15.12.09
19:01
Тренирам си аз усилено. Опитвам се да спазвам хранителен режим. Харча пари за протеини. Та върви си живота, но днеска се замислих: “За какво тренирам?” Стигнах до извода че искам да направя тяло което като се съблека пред хора ( на басеина примерно и да не ме е срам). В Началото си мислех че съм дебел. С доста познати съм говорил. Някои ми казват луд ли си ти не си дебел, даже си много слаб, други ми казват е да пълен си леко ма кво от тва. Като цяло не се чувствам добре в тялото си. Та както и да е. Започнах да тренирам с идеята да отслабна. Мерех се всеки ден и стигнах до извода че не кантара, а огледалото трябва да ми е за пример. Дойде момент в който като се погледна в огледалото и найстина имам чувството че съм слаб, дори прекалено слаб. Сега се замислям да и завиша драстично храните които приемам дневно с цел да кача, но тук идва проблемът. Един вид ме е страх да не надебелея отново. По принцип преди ядях доста и то от всичко и по много. Но ядях по възможно най-лошия начин. По един или 2 пъти на ден. Сега ям по 6 пъти, но приемам много по малко храна все пак.
Честно казано не знам дори с каква цел пускам тая тема, може би някой ще ме насочи към нещо или ще даде един друг съвет, въпреки че в темата няма ясно и конкретно зададен въпрос
Колко години ще са нужни за да изглеждам примерно като човека от ляво (не че ми е идеала за мъж просто гледах тоя филм преди малко и да дам по конкретен пример)
ето още 1 :) (да пусна неква тъпа шега че ще зема да се разплача кат си чета простотиите), но се надявам че ще ми простите
Темата беше редактирана от Fallen на 15.12.09 19:03.
15.12.09
19:16
Сам трябва да решиш какво да правиш и как да насочиш тялото си да се развива. Едни искат да свалят взимат диета за сваляне, други да качват взимат диета за качване, трети искат да бягат бързо тренират за бързо бягане.
15.12.09
19:18
За човека от ляво на първата снимка, почти никакъв труд няма да видиш, докато стигнеш неговото тяло. Да речем 1 година тренировка и диета и ще си доволен. Това при положение, че не си сега 100 кг или другата крайност - 50 кг ;)
15.12.09
19:22
На мен ако някой ми се обади и ме пита колко километра му остават до Монтана, няма да му отговоря преди да го питам...къде се намира в момента. Та така и в случая - докато не видим снимка на гибс няма как да му отговорим ;)
казано от gips на 15.12.09, 19:01:
Колко години ще са нужни за да изглеждам примерно като човека от ляво (не че ми е идеала за мъж просто гледах тоя филм преди малко и да дам по конкретен пример)
Според мен не е задължително да тренираш с тежести, за да изглеждаш така (съдя по себе си, и по повечето хора, с които съм тренирал някога - всички сме били горе-долу така преди да започнем да се товарим :ahhh: ). По нищо не изглежда пича да вдига тежко, там може би с розовите дъмбелчета (щото му отиват на нежния фейс, а и да не се сецне :lol: ) нещо прави, ама чак години .. Сравнително малко храна (за да е плосък корема, ако и да е без релеф) и леки ненатоварващи тренировки (защото иначе току-виж се образували мускули) ще са напълно достатъчни за такава визия. Не го пожелавам на никой, ама ти си знаеш.
За нещо сериозно - яж много и вдигай тежко, няма много варианти към които да се насочваш.
15.12.09
19:59
казано от gips на 15.12.09, 19:01:
Тренирам си аз усилено. Опитвам се да спазвам хранителен режим. Харча пари за протеини. Та върви си живота, но днеска се замислих: “За какво тренирам?”...
Причините, които ще те накарат да отидеш в залата, трябва да откриеш сам в себе си. За всеки те могат да са различни... Има хора, които искат да намалят теглого си, други - да го увеличат... Едни искат мускули, други - просто тонус. Едни търсят специфична подготовка за даден спорт, други просто са нарциси. Някои скучаят и търсят компания, други - защото смятат, че е модерно. Да удължавам ли списъка? Мисля, че няма нужда. При всички положения - ако искаш да постигнеш нещо, трябва първо да фиксираш целта. В това отношение не знам дали някой може да ти даде готов съвет и мотив. Смятам, че на дъното на всичко е удоволствието от това да се чувстваш комфортно, независимо какво точно те кара да се чувстваш така - промяната, развитието, самото постигане на трудна цел или нещо коренно различно. Единственото сигурно, което мога да ти кажа, са лично моите причини да спортувам и да се храня по определен начин...
