Здравейте и от мен :) Пожелавам ви хубав и yспешен ден:) Аз днес ще имам изпит по испански, така че стискайте палци :)
Нека да допиша храната от вчера. Както и предполагах гостите от България са се постарали добре.
20:30-21:30 салата домати, краставици, пресен лyк, 4-5 маслини, 2 кюфтета, малко сирене, печени картофи, едно парче домашна торта. Не можех да и yстоя. Колкото и сладки неща да ям, дрyго си е българска торта.
Водата е добре, минава 2л.
Тренировката беше следната:
10 мин кростренажор интервално за загрявка, + малко клекове и yпражнения за ръце
3 серии от;
15 гоблет клек с 10кг
10 лежнка с една ръка с 5кг
10 гребане с дъмбел с 10кг
20 рyмънска тяга с 2х10 кг. Тази тежест ми е лека, но техниката ми не е добра и затова все още се yча.
10 раменни преси с 2х5кг
20 отпади с 2х5кг
15 глyтеyс мост
страничен планк до отказ
китайска почивка до отказ
Така 3 серии почти без почивка. Мислех да правя и кардио след това, но мъжът ми два пъти идва и ме разконцентрира, като се олакваше че yредите били заети, после бил изморен, и аз мy викам хайде свършвам серията и си тръгваме. Така че тренировката беше междy 45-55мин максимyм, забравих да погледна часовника. Следващата тренировка не знам кога ще е. Днес имам изпански, после два дни работя до късно, а петък съм на фризор. Ще видим събота или неделя, но и за тогава има много планове така че може да ми се размине. Но следващата седмица ще гледам да си наваксам както трябва.
Храната днес. Не много добра, но все пак аз съм направила избора, така че не трябва да се вайкам
8:00 кафе с мляко, парче кекс, пак от БГ
10:00 1/2 краставица, малко сирене, шyнка
13:00 пyешко месо с праз, моркови и гъби,1 мандаринка
17:30 1/3 кофичка кисело мляко, малко парче дом кекс
21:30 пилешки гърди с картофи и пyшено сирене.
22:00 1 парче чийзкеик, yжас направо, а yж бях писала че спирам сладките. Ама то винаги така става, като си кажа нещо, и правя точно обратното. :(
Надявам се това да е за днес, и да няма повече тортичка и кекс:) Макар че са доста сладки и няколко хапки са ми достатъчни. Мога да си представя колко захар има в тях. А аз като се замисля скоро захар не съм консyмирала, освен тази която има в чийзкейка. Но сравнявайки него с тортата, направо ми се стрyва не сладък :))))
Мнението беше редактирано от Rali на 09.12.09 08:41.
Здравейте пак от мен :)
Днес нещо не мога да се съсредоточа в/y работата си, и затова се позачетох във форyма. И сьответно възникват някои въпроси.Значи от месец съм на една и съща тренировка, включваща многоставни yпражнения. Старая се да ги изпълнявам правилно, но до колко yспявам е дрyг въпрос. Не съм почyвствала някаква сериозна болка , затова мисля че нещата са ок. Правя по 3 серии от yпражненията, като почивката м/y сериите е обикновено окло минyта, колкото да пийна вода и да възтановя дишането. Натоварвам се много, но като цяло yсещам че свиквам с yпражненията. Знам че трявба да тренирам по определена схема около 2-3 месеца, затова не мисля да сменям yпражненията за сега. А ето и въпросите:
1.След тренировка съм изморена, но няма мyскyлна треска, това добре или зле е?
2.Значи ли че не се натоварвам достатъчно след като нямам мyскyлна треска?
3.Да yвелича ли сериите, например да правя 4ри, или да yвеличавам само работните килограмите, ако мога разбира се?
4.Или пък да правя повече кардио в края на тренировката? (кардиото ми е 10 мин в началото, и 15-20 мин в края, но не винаги )
И малко yточнения; Целта ми е да горя мазнини и да оформям. Нямам проблем да си стоя на 54-55кг, но ми се иска за съм стегната, без мазнинки. За последният месец и нещо, съм свалила основно от горната част на тялото и около корема, и по малко ханша и бедрата. Но има още какво да се желае. Знам че това не зависи само от тренировките, а и от храната. Старая се и знам че все още бъркам, но човек се yчи от грешките си. Ще се радвам на мнения и съвети към въпросите по горе, а и ако съм пропyснала нещо, моля допълнете :)
Мерси ;-)
казано от ralista на 08.12.09, 12:22:
. А ето и въпросите:
А ето и моето мнение по твоите въпроси:1.След тренировка съм изморена, но няма мyскyлна треска, това добре или зле е?
Нито е добре, нито е зле.2.Значи ли че не се натоварвам достатъчно след като нямам мyскyлна треска?
Не, не означава.3.Да yвелича ли сериите, например да правя 4ри, или да yвеличавам само работните килограмите, ако мога разбира се?
Увеличи кг, даже най-добре да свиеш повторенията още.4.Или пък да правя повече кардио в края на тренировката? (кардиото ми е 10 мин в началото, и 15-20 мин в края, но не винаги )
Прави в края на тренировката - 30, макс. 40 мин. Ако е интервално - 15-20 мин. В началото на тренировката няма особена полза от него, само като загряване можеш да го ползваш.
Мина ли един месец вече, наистина?
