10.12.09
14:43
Здрасти. От 1 месец някъде почнах пак да тренирам, но не ми вървят гърдите и ми изостават, качих на ръце, рамене, гръб но само гърдите ми изостават. Четох някъде, че е добре гърдите да се правят повече с дъмбели... Ако може някой да ми препоръча нещо за гърдички, ще го черпя биричка :))))
10.12.09
17:00
Гърдите са притенциозна група и едва ли за месец ще усетиш да ти се развият така както бицепсите или гърбът.. :)
Ако искаш можеш да ги наместиш два пъти на седмица,като първият път е по-голяма активност,а вторият по-малка :) .
казано от roccett на 10.12.09, 14:43:
Здрасти. От 1 месец някъде почнах пак да тренирам, но не ми вървят гърдите и ми изостават, качих на ръце, рамене, гръб но само гърдите ми изостават. Четох някъде, че е добре гърдите да се правят повече с дъмбели... Ако може някой да ми препоръча нещо за гърдички, ще го черпя биричка :))))
Аз например правя гърди 1 път в седмицата вече (преди правех по 2)и гърдите ми маи вървят наи-много
Правя тия упражнения
Лежанка
Полулег
Флаис
като следвам тези повторения:
1серия с 9 повторения с 50кг
2 серии с 9 повторения с 55кг
и 1 серия с 6-8 (колкото мога) с 60кг
и зависи вече ако имам сили правя 2 по 60, а ако имам чувството че не сам ги натоварил правя серия с 40 кг колкото мога повторения 17-20
а искам да те питам ти какво правиш за гръб че моя изостава
казано от roccett на 10.12.09, 14:43:
Ами пробвай, експериментирай, редувай за да намериш решението за твоите гърди! Ако искаш мога да ти направя шах, като ти покажа моите, направени със много лицеви опори и 2-3 месеца кофички. :)
Ако след тренировка са ти изморени и на другия ден хващаш мускулна треска и въпреки това не растат, грешката ти е, че ги претоварваш.
Ако след тренировка за гърди, раменете и трицепсите са ти по изморени от гърдите, тогава техниката ти на изпълнение куца. Ако е така, прави с малки тежести и постепенно качвай килограмите.
11.12.09
11:07
казано от FRANKO1 на 11.12.09, 07:46:
заебавай щангите и тренирай с дъмбели - там е истината ;)
Аз като го направих това ми падна силата в гърдите.. :coolmad:
11.12.09
11:22
казано от gogata2427 на 10.12.09, 17:00:
Гърдите са притенциозна група и едва ли за месец ще усетиш да ти се развият така както бицепсите или гърбът.. :)
Ако искаш можеш да ги наместиш два пъти на седмица,като първият път е по-голяма активност,а вторият по-малка :) .
Пълни глупости, незнам кое му е притенциозното на гърдити...а и 50% е ген и 50% е как ги тренира, да си смени програмата за гърди! :)
казано от korpusito на 11.12.09, 12:18:
Въобще не знам защо спамите. За месец как прецени, че не ти вървят ;)
Сети се някой да го каже :)
Иначе занапред и аз бих те посъвеъвал с дъмбели вместо лост :)
11.12.09
16:21
казано от Миsh0 на 11.12.09, 12:56:
казано от korpusito на 11.12.09, 12:18:
Въобще не знам защо спамите. За месец как прецени, че не ти вървят ;)
Сети се някой да го каже :)
Иначе занапред и аз бих те посъвеъвал с дъмбели вместо лост :)
Моля,моля!
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 11.12.09 16:22.
12.12.09
10:49
Ти хубаво се самоцитираш за да се изтъкнеш, ама не обръщаш внимание, че засили един начинаещ да тренира гърди 2 пъти в седмицата. Относно автора - тренирай цялото тяло в кръгова тренировка три пъти седмично, поне докато почне да си личи кое е гръб, кое гърди, кое рамо.
Мнението беше редактирано от vicname на 12.12.09 10:59.
12.12.09
12:24
казано от vicname на 12.12.09, 10:49:
Ти хубаво се самоцитираш за да се изтъкнеш, ама не обръщаш внимание, че засили един начинаещ да тренира гърди 2 пъти в седмицата. Относно автора - тренирай цялото тяло в кръгова тренировка три пъти седмично, поне докато почне да си личи кое е гръб, кое гърди, кое рамо.
