17.12.09
09:43
Като видях този раздел сега и реших да пиша пък може някой да ми даде съвет.
Значи относно бицепса това е може би от 2 месеца като в началото ме болеше и лявата гърда.Сега Бицепса ме боли само докато загрявам на хоризонталната лежанка(Подчертавам ЗАГРЯВАМ, само тогава) и понякога ако си изпъна ръцете или нещо от сорта се усеща от вътрешата страна така да го кажа по дължина една тънка, затопляща болка.Незнам как да го обесня по-добре.. :(
Относно Гърба е може би от няколко години и все не мога да се наканя да отида на лекар.Тоест то не е постоянно.По-лесно се появява като съм уморен.Значи става дума ако не съм се облегнал някъде.Тоест ако вървя няма проблеми, ако съм седнал на стол с облегалка пак няма проблеми, но примерно ако седна на таборетка и гърба ми не се е облегнал на нищо след 5-10-20 мин. почва на дясната плешка една гадна такава болка.Не боли силно, но просто е раздразнителна...все си мисля, че това може да е където съм товарил с тежести на макс или за 2ки и 3ки.. :(
17.12.09
12:53
казано от HealthStore Консултант на 17.12.09, 10:41:
За болката в бицепса може да вземеш рибено масло , от което би могло да се оправи, но за тази в гърба едва ли!
И аз съм имал такива проблеми и още имам, но аз се лекувам малко, даже много странно и за това няма смисъл да казвам как!
Опитай с рибеното масло. Пий по 4грама сутрин и вечер.
Когато загряваш го прави поне десетина минути, но не става въпрос за загрявка с лостове и дъмбели а само растягане (Стечинг), за да може да се загреят не само ставите, а и влакната.Също така загрявай не само мускулната група, която тренираш в съответния ден, но и всички останали!
Ако, ходиш на лекар, Задължително да е на СПОРТЕН!
Мерси много за съветите!От скоро започнах това със стречинга, но ще го увелича, защото май го правя само 2-3 минути.Ще гледам наистина да загрявам още по-добре.За гърба се чудя дали наистина не е от тежестите, защото за пръв път ходих на състезание по сило трибой на 15 години още и тогава съм дърпал тяга някъде от порядъка на 180-200кг. , правил съм и по-тежки клекове и може би тогава възрастта ми да е била малка и това да е повлияло до някъде, но не съм сигурен. :)
Преди тренировка разгрей хубаво сухожилията и ставите, после направи 5-6 мин пътека + 2-3 мин стречинг. Това правя аз преди тренировка и всички проблеми отшумяха! От 1 година нямам никакви оплаквания! Имах същия проблем с дясната плешка !
17.12.09
14:48
казано от Владимир92 на 17.12.09, 12:57:
Преди тренировка разгрей хубаво сухожилията и ставите, после направи 5-6 мин пътека + 2-3 мин стречинг. Това правя аз преди тренировка и всички проблеми отшумяха! От 1 година нямам никакви оплаквания! Имах същия проблем с дясната плешка !
Защо точно бягаща пътека?Не, че е лоша идея, но по-добре на Велото, защото пътеките в залата са нещо леко прецакани и пускат на тях хора до 85кг. ;) Иначе това за плешката на гърба не ми се случва докато тренирам, а на 99% основно, когато съм седнал обаче без да съм се облегнал.Примерн оза 5 мин. да легна и всичко отминава.. :)