Въпрос относно избор на креатин

13.12.09
23:22

Здравейте. Тренирам от около 8 месеца и реших да започна с добавките. Ще си взема протеин  Scivation whey 5lbs и кам него ще взема и креатин. Бях се спрял на ето този  silabg.com/bg/product/detail/cid/17/id/147/na/OPTIMUM NUTRITION - CREATINE POWDER ,но от хора в залата чух за продукта на Gaspari -Size On. Искам да ви попитам има ли голяма разлика между двата креатина с цел покачване на маса, тъй като разликата в цената не е малка. Мерси предварително за отговорите.
Само за инфо - на 23 години съм, 178 см. 72 кг.

14.12.09
00:04

Добре е да се запознаеш кое какъв продукт е и тогава ще разбереш,защо има разлика в цената.
SizeOn е креатинова матрица-няколко вида креатин комбинирани по определна формула заедно с още няколко спомагателни съставки.
На ON е креатин монохидрат,такъв има и в горната матрица,но е само част от нея.

14.12.09
02:30

Здр,
Креатиновите Матрици , от които лично аз съм най - доволен са:
Cell Mass Bsn-добър прилив на сила,възстановяването на ниво,но колкото и да ме очудва - 3 пъти го пия , 3 пъти задържам доста вода ,ставам мек ,  а не би трябвало.
Green Magnitude CL-не мога да кажа нищо лошо - просто на нивото на другите продути  на CL, а то е доста високо.
Чист 100% креатин монохидрат-доста ефективен за цената си,задържа адски много вода , получаваш обем  , сила ,но  ставаш доста по-мек .
Kre-алкалин-малко сила и издръжливост,без никаква водна задръжка,става в период на изчистване за сила и мотивация.
CEE-не достатъчно ефективен,поне в моя случай,все пак всеки организъм е различен.
Най - доволен съм от Cell Tech Hardcore Pro Muscle Tech , една от най-скъпите креатинови матрици на пазара,но просто в пъти по - добра от всичко друго, което съм пил.Много Сила,Издръжливост,визуална промяна се забелязва от 1 кутия (4,5lbs) (няма да споменавам колко кг съм качил,защото е строго индивидуално и зависи от много други неща,но ще кажа ,че беше повече от очакваното)

ЕД

14.12.09
06:37

Кога успя да пробваш Pro серията? Преди месец излязоха, а ти вече си изпил 1 опаковка. В САЩ ли живееш?

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 14.12.09 06:38.

14.12.09
15:23

Говорим за новия Селл  Тех с Креатин фосфата и пирувата-точно така Про серията.В Германия живея  в момента и от един сайт ми го доставиха , бях си го поръчал,защото пих старата версия,която също беше адски ефективна за мен.Веднага като пристигна преди 4 седмици и то на уникална цена(49евро с доставка) , защото принципно за креатинова матрица си е много много скъп,дори и в САЩ.В България сигурно ще е доста повече,така че незнам дали ще има голям интерес.
Но казвам отново - Визуална промяна само от една опаковка-доста плътност,с малко водна задръжка,незабележима , въпреки съдържанието на Монохидрат.Не съм очаквал такъв ефект от креатин(може би заради фосфата) , поне 30% повече boost откъм енергия и сила , сравнение с предшественика си , а сравение с другите , които съм опитвал - класи над тях.Като цяло не съм привърженик на Масъл Тек като производител,заради хиперболичните реклами и обещания по продуктите им и бомбастичната цена. но този продукт  напълно си заслужава .Вкусът , както се очакваше , отново крайно неприятен.Пих Fruit Punch ужас.Старата версия опитах Лемон лайм - все едно пиех киселина  , която ти изгаря вътрешностите хаха.
Nano Vapor примерно - крайно неефективен , поне при мен.No-Xplode - е в пъти по добър.
Leukic Hardcorе-също уникален продукт, но
Anabolic Halo-неефективен , пълен shit.-380 градуса фаренхайт бла - бла , простотии  , с ментов екстракт се постига това чувства на замръзване в стомаха и гърлото.Разчитат на някакъв плацебо ефект по скоро.

Мнението беше редактирано от jotabg на 14.12.09 15:28.