Ти хубаво я препоръчваш тая кръгова тренировка, ама дали тя е за начинаещи... в нашата зала “кръгове” прявят само хора с много години опит в залата, да ме говорим, че имам познат който след първата си кръгова тренировка повърна заради натоварването. Ако е начинаещ, да тренира цялото тяло в 2 дена... примерно:
Гърди: Лежанка и Флайс
Рамо: Преси с дъмбели
Бицепс: Сгъване с щанга
Трицепс: Френско
и някакви преси за корема
другата тренировка ще е примерно:
Гръб: Придърпване на горен скрипец и гребане с бъмбел
Трапец: Повдигане с дъмблеи
Крака: Клек и разгъване на машина
Прасци: каквото има възможност според уредите в залта
Лично на мене гърдите също са ми слаба мускуна група и от 3 месеца някъде ги тренирам като започвам с дъмбели, като само от време на време им правя промяна с хоризонтална лежанка с щанга. Пробвай така:
Изтласкване на дъмбели под наклон - 2-3 загряващи серии с 3-4 работни с 8-12 повторения
Изтласкване на смит машина под наклон - 1 лека загряваща с 3-4 работни отново 8-12
Изтласкване на дъмбели - 3 серии 8-10
Ако чувстваш, че имаш още сила може да направиш 2-3 серии кофички или крос овер на кабели в 12-15 повторения
П.С. но всичко е идивидуално и на всеки действа различно :)
Така и така засегнахте кръгови тренировки, няма ли да е най-добре нещо от сорта на:
Тренировка за горна част (понеделник и четвъртък):
Равен лег
Набирания
Разтваряния за средно рамо
Пулл-Оувър (може в суперсерия след набирания и/или кофички ако ги предпочиташ пред лега)
Тренировка за долна част (вторник и петък):
Пълен клек
Тяга с изпънати крака
Прасец
(в първата тренировка от седмицата прасеца да се тренира леко с много повторения, във втората тренировка от седмицата - тежко и с малко повторения)
При желание може и корем да се вкара в първата тренировка, но аз не бих се занимавал. Петко, ако четеш очаквам отзиви по тая програма.
От мен толкова по въпроса с кръговата програма. А сега до автора - От едва месец насам си подновил тренировките - как разбра кое ти върви, и кое не. За един месец не може много-много да се види. Но ако попринцип си ти изостават гърдите, просто разнообрази. Ако преди (и най-вероятно сега) си тренирал предимно с щанги, замени ги с дъмбели. Започни да правиш кофички като основно упражнение за гърди и т.н. Майката му е в стреса - променяй упражненията и стила на тренировка винаги щом усетиш застой.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.12.09 12:53.
Тренирам от 1 месец, но това не означава, че съм начинаещ. Имам около 1 и половина в фитнеса, просто бях спрял известно време. За тази година съм останал с впечатление, че гърдите ми изостават. Ще ви дам тренировката ми за гърди за да прецените:
1. Кофички - ( отскоро ги сложих в тренировката) 50
2. Лежанка 4 серии от 10 до 6 повторения
3. Дъмбели от полулег 4 серии по 10 повторения
4. флайс
това ми е тренировката :)))
Кофичките ги сложи като трето, четвърто упражнение или направо ги махни от тренировката. Започвай тренировката с базови упражнения - в случая лег и полулег с лост или дъмбели.
17.12.09
09:57
ето ти програма от която сте останеш много дволен
1.хоризонтална лежанка- 12-10-8-8-8
2.наклонена лежанка-12-10-8-8-8
едната седмица почваш с 1 другата с 2 и така въртиш
3.флаис - 10-10-10-10 едната седмица с наклон другата равен
3.избутване с дъмбели-10-10-10-10-равна и наклон
4.кросоувър-10-10-10-10
4.лежанка за долна част 10-10-10-10
4.кофички-10-10-10-10 лактите навънка и тялото да е под наклон
18.12.09
09:07
Да и за това имам големи гърди
казано от stack_force на 18.12.09, 09:07:
Така е! Мога да го потвърдя!
И аз благодарение на “изцеждащи” всекидневни тренировки с една по-друга мускулна група, ми е голям...
казано от stack_force на 18.12.09, 09:07:
При условие, че в профила ти пише 177 см/ 70 кг, малко ме съмнява да имаш много големи гърди, и като цяло - големи мускули. Но всеки си има различно разбиране за големина.
Мнението беше редактирано от Петко К на 18.12.09 09:22.
21.12.09
13:49
за тялото ми имам в предвид
21.12.09
14:15
за 3 години гърба почти не ми е пораснал кои знае колко ... много глупав коментар беше че гърба и бицепсите растат най-бързо всичко си е до генетика аз гърба и леко съм го тренирал и съм го сцепвал от тренировки и пак не расте ... генетика е всикото :) а за гърди пробваи
Лег 12-10-8-6
Полулег 12-10-8-6
Флайс 10-8-8-6
21.12.09
14:59
Не точно,също така зависи как го тренираш ;) .