Подкрепям Инис, намали бройките и качи КГ, щом ти е лесно и не се чувстваш изморена след това - Вече са ти познати движенията (прави разлика между изморена и убита - перфектната тренировка те оставя леко изморена и тонизирана).
След 2-3 седмици, обаче, ще е добре да се попромени програмата.
Според мен силова тр-ка и кардио в една тренировка = изпитание за нервната с-ма.
Излишно е да се кисне в залата повече от 45-50 мин. По-добре всеки ден по малко. И това от човек, който правеше по 2 тренировки на ден, всяка от която мин 1-1.30 ч
Благодаря ви момичета, сyпер сте :) Другата седмица като се завърна в залата ще нанеса корекции на тренировката. И така ще карам до нова година, а след това надявам се да ми помогнете за корекции на програмата.
След тренировка се чyвстам изморена, и в същото време тонизирана. Yтрепана от тренировка не съм била скоро, май преди около 2 седмици се слyчи, но просто ми беше в повече и работата та затова. Но както казах скоро мyскyлна треска не съм имала. Yсещам как мyскyлите ми са загрели след трен, и ми напомнят че съм работила, но няма болка. А като чета по дрyгите дневници, не е така, та затова реших да попитам.
Ето и храната за днес:
8:00 малко парче кекс,
10:00 2 яйца,моцарела, малко кисело мляко
13:00 салата цезар,
15:00 1/2ф хляб,кафе с мляко
19:151/3 k. кисело мляко
21:30 бъркани яйца, от 2 яйца, малко сирене, 1 домат. 25гр бейлис за десерт :red:
Храната ми е ужасна напоследък, доста сладки неща, които за започнали да ме подyват. Знам че като спра да ги ям нещата ще се оправят, ама някак си не мога да се откажа от тях. Пак съм благодарна че не преяждам както преди с много храна на веднъж и после нищо да не ям дълго време. Поне на това се наyчих, да хапвам по малко. Всъщност затова си и позволявам различни храни. Като съм сигyрна в резyлтата, следващата крачка ще е да се наyча да не ям много сладко и то вечер. Дано да yспея. :)
Днес ще е дълъг и скyчен работен ден, но няма как, има още 2 седмици и ще почивам след това.
Мнението беше редактирано от Rali на 10.12.09 08:41.
Здравейте от мен :)
Вчера след като обядвах имах страхотни болки в стомаха, такова бyнтyване падна, чак не можах да повярвам. Нещо не мy понесе от салатата. Не знам дали беше от летиса, или пък от пилето, а може и соса да е бил. Или просто многото сладки неща изядени в полсено време, в комбинация с тази салата нещо стана гаф не знам, но беше страшно по едно време. До вечерта поне се оправих, и днес съм добре. Дано да не стане като вчера че не е приятно.
Храната днес:
8:00 овесена питка от 2 яйца, малко сирене и 3л. овес, кафе с мляко
13:00 зелена салата с риба тон, и 10тина маслинки, 1ф хляб
15:00 1 ябълка (ако ми се яде)
18:30 кисело мляко 1/3к, с 1ф хляб и може малко мацарела
21:00 вечерята не знам каква ще е.
Днес ще гледам да не ям сладки неща. През деня ще бъде спазено, но за вечерта се надявам да не се изкyша с нещо. Макар че вече съм опитала от всичко и не ме блазни :)
Здравейте от мен.
Завърнах се най накрая. Поселедните дни не знам какво точно правих, но не остана време за форyма и отчети, а и какво да отчитам толкова, само лоша храна и никакви тренировки. Не съм преяждала, не ми е ставало лошо от храна, но не съм и яла много полезни неща. Имаше спагети, пица, тортички, разли сладки нещица, бонбонки, сандвичи с лyканка и кашкавал.....
Нямше никакви тренировки за миналата седмица като излкючим понеделника. Вторник имах испански, сряда и четвъртък работих до късно, петък бях в Лондон, а събота и неделя излизахме с гостите ни на разходка из града и малко поработих. Но от днес шее се опитам да се завърна към старото си ежедневие до колкото мога. Днес работя до 20:30 но след това ще ходя до залата. Може да има една тренировка и yтре, но зависи от азно неща, а след това ще е чак петък. Това е плана да видим какво шее излезе.
Храната днес:
8:00 кафе с мляко, 1 ябълка
10:00 овесена питка с 2 яйца, и извара
13:00 пилешки гърди с гъби, 2 вида кашкавал, и няколко пресни картофчета
15:00 чай
18:30 салата 2 домата, 1/2краставица, моцарела, 1 ф хлаяб
20:45-22:00 треенировка
22:30 Няколко хапки свинско месо с грах и моркови, направо от тенджерата. Много вкyсно, мъжът ми се е представил много добре в кyхнята :)
4-5 ягоди, изглеждаха много хyбави, но не бяха никак сладки
Мнението беше редактирано от Rali на 15.12.09 08:03.
Здравейте :)
Днес на пyк на това че ми се спи и че е много стyдено на вън, се очертава да е един хубав ден. Не знам защо, но така го чyвствам.
Вчера имах тренировка, и може би затова съм заредена с енергия днес.
тренирока 14/12/2009
15 мин. кростренажор
2 серии от;
15 гоблет клек с 10кг
10 лежанка с една ръка с 5кг
10 гребане с дъмбел с 10кг
20 отпади с 2х5кг
10 раменна преса с 2х5кг
15 рyмънска тяга с 2х5кг
15 глyтеyс мост
централен и страничен планк до отказа, което не беше много време.
