безопасно ли е на 16,5год 171см и 63кг да дигам 95 лежанка

Темата е заключена.
Прескочи до:
GE

16.02.05
21:10

Темата е модерирана от Mr_Muskul
тренирам от около 1,5 години, ама не много редовно и с големи паузи! С други думи нямам мн време! а 95 ми е мах—само веднъж мога да ги бутна!ама ме е страх да не ми стане нещо щот ръката ми е 33!не е смешно!Не съм зимал до ся даже и протеин
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше механично преведено.
Mr_Muskul

16.02.05
21:35

Offtopic :Пиши на кирилица човече !!!
Ами според мене няма никъв смисъл да ги вдигаш само веднъж , смисъл би имало ако тренираш за сила .

16.02.05
22:11

Ами виж пич,нямаш никакъв проблем за 95-те кила.И аз съм на 16, 65 кг,и вдигам 100 2 пъти.мога да ти кажа само браво и продължавай така :)

16.02.05
22:41

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 22:00.

16.02.05
22:48

а може ли да ми  обясни някои аз като по прост искам да знам кав е смисъла на 16 да правите мах. ??!!?? а извинете вие трибоици ли сте ?

GE

16.02.05
22:50

щот ма е страх да не стане нещо със ставите ми!
171 сам и на сам трибоец
Моля не пускайте 2 мнения едно след друго. Използавйте бутона “промени”.
Mr_Muskul

16.02.05
23:34

ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА И СТИГА ПИСА НА ЛАТИНИЦА И НЕ ПУСКАЙ ПО 2 ПОСТА
Не виждам какво толкова 95 при тегло 65 нормално а,ако е самореклама тук не важи

17.02.05
00:32

95кг при 63 кила тегло и 16 години не е нормално, а направо върха! Аз ако вдигах толкова преди 7 години хич нямаше да се притеснявам от това хаха...

18.02.05
15:25

Не знам как може да си трибоец на 16.Аз лично не съм - просто гърдите са ми силна група.Само казвам на човека, че няма никакъв проблем.Познавам хора които дигат и по 120 на моята възраст и нямат никви оплаквания.

GE

18.02.05
20:11

Ама ти вземаш ли няква химия? Штот аз не сам зимал никога. И не мога да кажа  че гьрдите ми са големи и силни. Дори не тренирам редовно! Даже не сьм силен. Друго освен кг на лежанката не дигам! Эащо? :x

VA

18.02.05
23:59

И аз познавам двама такива като теб Един от моя клас тежи 70 и дига 103 :shock: и представи си не тренира сериозно нищо!!!

AC

19.02.05
09:22

Пичове, с тая тема ви съветвам да се пробвата при бате Енчо- Кой е по- по- най-...

19.02.05
09:45

Еми кво аз съм на 16 и съм 75 кила , 1.71 и вече 100 мога да ги вдигна 6 пъти(макар и с страшно много зор- всмисъл не си правя сериите с тях ).

19.02.05
10:36

Вдигайте, колкото си искате сега на по 16-17год, че после като станете на 25 да не може да си вдигнете без чужда помощ собствения задник! Успех!
И нека темата се разкара, защото е просто тъпа. :lol: Лапешка работа...

БН

19.02.05
13:44

Хора...и аз съм на 16 но от лежанка вдигам максимум 60 кила 5 пъти-тия дето вдигат по 100-120 им казвам БРАВО даже тук да не става дума за силов трибой.Според мен...по-добре правете серийки с по-леки тежести а пък и то майче е опасно за ставите да се вдигат супер яки тежести! :) Както и да е ако не си правите самореклама-това показва само колко сме силни ние БЪЛГАРИТЕ! :twisted:

19.02.05
23:39

Каква е темата какви реклами пуснахте пуснете поне тигърчето..... :D

хах,прочетох цялата тема..само Djordjio-astor не се похвали колко вдига...тотално изменихте темата не “опасно ли е” ами “кои колко може”

а сега по темата,няма никакъв проблем стига да го правиш правилно и да си стигнал постепенно до тези килограми,така огранизмът ще успее да се апаптира към натоварването
П.С. 100 кг не са постижение,четох интересна статия в която се говореше как силата я имаме в доста големи запаси у нас,просто организмът ни “отпуска” толкова,с колкото да не си направим контузия при НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ,т.е. ако си загрял и го изпълняваш правилно..

