Мога ли да разчитам само на велото за отслабване?

14.02.05
22:04

Здравейте! Може би въпросът ми е банален,но ще се радвам макар и на кратки отговори. Висока съм 160 см и сега тежа 70 кг,ужас! (качих последните 13 кг след като родих преди година и половина) Опитвам се да отслабна,но както знаете трудно е да промениш навиците си основно и помоему колкото повече ги промениш,толкова по-рано се проваляш. Та аз си имам велоергометър и от 10-тина дни го карам всеки ден по 40 мин,но преди това не правя разгряване. Намалих съвсем хляба и сладкото и смятам това да бъде ограничението в храненето,както пржени храни и пр.,чела съм толкова много за храненето... Пия повече вода.
Моля ви,кажете ми ще отслабна ли само с велоергометъра и как точно да протича кардио тренировката,за да има оптимален ефект? Да започвам ли с други упражнения,как да настройвам съпротивлението,за да разграждам само мазнини? След колко време кантара ще покаже нещо “по-оптимистично”?
Благодаря ви предварително! Приемам и критики.  :?  :?

WO

15.02.05
09:20

доколкото разбрах, велото ти е вкъщи, така че можеш да го използваш постоянно, нали така ?
задачата “само с него ” е трудничка, но не непосилна :wink:
почвай да караш сътрин на гладно по 30 мин.....ако после си на работа, внимавай с какво се храниш (и да си вкъщи, пак внимавай :wink: )...а за следобяд остави една приятна домашна тренировка- загрявка(стречинг), 20 мин вело, коремни преси и гимнастика, 20 мин вело.....за вечеря - само салатки, може с бяло пилешко месо или рибка
ако имаш възражения или въпроси, давай .......

п.с. кардиото трябва да е интензовно, в бързо темпо, но без да се задъхваш много

15.02.05
18:42

Велоергометъра ти е напълно достатъчен за отслабване(разбира се зависи от храната).

http://www.bb-team.org/training/000302.php - Тук съм написал как да се изпълнява кардиото.

Ако искаш само отслабване велото ти е достатъчно на 100%!!

15.02.05
19:57

Много,много благодаря за отговорите!!! Ще ми бъдат от голяма полза! :)  :)

15.02.05
20:59

Е, можеш и примерно да си вземеш Л-карнитин и някакви фат бърнери и ще имаш по - сигурен успех иначе другото момчета го покриват като варианти. И поне искам да кажа че сваляне на килограми мазнини не се прави с глад. Вода - около 3,5 литра на ден ти трябват и често но на малки порции салатки с месце пиле и нищо друго. Газирано и плодове ограничи! Успехи

15.02.05
23:35

аeshna, мерси! Имам и още един принципен въпрос. Струва ми се доста ключов в темата “Отслабване” и ще ми е интересно вашето мнение. Чела съм различни статии,различни мнения затова кога най-много се горят мазнини: колкото повече се изпотяваш,толкова повече гориш или не е точно това истината?! Логично е това с изпотяването да е вярно,но други пък казват,че е най-важна продължителността и че независимо от спорта,например плуване,каланетика,упражнения,ако се правят продължително в крайна сметка ускоряват метаболизма и би трябвало да действат като интензивните спортове?! Например четох,че дори и бягането,ако не е повече от 20 минути,няма да ни помогне особено. Не зная...

16.02.05
08:32

За бягането - не под 20 минути, защото над 20 започва горенето на мазнини в тялото. Потенето е процес на регулиоране на телесната температура и затова хората се потят!
На въпроса кога най-се горят мазнини - сутрин на гладно! Тогава гликогеновите индекси са най-ниски и енергия за двигателната ти активност ще се набави от излишните ти мазнини под кожата и това е целият принцип на качествено сваляне на килограми.

16.02.05
10:57

О’кей :!:  :)

16.02.05
12:06

Прощавайте, че некомпетентния се намесва. :) Но само да поясня/очевадното/, че всичко е строго индивидуално. Много често се обясняват и разясняват разни супер детайлни дреболийки по тренировките и двигателните активност, които доста често са ненужни/да си пълниш главата и да мислиш за тях/. В твоя случай/нищо лично, моля не се обиждай/ мисля, че трябва да се целиш в една здрави кардио тренировки, като отначало по-плавно, с времето сама ще усетиш издигане възможностите си.
Това което знам от опит аз е, че наистина кардио рано сутрин действа абсолютно стопяващо на хората с повече мазнини. /междодругото, аз самия като съм гледал такива, направо ми е ставало лошо... поради простота причина, че аз съм слаб и ако правя такова кардио сутрин, направо ще припадна от изтощение.../ Но при теб това е супер! Ако наистина ограничиш някои параметри от приема си на храна, ще имаш голям успех./кола, понички, десертчета и кроасанчета-просто трябва да забравиш... :)/
велоергометър и базови аеробни опражнения, разтягания, коремни преси и т.н. Ако имаш потивация успеха е гарантиран. :)