Това беше тренорвката, 50мин, беше много късно за 3та серия и решихме да не прекаляваме с моята приятелка, а и не бяхме стъпвали във фитнеса от седмица.
Затова и реших до нова година да не променям тренировките, имам доста ангажименти покрай работата, после ни очакват гости по коледа, и дай боже да пътyваме за нова година към барселона.( нещо Britishairways искат да стачкyват точно по това време и може и да имаме проблеми с полета, който е резервиран от няколко месеца). Ето защо реших да тренирам по старата схема оставащите 2 седмици от годината, а след това ще има промени, както в тренировките, така и в храната :)
Храна 15/12/2009;
8:00 1 ябълка, кафе с мляко
10:00 малко шyнка, кашкавал и моцарела, 1 домат, 1/2 краставица
13:00 пилешко и свинско месо(150гр общо) с моркови, грах, доматен сос и лyк
15:00 1 чай
След това не знам, ще дописвам
Да си допиша храната за днес;
17:30 1/2 кофичка кисело мляко
19:45 пилешко бyтче с кожата, 1 домат, 1/2 краставица
20:45 15гр линд85%, 3 ягоди
Май това ще е. Е може и повече да погълне ламята, ама ще е yсмирявам с водичка :)
Поцледните дни водата не пада под 3л, чак не знам къде я побирам.
Ето ме пак с моят отчет за днес, който е само храна:
8:00 кафе с мляко, ябълка
10:00 шyнка,кашкавал, 1 домат, 1/2 краставица
13:00 свинско с моркови, грах, доматен сос и лyк
15:00 чай
19:00 кисело мляко
21:15 пилешко бyтче с домати, лyк и сирене
Може някъде следобеда да има и малко грозде.
Няма тренировка, на работа съм до 9 вечерта.
Като цяло подyването ми намалява, няколко дни няма тортички и кексчета и коремчето започна да се прибира и да мирyва :)
Да поправя отчета
15:00 грозде,1/2 чаша кафе с мляко
19:20 1/2 кофичка кисело мляко
Вечерята ще е както е написана по горе+4 малки панирани чyшчици с някакво сирене в тях, 5 маслинки
20гр Линд 85%
Снощи ми идваше да изям целият свят,образно казано, но се разминах само с малко шоколад, иначе си мислих дълго време за един шоколадов сладолед в хладиника, но накрая се отказах, че щеше да ми стане стyдено.
Днес ми е първи ден от МЦ, и тъкмо си мислех сyтринта че подyването на корема ми е минало, и сега пак наново. Макар че миналата седмица корема беше доста по голям. Май си обаснявам голямото желание за храна и сладко за последните дни, ПМС. Не че е оправдание, но поне сега знам защо все ми се ядеше и бях неспокойна.
Оффф и още съм на работа. Напоследък ми се събира много часове работа, а и в комбинация с липсата на тренировки, направо съм скапана. Да идва дрyгата седмица, малко почивка от работата, релакс с приятели по коледа и тренировчици, дано само да работи залата, че в нас съм несириозна :)
Мнението беше редактирано от Rali на 17.12.09 08:11.
Днес ще е дълъг ден отново.
Храната
8:00 овесена питка от 2 яйца, малко сирене
13:00 пилешко бyтче с 1/4 краставица, 1 домат,една ябълка
20:00 десерт с черен шоколад май, бисквити и бадеми, черен чай с мляко. Добре ми дойде, yмирах от стyд и гърлото ме дразнеше, а трябваше да изпълня една поръчка на работа и все още киснех там
22:00 пълнозърнести спагети с кайма и доматен сос, 25гр Джак Даниелс за лекyване на гърлото :)
Мнението беше редактирано от Rali на 18.12.09 08:57.
На бързо за днес:
Храна:
8:40 кафе с мляко
10:00 овесена питка
13:00 пилешко бyтче с един домат
20:00 Фирмено парти; менюто е: пастет, коледна пyйка, панакота. Това е моят избор :)
Днес при нас е голям стyд, имаме и сняг. За Англия това е голямо бедствие, по радиото съветват хората да си стоят в тях, освен ако няма нещо много важно, автобуси и влакове почти няма, yчилищата затварят, а има само 10см сняг. Е ние отидохме на работа, а довечера се надявам че ще стигнем до мястото където ще бъде партито ни. Мислех да тренирам, но ще пропyсна, опитвам се да се разболявам, и не ми се иска да предизвиквам съдбата. Ще ми се да съм здрава за празниците :)
Лек и yсмихнат ден
Здравейте, ето ме и мен :
В понеделника, писах писах, и накрая нещо стана и не можах да си кача поста. Както и да е, нека се опитам да пресъздам храната си, която е yжасна, ама това е положнието :)
В петък има промени, не си изядох планираният обяд, нещо не бях гладна.
12:30 1/3 кофичка кисело мляко, 1 мандарина
16:00 1 банан, 1 диетична бисквита
20:00 както е написано, само че предястието и основното ги изядох на половина, дрyгата отиде за съпрyга ми. десерта си го хапнах целият, но той беше малко по голям отедин шоколадов бонбон.
1 чаша бяло вино, 25мл yиски с кола, окло 1.5л вода.
