16.12.09
06:24
Здравейте.
Имам едно питане към по-компетентните- колко време ПРЕДИ и колко време СЛЕД тренировка МОГА да включа протеин в яденето си (извара), при положение, че искам да свалям (мускул) и съвсем съзнателно съответно гледам да ограничавам протеина (около тренировката)? 3 часа добре ли е? Или трябва да мине по-дълъг интервал?
ПП. Благодаря предварително.
ПП2. Сори, ако темата не е на правилното място или се повтаря.
Как става така, че всички жени имате толкова много излишен мускул, че искате да го сваляте? Я кажете как го качвате, че тук 99% от форума се мъчи и не може :)
Мускул се сваля с НЕтрениране и НЕядене, тази тема май я дъвкахме вече.
16.12.09
08:39
Петко, поно почнаха да се озъзнават, че бях почнал да виждам грозни картинки. За Барби нямам и идея дали има нужда.
Все пак - тъй като изварата е бавен проеин, няма особено значение кога я ядеш. Яж 2 часа преди тренировка и след това 1 час след тринировка. Примерно. Това е само един вариант.
16.12.09
08:51
По-важно е каква е тренировката, отколкото колко време след нея ще ядеш изварата. Пък и мускулите не се възстановяват от следтренировъчното хранене само, иначе всички щяхме да се надумкваме след тренировка максимално и да сме като тийнейджърска мечта...
казано от Георги Николаев на 16.12.09, 08:39:
Петко, поно почнаха да се озъзнават, че бях почнал да виждам грозни картинки. За Барби нямам и идея дали има нужда.
Какво да осъзнават? Жена с много мускули във форума не съм видял.
Принципно протеинът е нещо хубаво. Хубаво е от гледна точка на това, че след тренироека те възстановява...е зависи и от тренировката де. Свалянето на мускул, както Петко спомена става с НЕядене, по възможност комбинирано с тренировки - кардио. Съветът ми е около тренировката да не се лишаваш от протеин, защото тонусът ти ще пада рязко. Мускулите растат не благодарение на околотренировъчните хранения, а на храната през следващите 1-2 дена (може и 3, зависи от тренировката). Следователно увеличаването на кардио дейността + цялостно ограничаване на белтъчините би довело до желания ефект. Незнам доколко правилно си преценила, че мускулите са ти в повече. Гледай да не си оплескаш сама нещата. Сигурна ли си, че обемите не те подлъгват и те карат да си мислиш, че именно мускул трябва да сваляш, а не подкожни мазнини?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.12.09 09:15.