Arginine е история! Време е за Аgmatine

13.12.09
14:46

Здравейте. Предполагам, че всички знаем за какво служи аргининът и продукти, които съдържат аргинин и негови производни. Това са най-често азотните буустъри, всички те съдържат аргинин или негови производни/прекурсори. Аргининът ни дава напомпване, азотен оксид, васкуларизация, по-добро усвояване на хранителните вещества и т.н. За непознатите ето информация за аргинина http://www.bb-team.org/articles/884/

Дотук с аргинина. ;)

От известно време се появиха изследвания и информация за нова съставка, която е в пъти по-силна и по-ефективна от аргинина. Казва се Агматин. Буквално издухва отвсякъде аргинина и неговата репутация. Напомпването, което се получава от Аргинин, е в пъти по-слабо от това, което предоставя Агматин. Но тук не говорим само за 1 ефект - напомпване , а говорим за десетки положителни ефекти от приемането му.  Ще изброя само няколко от тях:

1. Повишава Хормона на растежа и IGF-1
2. Действа като антидепресант/подобрява насторението
3. Може да се използва за подтискане на болката/ Лекува ХРОНИЧНИ болки
4. Изключително силен антиоксидант
5.Има независима от инсулина и тестостерона роля в липолизата/изгаряне на мазнини
6. Невротрансмитър/защитава нервната система
7. Модулира Азотния оксид чрез няколко различни начина, което дава като резултат  напомпване на мускулите и плътност, невиждана до сега
8. Подобрява инсулиновата чувствителност
9. Контролира хормоналната обстановка, за по-добри силови постижения, енергия, по-добро самочувствие и да изглеждаме по-добре
10. Намалява кортизола в следствие на стреса, който преживяваме всеки ден.
11. Подобрява функционирането на бъбреците и нормализира кръвното налягане
12. По-добро усвояване на хранителните вещества
13. Когато се използва след тренировка, помага за много бързо възстановяване на мускулите.

Всичко изброени ефекти се наблюдават само от приема на Агматин 500 мг- 1 гр дневно.
Наричат новата съставка - Тhe holy grail of supplements

Лично аз съм меко казано впечатлен от това, което прочетoх и от проведените изследвания. Тази съставка според мен малко по-малко ще измести аргининът като съставка в буустърите и предтренировъчните продукти. Доскоро само 1 продукт в света съдържаше тази съставка, вече са 2-3.

Това не е реклама на продукт, това е за обща информация.

Опитах се да преведа текста вярно, който намерих, доколкото ми е възможно.

Ето и за тези, които разбират английски източника на информацията.

http://www.bodybuilding.com/fun/jrod17.htm

http://www.leanbulk.com/forum/articles/1081-beyond-arginine-way-beyond-part-i.html

Темата беше редактирана от Aleksandar Marinov на 13.12.09 15:00.

13.12.09
15:50

От малкото което прочетох, разбрах че е дериват на аргинина, който се получава чрез някакъв аргнинин-конвертиращ ензим.
Забележително е, че учените са го открили пак в стремежа си да подобрят нещата със спорта.

За тези които разбират от химия : Обърнете внимание на формулата- това си е кажи речи декарбоксилиран аргинин, а знаете, че така се получават катехоламините. В случая вместо от добре познатият ни фениаланин респ. тирозин, се получава друг катехоламин (биогенен амин) и пак функцията му е невро-медиатор. УНИКАЛНО! Реагира на алфа-адренергичните рецепторите, както беше написано => си е “братчед” на епинефрин/норепинефрин.

Горе бяха посочени, че в аортата и къде беше още се забелязва действието му. Но според мен (от това което разбрах) това си е продукт от обмяната на аргинина и така или иначе, той е част от това, което би се случило от аргинина. С известно приближение може да ви дам като пример бум-продукта “Креатин-Фосфат” : креатинът така или иначе си се фосфорилира. Като не ме мързи ще изчета подробно сайтовете. Но- да, има напредък в добавките, радвам се.

