18.12.09
13:02
Здравейте приятели,
Искам да попитам нещо. Имам малък спортен стаж като джудист и малко кемпо, след това бях доста активен във фитнеса, но дойде период, в който имаше пауза от около 2 години. Преди няколко месеца се завърнах в залата и почнах с тренировки 3 пъти седмично, като последния месец минах на 6 пъти седмично. Понеже, където и да го споделя ме критикуват искам и вашето мнение. След като успявам да възстановявам, чувствам се добре, не губя тегло, но и не качвам и се чувствам перфектно има ли някакъв реален минус на този ми режим?
Edit: Пропуснах да споделя, че тренировките ми са 3 тежки и 3 само кардио като ги редувам като дни.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:12.
18.12.09
13:34
Съвсем скоро приключих един такъв период - 6 тренировки седмично (4 кардио + 2 фитнеса). На този режим бях 7 седмици. Признавам - тежичко е, особено ако не пестиш сили, а ходиш на работа през деня. С подходящо ядене и хранителни добавки преминах през това натоварване лесно, в добра кондиция от началото до края. Сега, обаче, умишлено намалих оборотите, защото когато дойде моментът на преумора, тогава ще се наложи да спра независимо дали искам или не. Мисълта ми е, че рано или късно умората ще дойде и при теб. Върховата физическа форма е моментно състояние, не продължителен период от време. След нея задължително има спад. Направи си дългосрочен план (6 месеца напред или повече) и прецени кога в какво състояние искаш да бъдеш, след което насочи усилията си към това. Иначе - да, пробвай, това е личен спортен опит.
Мислех си го и това. Засега не съм си го избистрил напълно. Специфичното е, че работата ми е на бюро и не ми коства никакви физически сили ( да не казвам и умствени :P). Ще видим до къде мога да стигна, без да се излагам на рискове за травми. Радвам се, че първото мнение не беше критика. Поздрави.
18.12.09
13:58
Ще видим до къде мога да стигна, без да се излагам на рискове за травми.
Да, това ще ти е от полза като опит и познаване на собственото тяло.
В спорта нещата са циклични, така ще разбереш повече за това как трябва да работи твоето тяло.
Радвам се, че първото мнение не беше критика...
От мен критика няма да получиш. Този режим е тежък, но оправдан в някои моменти.
Разбира се - ако си на 6 тренировки седмично от скука, бих те посъветвал да намалиш броя им и да увеличиш натоварването.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.09 13:59.
Разбира се - ако си на 6 тренировки седмично от скука, бих те посъветвал да намалиш броя им и да увеличиш натоварването.
Това също е в плановете, но имам едно наследство от двугодишната пауза. Веднага щом го залича, ще помисля за намаляне на темпото. Благодаря още веднъж!
Мнението беше редактирано от gssatcc на 18.12.09 14:15.
приятел и аз съм бил на 6 пъти седмично,но има едно НО.Както горе говирихте не се знае колко време ще издържиш на това темпо.Аз бих ти препоръчал,постепенно да увеличиш тренировките.Примерно, 1 месец 3 пъти седмично,2 месец 4 пъти, и така докато стигнеш 6 пъти седмично.Бих ти препоръчал 6 седмични сплит да го прецениш да се падне към пролетта,защото сега в тея времеви условия да не те тръшне някои грип.А и по хубаво от кардио през пролетта,сред приподата на температура от 25 градуса няма такова нещо.И през 2 месеца прави почивки от по 10 дена да кажем,гарантирам ти че след това ще се завърнеш по силен в залата от всякога,стига през тези 10 дена да не си се разпукал от пиене. :) Надявам се да съм бил полезен
Успех
и аз съм като автора на темата,само че на 5 дневен сплит.Много се изненадвам като кажа колко пъти седмично ходя срещам отрицание и така нататък-всеки ден отделна мускулна група,какъв е проблемът ?? Трябва да поддържаш добър тонус ако не искаш да рухнеш все пак,като се спазва това е най-опасното при този сплит...но и най-полезното-тонус,издържливост,воля.
ПС:лично мнение :)