17.12.09
15:48
По принцип ръцете са ми най слабата мускулна група,като сила и издръжливост.
Какъв вид тренировка като упражнения и схема мога да приложа за да променя това.
Най-е голям проблема на лежанката,сам усещам как ръцете ми се уморяват и по точно трицепса отказва,докато в гърдите имам още доста сила.
И още един проблем ръцете ми губят сила изведнъж,примерно първите 6-8 повторения са чисти и без никакъв проблем,но примерно 9то няма никакъв шанс да го направя цяло,така сякаш ми “спират тока направо”.
Това със спирането на тока в ръцете предполагам, че е в резултат от скорошното ти започване на тренировъчните ти занимания след пауза от определено време.
Може да опиташ да изкараш ръцете в един ден, като тренираш само бицепс и трицепс в него.
За гърдите за да не получаваш първо изморяване в трицепса, преди гърдите, мооже да правиш флайс за гърди, веднага последван от избутване с дъмбел или щанга. Т нар. предизтощение.
Да спомена е в момента ръцете не ги тренирам отделно в смисал трен ми програма е една и съща 3 дни в седмицата и е вид тренировка за цялото тяло:
Клек
Лежанка
Раменни преси
Гребане
Мъртва тяга
Набирания с подхват.
Уоу, уоу, телцето ти как издържа на 6 тежки базови упражнения, които те натоварват оувърбоди, аз на 3 многоставни и 1 изолирано и съм като мумия. :lol: