нанесена подобна емоционална травма още в детството си и вероятно това обяснява донякъде защо се опитваме да “вкараме кубчето в дупката” :)

09.12.09
19:59

ОК, направих ви нова тема :)

10.12.09
08:46

казано от Limka на 09.12.09, 16:46:

Тъжното е, че с цялото си разумно, мислещо и съзнателно Аз осъзнавам и подкрепям това, което си написал.

Още по-тъжното е, че цялото ми подсъзнателно Аз (което е израстнало с подмятания, намеквания и натвърдвания как съм едричка/ пълничка и трябва да ям по-малко) не го разбира и за него съществува единствено и само този Идеал, чието постигане е висша Самоцел.

А най-тъжното е, че този същият Идеал, който ти споменаваш и който аз целя, дори не е Моят идеал (и аз не го разбирам, защото не харесвам кльощави жени)  - но, уви, той е някъде дълбоко гравиран в подсъзнанието ми от услужливи родители и приятели и аз трябва да живея с него. И, току-виж, ако го постигна, може би ‘ще бъда добро дете’ - или поне подсъзнанието ми си мисли така...

Това не са проблеми на този форум, още повече на тази тема...но предполагам доста момичета имат нанесена подобна емоционална травма още в детството си и вероятно това обяснява донякъде защо се опитваме да “вкараме кубчето в дупката” :)

според мен проблема ти е за психоаналитик. не целя никакво заяждане ... не знам дали тук ще можем да ти помогнем да се пребориш със себе си на подсъзнателно ниво

10.12.09
08:59

О, Франко, това ми е ясно и не го приемам като заяждане :) И не очаквам да ми решите този психо проблем :)
Това беше просто обяснение защо съм си навила на пръстчето нещо, което...хм...вероятно не е идеалния вариант за моята структура :)

Limka, типа тяло зависи от много неща:
- тип костна структура(до голяма степен обусловена от генетиката на индивида)
- тип мускулатура (пак донякъде обусловена от генетиката на индивида)
- хормонален статус на индивида
- начин на живот (хранене, спорт, почивка)
Няма нячин човек да промени това което му е дадено от природата.
Имам впредвид - от мезоморф няма как да стане ектоморф освен ако не гладува драстично и като ефект да отслабне като концлагерист, но това според мен пак не променя структирата на тялото.

Според мен така си си ок!Даже супер!Не се измъчвай с тъпите стандарти наложени от “нормалните” хора.

Поздрави и успех!

П.С. Де да имах твоята генетика :)

казано от hamalin на 10.12.09, 10:59:

Няма начин човек да промени това което му е дадено от природата.

И аз се опитвах да го обясня това, на хора от форума, но останах не разбран.

Аз не съм спец и нямам такива претенции.
Но това е мое наблюдение и мое лично мнение.

Темата ми харесва изключително много и ще ми е полза, защото и аз страдам от такива терзания.
Лазар, хубаво си ни го казал и на теория е така, обаче на практика друго се получава - само се измъчвам, че не става и не става...

Лим, никакви психоаналитици, ние сами трябва да влезнем в тази роля :)

10.12.09
13:28

казано от veronique на 10.12.09, 11:20:

Темата ми харесва изключително много и ще ми е полза, защото и аз страдам от такива терзания.
Лазар, хубаво си ни го казал и на теория е така, обаче на практика друго се получава - само се измъчвам, че не става и не става...

Лим, никакви психоаналитици, ние сами трябва да влезнем в тази роля :)

Ако бях сигурен, че един хубав бой ще ви свърши работа да се осъзнаете, веднага щях да ви започна с летящите шамари  :coolmad: .

Специално с Лимка доста сме спорили по темата, като моята гледна точка е идентична с тази на Лазар. Изглежда, че трябва от собствен опит да разберете, че за да изглеждате прекрасно е нужно просто да сте здрави, силни, щастливи и да заобичате сами себе си.

Добре, отслабнете драстично, като толкова много искате да се видите анемични и кокалести. Дано тогава ви дойде акъла.