14.12.09
20:09

Много захар, 77 г. декстроза в доза. Даже се римува.
Фосфат и пируват са старички и с не особено добра репутация форми на креатин.
Ама викаш щом работи, екстра::)

14.12.09
20:21

много интересно jota.голямата кутия е 30 дози и стига почти за месец тъй ли ?
от гигас-а ли си го взе ? 60 евро за месец не е малко,но не е и толкова скъпо
заинтригува ме

14.12.09
21:06

Не от гигас-а , намерих го тук в Берлин в един магазин по евтино,че собственика ми е познат и даде добра цена.Но иначе и в гигас-а го имат от 1 седмица мисля , но определено си заслужава парите.Малко странични ефекти обаче : стомашен дискомфорт,лека сухота в устата,ужасен вкус :) .
Веднъж пих старата версия-беше уникална, сега новата също е много хубава.Да кажем , че ги сравня с Селл Мас на Бсн  , то Селл Тех-а ми влияе в пъти повече.Въпреки , че както каза колегата по горе,съставките не са нещо революционно , но факт е , че работи и то перфектно.Може да са открили комбинацията от съставки , която с тези форми на креатин  се съчетава много добре.
Имам прираст 6 кг близо и то на РБД(клоняща към ВВД ).
Към Селл тех-а приемах още Syntha 6   2 дози на ден,Mhp Activite Sport Vitamin и No-Xplode :).
Възстановяването - идеално
Силата-10-15кг на базовите упражнения
Издръжливост - перфектна
Фокус,мотивация и др. подобни : на ниво(по скоро от Нокс-а).
П.С.
Януари-Февруари ще си направя един дневник,че смятам да свалям 5-6 кг основно мазнини и вода.С РБД(клоняща към НВД).Винаги избягвам крайните режими , не обичам да варирам с 4-6-8 кг според сезоните , опитвам целогодишно да поддържам една средна форма с нисък % БФ).Ще опитам нови продукти:
Mhp anadrox 224 caps,Syntrax Nectar,Bcaa около 15 г/ ден,Омега 3-6-9,Липотропен Фетбърнър,Витаминен комплекс(Препоръчайте някои добър  ,който сте пробвали освен Mhp activate и Анимал от този клас).Тренировките 3 пъти кик- бокс (2h 30 мин всяка),2 пъти кръгови във фитнеса и веднъж кардио(тичане по пресечен терен т.е горска пътека ).Много натежах от последните  2 цикъла с този селл тех и преди това със селл мас,много омекнах ,задържах вода ; близо 7 кг отгоре и загубих подвижност , и се чувствам малко тромав.
По-здрави :)

Мнението беше редактирано от jotabg на 14.12.09 21:16.

14.12.09
21:37

казано от devil_never_cry на 13.12.09, 23:22:

Здравейте. Тренирам от около 8 месеца и реших да започна с добавките. Ще си взема протеин  Scivation whey 5lbs и кам него ще взема и креатин. Бях се спрял на ето този  silabg.com/bg/product/detail/cid/17/id/147/na/OPTIMUM NUTRITION - CREATINE POWDER ,но от хора в залата чух за продукта на Gaspari -Size On. Искам да ви попитам има ли голяма разлика между двата креатина с цел покачване на маса, тъй като разликата в цената не е малка. Мерси предварително за отговорите.
Само за инфо - на 23 години съм, 178 см. 72 кг.

Всичко зависи от финансите, с които разполагаш. Аз лично съм приемал и монохидрат и “матрица”, разликата в цената е по-голяма отколкото тази в резултата. Освен това креатин монохидрата е с най-дълъг период на тестване относно здравето на ползващия го (ако 20-тина години може да се нарече дълго), докато новите етил естери, фосфати, креалкалини и други са на сцената отскоро и ефекта от приемането им в дългосрочен план не е известен добре, а не очаквай една мултимилионна корпорация да спре производството само защото може да има нещо нередно, което се засича след 10 години. Ти тогава няма да знаеш от какво си се разболял.
Друго, което може да вземеш под внимание, е че примайки естер ти приемаш молекулата креатин + естера. Колото по-голяма е молекулната маса на естера, толкова по-малко остава за активната част-креатина. (креатин фосфата = креатин + H3PO4, креатин монохидрата = креатин + OH , т.е. при първия вариант вземаш 3 водорода, 1 фосфор и 4 кислорода , докато в другия плащаш само 1 водород и 1 кислород) Сметките а за теб.

Мнението беше редактирано от nomad232 на 14.12.09 21:37.

15.12.09
00:01

Много благодаря за мненията. За сега реших да се придържам кам монохидрата, пък по нататак ще му мисля за матрица ;)
Само да попитам още нещо. По колко грама креатин да приемам на ден ? Видях,4е на опаковката пише 2 пъти по 5 грама, но в bodybuilding.com четох ,4е на ден трябва да се приема не повече от 5 гр. та се чудя кое е правилното :)

Мнението беше редактирано от devil_never_cry на 15.12.09 10:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1