13.12.09
16:00

казано от introducer на 13.12.09, 15:50:

В случая вместо от добре познатият ни фениаланин респ. тирозин, се получава друг катехоламин (биогенен амин) и пак функцията му е невро-медиатор. УНИКАЛНО! Реагира на алфа-адренергичните рецепторите, както беше написано => си е “братчед” на епинефрин/норепинефрин.

Можеш ли да споделиш, какво означава това като ефект.
Аз разбрах, че има успокоителен ефект на мозъка и също така ставаш устойчив на опиати и опияняващи вещества, което веднага ме навежда на още няколко “приложения” на Агматина  :lol:

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.12.09 16:01.

GO

13.12.09
16:06

Доста полезна информация,но с каква ли цена ще стартира продукта ;) ?..

П.п.Мен също ме навежда на такива мисли :cheese: ...

13.12.09
16:14

казано от gogata2427 на 13.12.09, 16:06:

Доста полезна информация,но с каква ли цена ще стартира продукта ;) ?..

П.п.Мен също ме навежда на такива мисли :cheese: ...

Гога, като суровина Агматина е много скъп, предполагам понеже и нов и все още неизвестен.
В bulk вариант е 25$ за 25 гр!! Което е адски много.
Както казах, вече има 2-3 продукта, които изполват Агматин в състава си, но и те са доста скъпи! Колкото повече стане известен и цената ще падне. ;)

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.12.09 16:14.

13.12.09
16:18

При прием от 1/2 грам 25 грама си стигат за 50 дни. $25 за 50 дни не е безбожно скъпо, пък ако падне цената - още по-добре :)

GO

13.12.09
16:22

казано от Martin Tomov на 13.12.09, 16:18:

При прием от 1/2 грам 25 грама си стигат за 50 дни. $25 за 50 дни не е безбожно скъпо, пък ако падне цената - още по-добре :)

Вярно,че е добре,но както каза Сашо,ще става още по-изготно ;) .

Аз лично ще почакам.. :lol:

13.12.09
17:09

Интересно. Ще бъде супер ако СилаБГ се изкажат.

СБ

13.12.09
17:29

Бат Сашо, за съжаление от това, което съм чел, а и един мой познат пробва продукт с Agmatine (Blue Print на MAN), резултатите не са толкова обещаващи, колкото са на хартия.

Добавки които си играят с  епинефрин/норепинефрин не са шега работа.

13.12.09
17:42

казано от Сила БГ на 13.12.09, 17:29:

Бат Сашо, за съжаление от това, което съм чел, а и един мой познат пробва продукт с Agmatine (Blue Print на MAN), резултатите не са толкова обещаващи, колкото са на хартия.

Точно за Blue Print чета цял ден отзивите в bb.com и само позитивни мнения видях. :) Има значение как и кога е приемал твоят познат продукта. Най-добре било на гладно сутрин и преди тренировка пак на гладно с доста течност.
Все пак ще го пробвам скоро Агматина.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.12.09 17:45.

13.12.09
18:04

Мен този продукт ме грабна I Force Hemavol !
Май е доста силен за да пишат да не се приема повече от 4 пъти седмично сигорно е голяма бомба!!!

13.12.09
18:15

казано от WESTA на 13.12.09, 18:04:

Мен този продукт ме грабна I Force Hemavol !
Май е доста силен за да пишат да не се приема повече от 4 пъти седмично сигорно е голяма бомба!!!

Точно той е вторият, който съдържа Агматин :)
Бързо си го намерил, аз днес четох ревюта за него. В цял свят има 2-3 продукта, които съдържат Агматин- MAN Blueprint , I Force Hemavol, в предтренировъчен продукт на Intrabolic го мернах,като съставка, но е БЛЕНДА, тоест не става ясно колко Агматин има вътре. :)
Скоро излиза един нов продукт с Агматин, който ще го пробвам при първа възможност.Ще го има и в БГ.
@WESTA обърни внимание, колко добре е дозиран Хемавол-а. 1гр Агматин с цели 5 гр Цитрулин Малат. Трябва да удря здраво. За съжаление стига само за 16 тренировки 1 опаковка.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.12.09 18:16.