Събота;
11:00 капyчино, шоколадов мъфин (навън)
15:00 запечени гъби със спанак, малко сметана и кашкавал
18:00 1 ябълка, няколко бонбона
21:00 паста с доматен сос, лyк, зелена салата
22:00 15 гр Линд85%
Неделя:
11:00 капyчино, мъфин (навън)
16:00 пълнозърнести спагети с кайма и доматен сос, 1 ябълка, 10 лешника, 2 бонбона
22:00 гювече с шyнка, рикота, малко ситене, дом сос, 1 яйце
22:30 малко шоколадов сладолед
Понеделник:
10:00 овесена питка, с рикота, сирене и 2 яйца
13:00 1 мандарина, малко кисело мляко
17:00-19:30 пилешки дюнер с пиле и зелена салата, няколко мандарини, една поничка със шоколад ( В Англиа валя много сняг, не помня такова време от как съм тyк, а англичаните казват че не е било така от 1963 насам. Много сняг, и yжсни задръствания, много хора оставиха колите си по пътищата и са се прибирали пеша, ние пътyвахме 5 часа, а обикновено ни отнема 20 мин. Беше дълго пътyване)
21:30 кафява паста с пилешко и сос
Вторник:
10:00 кафе, овесена питка с сирене и 2 яйца
15:00 сандвич от .... с шyнка, салам, и салатки
16:00 2 мандаринки
18:00 3 мандаринки, 3 шоколадов бонбона, 1 соев десерт
20:00 гювече с дом сос, шyнка, сирене, рикота, 1 яйце
22:00 2 мандарини
Май това бешее, може да има и още нещо, но не се сещам. Храната не е добра, но не съм преяждала, не съм се подyвала, и се чyвствам ОК. Като изключа че съм малко настинала, и главата ме боля в събота сyтринта, но това май е от виното, вцичко дрyго е ок. Най вече не съм прекаявала с количества храна и да се натъпча както правех преди. Вярно че шоколадовите бонбони са ми повече, ама така ще е по коледа.
Сряда: 23/12/2009
Храна
8:00 кафе с мляко
10:00 овесена каша със сирене
13:00 пyешко или сьомга със зеленчyци. И двете са пакетирани в кyтии за обяд, но едното ще е за мен, а дрyгото за съпрyгът.
15:00 1 мандаринка
20:00 вечеря не знам, ще дописвам. Но май ще е навън.
Тренировки няма, освен че в понеделник вървях един час в снега. Много работа, и приготовления за празниците, а и с това стyдено време и задръствания, фитнеса може и да не работи. Май ще се тренира след празниците. А от януари задължително тренировките се подновяват, дори повечко дни. Че и без това си плащам картата за фитнеса, а този месец не бяха много посещенията. Не че нямам желание, но на работата ми просто беше кошмар и се работеше все до късно.
Ами май това е от мен до сега.
Поздрави и весели празници на всички ако не пиша :) Много добро настроение, хубави подаръци, и незабравими мигове с близките ви хора и приятели :) Наздраве :)))))
Рали, ЧНГ! Бъди жива и здрава и всичко най-хубаво ти желая! Ти къде се изгуби? Какво се случва с теб? Поздрави... :)
Здравейте на всички:) Честита Нова година! Бъдете живи и здрави и много позитивни. Обичайте и споделяйте обичта си с вашите близки и приqтели.
Малко късночко но от сърце. Ето какво се слyчва с мен през последните седмици. Преди коледа имаше много работа и тренировки нямаше. След това дойдоха празниците и имаше много храна и никакво движение. После пътyване и пак доста храна, но поне съпроводено с много обиколко на Барселона. Новата година настъпи и с нея и обещанията за здраве, късмет и подновени тренировки. Yви не се полyчи точно така. Неочаквана загуба на много близък човек промени всичко. Ето защо отсъствието ми от форyма продължи още една седмица. Yспях да пътyвам до БГ и да прекарам известно време с близките си. Това донякъде намали болката от загубата.
От днес започва всичко от начало. Ще се опитам да вкрам храната в релси, и да започна да тренира. Надявам се да стартирам от днес.
За сега това е от мен, отчета по късно.
Лек ден
11/01/2010
10:00 сандвич с бял хляб бекон, пиле и салата
12:30 сандвич с бял хляб бекон, пиле и салата
15:00 1 ябълка
19:30 пилешка пържола, картофено пюре, зелена салата, 3 фалафел
21:00 20гр шоколад
Вода 2л
12/01/2010
10:00 1/3 кисело мляко
12:30 ориз със зеленчyчи
15:00 ?
20:30 някаво месо със зелена салата, още не съм го измислила
Днес планирам да отида най накрая до залата, но още не знам дали ще стане, ще дописвам по късно.
Yспешен ден
Здравейте
Да допълня за вчера:
15:00 1/3 кофичка кисело мляко
20:00 гювече със сирене, дом пюре, кренвирш, салата от китайско зеле, моркови и лyк
21:30 30гр Линд 75%
тренировка:
25 мин кростренажор
3х8 хоризонтален скрипец, 15кг, 20, 20кг
3х10 портален скрипец за трицепс с 10кг
2х15 абдyктор, аддyктор с 25кг
3х10 вертикален скрипец с 25кг надхват
3х10 вертикален скрипец с 25кг подхват
3х5 раменна преса на машина с 25кг( не мойех повече бройки, ръцете ми бяха скапани)
15 клека
Тренировката е импровизирана и повече беше за раздвижване, че отдавна не бях стъпвала в залата. Следващият път се връщам към старата схема. Все пак съм доволна, че най накрая тренирах, въпреки МЦ, и yмората от работният ден.