На мен примерно също не ми беше растял,също така и нямах мускулни трески,но смених малко тр.план и веднага се отрази.. :P
И при мен застоят в гърдите е много голям.Стажът в залата ми е от 3-4 години и когато започнах да тренирам,гърдите ми дръпнаха (нормално) ,но от година насам,забелязам че няма прогрес при тях.От скоро въртя доста упражнения и търся резултати,но без успех.Кажете как да постъпя.
Стандартно гърдите ги тренирам така : Всичко по 4 серии и 10-8 повторения ,като започвам с по-малко кг и после увеличавам
Лег
Изтласкване на дъмбели под наклон
Кросоувър
Кофички
06.03.10
06:51
казано от Fantaa на 05.03.10, 21:43:
И при мен застоят в гърдите е много голям.Стажът в залата ми е от 3-4 години и когато започнах да тренирам,гърдите ми дръпнаха (нормално) ,но от година насам,забелязам че няма прогрес при тях.От скоро въртя доста упражнения и търся резултати,но без успех.Кажете как да постъпя.
Стандартно гърдите ги тренирам така : Всичко по 4 серии и 10-8 повторения ,като започвам с по-малко кг и после увеличавам
Лег
Изтласкване на дъмбели под наклон
Кросоувър
Кофички
Върти упражненията всеки месец....Сега както ти е тренирай 1 месец после размени реда и упражненията (макар ,че е хубаво полулег-а да се прави след лег ! )
12.03.10
12:15
Абе момчета а с килограмите на лежанката как сте ? Смисъл, загрявате с 20-30 да речем, и после направо слагате максимума, който можете или пък вдигате килограмите постепенно ? Как е правилното ?
Аз например загрявам с 20 (x10)
После правя една серия с 40 (x8)
Третата серия е правя с максимума - 90 кг (x8)
Четвърта серия с 80 (x8)
Пета със 70 (x8) и така...
Обаче нещо не ми изглеждат добре гърдите въпреки, че на силово постижение съм перфектен като се има впредвид че съм висок 1.80 и тежа едва 74 кг. (18 годишен)
Я дайте някъв съвет, неправилно покачвам килограмите ли, че да не се оформят гърдите ?
Варианти има много: пирамида, обратна пирамида, 5х5 с еднаква тежест и т.н Експериментирай и прецени кое ти влияе най-добре.
моите гърди когато изостанаха като разтеж ги атакувах 2 пъти седмично - в едната тренировка с гигантска серия 3 упражнения и за финал правих кросоувър като смъквах дръжките на долните макари. а втората тренировка предимно флайс-ове с максимално разстворени ръце.
пробването е ключа към успеха според мен !
за всекя група е хубаво да не се спираш на един вид изпълнение на упражнения.
типична тренировка за гърди е :
1.полулег
2.лег
3.флайс
4.кофи
и оттук вече можеш да доуформиш програмата да експерементираш .... дали ще правиш лежанка или дамбели , дали флайс с дъмбели и въжета ...
аз лично бих ти препорачал да правиш лег - щанга , полулег дъмбели , и обратното ! щото при мен лично ако правя и лег и полулега с щанга за едното нямам максимално сили , но като правя да речем полулега с дъмбел и после лега с щанга и имам сили за щанга.
разнообразието е важно , флайс мога да ти препорачам да праиш с въженца на полулег :)
Мнението беше редактирано от radoslav1 на 13.03.10 14:00.
06.04.14
00:40
гърдите не ми вървят изобщо последната 1 година изобщо няма никаква промяна мисля да ги правя 2 пъти в седмицата но искам да попитам дали е хубаво 1 път в седмицата да правя хоризонтална лежанка горна флайс и кофи а 2 рия път само с дъмбели
казано от Георги Василев на 06.04.14, 00:40:
гърдите не ми вървят изобщо последната 1 година изобщо няма никаква промяна мисля да ги правя 2 пъти в седмицата но искам да попитам дали е хубаво 1 път в седмицата да правя хоризонтална лежанка горна флайс и кофи а 2 рия път само с дъмбели
Почни да ги тренираш тежко (до 6 повторения) и щи тръгнат
За мене най-доброто е лежанката да ти е тежка с по-малко повторения.При мене 1 серия от 8 останалите са по 5-6,а често правя и 1-2 серии по 3 повторения.После с дъмбелите правя по 10 повторения,с хубава амплитуда,по-бавно изпълнение.Вкарай и някакви кофички и флайсчета в супер серии с по-голям брой повторения.Идеята е да има и по-силово изпълнение и по-напомпващи и изолиращи.Просто в самата тренировка за гърди да включиш от сичко по малко.Също ги менкай упражненията често.Можеш и в отделен ден( нетренировъчен най-добре) да правиш 3-4 серии лицеви.
15.04.14
20:57
Пробвай тази програма аз от скоро съм по нея и е добре. http://m.youtube.com/watch?v=urdhSBQ0c5g
Мнението беше редактирано от Антонио христов на 18.04.14 18:37.