20.02.05
11:54

Да, така е MI5! Сила имаме много повече отколкото вдигаме в залата, просто тялото се пази. Силата е преди всичко въпрос на нервна система, не толкова на мускулна маса (не че и това няма значение, но е второстепенно)
Пример - ако сте гледали някой “footage”  от земетресение предполагам сте видели как хилави хора и жени размятат с една ръка бая едрички блокове цемент за да търсят роднитие и приятелите си
Просто огранизма не пуска максималната си сила, защото риска от контузия е огромен.
А за опасността - не е опасно ако е постепенно

БН

20.02.05
22:33

Абе прави сте почнахме да се хвалиме и забравихме началната тема...мисля че всеки се изказа-нужната информация бе предадена мисля че макар малкото фукане няма защо да се подиграваме един на друг :wink: па нали сме тук за да говорим-даже не винаги да респектираме засегнатата в началото тема!

20.02.05
22:43

[quote author=“marzipan”]Да, така е MI5! Сила имаме много повече отколкото вдигаме в залата, просто тялото се пази. Силата е преди всичко въпрос на нервна система, не толкова на мускулна маса (не че и това няма значение, но е второстепенно)
Пример - ако сте гледали някой “footage”  от земетресение предполагам сте видели как хилави хора и жени размятат с една ръка бая едрички блокове цемент за да търсят роднитие и приятелите си
Просто огранизма не пуска максималната си сила, защото риска от контузия е огромен.

Хей, това беше много интересно мнение!! Наистина се замислих, за това, че самото тяло/нервите/ не пускат макс сила.

Сещам се и за един друг пример. При едно сталкновение еднин мой познат, който тежи към 70кг и да кажем... си прави сериите с... около 70кг, при повече вече се зори доста... Та, едни друг, така го изнерви, направо го узвери, че той/познатия ми/ го хвана с 2 ръце вдигна го и го блъсна в стената. Ама не да го блутне нещо лекичко... направо го вдигна от земята и го размаза... А “размазания” тежеше към 90 кила. Отстрани направо ми се стори, че законите на физиката нещо са се бъганали.

п.п. Сори за офтопика... но ми се искаше да го кажа този пример... :lol:

21.02.05
09:11

[quote author=“marzipan”]Да, така е MI5! Сила имаме много повече отколкото вдигаме в залата, просто тялото се пази. Силата е преди всичко въпрос на нервна система, не толкова на мускулна маса (не че и това няма значение, но е второстепенно)

Bad Boy(който вече нещо не влиза нещо) беше написал едни мн. интересни неща по тази тема.

21.02.05
10:59

Възможно, не мисля обаче че съм ги чел тея неща...Ако имате линкче го дайте да ги видя, защото тая тема ми е интересна :)

21.02.05
15:06

[quote author=“Slade”]95кг при 63 кила тегло и 16 години не е нормално, а направо върха! Аз ако вдигах толкова преди 7 години хич нямаше да се притеснявам от това хаха...

Нищо не са 95 кила на 63 лично тегло според мен. Гледам че всички сехвалят кой колко вдига..... аз на 67кг лично тегло дигнах 145, 3 пъти и не съм трибоец(на същата височина и години приблизително).... 8)  но това не е важно.... а до колкото това дали е вредно.... не е давай дигай яко и се небой :twisted:

21.02.05
15:37

Абе според мен толкоз яко си е опасно, защото все пак на до 18 години ставите със сигурност още се развиват, и да ги товариш със 100 кила не мисля че е най-умното нещо което можеш да направиш. Важното е постоянството и постепенното стигане до такива постижения. Пък това че си дигнал не знам си колко кила си е твоя работа, аз пък не дигам 2-3 пъти повече от теглото си, ама какво от това?
Като цяло щом това е твоята тежест - тренирай си. Ама тая тема трябва да бъде прекръстена на “който вдига 1 тон от лежанка да се похвали”

21.02.05
19:52

Offtopic [quote author=“marzipan”] Ама тая тема трябва да бъде прекръстена на “който вдига 1 тон от лежанка да се похвали”

И аз имам един проблем,опасно ли е, че ръката ми ръсте много бързо и за два месеца порасна с 10санта БЕЗ ДА СЪМЗИМАЛ НИКАКВИ ПРОТЕИНИ!!!Страх ме да не стана прекалено мусулест,защото е грозно.
Сори,ака някои съм засегнал,но не можех да се сдържа :?

21.02.05
23:48

[quote author=“andrew”]Offtopic [quote author=“marzipan”] Ама тая тема трябва да бъде прекръстена на “който вдига 1 тон от лежанка да се похвали”

И аз имам един проблем,опасно ли е, че ръката ми ръсте много бързо и за два месеца порасна с 10санта БЕЗ ДА СЪМЗИМАЛ НИКАКВИ ПРОТЕИНИ!!!Страх ме да не стана прекалено мусулест,защото е грозно.
Сори,ака някои съм засегнал,но не можех да се сдържа :?