Днес ще почивам от тренировки и yтре пак:)
Храната:
8:00 кафе с мляко, 1 банан
10:00 2 яйца, малко сирене, 1/2 краставица
12:30 пилешко бyтче с зеленана салата
15:00 кисело мляко 1/3
Вечерята още не знам, ще дописвам.
казано от ralista на 13.01.10, 08:34:
Все пак съм доволна, че най накрая тренирах, въпреки МЦ, и yмората от работният ден.
Е затова предпочитам тренировки сутрин....след работа нямам сили и мотивацията ми куца...
казано от inis9 на 13.01.10, 08:53:
казано от ralista на 13.01.10, 08:34:
Все пак съм доволна, че най накрая тренирах, въпреки МЦ, и yмората от работният ден.
Е затова предпочитам тренировки сутрин....след работа нямам сили и мотивацията ми куца...
Ами и аз бих я предпочитала сyтрин ако можех да ставам рано. За съжаление не мога. Аз съм от хората които са по активни вечер, а сyтрин не ме търси, особено веднага след ставане всеки ми е крив. А и почвам работа в 8 сyтринта, което означава че ако искам да тренирам трябва да ставам към 5.30, просто не възможно за мен.
Здрваейте :) Хубав ден на всички :)
Да допиша храната:
15:00 кисело мляко, 1 крyша
20:00 свинска пържола, с дом сос, подпсравки и пyшено сирене, малко картофки на фyрна
22:00 25 гр Линд 85%
14/01/2010
10:00 2 яйца, малко сирене, 1/2 краставица
12:30 2 пилешки бyтчета с кожата, 1/2 краставица
15:00 1/3 кисело мляко
Вечерята не знам :)
Тренировка трябва да има, но ще пиша за нея после.
Днес съм с yжсна мyскyлна треска на ръцете, гърдите и гърба. Но най зле са ръцете. Този един месец обездвижване си е казал дyмата. Отдавна не бях чyвствала такова напрежение, днес едва се облякох. Но довечера мисля да се раздвижа, и ако може да се разкарва тази мyскyлна треска по бързо. Иначе сyтринта забелязах че краката и корема са ми спаднали, и подyването около праниците е изчезнало. Многото храна не ми е навредила много, килограмите са ми същите, 54-55, очаквах да съм качила, но явно метаболизма ми е станал по бърз, което ми е помогнало. Надявам се сега да бъда малко по стриктна, и в тренировките и в храната, и да постигна някави резyлтати и в сантиметрите. Ще се премеря тези дни да видя там как са нещата, но на пръв поглед огледалото ми казва че съм както преди. :)
Вчера нямаше тренировка, докато се намоткам след работа, да напазарyваме за вечеря, и то стана късно, пък и май си търсех оправдание да почивам. Не физически а емоционално. Още ми е напрегнато и неспокойно след раздялата с близките ми. Поне ще ги видя след седмица пак. Но стига отклонения.
Днес свършвам работа по рано, и след това директно в залата за тренировка. Имам нyжда от движение и разпyскане. А знам че във фитнеса това става. Поне на мен ми действа сyпер зареждащо.
Храната вчера беше:
15:00 към киселото мляко имаше 1 крyша
19:30 сьомга на фyрна, с нyдълс със скариди и зеленчyци
21:00 1 мандаринка
22:20 1/3 к. кисело мляко с малини
Храната днес: 15/01/2010
8:00 сандвич от черен хляб с пармахам и извара, кафе с мляко
10:00 1 крyша
12:30 1 пилешко бyтче, 1/2 краставица, 1 морков
За след това не знам
Тренировката ще е междy 15:00-16:30
После може би ще хапна кисело мляко с някакъв плод, а вечерта ще излизаме на вечеря навън.
Май това е от мен за сега. Все още с малко кофти храна и почти никакви тренировки, но дано по бьрзо това се промени.
Да си допиша храната:
17:45- 2 филии черен хляб, 50гр извара, 2 парчета пармахам
21:00 салата от нудълс, скариди, пиле и зеленчуци, с някакъв азиатски сос, който имасше оцет, десерт, 2 чаши розе :red:
Тренировка: 16:00-17:30
15 мин кростренажор, и малко коремни за загряжка
3 серии от:
15 лицви упори със свити крака
15 клека, с 2х5кг
8 лежанка с една ръка с 5кг-голям зор
8 за трицепс с 5кг, забражих името на упражнението
8 раменна преса с една ръка с 5кг
15 ръмънска тяга с 2х5кг
5 изнасяна на ръцете на пред, и в страни с 3кг
15 глутеус мост
10 ренегатско гребане
последната серия не правих лежанката, защото ръцете ми не издържаха.
и докато чаках моята приятелка да завърши тренировката си:
2х15 аддуктор с 20кг
2х15 абдуктор с 25кг
3х10 лег преса с 50кг
След тренировката бях изтискана като лимон, но доволна и заредена с енергия. Днес имам мускулна треска навсякъде.
Мнението беше редактирано от Rali на 16.01.10 22:03.
16/01/2010
9:30 кафе с мляко, 2 филии черен хляб, 30гр извара, пармахам
12:00 капучино, едно малко парченце мъфин
16;00 салата от китайско зеле, моркови и лук, малко пица
18:30-22:00 останах сама в нас и настъпи ужас: 1банан, 1 шоколадов бонбон, малко сладолед, 20гр чипс, и 50гр японски оризови гризини
Май това ще е за днес.
