Едновременно качване и чистене ..

18.11.09
16:56

Здравейте,

на 18 години съм 71кила 182 висок ръката ми е 31 а бедрото 53 . С това искам да ви кажа, че килограмите ми главно се намират под кръста в областа на задника и бедрата. Последния месец качих 5кг. без да пия нищо спрях да тренирам футбол. Бях си изчистил корема горе долу се показваха нещо като плочки ( за жалост несиметрични :( ) Сега си правя упражнения за корем но след тези 5кг корема ми се замаза. Не спазвам никакви диети. Ходя на фитнес от 1 година 1-2 пъти седмично, а сега реших по -сериозно 3 пъти . Искам да кача горна част главно  гръб а долу да не се омазнавам . Сигурно ще трябва диетка. Препоръчайте ми нещо щото. Правя си коремни упражнения всеки ден , ама ми писна да тъпча и имам чуството ,че корема расте. Повторенията са доста ...

18.11.09
17:13

за да качваш трябва да приемаш повече калории отколкото изразходваш
за да чистиш трябва да приемаш по-малко калории отколкото изразходваш

помисли сега как ще се справиш ?

18.11.09
18:57

Не е нужно всеки ден да прави6 корем! Така само расте мускулът но не из4иства6 мазнините.Амм Това което иска6 е мн мн трудно..може да се постигне при мн добри тренировки + то4но из4ислен хран.режим,но със стажа ти няма как да стане и при 2те.Според мен спри да яде6 буклуци-вафли кроасани..4ипс.... наблягаи на храни богати на белтъци .. и ако може6 поне 4 пъти в залата и 1 или 2 кардио и по време на кардиото прави корем .

18.11.09
19:23

чудя се дали сега да не кача примерно до 76-77кг. и лятото да правя само релеф

15.12.09
08:22

Принципно е възможно това което искаш. При мен се получава при високо-протеинова диета (краен вариант на НВД) и тренировки като за качване на маса. Чудеса в силата и обема не се постигат, но предполагам не е и това целта ти.

SL

15.12.09
08:30

Sheriff сподели точно какво правиш на тази протеинова диета,смисъл просто приемаш много и само протеини(с малко мазнин) ли ? :)))

15.12.09
08:59

Месо (пилешко, телешко, риба), пудра, обезмаслена извара, зеленчуци. Предимно пилешко (филе на скара или на тиган без мазнина) - 500-600г на ден, защото е най-лесно за приготвяне, а и го има готово в някои магазини. Салати - не на всяко ядене, даже имам дни без зеленчуци. Пудра - задължително след тренировка, а през деня - да допълня протеините в храната за деня до минимум 250г. Позволявам си обезмаслено кисело мляко (за пудрата), обезмаслено сирене - малко, зехтин в салатата - под 1 чаена лъжичка. Малкото въглехидрати ми се отразяват единствено на настроението, не и на силата, и на издръжливостта, но при всеки е различно.

В общи линии има три варианта да качваш и да чистиш едновременнно:
1. да си начинаещ
2. да си на стероиди
3. да си непознато на медицината генетично чудо  :cheese:
Не е късно два месеца да потренираш за маса и следващите два да чистиш за плажа.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 15.12.09 10:50.

15.12.09
12:23

Сложна работа. Не е невъзможно, но ако професията ти не е такава, това е трудно постижима цел.

В темата на РЕДИС има игра за познаване по снимка кой е ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ КУЛТУРИСТ. Странно, но вчерашният беше много мазен. Толкова ли са глупави, та не се сещат да качват чисто, след като те имат повече възможности от обикновения трениращ (генетика, време, добавки, лекарски екипи, треньори...)?

казано от Oranje на 15.12.09, 12:30:

В темата на РЕДИС има игра за познаване по снимка кой е ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ КУЛТУРИСТ. Странно, но вчерашният беше много мазен. Толкова ли са глупави, та не се сещат да качват чисто, след като те имат повече възможности от обикновения трениращ (генетика, време, добавки, лекарски екипи, треньори...)?

Някои го правят нарочно,защото с толкова медикаменти и добавки после са сигурни,че ще изсъхнат яко и явно не им пука много,как изглеждат през основния период,целта им е за състезанието да са ок,докато примерно на мен ми се струва тъпо цяла година да съм супермазен(едва ли не дебел) и накрая да чистя 3-4 месеца и пак яйде свиската маз,ми то тогава по добре да съм си дебел и без да вдигам.Доколкото знам Ли Прийст е така  омазнява яко през основния.А и тях не ги бърка колко ще омазнят,защото някои при чистенето ползват повече стероиди и добавки,което им запазва едва ли не всичкия мускул,че може и да качат чиста маса даже

казано от IronFreak на 15.12.09, 12:41:

казано от Oranje на 15.12.09, 12:30:

Някои го правят нарочно,защото с толкова медикаменти и добавки после са сигурни,че ще изсъхнат яко и явно не им пука много,как изглеждат през основния период,целта им е за състезанието да са ок,докато примерно на мен ми се струва тъпо цяла година да съм супермазен(едва ли не дебел) и накрая да чистя 3-4 месеца и пак яйде свиската маз,ми то тогава по добре да съм си дебел и без да вдигам.Доколкото знам Ли Прийст е така  омазнява яко през основния.А и тях не ги бърка колко ще омазнят,защото някои при чистенето ползват повече стероиди и добавки,което им запазва едва ли не всичкия мускул,че може и да качат чиста маса даже

Представа си нямаш колко милиони са мазни 11 месеца и 1 месец зор за морето. Съвсем скоро ще се появят абитурентите, които ще искат бицепс и плочки за бала, на който...няма да събличат костюма :)
Но идеята тук е друга - защо да качваш и мазно, ако има начин да е чисто? Не забравяй, че професионалистите печелят много повече от гост позинги и реклама, отколкото от наградния фонд. Никой нямаше да си позволи да се пуска мазен, ако можеше да не е.
За манекени, които всеки месец имат по няколко ревюта е ОК да търсят чисто качване, но ако само мама ще те види съблечен следващите няколко месеца, какъв е смисълът да търсиш Граала и накрая пак да си си същия, като може да качиш 3-5-10кг за няколко месеца и после да изчистиш? Допреди техническата революция и тракторите, комбайните и т.н. хората също са обработвали земята, вместо да чакат с векове някой да измисли по-лесен начин...

15.12.09
13:39

Пробвай със слин сейн.Като гледам резултатите на Сащо точно това се получи докато сваляше мазно качи и мускули.

18.12.09
18:51

Аз пък смея да твърдя, че го направих и продължавам да правя “въпросния трик” - без никакви стероиди, само повечко яйца и сланина :)
Сега не знам за тежките на професионално ниво доколко е възможно и с какви темпове, но в случая на автора(и на средностатистическия човек) съм убеден, че е възможно.

18.12.09
19:08

Много ясно, в определени граници е възможно. Вече ако искаш да свалиш 20 кила сланина, и в същото време да качиш примерно 10 кила мускули, и всичко това за няколко месеца...е, няма как да стане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1