Как да разберем дали предозираме мултивитамините?

13.12.09
12:20

Здравейте приятели,
От доста време си пия витаминчета и съм много доволен. Предпочитам Now Foods - Adam. Тренирам 6 пъти седмично, но от около две седмици имам проблеми със съня. Може да се дължи на по-тежките тренировки, както и на редица други фактори, но не изключвам и възможността да предозирам сериозно мултивитамините. Пия ги според указанията, като дори понякога пия само половината доза. И все пак има ли някакъв начин да разберем колко приблизително предозираме витамините?

13.12.09
12:30

Спираш ги напълно за една седмица и веднага ще ти стане ясно.

14.12.09
07:44

Това е добра стратегия, но точно в тези вирусни времена не ми се рискува. Снощи си спах нормално. Все пак не е от тях явно.

Прочети за съня и за хипервитаминозата, и за двете има статии в изданието :)

Правиш ли паузи при приема на тези витамини - например, при 2 месеца с тях 1 да се почива?

14.12.09
09:57

казано от Димитър Михайлов на 14.12.09, 08:40:

Правиш ли паузи при приема на тези витамини - например, при 2 месеца с тях 1 да се почива?

При 2 месеца прием 1 седмица или месец почивка? :) Питам от чисто любопитство. ;)

14.12.09
10:03

Аз не съм пил витамини от месеци, мисля да коригирам този пропуск.Но с някаква дейли формула.
По-скоро 3 месеца дейли витс , 1 почивка.Така мисля аз.

14.12.09
10:54

казано от Димитър Михайлов на 14.12.09, 08:40:

От около 3 месеца не съм. Но има дни, в които не пия, тоест не е редовен приема. Все пак май е добре да направя пауза сега по празниците. Тъкмо свърши поредната кутия Адам :) Следващата ще изчака малко.

@emzo Daily не са ли много слаби? Има един спортен комплекс - EcoGreen Multi, който е на основа зелени храни. Аз по едно време мислех да разнообразя Адам с него.

Мнението беше редактирано от gssatcc на 14.12.09 10:57.

14.12.09
11:00

Както вече ти казаха за да си сигурен - правиш - 2 месеца прием, а след това почиваш 1 месец. Говоря ако мултивитамините са силни както АДАМ.
Ако е някоя по-слаба дейли формула, можеш да ги приемаш постоянно или пък да правиш 1-2-3 месеца почивка в годината.

Не се плашете толкова от предозирането с витамини. Високите проценти идват от Б-комплекса, който е водноразтворим и когато е в по-високи количества се изхвърля от организма. Мастно разтворимите витамини могат да бъдат по-опасни, но те са в далеч по-ниски дози.

14.12.09
11:05

казано от kao на 14.12.09, 11:00:

Както вече ти казаха за да си сигурен - правиш - 2 месеца прием, а след това почиваш 1 месец. Говоря ако мултивитамините са силни както АДАМ.

Аз пия половината доза, а и не ми се искаше точно сега да ги спирам. Може да си внушавам, но без тях се чувствам доста различно. Но както вече споделих, ще направя една пауза по празниците.

14.12.09
20:56

Храненето ми е доста богато на протеини и гледам да са от качествени източници, не щадя пари. Дроб не ям обаче или ако ям е само зимата и то много рядко. Все се каня да попитам и забравям. Оцветяването на урината безобиден “страничен ефект” ли е на мултивитамините?

15.12.09
11:05

Благодаря много за всичката информация!

15.12.09
12:28

Споделям и едно трето мнение - на Питона (Белчо Христов): “докато тренираш, пиеш всеки ден витамини”. Това ми го е казвал на зададения от мен въпрос дали трябва да се почива. Другият отговор ти го е дал HealthStore Консултант. Аз се придържам към втория съвет, т.е. пия Вит-Мин 100 (Нау) 2-3-макс 4 месеца и после 1 почивам.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.12.09 12:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1