Моето виждане е, че за фитнеса трябва хъс и воля! Не подлагам на съмнение волята ти, но хъс за блъскане нямаш или поне не личи да имаш такъв. Хората, които влизат с хъс в залата, жадни да постигнат целите си, отиват и с кеф и наслада от болката в мускулите тренират, а тези, които я посещават със зор, колебания и душевни терзания...скоро се отказват, защото тренировката им е нещо, на което казват “офф или уф”.
15.12.09
21:52
Напиши си ползите от фитнеса на един лист и вредите.После ги сравни и прецени дали си заслужава.На друг си напиши да преговориш граматиката и пунктуацията.
16.12.09
14:33
казано от Стоянчо на 15.12.09, 20:33:
Хората, които влизат с хъс в залата, жадни да постигнат целите си, отиват и с кеф и наслада от болката в мускулите трениратquote]
Точно! Аз нямам търпение до следващата тренировка.За теб е : По-добре 10 дни срам на плажа, отколкото 1 година пот в залата.
Мнението беше редактирано от Питбула на 16.12.09 14:33.
казано от Oranje на 15.12.09, 19:22:
На мен ако някой ми се обади и ме пита колко километра му остават до Монтана, няма да му отговоря преди да го питам...къде се намира в момента. Та така и в случая - докато не видим снимка на гибс няма как да му отговорим ;)
както написах ме е срам от тялото ми. Снимката едва ли ще предизвика нещо друго освен смях.
казано от G33K на 15.12.09, 19:41:
Според мен не е задължително да тренираш с тежести, за да изглеждаш така (съдя по себе си, и по повечето хора, с които съм тренирал някога - всички сме били горе-долу така преди да започнем да се товарим :ahhh: ). По нищо не изглежда пича да вдига тежко, там може би с розовите дъмбелчета (щото му отиват на нежния фейс, а и да не се сецне :lol: ) нещо прави, ама чак години .. Сравнително малко храна
Написал съм че не ми е модел за подражание. Дадох го случайно за да добиеш някаква лека представа, а иначе вярно е че е гаден позьор, обаче да кажеш че не тренира... звучи ми нереално
казано от Кольо Пияндето на 15.12.09, 19:59:
Причините, които ще те накарат да отидеш в залата, трябва да откриеш сам в себе си. За всеки те могат да са различни... Има хора, които искат да намалят теглого си, други - да го увеличат... Едни искат мускули, други - просто тонус. Едни търсят специфична подготовка за даден спорт, други просто са нарциси. Някои скучаят и търсят компания, други - защото смятат, че е модерно. Да удължавам ли списъка? Мисля, че няма нужда. При всички положения - ако искаш да постигнеш нещо, трябва първо да фиксираш целта. В това отношение не знам дали някой може да ти даде готов съвет и мотив. Смятам, че на дъното на всичко е удоволствието от това да се чувстваш комфортно, независимо какво точно те кара да се чувстваш така - промяната, развитието, самото постигане на трудна цел или нещо коренно различно.
Много си прав. Нужна ми е промяна и се надявам скоро тя да е усезаема и положителна. Проблема ми е в това че хем искам да съм голям и масивен, хем в момента сланините са ми повече от мускулите.
казано от Стоянчо на 15.12.09, 20:33:
Моето виждане е, че за фитнеса трябва хъс и воля! Не подлагам на съмнение волята ти, но хъс за блъскане нямаш или поне не личи да имаш такъв. Хората, които влизат с хъс в залата, жадни да постигнат целите си, отиват и с кеф и наслада от болката в мускулите тренират, а тези, които я посещават със зор, колебания и душевни терзания...скоро се отказват, защото тренировката им е нещо, на което казват “офф или уф”.
Не мога точно да кажа каква воля имам. Знам само че ходя с много голямо желание на тренировки и за момента не мисля да спирам. Ходя на фитнес с много голямо удоволствие защото така си разнообразявам скапания живот. Отностно хъса... имам го преди самата тренировка, но като отида и видя деца на по 15-16г. които вдигат с 2но по големи тежести от мен и внезапно
хъса изчезва.