10.12.09
13:46

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 11:01:

казано от hamalin на 10.12.09, 10:59:

Няма начин човек да промени това което му е дадено от природата.

И аз се опитвах да го обясня това, на хора от форума, но останах не разбран.

Да, ама не! Пълни глупости са това с генетиката и това, което му е дадено от природата.
Тези с телата тип сухи пасти, могат да станат големи и мускулести, както и дебелаците могат да изкарат плочки.
Който вярва в тези глупости за “генетиката”, просто няма воля да постигне това, за което мечтае!

10.12.09
14:01

Генетика = оправдание. Маркус Рул в ранните си години е смятал рамената си за изоставаща мускулна група! А сега ...

Хаха :) пак, започват примерите с Маркус и Дориян, който пък е започнал изобщо да ТРЕНИРА след 20-тата си годишнина. Само че за тия хора работят цели поликлиники и са на корави добавки (разбирай химия) денонощно целогодишно. А сигурно и ножа е играл някъде по телата им, синтолче ала бала.

Странно, всички сме чували/чели за дебелаците с плочки, но никой не ги  е виждал.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.12.09 14:17.

10.12.09
14:15

Сашо, Владо,
в момента не говорим за сваляне на мазнини и за дебелаци, а за сваляне на мускули и как то е възможно, ако генът ти е тип ‘по-набит и с голяма рамка’....и ако си и жена и, както се разбра, има някакви стереотипи кое се възприема за красиво за жена.

П.П. Вик с бой няма да стане. Виж, с повече любов и манифестирането й, шансовете са малко по-големи.

10.12.09
14:49

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 14:14:

Странно, всички сме чували/чели за дебелаците с плочки, но никой не ги  е виждал.

Аз съм виждал доста. Например, в огледалото ;)

казано от Limka на 10.12.09, 14:15:

Сашо, Владо,
в момента не говорим за сваляне на мазнини и за дебелаци, а за сваляне на мускули и как то е възможно, ако генът ти е тип ‘по-набит и с голяма рамка’....и ако си и жена и, както се разбра, има някакви стереотипи кое се възприема за красиво за жена.

Това е лесно - спри да тренираш и мини на манекенска диета, от типа две ябълки на ден.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.12.09 14:50.

Аз съм виждал, много хора с бирени коремчета да вадят плочки. Познавам такива състезатели които го правят почти всяка година,  но в никакъв случай никога не са били дебелаци.

Дейв Дрепър от времето преди стероидите ;)
Всеки може да извади плочки, стига да ги има под сланината. Ако ги няма - прави ги първо и готово. Толкова е просто, че няма накъде повече. Друг е въпросът, че на мен на 4 годинки родителите ми обясниха, че хапчетата не са бонбонки и да не ги слагам в устата си (живеехме в 1 стая и всичко беше в нея), а като гледам хора на 24, че и на 44 години още не могат да се преборят с проблема какво да (не) си слагат в устата...

На теория няма пречка, но практиката и теорията както и децата знаят, често се разминават значително.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.12.09 15:25.

10.12.09
16:50

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 14:51:

Аз съм виждал, много хора с бирени коремчета да вадят плочки. Познавам такива състезатели които го правят почти всяка година,  но в никакъв случай никога не са били дебелаци.

Хем с коремчета, хем не били дебелаци?! Последно?
На никого не му е заложено от природата да е дебел! В това няма никакъв смисъл.

Да имаш разширено бирено коремче е доста различно от това да си дебелак, ако не правиш разликата ....незнам
На много хора им е заложена резистентност, чувствителност към определени храни, хормони, определени алергии метаболизъм, костна структура, в следствие на тези неща човек става дебел или съответно става хърбав, всеки наследява по нещо от гените на родителите си, които не включват само това какъв цвят да ти е косата, очите или колко да са ти големи ушите.
Лимка има мускулести крака въпреки, че никога не ги е искала, и дори е положила доста усилия за да ги няма, Иван има супер мазно тяло въпреки, че никога не го е искал и дори е положил големи усилия да го няма и т.н. и т.н.

