БОЛКА

DI

26.02.05
12:19

Болката за билдера не е нещо необичайно, но тя не е само признак за добре изпълнена тренировка, нали !? Има различни видове болка, която всички сме изпитвали след тренировка :
- от мускулна треска
- от контузия или в сухожилията
- от претоварвоне на мускула

:?:
Въпросът ми е как да различаваме болката ?
Защото да знаеш каква е причината за мен е много важно, като знам каква е мога да реагирам правилно, а като не знам - мога доста да згреша !
:?:

26.02.05
12:29

ПРавилно, обаче мисля, че въпроса ти е малко ... не се сърди, ама тъпичак. Еми как? КАто те боли лакетя, коляното, рамото... т.н. значи е връзка,сухожили... т.н. доста кофти, трябва да се вземат мерки.
Ако те боли мускула веднага следт ренировка, значи си го трявмирал, поне при мен, никога не ме болят мускулите веднага след трен. , освен ако не са ме наритали или не съм го травмирал сам.

Абе като цяло се преценя да ти кажа, не е толкова трудно. Особенно ако /сакън :P / болката не е толкова голяма, че да не можеш да си “функционира” спокойно... :)

Има и болка в костите, но тя е доста рядка и... май няма да сек оментира. :)

DI

26.02.05
13:11

да  :twisted:  ма твойте примери са за очевидните и прости случаи, когато няма как да е друго яче - това са случаите, в които дори и нищо да не разбираш от процесите и физиологията в тялото пак ще разбереш къде е проблема ( ако не по друг начин то чрез интуицията  :) ) ! А аз говоря за болка която не е конкретно локализирана (просто в областа на трен. мускул), появяваща се ПРИМЕРНО 36 часа след трен. ! Каква е причината за такава болка ?

26.02.05
16:37

Болката ще  различваш когато достигнеш до ниво УСЕТ - т.е. какво ще ти е необходима в съответние ден, колко кг и така. А по естеството на болката - то е лесно да се каже каква е и какви превантивни мерки да вземеш!
Ако те боли лакътя - то имаш проблем - не загряваш добре е нещо щрака  :wink:
Претоварване в мускула разбирам като претенирване - дългосрочна мускулна треска от 4 дена нататък - просто не тренираш и хапваш правилно.
Относно до двудневната мускулна треска - то това е нещото което ме кара да се радвам че раста. Първо това е знак че съм натоварил конкретния мускул, после, че го възстановявам бързо и качествено  :wink:  Просто и действа  :)

26.02.05
19:54

Споко и при мене е така - като правя гърди после имам дълга мускулна треска. Не постоянна, а като ги стегна. Това значи, че си тренирал добре. Лапни един аспирин и хапни повече и ще ти мине.

DI

27.02.05
10:10

Aeshna какво ще кажеш за болка която се появява 36 - 48 часа след тренировка, в мускула е, и продължава също 36 - 48 часа. Сигурен ли си че е от “добрите” болки - тип йе супер болиме значи расте ? Ами ако е контузия (не претоварване) на мускула (не на ставите) ?!

И от добрата загрявка ефекта в/у сухожилията и ставите е малък !

27.02.05
14:41

Готин, има си лекари за това! Твоят казус не ми е познат, не съм го равил тоя номер, та казк да ти отговоря е сега проблемът  :roll:
Не мога да кажа какъв тип е болката, като не ми казваш дали поне е в резултат на млечна киселина, дали е най-малкото и отчасти ставна, каква .......
Не мога да бъда сигурен в нещо което малко познавам - нито начина ти на трениране, нито този на възстановяване!  :wink:  Така че не знам и как ти се получават тези закъснения в болката.
Контузия на мускула  :?:  :?:  :?:  Бах, я поясни - скъсахо влакно, фибрила или сноп - демек целия мускул. Поне кажи за коя мускулна група говорим човече. НИщо конкретно не ми даваш като инфо. Постарай се малко да поопишеш нещо конкретно, на каква възраст си, при кой тип тренировка се получава, колко , как и кога ядеш, добавки - за да видим кое ти куца и тогава ще ТИ КАЖА НЕЩО ПО ЗА ТЕБ!
А за загрявката - ако това си мислиш, то и обърни десет пъти по голямо внимание

01.03.05
21:39

Ами при мен ако се появи мускулна треска се появява на 2рия или 3тия денслед натоварването, ама това е защотото от малък съм привикнал с натоварвания водещи после до мускулна треска (спортове, МНОГО танци). Поне аз на това го отдавам. Не съм забелязал лош ефект или обратен ефект от това “закъсняване” Не мога да го обясня физиологически, логически или не знам как си. Може би просто се касае за такъв тип човек...Ако си имаш резултатите не мисля че трябва да се притесняваш

DI

02.03.05
16:41

Aeshna мерси за вниманието! Вече не ме притеснява тази болка ! А и вече забравих, кой мускол ми правеше тоя проблем  :D . Спокоен съм защото всеки е индивидуален и може при мен просто така да действа и понеже действа нямам от кво да се оплача !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1