казано от Cheresharche на 15.12.09, 21:52:
Напиши си ползите от фитнеса на един лист и вредите.После ги сравни и прецени дали си заслужава.На друг си напиши да преговориш граматиката и пунктуацията.
За момента мога да изброя по едно две неща и те не са ми достатъчни. btw: Знам че съм неграмотен.
казано от p17bull на 16.12.09, 14:33:
По-добре 10 дни срам на плажа, отколкото 1 година пот в залата
Абе не си прав, но уви няма как да ти го докажа.
16.12.09
19:39
Човек, да не ти пука, че няк’ви 15 годишни дигат повече от тебе.
Пусни снимка без лице, няма кой да ти се смее, тук само ще ти помогнем. ;)
16.12.09
19:42
казано от gips на 16.12.09, 19:20:
Много си прав. Нужна ми е промяна и се надявам скоро тя да е усезаема и положителна. Проблема ми е в това че хем искам да съм голям и масивен, хем в момента сланините са ми повече от мускулите.
В момента - може би, но дали за постоянно? Не бързай. Можеш да станеш такъв, какъвто искаш, просто трябва да бъдеш достатъчно уверен и постоянен. На всеки му се иска тези неща да стават за една нощ, но уви... Уверявам те, че в случая дълготрайността на успехите е пропорционална на времето, за което си ги постигнал.
казано от gips на 16.12.09, 19:20:
Написал съм че не ми е модел за подражание. Дадох го случайно за да добиеш някаква лека представа, а иначе вярно е че е гаден позьор, обаче да кажеш че не тренира... звучи ми нереално
Не го знам кой е, позьор ли е, не е ли.. но е факт, че аз трениращи хора с толкова малко мускули по себе си не съм виждал, така че явно щангите пречат. Че то аз в гимназията от 2-3 пъти седмично плуване, малко тичане, някоя лицева/набиране и сравнително чиста храна имах някаква подобна физика... така че, повярвай ми - той може и да тренира, ама не е никакъв проблем да го стигнеш и без да се напъваш особено :lol:
Не е редно да се срамуваш от себе си, всички започват от някъде.
казано от p17bull на 16.12.09, 19:39:
Пусни снимка без лице, няма кой да ти се смее, тук само ще ти помогнем. ;)
еми ето нещо (само да предупредя че кадрите не са подходящи за хора със слаби сърца или за хора които в момента консумират някаква храна) 1, 2, 3, 4. Краката мисля че няма нужда да ги снимам пък и те не са ми приоритетни. Гърбът няма как да го снимам сам. Малко данни: Години 20, Ръст 190 (+-1,2), Килограми 90 (+-1,2)
Мнението беше редактирано от Fallen на 17.12.09 09:11.
Амии.... Добре щеше да бъдеш без тениска, но карай :). Иначе си изглеждаш нормално (поне така мисля по ръката и очертанията) и, според мен, можеш спокойно да си качваш по-малко. Чисто хранене + тренировки + воля = резултати ;).
Айде успех!
17.12.09
09:44
gips, колко искаш да тежиш при ръст 190 cm и добро количество мускулна маса?
Не подценявай краката - приоритет или не, ако търсиш добре изглеждаща фигура, трябва да ги тренираш.
Ще бъде малко “странно” да имаш добре оформен и поддържан торс и слаби крака.
За протокола - от тези снимки не може да се прецени нищо.
17.12.09
12:15
gips по-добре недей да си набиваш глупости в главата. Хапвай стабилно, тренирай си редовно и хич да не ти пука. Според мен не си дебел, а по-скоро телесложението ти може да се причисли към т.нар. “нормално”.
17.12.09
12:42
според мен истината е,че прекалено много се интересуваш от мнението на другите-няма значение дали някой вдига повече от теб,как мислят другите,че изглеждаш.Важното е ти да се чувстваш добре в кожата си.Като гледам снимката на ония пич,идеала ти за тяло не е мускулесто,а атлетично(не,че мускулистите тела не са атлетични).Иначе,за да станеш като него ти трябва нормално хранене,чат пат кардио и храна без джънк.