10.12.09
18:10

Да, ама не! Пълни глупости са това с генетиката и това, което му е дадено от природата.
Тези с телата тип сухи пасти, могат да станат големи и мускулести, както и дебелаците могат да изкарат плочки.
Който вярва в тези глупости за “генетиката”, просто няма воля да постигне това, за което мечтае!

казано от Владимир92 на 10.12.09, 14:01:

Генетика = оправдание. Маркус Рул в ранните си години е смятал рамената си за изоставаща мускулна група! А сега ...

Я се оправете малко а? Генетиката не важи така ли? Защо не отделите малко време да прочетете нещо в гугъл. И като сте толкова пекани, я ме светнете как да стана 195 см, като се има на предвид, че сега съм 180 см. Дайте идея как да преодолея гена си. Искам мазнините да са ми равномерно разпределени по цялото тяло, а не само в дупето и бедрата. Един авер има много къс бицепс - на него може ли да помогнете. Дебелите кости изтъняват ли, че има едно момиче от колежа дето няма глезен... Айде чакам съвети!
Владимир92, какви са тези сравнения с Маркус Рул, ще падна от смях! И някой от вас, ако е навитак, да ми измисли една “диета” за заличаване на преса, защото ви гарантирам, че това няма да се получи. Е при дупето и бедрата, не се знае какво ще стане но... Така, че с гените до тук! БТВ сега баща ми излезе от банята, гледам много голям прасец има, от къде ли ми е познат!?

10.12.09
18:54

колегата с мнението за генетиката е прав...има си gifted люде и тва е..!!!
но пък със зверски инат, всичко се постига - това съм го виждал...
Лимче, пак изпадаш в някви тъпи състояния...супер си си и го знаеш..на 200% съм сигурен, че тъпите фолк-анорексички ти гледат клиповете и умират от яд...ама те са слабички и женствени...е хубаво де, ама след време...кой ще има здрав организъм, ако щеш и кой ще живее по-качествено, а не да се реди по аптеките за 1000000 илачи...

MA

10.12.09
19:30

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 14:14:

Приятно ми е да се запознаем ;)
Гена е много важен. Когато си спортист. За да подобриш физиката си ти трябва воля ,но неможеш да промениш колко широк си в гръдния кош , колко е таза ти , къси ли са ръцете ти , правилно наредени ли са ти плочките.
А това което казваш за Дориан и другите , от къде го знаеш та го говориш ?

@Лимка - Да погледнем от друга гледна точка на това да имаш повече мускули(отколкото моделите в списанията или повечето жени с голям % мазнини).
Помага ти много повече в всекидневни дейности.
100% може да ти спаси живота в екстремни случаи.
Здрава си , енергична си , чувстваш се добре.
Това са само 3 изречения за които се сетих

И като ти погледнах галерията , изобщо ама изобщо не ми изглеждаш мъжествена.. Жена с плочки е супер :) Този % мазнини за жена е супер. Да не говорим ,че си идеал за повечето  жени тук.

Мнението беше редактирано от Muhammad Ali на 10.12.09 19:37.

10.12.09
20:33

абе и на живо си е оки...супер симпатяга, бедрата са ти по-големи от нормалното..тва е...абе всъщност, кое е нормално...:))))

10.12.09
20:39

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 17:00:

Да имаш разширено бирено коремче е доста различно от това да си дебелак, ако не правиш разликата ....незнам.................

Не, не правя. Това са някакви твои категоризации, които не са ми известни.
А че ще си останеш дебел го разбрахме, постоянно го повтаряш ;)
П.П. “Не знам” се пише разделно - да беше веднъж, как да е, но ти постоянно го пишеш така. Язък, че се дипломира :lol:

казано от VEGATA на 10.12.09, 18:10:

Я се оправете малко а? Генетиката не важи така ли? ...........

Много емоции, много нещо :lol: Насочи тази енергия към тренировките и скоро генетиката няма да ти прави впечатление ;) Не е нужно да я преодоляваш и да се бориш с нея, а да я впрегнеш в твоя полза.