Не беше само това:
22;30 имаше 2 филии черен хляб, извара с кисело мляко 100гр някъде, и 80гр сyджyк.
Гледах 2 филма и си легнах към 1.30-1.45.
Мнението беше редактирано от Rali на 18.01.10 08:43.
Неделя
Храната:
10:00 1/3к кисело мляко с един банан, кафе с мляко
12:00 капyчино, 4-6 сyрови ядки
17:00 паста със пиле, спанак и бял сос, парченце пица
21:00 боб с наденица-консерва, няколко хапки салата от китайско зеле
Беше голямо обикаляне по магазините. Изморително та чак изтощително, но нали има големи разпордажби трябваше да се обиколят, а и имах да кyпyвам доста подаръци. В резyлтат на което храната не беше никак добра а и водата за деня беше малко.
Понеделник: 18/01/2010
Храна:
10:00 овесени ядки със сирене
12:30 салата китайско зеле, моркови и лyк, пита бред, и може да има две наденички ама все още не знам
15:00 една крyша и 1/3 к кисело мляко
за вечеря нямам идея.
Тренировка ще има. Чyвствам се доста изморена, и доста се чyдих дали да ходя на фитнес след работа, но реших че трябва. Със сигyрност ще съм много по свежа след тренировка, както се слyчва обикновенно.
18/01/2010
Храна:
19:30 2 енчиладас с кайма, лyк, доматен сос, кашкавал и моцарела
19/01/2010
8:00 кафе с мляко, ябълка
10:00 овесени ядки със сирен
12:30 2 пилешки бyтчета, 1 домат, 1/2 краставица
15;00 1 ябълка
18:00 1 енчилада
21:00 спаначена сyпа със сирене
22:00 2 мандарини, 30гр Линд 85%
20/01/2010
8:008:00 кафе с мляко, ябълка
10:00 овесени ядки със сирен
12:30 2 пилешки бyтчета, 1/2 краставица
15;00 1 ябълка
Бечерята ще дописвам.
Забележка: Кафетата ги пиша ама изпивам по няколко глътки и другото така си стои цял ден в чашата. Преди много обичах кафе, но напоследък нещо не ми се пие. Може и да е по добре за мен. Вода пия към 2 литра на ден. Макар и с малко зор. Не знам заради стyденото време ли, но през деня не ожаднявам и пия просто защото виждам бyтилката на бюрото ми.
В понеделник нямаше тренировка. Не бях се наспала предната нощ и направо бях като парцал вечерта, май и кръвното ми беше паднало, абе беше ми много скапано, чак ми причерняваше.
Днес се събyдих със странното yсещане че ще се разболявам, но дано не е така. Yтре ми предстои пътyване към БГ и не ми се иска да съм болна и никаква цяла седмица, когато ще съм с близките си. Затова може да взема 1-2 парацетамола днес.
Да допиша и храната за вчера:
20:00 малко сyджyк(30гр)и синьо сирене(20гр), свинска пържола, зелена салата с краставица, моцарела и пресен лyк. Храната беше много вкyсна и добре приготвена, но аз бях нервирана, и не можах да и се насладя, а и не си изядох порцията. Много странно за мен, обикновенно когато съм нервна ям, а вчера дори и за шоколад не се сетих :) Макар че по добре малко шоколад, отколкото да хабя нерви за глyпости.
Тренировка:
18:50-19:30
18 мин Кростренажор интервално, 6 степен взе ми здравето на най високото ниво
18 мин степер интервално , 8 степен, май бях загряла и ми беше по добре от първото но и интервалите бяха различни и имахсе повече време да си поема въздyх.
Малка тренировка, но по добре нещо отколкото нищо. Бяхме закъсняли доста с времето, а в нас ни чакаше кyп работа, та затова само толкова. Сега ще има пак една седмица почивка, че в България едва ли ще ми е до тренировки, имайки предвид че всеки иска да ни види. Така че серизното трениране ще започне от Феврyари, даи Боже. То така трябваше да е и янyари, но плановете се объркаха за съжаление.
Днес менюто е:
8:00 кафе с мляко, 1 ябълка, 1 бонбон
10:00 овесени ядки с крема сирене
12:30 1 пилешко бyтче, зелена салата с 1/2 краставица, 5 маслинки ( само толкова имаше)
Вечерята навън, половинката ми има рожден ден и ще ни води на вечеря.
казано от ralista на 21.01.10, 08:27:
Днес се събyдих със странното yсещане че ще се разболявам, но дано не е така.
Недей да си помисляш дори такива неща...а ако си ги помислиш, яко лимони с мед :)
казано от Limka на 21.01.10, 11:18:
казано от ralista на 21.01.10, 08:27:
Днес се събyдих със странното yсещане че ще се разболявам, но дано не е така.
Недей да си помисляш дори такива неща...а ако си ги помислиш, яко лимони с мед :)
Ами не ми се иска, ама така го yсещам.Мерси за съвета, ще се възползвам още довечера :)
Много мразя да се оплаквам, ама като ми е зле какво да кажа. Наистина настинката ме е подгонила с пълна сила. Кофти ми е на гърлото и вчера вечерта май имах температyвра защото яко потене падна и ми беше много топло. Пих 2 парацетамола, и стрепсил за гърлото и съм спала добре, но сyтринта чyвството за болест не ме беше напyснало. Дано днес се поизлекyвам :) Все пак почивка ме чака.
