акнето и захарта

11.12.09
18:05

Здравейте!На 16 години съм и съм в разгара на побертета :) Имам акне по лицето (не много) и страшно много обичам да ям сладко,но нали захарта и какаото влияят зле на пъпките?Всъщност кое точно в сладкото им се отразява лошо?Мога ли да ям обикновени бисквити например?
Ами след тренировка всеки ден ям мед и банани те влияят ли ?

fire.is.my.nature

11.12.09
18:36

Акнето , особено ако е в начална фаза , се влияе ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много от храна ( е , ок , индивидуално е в някаква степен). Дори да не казвам ,че храната е едно 60 % от лечението .
Какаото е много силен дразнител за акнето , по-силен от самата захар . Но по-лошо е като са в комбинация . Лично аз установих ,че е по-вредно шоколад Милка от колкото натурален 85% . Съчетанието от захар ,какао , сухо мляко и разни Е-та е убийствена за лицето . При натуралния шоколад се използват полезни подсладители ,какаово масло и т.н. - чети етикети .
Бананите са си чиста , природна храна . Меда също - яж си ги !

Но бисквити хич не ти препоръчвам . Води се , че глутена също предизвиква алергия ( т.е. дразни акнето ) , а в тях има , нали са тесто . Също и захар и какви ли още не простотий .

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 11.12.09 18:42.

11.12.09
21:05

Това ми трябваше да чуя,че да не ям сладко,хапна ли лицето започва да ме сърби ужасно.Тестото?Значе и хляба?
Ами от някакво мазило дали ще имам полза?

11.12.09
21:11

пий бирена мая,хем малко маса да качиш :D

11.12.09
21:53

казано от fanfan на 11.12.09, 21:11:

пий бирена мая,хем малко маса да качиш :D

Това не бих го препоръчал, след като я спреш ще имаш обратен ефект.

fire.is.my.nature

12.12.09
08:52

казано от camael на 11.12.09, 21:05:

Това ми трябваше да чуя,че да не ям сладко,хапна ли лицето започва да ме сърби ужасно.Тестото?Значе и хляба?
Ами от някакво мазило дали ще имам полза?

Мда , белия хляб не го яж или поне го избягвай . Също така :  прекалено силни подправки - люто ! ; за млечните продукти само ще ти обадя ,че са много голям фактор - ти виж как ти действат , аз лично ги спрях на 80% . И не прекалявай с яйцата . Не е мит ,че подсилват обривите - особено когато се ядат  всеки ден по много ....
Общо взето трябва да се следиш коя храна от гореспоменатите как ти се отразява, не е казано на 100 % да ги спреш ,но имай го в предвид ;)

А за мазила - бол в аптеките . Отиди на дерматолог да ти предпише специално за твоята кожа !

12.12.09
09:04

Общо взето ако спреш джънковете, а наблегнеш на плодове и зеленчуци, ще се усетиш много по-добре ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1