Пожелавам ти сила, та да не се откажеш на 2 стъпки от върха. :)

16.02.05
13:47

Мнението ти не е никак некомпетентно. Радвам се,че се включи!  :)

16.02.05
20:09

освен контрол над въглехидратите, особено тези с висок гликемичен индекс, както и необходимите белтъци за запазване на мускулната маса /с повече мускули ще си с по-бърз метаболизъм, респ. ще сваляш по-лесно/, не забравяй и “добрите” мазнини. Те са особено важни за жените с оглед на формирането на женските полови хормони.
Не се цели в много бързо сваляне- 2-4 кг. месечно е нормалното темпо, ако сваляш с по-голяма скорост, има опасност тялото ти да реагира по начин, който едва ли би ти допаднал.[/list]

25.02.05
15:11

Lena, здравей! Pars e абсолютно прав. Съвет от мен, изпитал свалянето на килограми вече веднъж. Не се главозамайвай по кантара, а по  огледалото, т.е. важно е как изглеждаш, а не само колко тежиш. Така ще можеш да направиш още по-красиво тяло (предполагам че и сега не ти е лошо :oops:  ) без да се налага в един момент да качваш кг. поради загуба на много мускул. Поемай белтъчна храна, зарежи сладкото, а хляб-пълнозърнест в умерени количества.
Успехи!

25.02.05
22:52

:)като прочетох 2-те горни мнения, които са много добри, се сетих за още 2 нещица:
1) не намалявай претеините, наистина с повече мускули по лесно се свалят излишните натрупвания и изобщо с тях ще се чувстваш добре, ако тръгнеш да сваляш наред, от глад или от кофти тренировки, ще те удари йо-йо ефекта без съмнение и физически ще ти е кофти.
/ако пък ти минват през акъла, приказките на доста хора, че мускулите при жените били грозни... абе това според мен са глупости, поради простата причина, че е ужасно трудно една жена да направи грозно личащи мускули, а така само приказват тези, които ги е страх да се захванат със себе си и си търсят оправдание... това е моето мнение поне./
2) горе добре е казано, вярвай само на огледалото! Незнам дали знаеш, но мускулите тежат пъти повече от мазнините и се получава така, че мерките ти ще падат, но кантара ще стои на едни кг, да не ти пука. Визията ще е друга...
:wink:

26.02.05
02:27

Здравейте! :) Не искам да досаждам,но май с моите 40 мин. на велоергометъра до никъде няма да стигна.  :( Много е трудно свалянето на кг за човек, който не се е научил да “усеща тялото си”,ако ме разбирате какво искам да кажа,т.е. да знам как да поддържам необходимия енергиен баланс за мен.
И все пак тук научих нещо,което досега никой не ми беше казвал /а аз съм говорила и с доста инструктори във фитнес зали/ и по-точно това,че тренировките трябва да се правят сутрин на гладно. Затова пак БЛАГОДАРЯ и ако знаете по-ефективна тренировка от велото за изгаряне на мазнини и ако имате малко повече време,пишете тук! И дано не звучи като търсене на причина за извинение и повод за празни приказки,но колелото вкъщи не ми се отразява “отслабващо”. Явно всичко е доста индивидуално.

26.02.05
09:32

ами пробвай и тичане , сега тамън се постопля, аз вчера направих сефтето с тичането за тая година и добре влиза - винаги на гладно! А велото си е един прекрасен избор за мен! Дерзай и внимавай с хапването - аз съм сигурен ч е и само на диета се топят мазнинки ефикасно! За диетата - мисля че рзбираме доста и затова си спести приказките с нафуканите инструктори и ни се довери тук  :wink:
Успех и те очакваме

26.02.05
12:59

[quote author=“Lena”]И дано не звучи като търсене на причина за извинение и повод за празни приказки,но колелото вкъщи не ми се отразява “отслабващо”. Явно всичко е доста индивидуално.

Почти 100% съм сигурен, че не си права. Тоест :) . Аз си мисля, че просто тялото ти “започва да работи”. Не се обезсърчавай, но за 1 седмица няма да стане голяма видима промяна. Това е нормално, така се започва. Вероятно от тренировките тялото и е повишило нивото на вода в организма ти, което е добре и е естествено и за това може да не мърда кантара, дори да качва, също така ако си скокнала на мускулна маса лекично, пак може да се качва защото вече ти казах, мускулите тежат пъти повече от мазнините.