Хехехее първия който го е страх от много маса

22.02.05
02:22

Хахахаха дай малко на мене от тая ръка, че от 42 не мога да мръдна  :lol:
И аз за първи път виждам човек, който да се притеснява, че става як и то бързо... :roll:

22.02.05
14:51

Хора това гоказах с  ирония  :wink:

22.02.05
23:30

[quote author=“andrew”]Хора това гоказах с  ирония  :wink:

Не личи пич по нищо даже и иконка не си паснал да се сетим  :D

23.02.05
00:44

[quote author=“andrew”]Хора това гоказах с  ирония  :wink:

Мдаа както вика djgorgio-ASTOR, сещай се да слагаш  :roll: , иначе в текста не може да се проличи добре кое е ирония и кое не (освен ако не се постараеш повечко - в литературен смисъл).

23.02.05
17:50

E сори,ако така е станало,а няма ли кой да разкара тая тема?!

25.02.05
05:37

Редактирано от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=44230#44230

Вижте се само момчета. Големи мъже сте, а се излагате. Пишете пълни глупости. Всеки само се хвали - стига. Пишете по темата, за да помогнете на момчето.
Виж сега приятел, я помисли и сам си отговори на въпроса, защо ти е да вдигаш 95кг и път, като по този начин нито растеш, нито нищо!!! Ако искаш маса, тренирай с такива килограми, че да можеш да правиш 12-10-8-6 повторения или 10-10-8-6, това е. А пък да ти обясня по принцип, един човек може да развие силата си, че да вдигне 3 пъти теглото си на лежанка, тоест при твоето - 65кг - може да вдигнеш 195кг!!! Обаче, понеже ти си на 16 години, не е много добре. Ако има човек зад теб и си легнал добре на лежанката, подготвил си се, и не правиш мост или силен напън с бедрата, няма никакви проблеми, нищо няма да ти стане, обаче не е много хубаво, защото като станеш примерно на 30-35-40 години ще те болят ставите и ще се износват бързо. Аз тренирам за маса и един път в месеца за сила, направи и ти така и ще е супер, ще качваш маса и сила. А за това не се безпокой, нищо няма да ти стане, но  няма смисъл, замисли се приятелю и умната :)
no nqma smisal zamisli se priqtelu i umnata :)

GE

25.02.05
10:41

Искам само да кажа на  Жоро Килъра да се успокои малко и ако иска да се хжали нещо да си избира малко по реални цифри! :twisted: Щото аз може да не разбирам много ама знам че на 171 и кам 65 кила ако дигне6 145 ша ти се чупят ръцете! :twisted: Те ставите ти ша се строшат бе! :shock:

25.02.05
17:45

Ген виж приятелю това са пълни глупости един човек може да развие до такава степен силата си без химия че да вдигне на лежанка три пъти теглото си така че той като е 65 кг нищо не са 145 е да много добре са за момчето защото той много се е трудил за да стигне до тук обаче искам да ти кажа че ако продължава така е възможно и е доказано че може да вдигне три пъти теглото си тоест 195 кг може да дигне тъкаче ти не приказвай без да знаеш ако обичаш защото се излагате няма значение какви КГ вдигаш ами какво ти е тялото И УМНАТА
Моля пишете на кирилица.
Mr_Muskul

26.02.05
10:23

A бе джонсан ходи се прегледай!!!

26.02.05
14:02

И според мен доста се преувеличава на места. :evil:

AC

26.02.05
17:08

Има хора, които си вдигат теглото 3 пъти, ма не мисля, че има такива в Бг...

johnsana,не говори смешки...
:!: дори да правиш всичко възможно да не направиш маса а само сила,масата не може да не се увеличи при 150кг лежанка :wink: ,а нали се сещащ че за всеки 1кг лично тегло,трябва да прибавиш още 3кг към лежанката,за да си доидем на думата как човек би могъл да вдигне 3 пъти теглото си (тва си го изсмуках от пръстите, за да направя поне някакъв коментар на мнението ти),ИНАЧЕ ако си 65кг и вдигнеш 185кг от лег,ела ми се похвали,може и пари да изкараш от видео касети,състезания и т.н.

26.02.05
19:53

Хората вдигат три пъти теглото си. Ама не и без химия. Без химия е реално да вдигнеш два пъти теглото си, но 3 пъти ми се вижда почти невъзможно.

съгласен съм с теб,2 пъти е възможно,но на 16 да зобиш толкова много че да вдигнеш 3 пъти личното си тегло.. :wink:

26.02.05
23:33

И най генетично предразположения без химия не ми се вижда да си вдигне теглото 3 пъти

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1