казано от Витан на 17.12.09, 09:30:
Амии.... Добре щеше да бъдеш без тениска, но карай :). Иначе си изглеждаш нормално (поне така мисля по ръката и очертанията) и, според мен, можеш спокойно да си качваш по-малко.
Притеснява ме да не кача пак много и то да не е мускулна маса
казано от Кольо Пияндето на 17.12.09, 09:44:
gips, колко искаш да тежиш при ръст 190 cm и добро количество мускулна маса?
Не подценявай краката - приоритет или не, ако търсиш добре изглеждаща фигура, трябва да ги тренираш.
Ще бъде малко “странно” да имаш добре оформен и поддържан торс и слаби крака.
95-100кг. Не съм казал че не тренирам краката, просто съм що годе доволен от тях. Като че ли те ми вървят най-много като мускулна група.
казано от head_hunter на 17.12.09, 12:15:
gips по-добре недей да си набиваш глупости в главата. Хапвай стабилно, тренирай си редовно и хич да не ти пука. Според мен не си дебел, а по-скоро телесложението ти може да се причисли към т.нар. “нормално”.
Мерси за съвета. В следващата тема която ще пусна в съседния раздел ще се опитам да дешифрирам думите “хапвай стабилно”
казано от az100yan на 17.12.09, 12:42:
според мен истината е,че прекалено много се интересуваш от мнението на другите-няма значение дали някой вдига повече от теб,как мислят другите,че изглеждаш.Важното е ти да се чувстваш добре в кожата си. Трябва ти нормално хранене,чат пат кардио и храна без джънк.
Ще се почуствам добре и ще ми се вдигне самочувствието когато някой ми каже: направил си голям гръб или “имаш ебати ръката” ... абе някакъв комплимент. Аз бях човек които прекарваше по 3-4 дни без да излиза от вкъщи, а когато излизах беше до магазина да си купя за 20 лева кола кроасани и чипс и пак цикъла наново. От няколко години вече не съм така и се радвам
донякъде. А тепърва имам доста да чета отностно храната
Мнението беше редактирано от Fallen на 17.12.09 18:59.
17.12.09
19:40
gips, отново ти казвам - не бързай да пораснеш. Крачката от кроасаните, колата и чипса до храненето, което смяташ да поддържаш, е просто огромна. Не се шегувам с това. Бъди търпелив, постоянен и старателен... и резултати ще има. Аз съм висок колкото теб (191 cm), в момента съм 88-89 kg, но имам други цели и за мен не е препоръчително тегло над 90 kg. За да бъдеш 95-100 kg при този ръст те чака много работа, но пък си заслужава. Не мисля, че имаш поводи за колебание. Чудесно е усещането някой да оцени труда и усилията ти... затова не спирай и комплиментите ще дойдат от самосебе си.
Въпреки, че нямам кой знае какъв стаж, мога да кажа нещо от личен опит, което, надявам се, може да ти послужи като стимул. Не е важно, кой вдига повече от теб, важното е да се чувстваш силен. Да харесаш себе си първо, за да могат след това другите да започнат да те харесват. Също така, сам си разбрал, че кантара не е единственото мерило за форма. Хората преди мен ти казаха да не губиш дух. Отиваш в залата и ако някой те гледа, докато правиш серия или почиваш, просто се усмихни, а не го приемай по негативен начин. Важното е да си горд с успехите си ( дори и да са малки ), но не горделив и самовлюбен. Аз лично не съм привърженик на кумирите, защото всеки има трески за дялане. Да не говорим, че снимката на “артиста” с посредствено тяло е под всякаква критика. От моя гледна точка ще е по-добре да си поставиш собствени цели. Вече трябва да познаваш формите на тялото си ( специфични извивки, форма на мускулите и тн ) и просто да си кажеш “Ще кача 2см в обиколката на ръката” и не се предаваш докато това не стане; “Ще оплътня гърба” и пак така. Когато постигнеш желаната близка цел, поставяш нова, която също е постижима,но и достатъчно далеч за да има стимул за развитие. Всичко това е подкрепено от 3те компонента: правилна храна, добра тренировка, добра почивка.
Надявам се да не съм бил много отегчителен в поста си, тъй като не казвам нищо ново, а просто старата, добре позната песен на нов глас.
Успех!
(п.с. Като казах “Да харесваш първо себе си, за да могат другите да те харесват” ме подсети за филма “The Ugly Truth” ) :)