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.12.09 20:39.

Категоризацията е следната 20% BF и 40% BF разликата е ...ами доста
Дали ще си остана дебел, говорят фактите.
Съжалявам никога не съм бил силен с Литературата, но ей сега в твоя чест и за твое удоволствие отивам да си затрия дипломите, и без това както вече разбрахме са безполезни.
Благодаря ти за забележката

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.12.09 20:49.

10.12.09
21:25

казано от Петко К на 10.12.09, 20:39:

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 17:00:

Да имаш разширено бирено коремче е доста различно от това да си дебелак, ако не правиш разликата ....незнам.................

Не, не правя. Това са някакви твои категоризации, които не са ми известни.
А че ще си останеш дебел го разбрахме, постоянно го повтаряш ;)
П.П. “Не знам” се пише разделно - да беше веднъж, как да е, но ти постоянно го пишеш така. Язък, че се дипломира :lol:

казано от VEGATA на 10.12.09, 18:10:

Я се оправете малко а? Генетиката не важи така ли? ...........

Много емоции, много нещо :lol: Насочи тази енергия към тренировките и скоро генетиката няма да ти прави впечатление ;) Не е нужно да я преодоляваш и да се бориш с нея, а да я впрегнеш в твоя полза.

О, пак ги пощадих, все пак се старая да спазвам някакви правила. Реагирах така, защото в много теми съм чел същите глупости от същите потребители и ми кипна вече. Що се отнася до енергията, да имам я, но за жалост в момента не мога да я изразходвам никъде...

Edit: Много добър подпис Иване!

Мнението беше редактирано от VEGATA на 10.12.09 21:26.

10.12.09
22:58

казано от Иван Шишманов на 10.12.09, 20:48:

Категоризацията е следната 20% BF и 40% BF разликата е ...ами доста
Дали ще си остана дебел, говорят фактите.
Съжалявам никога не съм бил силен с Литературата, но ей сега в твоя чест и за твое удоволствие отивам да си затрия дипломите, и без това както вече разбрахме са безполезни.
Благодаря ти за забележката

Тия факти от къде са? И двамата са дебели, разликата е в степента. Един атлетичен мъж има под 12% мазнини.
За дипломата се пошегувах, а за това, че постоянно мрънкаш че си ощетен от природата - едва ли ти казвам нещо ново ;)

И двамата са дебели единия с тежка степен, другия с лека. Единия с малко спорт и нормално хранене може да не е дебел. Другия му трябва много спорт, лекари, храна, диета и често оперативна намеса за корекция на кожата. Често дори да има всички описани неща пак нищо не постига. Този който е свръх дебелия са му са се разчекнали мастните депа, а веднъж разширени и създадени те не изчезват просто се свиват и то само до определено ниво.
Порови се и може да попаднеш и на други статии от типа:
http://www.belchohristov.com/2782.html

Това дали ти се яде още от бебе, сладко, дали харесваш кърма, дали искаш горчиво или си злояд и нищо не ядеш също е генетично зададено. Ако баба ти баща ти и майка ти са шишковци а ти си слаб като щека, е хубаво да се огледаш за комшиите какви са  :lol:

Да определено на мен лично природата ми е взела някои неща, за това пък ми е дала други, но то с всеки е така и това не е мрънкане, а всеизвестен факт.

Аз не се шегувах, наистина ти благодаря за забележката, но бих си позволил един съвет. Следващия път когато коментираш нечии дипломи моле те не използвай книжовната дума “язък”. :cheese:

Благодаря ти.

11.12.09
07:22

казано от Иван Шишманов на 11.12.09, 05:18:

Това дали ти се яде още от бебе, сладко, дали харесваш кърма, дали искаш горчиво или си злояд и нищо не ядеш също е генетично зададено. Ако баба ти баща ти и майка ти са шишковци а ти си слаб като щека, е хубаво да се огледаш за комшиите какви са  :lol:

ОК, щом казваш, нека е така.
А “язък” не знам каква е точно, но я има в речника.