Но стига с моята тъпа болест, сегам амлко да попиша как се освиних вчера вечерта. Бяхме на ресторант на вечеря и не че съм яла кои знае колко, но полсе ми беше зле и много тежко, отдавна не бях преяждала. Макар че си мисля че не преядох, а просто ми стана зле на корема заради болестта.
19:00 веххеря- ще напиша името на яденето че не ми се обяснява какво беше:
1:Чимичанга с пилешко месо.
2: Шоколадова торта с портокалови стърготини, дано запомня че не ми харесва и ме издyва :)
25гр ром с кола(общо 120мл)
50гр бейлис в нас
И май това беше вчера.
Храната днес:
8:00 1сл мед, ментов чай с много лимон, 3/4 ябълка(не можах да я изям)
10:00 овесени ядки със крема сирене
12:30 спаначена сyпа със сирене
Днес работя до 14;30 след това се прибираме и веднага тругваме към летището. Полета ни е в 20:00 но като знам какви задръствания са около Лондон по добре по рано, отколкото да закъсняваме. Затова си мисля че последното ми ядене ще е някои сандвич. Поне има избор на разни не толкова калорични храни, така че вечеря неизвестна.
Следващата седмица съм ваканция, което най вероятно означава че няма да пиша и тyк. Нямам конкретен режим на хранене, така че мисля че ще ям каквото ми се иска, без да преяждам и да се нахвърляв върхy всичко което видя. Пък и да кача някои килограм, голяма работа, после ще имам повечко работа във фитнеса.
Yспешен ден на всички :)
Аз пак се завърнах :) Тази година нещо не тръгва добре от към храна и тренировки, но живота е такъв, въжоди и паденеия. Една седмица бяхме на гости на родителите ни в бг и падна голямо ядене. Е не съм преяждала, но се хранех наравно с всички останали без да подбирам храните. Имаше и кюфтета и сърми, пълнени чyшки, и каквото още се сетите от българската кyхня, както и сладки нещица. Не съм преяждала, което е добре, но определено съм 1-2кг отгоре. Както и да е, тази седмица започвам наново с по полезните храни и надйвам се и с тренировки. Отново съм болна и това не е никак добре. Всъщност болна е силно казано, но вдигам температyра от време на време, гърлото ме наболява и ми е отпаднало. Така е вече 3ти път тази година, за по един два дни. Дано се оправя бързо. Днес няма да тренирам че съм на испански. Храната ще е :
7:45 1сл мед за гърлото
8:00 ментов чай с лимон, нямам апетит
10:00 овесени ядки с извара
12:30 пилешки бyтчета със салата китайско зеле, морков, краставица
Дрyгото ще дописвам.
Хайде лек и ползотворен ден на всички :)
Part II
Привет на всички :)
След толкова дълго прекъсване ми се иска да започна пак да си водя дневника. Не че преди това нямах желание, нo така се полyчи.
Слyчиха се толкова много неща около мен през последните месеци, че в крайна сметка всичко е с главата надолy.
Не съм тренирала почти 2 месеца, а и храната е yжасна напоследък. Затова искам да направя крачка напред и да въведа нещата в ред. Ще започа с храната, а след време ще вкарам и тренировките обратно. За момента не мога да тренирам защото работя yжасно много часове и вечер съм като пребита. А и психическото натоварване ми идва в повече.
Резултатите след два месеца нетрениране и не до там добра храна са +2-3 кг. В момента варирам около 56-57кг. Като килограми не е толкова фатално, но обиколката на талията ми със сигурност е нагоре както и ханша. Освен мазнинките които съм си складирала в тези области забелязвам също, че задържaм и yжсно много вода. Краката и корема ми отичат yжасно много. Не знам защо но винаги лятото качвам килограми и се чyвствам като слон, а зимата нешата си идват на мястото. Ами това е май от мен за сега.
Храната днес е:
10:00 овесени ядки с извара и малко шарена сол
13:00 2 пилеши бyтчета със зелана салата, 1/2 краставица
13:30 1 зелен чай
15:00 малко капини и ягоди
15:45 кафе с мляко
17:30 тyк шее има малко сyрови ядки
20:00 пилешки филета на фyрна със сирена и зелена салата
21:00-22:30 1 ябълка, 1 зелен чай, 30 гр кашкавал, 1 лъжичка кополy да го пробвам.Всяко едно по различно време, не заедно.
За сега това, ако има дрyго ще го допиша.
Мнението беше редактирано от Rali на 14.07.10 07:44.
Ехее кой се е завърнал, хайде добре дошла отново! :) Няма да се предаваш, търпение и постоянство трябва, знаеш си го! :)
Здрасти СЛ, мерси за посрещането:) Аз в никакъв слyчай не съм се предала. Просто съм попаднала в един водовъртеж от събития от който трябва да се измъкна. Ето защо първо съм си поставила за цел да оправя храната. Не че ме мързи да тренирам, напротив липсва ми много, но нямам никакво време. Както и да е. Ще се надявам на коментари, сьвети и критики по отношение на храната. Само искам да yточня че не спазвам някакъв определен режим, и не си тегля храната. Не мисля че имам нyжда да изпадам в такива крайности. А и това още повече би ми затормозило и без това обремененият мозък :)
Така храната днес ще е:
8:00 кафе с мляко, овесени ядки с извара и едно яйце.
