10.12.09
20:44
7:00 часа - Протеинов шейк
8:00 часа - Кисело мляко или прясно със 100 гр. овесени ядки + Slin - Sane
11:00 часа - Консерва риба с хляб или яйца
13:00 часа - Селмас
14:00 часа - Сандвич с пилешка пържола
17:00 часа - Протеинов шейк
18:30 часа - Въглехидратно ядене - ориз/картофи или боб/леща/грах + Slin - Sane
{19:00 часа - Тренировка}
20:00 часа - Селмас
21:00/30 часа - телешко/пилешко месо или картофи/ориз или боб/леща/грах
23:30 часа - Извара + 50-100 гр. Орехи
Това ще е режимът ми когато съм втора смяна на училище - от 13:30 до 18:30
Има няколко недостатъка, които май не мога да избегна.
Първо тези орехи 1 час след рибата няма ли да ми дойдат много мазнините?
Първо от рибата, после от орехите?
Второто което е, това ядене преди тренировката не знам дали не би ми попречило на пълноценната тренировка, но ще има промеждутък от 30-45 минути между самото хранене и тренировката. Тук също се надявам слин сейн да ми подейства насърчаващо за тренировката и да не съм като ленивец в залата.
И третото, което е общ въпрос и мога да го поправя лесно, ако разбира се е грешка, след тренировката нали селмас трябва да се пие на празен стомах? Няма ли това неядене след тренировката да доведе до прекалено голям катаболизъм? Колко време след селмас мога да ям, за да не се изолира действието му?
И последно въпросче: селмас се пие на гладно, но нали мога да си вкарам две големи супени лъжици мед веднага след тренировката и след 10 мин примерно да пия селмаса? Или така ще отслабя действието му?
Ще съм благодарен на всеки включил се, че тая зима имам възможност за добро хранене и що-годе поне основните добавки и се надявам на добри резултати.
Поздрави! :)
Темата беше редактирана от LttS на 10.12.09 21:38.
Разреди малко тия хранения. В 10 часа можеш да изместиш рибата и хляба. Тия ядки ги яж вечерта с изварата. В 12:00 приеми селмас, а в 12:30-13:00 сандвича.
Орехите ги преместих при изварата. И аз самият ги бях сложил там, но нещо се разколебах...
Не искам да измествам храненията както си ми предложил, защото след сутрешната закуска с овесените ядки трудно огладнявам след това. Доста ме държат сит.
Бих те посъветвал да размениш храненията в 17ч и 18.30ч. Относно Cellmass - вземи първо него след тренировка, изчакай 5-10мин и тогава мед и протеинов шейк. А и 50гр орехи късно вечер са идеални, няма нужда от повече.
11.12.09
15:58
Въх човек, ако изкараш повече от една седмица те поздравявам. Аз навремето съм ги пробвал такива яденета по часовник, просто е мега гадно и за теб и за джоба. Иначе ми харесва като идея, само се чудя защо изварата е преди лягане? В смисъл, може в 7 нея да си я пиеш и преди лягане да си пиеш по 1 дозичка БЦАА.. примерно. Нали знаеш, че не е казано вечер (както повечето правят) да се пие? Още повече, че е суроватка. В смисъл може да спестиш от дозичките за шейка.
Мнението беше редактирано от introducer на 11.12.09 16:00.
казано от podlecii на 11.12.09, 10:06:
Бих те посъветвал да размениш храненията в 17ч и 18.30ч.
Нямам възможност. До 18:30 съм на училище...
@introducer, това са само примерни часове, ще се старая да ги спазвам до колкото ми позволява ежедневието.
А двете дози протеинов шейк, които пия са за запълване на дупки в режима. Сутрин след ставане имам усещането, че ако сложа нещо в устата си ще го повърна, а другата доза е когато съм в училище, че там нищо свястно няма за ядене.
Изварата вечер заедно с мазнините от орехите ще се усвоява по-бавно и мисля, че няма да ми е излишна.
Като цяло ще се старая тялото ми да изпада в колкото се може по-малко катаболни процеси, което ще рече никога да не оставам гладен.
Очаквам още мнения! :)
Мнението беше редактирано от LttS на 11.12.09 17:26.
11.12.09
17:41
То не е грешно извара нощем, просто си е героизъм целия режим. Айде има хора във форума дето се гласят за състезания, ама за любители като нас си е направо мъчение яденето по часовник. Сутрин ми се гади, за дето съм станал в 7, за какво ядене става въпрос. Мързи ме и шейк да си напрая. А понякога ме мързи и да си го изпия, просто ми се драйфа от храна...
Не придавай такава важност на кое-как. Фактът че приемаш достатъчно протеин през достатъчни интервали и достатъчни количества е достатъчен, още повече че ти е много богато менюто. Ако искаш да качиш 4-5 килца тия месеци (особено по Коледа) няма да имаш проблеми, само се постарай да е чистичко, катко си го написал. Но с такава диета ти е гарантиран 2/3 от успеха!
Мнението беше редактирано от introducer на 11.12.09 17:42.
риба с яйца не комбинирай ама никога, както и с млечни продукти...
хляба...само за цвят..:)))...мръвки, зеленчуци-това важи....картофи, ориз, бобовите...стават, ама пак не ги комбинирай с много други храни...
казано от slavko на 11.12.09, 20:24:
риба с яйца не комбинирай ама никога, както и с млечни продукти
Е това си е е***и простотията... Сигурно и от повече от 2 жълтъка седмично ще умре ?
Толкова риба и мляко съм изял (заедно), че не е истина.....
казано от slavko на 11.12.09, 20:24:
риба с яйца не комбинирай ама никога, както и с млечни продукти...
хляба...само за цвят..:)))...мръвки, зеленчуци-това важи....картофи, ориз, бобовите...стават, ама пак не ги комбинирай с много други храни...
Не, няма да ги комбинирам, ще ям или едното или другото. Зависи от времето с което разполагам за приготвянето на ястието или от това кое от двете ми се яде повече :)
@introducer, само всичко да е както съм намислил, ще се замисля за дневник, за да се види до колко ще успея да спазвам режима.
Пожелайте ми успех и нека тестостерона бъде с мен! :)
И аз не съм съгласен. Една от любимите ми мега протеинови бомби приготвени за 1 минута е консерва тон и кофичка котидж.
казано от slavko на 11.12.09, 23:36:
егати, не егати...чети и поумнявай, а също си смени аватара...
К’во му е на аватара ? Аз съм му фен - Любо Лежанката.