11.12.09
08:23

казано от Иван Шишманов на 11.12.09, 05:18:

Това е така, да. Само че ти говориш за структура, което е много различно.
Моите родители са. Чак шишковци..абе пълнички са и винаги са били, че и структурата им е такава - като на пълнички хора. Моята също, генетиката си казва думата - това е факт. Дотук си напълно прав.
Обаче има следната тънка разлика - родата се прехранва изключително със семки вечер докато гледа телевизия, а аз по това време правя двучасова тренировка (която понякога е втора за деня), като преди и след нея се храня изключително с качествени храни, които лично си набавям и проверявам. Родата се придвижва изключително с колата, а аз - 90% от времето ходя пеш. Има и още много, сам можеш да се сетиш примери. Като резултат - родата са пълнички хора, а аз далеч не. Нищо, че структурата е еднаква.
Та мисълта ми е - генетиката наистина определя много неща. Например - тесният гръден кош няма да стане широк, късите ръце няма да станат дълги, ниският човек няма да стане великан и т.н. Но това е структура, такива незначителни неща, които може и да тормозят някой wannabe mr olympia, но реално не са ти никаква пречка за постигането на едно силно, здраво и атлетично тяло. Ако не са ти правилно наредени плочките, от опит ти казвам - не се умира :lol:
А що се отнася до тези последните три неща - всичките генетици ще имате да взимате, нещата опират само до труд, постоянство и начин на живот. И също така - да, тези с 40% мазнини може и да не може отново да станат годни за нещо, обаче аз не знам някой да се е родил с толкова... а щом в уравнението сложим 20на и повече години тотално сбъркан и противоестествен начин на живот, за каква генетика точно става дума? Генетиката да си леке ли? Това е просто избор, който много хора правят (някои дори съзнателно), а не генетика.

11.12.09
08:27

И темата стана съвсем различна....отново обърнахме всичко на генетика и мазнини....

в случай, че не сте прочели заглавието / началото на темата, дискусията е относно:

Как се горят мускули, докато тренираш много и уж ядеш малко...и не се получава...

Е ли възможно и идеи как да тренираш и да се храниш?

Мнението беше редактирано от Limka на 11.12.09 08:29.

11.12.09
08:59

Според мен, ето как се горят Лимка.
Спираш със силовите тренировки, намаляш калориите и всеки ден правиш много кардио.
Ако така не изгориш мускул, няма как друоядче да стане. При един приятел проработи, свали 40 кг, от които много много мускул, от 120 кг мечка стана 80 кг. Но трябва упоритост.Понеже си скъса бицепса и не тренира 6 месеца, през това време беше на около 1000 калории дневно и всеки ден правеше по 1 час кардио и се преобрази по негов модел.
Успех!

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 11.12.09 09:01.

Щом по време на сваляне се гори мускул би трябвало да има начин да се смалят мускулни размери.
На теория ако стимулираш едните мускулни влакна а другите атрофират би следвалова мускула да намали размера си и да стане издържлив за сметна на силен. Затова може би са нужни повече повторения с по малки тежести.
Някъде mitaka101 мисля че беше писал по темата но не съм сигурен.

11.12.09
09:17

Благодаря, Сашо! Това горе-долу правя в последните няколко месеца - 2-3 силови тр-ки, които са по-скоро с корективни цели (оправяне на стойката и засилване на корема) + 3-4 пъти седмично кардио. 1200-1400 кал (е, друг е в-са, че държа 5-6 дни ниски калории и след това яко манджа 2-3 дни, което на практика стопява ефекта от ниските калории...психиката ми се огъва под натиска на сигналите от тялото). Така че това не работи при  мен - просто защото не мога да ‘гладувам’ достатъчно продължително, за да проработи.

Ванка, при мен с многото повторения не работи...
Миналата година правех много кардио + всичките ми тренировки бяха с много повторения...е...порастнах, не намалях :)

И к’во стана то... или спирам всякакви тр-ки и не ям или ще си ходя с големи мускули :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1