Ще подчертая ени моменти:
1) прави продължителни кардио тренировки/вело, бягане, прави много преси и така.../ изобщо движи се, не се ограничавай само с определено движение, ходенето също е добро
2) пий много вода-литри, литри, това е супер важно/не се шашардисвай ако кантара те гледа смръщено/ :) Един съвет: ако не искаш да задържаш течност, както става изглежда при доста жени, яж ПО-МАЛКО СОЛ, или направо не яж/както и захар :P/
3) яж леки и пълноценни храни, виж съдържанието и хран. стойности на храните, целта е да избягваш мазнините и “неприятните” въглехидрати и пак да си здрава и жизнена, не да се разпадаш от глада
4) има едно нещо което малко хора го съблюдават, но то е ключ към успехга- ДИШАНЕТО- научи се да дишаш качествено:  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=42409#42409

Успех и никакво отчайване!  :)

28.02.05
15:39

Lena, Много се  чудих как да започна този отговор. Първо видях че пишеш че приемаш критики и сега мисля да те “критикувам” :D :
1. Изчислих че имаш вело у вас  от по-малко от месец, а и си писала че известно време не си тренирала. Напълно нормално е да не виждаш голяма промяна в тялото си и в килограмите. Това вместо да те отчайва може да те радва. Организмът ти чисти бавно мазнините, което за нас означава че ще е трайно. Повярвай ми!
2. “Не усещаш тялото си”- поне още 1-2 месеца ще си така, докато разбереш кога и от какво сваляш кг и от какво качваш. Бързо не става. А и народната поговорка за “бързата работа” я знаеш :!:
Стига съм те критикувал, сега 1-2 въпроса: Как се храниш? Дано не лишаваш тялото си от храна,т.е. да се храниш 1-2 пъти дневно. Знай, че при лишения тялото е склонно да натрупва всяка приета храна като запас във формата на МАЗНИНИ. Така че постни си примерното хранене за 1 ден, за да нанесем корекции.
Обещавам ти, че ако си вземеш правилни поуки от написаното в сайта и продължаваш с кардио и с други упражнения, лятото на плажа ще предизвикаш завист в очите на много жени и желание в очите на мъжете :oops:
Просто бързо нищо не става. приеми го и продължи напред без да се отчайваш-1 месец е крайно недостатъчен, за да е показателен дали кардиото е ефективно. А то е, ВЕРВАЙТЕ МИ! :D
Успех!

20.03.05
11:52

Мнението ми до тук е, че си правила доста грешни неща (в следствие на доста грешни съвети). Правилата са принципно са доста прости. Прави кардиото сутрин на глдно след като изпиеш кафе, аспирин и л-карнитин. Кардиото ако е вески ден не трябва да е повече от 20мин. и най-важното пулса трябва да 83-85% от максималния. Ако е по-малко не гориш мазнини ефективно, ако е повече гориш мускул и само се мориш за нищо. Другото нещо е въглехидратите трябва да се сведат до минимум (по възможност 0, имаики предвид, че не тренираш), за няколко дни, (максимум 6) и един ден зареждане. При положение, че 6 дни си издържала така 7-мия можеш да ядеш каквото си поишкаш, стига пак да е в режима. Т.е. разделяш храненето на 5 пъти на ден. основното е пилешки гърди и за закуска може ячни белтъци. Ако ще ядеш въглехидрати най-добре е да са след кардиото и в ниакъв случай вечер. И зелето е задължително, можеш да ядеш колкото си искаш. Водата трябва да е поне 3-4л. И в никъкъв случай не спирай солта.

18.08.05
13:33

Лена, искам да ти пожелая успех и да подкрепя момчетата напълно в това, което са ти написали. Дали са ти прекрасни съвети. От мен - едно. Повтаряй си често, че резултати ще има, но всичко става бавно и с много труд. Велото сутрин на гладно е едната част от упражнението. Правилното хранене - втората. Написали са ти какво да не ядеш. Аз ще ти напиша накратко какво би могла да ядеш. Аз съм в близко до твоето положение, с тая разлика, че съм на последните три кила, а дъщеря ми е на 15 месеца. Заради кърменето не мога да пия фетбърнъри, иначе досега да съм ги стопила :( . Сутрин закусвам с мюсли с прясно мляко или с топла каша от овесени ядки (сварени във вряща вода със стафиди за вкус). На обяд - голяма салата - аз ям шопска. Ама голяма. Вечер - ако съм имала време - рибка на скара или печена във фолио. Аз месо не ям, но ти би могла да си правиш пилешки филета, телешко, рибата е отличен вариант, дори и мазните риби са приемливи. Ако нямам време си правя една голяма салата с риба тон от консерва. Пия минерална или филтрирана вода. Гледам плодовете да ги ям докъм 17 - 18 ч. Е, не е супер стриктно, но в общи линии се старая да го спазвам. Сега през отпуската на обяд си правя задушени картофи или ориз, но вечер гледам да набляган на зеленчуците на салата и храни, богати на протеини. Ям и доста кисело мляко.

Ограничавам газираните напитки, но пия много кафе, то си ми е слабост. Не ям сладко - торти, вафли и пр., е поне се опитвам :D

Сигурна съм, че ще успееш, защото имаш най-важното - желание и мотивация. Само се зареди с търпение и упоритост, първите резултати ще дойдат скоро, но не веднага и не утре!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1