Тесен хват с прав лост или ez лост?

13.12.09
18:36

Имам малък проблем с правия лост - заболяват ме китките а с кривия пък ме заболяват лактите и се чудя какво да правя мисля да пробвам с дъмбели да видя дали ще е по-добре!
А искам да попитам кое според вас влиза по-добре в трицепса с прав или крив лост?

13.12.09
23:58

Поради специфичната извивка на лост с крвия можеш да спуснеш малко по надоло,но като цялото натоварването трябва да е еднакв спрямо трицепс,а да ти щади китките единия вариянт.Ако те болят лактите пробвай да не заключваш докрай ставата,това малко ще ти свали от ефективността на упражнението,но все пак става нови няма как да си купиш :).

14.12.09
10:33

С правия лост.
Ама отвори хвата до ширината на гладката част в средата на лоста. Когато пускаш лоста - сваляй към корема, а не на гърдите, дръж лактите събрани към тялото, а не отворени и няма да имаш болки нито в лактите, нито в китките и натоварването ще е в трицепса.
Успех!

14.12.09
21:49

Смени сгъването за бицепс с дъмбели. Предпочитам го пред лостовете, поради това че с правилното изпълнение може да се изолира много по-добре дългата глава и няма болка в китките. Относно трицепса, ако имаш предвид за избутване, послушай Митака. Аз в първия момент от поста ти си помислих, че визираш френско. Ако е така, то и с прав и крив лост влиза добре, но с правия китките си болят. С хват на ширината на раменете става.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1