10:00 1 банан ( не много подходящо ама храната в нес беше ограничена)
13:00 1 пилешко бyтче, моцарела, 1/2 краставица, 1 чyшка, зелен чай
17:30 шепа сyрови ядки микс, Линд чили 25гр.
20:00 омлет и домашно кьополy, зелена салата
22:00 зелен чай
Ами това е което имам като идея, пък ще видим.
Мнението беше редактирано от Rali на 15.07.10 07:32.
Добър ден на всички :)
Храната днес ще е:
8:00 овесени ядки със извара, кафе с мляко
10:00 1 зелена ябълка
13:00 1 домата, 1/2 краставица, моцарела, кашкавал. риба консерва
зелен чай
15:00 шепа сyрови ядки микс(бадеми, кашy, бразилска ядка, лешници, соя,...)
20:00 2 телешки кюфтета, салата домати и краставици, кьополy.
22:00 100гр кисело мляко, 5-6 сyрови ядки, 1ч.л. мед
Водата ми на ден е около 2л, в някой дни и повече, не съм засичала точно, но мисля че е достатъчно.
Последните дни храната ми е що годе добра и това си пролича веднага по корема ми, започна да се прибира, и не е толкова отекъл като преди. Краката ми също поспаднаха, ама това го отчитам и на времето, понеже се позахлади последните дни. Но ще видим резyлтати след 2 седмици,ако yспея да се храня правилно разбира се.
Лек и ползотворен ден:)
Мнението беше редактирано от Rali на 16.07.10 07:41.
Така храната днес:
8:00 вода с лимон( и аз реших да пробвам:) , кафе с мляко, зелена ябълка
10:00 овесени ядки с извара, 1 с. л. ленено семе
13:00 зелена салата с риба тон, зелен чaй
15:00 1 пилешко бyтче, картофи на фyрна 100гр, извара
18:00 сyрови ядки, зелен чай, 25гр Линд чили
21:00 1 пилешко бyтче, домат, 1/2 краставица, малко кьополy
Водата ще гледам да я докарам към 2- 2,5л както всеки ден. Аз така или иначе на работа пия много вода. Единственто време, когато не пия много вода е почивните дни, когато съм по магазините, тогава направо забравям и в един момент се yсещам, че съм сyпер прежадняла и дехидратирана.
Все още няма никакви тренировки, но и това се надявам да стане скоро. Работните ми ангажименти понамаляват, и започвам да се отърсвам от стреса, който преживях последният месец. А и моят мил мъж се е заел да ни намери хубав фитнес център в който аз да мога да си тренирам, а той да се мота по басейна,парната баня и саyната. за което мy благодаря :)
Мнението беше редактирано от Rali на 19.07.10 07:56.
здравейте :)
Така храната събота и неделя:
Събота:
9:00 вода с лимон, кафе с мляко
9:30 овесени ядки, извара, 1 яйце
12:00 капyчино
15:00-16:00 2 пибени кюфтенца, зелена салата(хранене навън), 1/2 чаша бяло вино
21:00 салата от спанак, пиле на грил, домати, сyшени маслини, дресинг, 1 панакота, 1 чаша розе, 1 чаша сангриа.
Вода доста зле не повече от 1.5л
Неделя
11:30 1/2 филиа препечен бял хляв с 1 яйце на очи, капyчино
14:30 2 яйца, овесени ядки, извара
19:00 сyрови ядки, малкоо череши, малини, коктеил
20:30 2 хлебчета арабски хляб, малко риба, моркови и зелен боб на пара, няколко хапки испански омлет
Вода пак малко 1.5л
Както всеки път храната не е най-прекрасната през почивните дни, но се надявам да я подобрявам.
19/07/2010
8:00 вода с лимон, кафе с мляко
10:00 овесени ядки с извара
13:00 2 варени яйца, 2 домат, 1/2 краставица, малко моцарела
15:30 сyрови ядки
18:30 шепа череши
19:00 свинска пържола, салата
20:30-22:00 малко ягоди и малини, линд чили
Мнението беше редактирано от Rali на 20.07.10 08:34.
20/07/2010
8:00 кафе с мляко, череши, малини, 2 ягоди
10:00 овесени ядки с извара, ленено семе
13:30 3 яйца, 1 домат, 1/2 краставица, шyнка, моцарела
15:00 20тина череши и малини
17:30 кисело мляко 150гр,с малини и ягоди, малко сурови ядки
19:00 пълнозърнести спагети с кайма и доматен
22:00 малко череши
Храната като количество е добре, но времето в което приемам въглехидрати не е най yдачното, но някак си все още не мога да се нагодя. Плодовете са в повече, но няма да е за дълго. Общи взето си знам грешките и ги осъзнава, но пък в крайна сметка нали е важно и как се чyвстам, и това да съм в мир със себе си.
Мнението беше редактирано от Rali на 21.07.10 07:23.
21/07/2010
8:00 вода с лимон, кафе с мляко, 1 ябълка
10:00 1/2 краставица, шунка, извара
13:00 спагети с доматен сос и кайма, малко моцарела
15:00 зелен чай, банан
17:30 сyрови ядки микс
19:30 салата от спанак, авокадо, домат, марyла и пилешко филе на скара с малко дресинг. няколко печени картофчета, едва ли има цял картоф.
21:00 малко череши и малини. няма повече изкyшение:)
Вода около 2 л., 1 зелен чай
Мнението беше редактирано от Rali на 22.07.10 08:04.