13.12.09
18:26

Видях го много добър профил има!
Не са малко 16 тренировки а и те са написали да не се приема повече от 4 пъти на седмица, което е добре аз примерно тренирам 4-5 пъти в седмицата, така че става според мен и е доста по-добър от продукта на MAN за мене!Даже започвам да се навивам да го поръчвам :)

BO

13.12.09
18:58

Относно този продукт още през лятото си го взех в bulk формата му и съм го ползвал 7-8 тренировки някъде преди да спра да тренирам.
Като ефект не мога да кажа, че няма, но не е определено “wow”, все пак първоначални ревюта на нов продукт от сорта на изброяване на повече от десет точки само “положителни” неща сме виждали и преди(визирам макета на поста на Александър, тъй като той е цитиран от американските сайтове). Вземах го по 1 грам преди тренировка с още куп други неща, като цетрулин малат, грийн магнитюд, бцаа, гераниум екстракт и т.н.

13.12.09
19:15

1 гр Агматин предтренировъчно си взимал значи? Васкуларизацията и напомпването повече ли беше сравнено с аргинина и други NO продукти? Също така видя ли recomp effect от него? :)

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 13.12.09 19:16.

13.12.09
19:20

Саше Хемавола го гледах и Аз преди няколко дена, но въобще не съм обърнал внимание каква е тази съставка Агматин.Иначе на коя фирма ще е 3тия продукт с Агматин който ще излиза?Сега като ти видях темата ми стана интересно и ще се зачета и Аз. :)

ПС- Ползвал съм от Аргинин производните досега само ААКГ на NOW, по 6 грама на ден някъде разделени в 2 дози.Едната след събуждане и другата преди тренировка.Като се има напредвид, че тогава пазех килограми и ограничвах въглехидратите имах наистина много добро напомпване от продукта.Един приятел и той тогава пи и той беше много доволен от напомпването. :)

ПС2: Саше като се има напредвид, че в Хемавола и Блупринта основната съставка е Агматина имаш ли някакво обяснение, защо за Хемавола пише да не се употребява повече от 4 пъти седмично, а в описанието на Блупринта не пише такива неща?Дали е заради това, че Хемавола има и други съставки като Цитрулин малат и заради тях да не се употребява всеки ден, защото в такъв случай ако го взимам 4-5 пъти седмично ми е по оферта иначе в месеца си трябват 2 кутии, които дори в САЩ не са чак толкова евтини... :)

Мнението беше редактирано от incessantforce на 13.12.09 19:31.

BO

13.12.09
20:01

казано от Aleksandar Marinov на 13.12.09, 19:15:

1 гр Агматин предтренировъчно си взимал значи? Васкуларизацията и напомпването повече ли беше сравнено с аргинина и други NO продукти? Също така видя ли recomp effect от него? :)

Да 1гр. преди тренировка на празен стомах, обаче заедно и с други неща, които изредих в горния ми пост. Не мога да направя сравнение, защото ААКГ не съм вземал, като чист продукт, а само като съставка в други НО продукти. Единствено от тях съм ползвал супер пумп ама ми идваше много силен, а при ниските дози пък нищо не усещах. А отностно рекомп ефекта също няма да съм акуратен и точен, защото както казах вече съм го вземал с куп други продукти, като протеин, бцаа, цитрулин малат, гераниум екстракт, бета-аланин и т.н. Явно ще трябва да го пробвам 10 дена само него и да кажа дали има ефект, като “stand alone” суплемент.

13.12.09
20:04

Ами дето ме пита по-горе, всъщност това, че влияе на алфа-2 адренергичните рецептори не касае спортните постижения и качване на мускул и пр. Малко страничен ефект си е. Тези рецептори хиперполяризиращи мембраните ги има в бъбреците, стомах, т.черво и панкреас предимно. В кожата действат като увеличават секрецията на потните жлези. Възбуждането на такива рецептори води и до: разширение на зениците, контрахиране на пикочния мехур, нямаляване на секрецията на панкреаса, потискане на мотолитета на червата.. Не знам до колко тези неща го правят безопасен. В оскъдни количества може би ОК, но Азотния Оксид според мен си е по-добрият избор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1