14.12.09
23:10
Здравейте приятели,
От доста време съм в залата, но имах една пауза, през която натрупах доста мазнини. Тренирам 6 пъти седмично, като редувам кардио с тежести по дни. В момента тренирам по стандартната ми програма, която в зависимост от хранителния режим задържам или покачвам килограми. Независимо какво правя обаче мазнините ме дразнаят. Не са много, но ме дразнят. Свикнал съм да съм сравнително чист почти постоянно. Имам едно питане към вас. Дали е разумна идея да направя един цикъл с L-carnitine, за да изчистя малкото мазнини или да изчакам чак до пролетта? Как мислите?
Ние какво мислим - няма значение !
От значение е организма ти какво иска ! Има ли желание да топи ???
Смисъл как се усещаш ти ? Ще можеш ли да стопиш ?
(Времето няма нищо общо с това дали е подходящо да топиш или не ...)
Аз Януари в началото започвам да топя иии чувствам, че тогава е времето
(дори и в момента ми е време да топя, но ся покрай тия празници ...) :D
Ако земеш да чакаш тялото ти да ти каже “Ей, искам да топя”. Тва нема да стане майна. Никое тяло даже не иска да тренира. Ти си караш тялото да прави каквото там прави - качва, сваля. Сега покрай празниците е тудно да спазваш диета, кято е крайъгълен камък в програмата за сваляне. През зимата човек не се движи много, а и движението е важно за свалянето. Сега е удачно да ядеш по-чисто, за да имаш после по-малко да сваляш.
Ще си направя един експеримент. Общо взето и сега си чистя с лека корекция на храненето, но мисля да вкарам външна намеса.
казано от nomad232 на 15.12.09, 07:45:
Ако земеш да чакаш тялото ти да ти каже “Ей, искам да топя”. Тва нема да стане майна. Никое тяло даже не иска да тренира. Ти си караш тялото да прави каквото там прави - качва, сваля. Сега покрай празниците е тудно да спазваш диета, кято е крайъгълен камък в програмата за сваляне. През зимата човек не се движи много, а и движението е важно за свалянето. Сега е удачно да ядеш по-чисто, за да имаш после по-малко да сваляш.
Значи нещо си бъгав ;)
В началото на Септември аз спрях да свалям килограми (организма ми не искаше)
>> ииии реших съответно, че трябва да нормализирам малко яденето и да си подържам теглото
Ииии хапвах си манджички, тва-унова и с нормално хранене почнах да качвам несъзнателно
почнах да трупам маса >> как - незнам ! 0.0 Аз си тренирах за релеф, а правех маса ...
Как разбрах, че е маса а не сланина ?
- Просто е . бицепсите ми образуваха коронки, трицепса ми излезе, а и дори ръката ми във вътрешната част се изчисти !
От Септември до сега аз качвам и съм качил + 3 санта ръце; + 4 санта гръб; + 1 сант крака; 1 сант прасец ...
И това с нормално хранене (без диети ..., но отделен въпрос е, че след ядене хладилника е празен)
Сега смятам, че е време за топене >> ям кат съдран, а корема ми имам чувството, че почва да изчезва 0.о
А постоянно се чувствам надут и се чувствам дебел, но дупките на колана казват друго :D свалих още една ... 0.о
Аааа като седна упрасквам 2 чиний манджа и след това отделно една голяма тенджера супа до към 12 часа !
Ииии усещам как точно сега е момента за топене ! Но ще изчакам Януари, хем ще имам и повече пари за някой
по-харна добавка :)
За гадните неща никое време не е подходящо, а за мен чистенето е именно такава.
15.12.09
10:47
Casi0 ами генетично чудо си какво да се прави :lol: . Хапвай си няма лошо и не забравяй че много хора мечтаят за това което ти имаш даром.
nigga като ти се чисти чисти. Смени тренировката с такава за релеф и дефиниция, пипни храненето и няма причина да не почнеш да чистиш.
Аз оплесках нещата с храната и омазних доста. Пред същата дилема съм. Ще изчакам празниците да минат и ще сваля килограми. Ако не се чувстваш добре в кожата си - действай!
Май ще е след празниците и при мен. Дразня се и ще поразкарам излишните гадости :) Благодаря за отговорите.
казано от Иван Шишманов на 15.12.09, 10:47:
Casi0 ами генетично чудо си какво да се прави :lol: . Хапвай си няма лошо и не забравяй че много хора мечтаят за това което ти имаш даром.
nigga като ти се чисти чисти. Смени тренировката с такава за релеф и дефиниция, пипни храненето и няма причина да не почнеш да чистиш.
Какво значи тренировка за релеф и дефиниция? Търсил съм, но честно казано не съм намирал такава, примерно кои упражнения да правя за групите, колко повторения. Можеш ли да ми дадеш пример, линк ако ти е удобно.
15.12.09
20:30
Чистенето ти не зависи от времето,а от храненето,ако имаш някой кардио уред във вас или може да правиш и 3-4 пъти седмично кардио някъде това в комбинация с добра диета със сигурност ще даде резултат.Относно тренировката за този период,просто си тренирай правилно с разумни тежести за 8-10 пов ,като може съвсем леко да намалиш почивките между сериите,съответно тялото ти само ще те покаже как ще намалиш тежестите,което ако не сториш може да повлияе негативно на изпълнението,затова е добре ти сам да си знаеш че си на ОКБ и не може да вдигаш така както си вдигал преди.Може да правиш и по някоя друга суперсерия,разбира се също разумно защото има по-голям риск от претрениране.Но пак казвам диетата ти е на първо място в случая,а не някакво си време.
Зимата е екстра време.
Каляваш организма, ставаш машина с яко интервално на стадиона / в градинката.