Как да се храня???

RE

24.02.05
23:40

Преди няколко дена пусках тема тук(не в този разбед а в този форум)за “дали мога да хода на фитнес” от отговорите които написахте тук и по разни други форуми за фитнес останах с впечетлението че все още ми е малко рано за фитнес,затова реших да си започна порграма за лицеви,коремни и разни други упражнения като ги повтарям 4-пъти порограмата сам си я измислих и тя е:
1ден:лицеви-20-40,4 повторения
2ден:коремни-20-40 4 повтореня
3ден:лицеви-20-40 4 повтореня
4ден:коремни-20-40 4 повторения
5ден:лицеви-20-40 4 повторения
6ден:ПОЧИВКА
7ден:ПОЧИВКА

Какво мислите за програмата ми ако не ви харесва плс предложете ми друга,утре започвам да ги правя.Въпроса ми е:КАК ДА СЕ ХРАНЯ(НА 14 ГОДИНИ СЪМ)какво да ям,какво да пиа,от какво да се ллиша.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :wink:  :roll:

TW

25.02.05
19:02

Брато аз тренирам от 13 годишен и почти като тебе с лицеви 
опори и коремни преси

Наи добре тренирай лицевите и коремните в един ден
1 лиц. коремни
2 ден почивка
3 лиц. коремни
4 ден почивка и т.н

25.02.05
21:27

Pr0tect0r N, ЕВАЛА ти правя! Малко са младежите като теб, който да взимат такова добро решение! Първо искам да ти пожелая успех и воля, резултатите винаги идват, помни го винаги.

Програмата ти може да е плаваща, тоест да я варираш, като с времето да я моделираш както е най-добре за теб лично.

Проблем е, че не знам какви сати възможностите. Буквално дебел ли си? Слаб ли си? Как си с физическата подготовка. Защото има вариант и да си доста залежал, а това променя доста нещата... Ориентировачно колко лицеви на юмруци можеш да направиш, за да се знае как да се направи програмата. Ако се чувстваш достатъчно силен/не си залежал много много... :)/ прави лицеви и упори в един ден, през ден/почиваш/ ПРави ги на 4 серии в пирамида, тоест с всяка следваща серия увеличаваш повторенията.

Прави различни видове опори и коремни преси за различните мускулни групи. Прочети страницата с упражненията...

Храненето- пак не знам каква ти е физиката. Ако си слаб, Яж повече белтъчини- месо, риба, яйца/белтъци най-вече/, боб леща/яж ги в дните в които не тренираш/, сирене, кашкавал, ИЗВАРА/може да не ти се вярва, но от нея се качва мноооого и то чисто/

Айде стига плямпане, чао

RE

26.02.05
18:52

[quote author=“tpd”]Pr0tect0r N, ЕВАЛА ти правя! Малко са младежите като теб, който да взимат такова добро решение! Първо искам да ти пожелая успех и воля, резултатите винаги идват, помни го винаги.

Програмата ти може да е плаваща, тоест да я варираш, като с времето да я моделираш както е най-добре за теб лично.

Проблем е, че не знам какви сати възможностите. Буквално дебел ли си? Слаб ли си? Как си с физическата подготовка. Защото има вариант и да си доста залежал, а това променя доста нещата... Ориентировачно колко лицеви на юмруци можеш да направиш, за да се знае как да се направи програмата. Ако се чувстваш достатъчно силен/не си залежал много много... :)/ прави лицеви и упори в един ден, през ден/почиваш/ ПРави ги на 4 серии в пирамида, тоест с всяка следваща серия увеличаваш повторенията.

Прави различни видове опори и коремни преси за различните мускулни групи. Прочети страницата с упражненията...

Храненето- пак не знам каква ти е физиката. Ако си слаб, Яж повече белтъчини- месо, риба, яйца/белтъци най-вече/, боб леща/яж ги в дните в които не тренираш/, сирене, кашкавал, ИЗВАРА/може да не ти се вярва, но от нея се качва мноооого и то чисто/

Айде стига плямпане, чао

Еми виш са не съм дебел ама съм малко слаб маи шото тежа 45 или 48 кила а незнам дали това е нормално за 14 годишно момче,ям добре всико си ям де :) (ама много мразя ИЗВАРА :( ама нищо).В понеделник започвам една програма.А за физиката ми еми малко съм дребен също висок съм 158-160 :).Благодаря ти много за обесненията ще се постарая да направя нещо

:wink:

26.02.05
19:59

Прави също лицеви със събрани близко ръце - много е добре за трицепса  - винаги след това имам мускулна треска. Можеш да правиш и клякания - така ще разнообразиш упражненията си. Успех!

26.02.05
23:57

Знам, че сигурно ти се иска да изглеждаш като Арнолд Шварценегер, обаче ще ти кажа още нещо: “За да продължиш, трябва да знаеш кога да спреш” В твоя случай -14 години, нормална възраст да тренираш, но никога не се изсилвай, не се претоварвай. Тренирай за здраве и тонус. Ако искаш след няколко години да можеш да тренираш и да растеш повече, сега тренирай с мярка и яж добре, много е важно. С времето всичко ще си дойде на мястото.

Успех и здраве!

01.03.05
21:49

ДА! Рано е за “изсилвания”...на тази възраст е рано за организма да трупа много мускулна маса или да се мъчи с програми за релеф - леки упражнения и в не много големи количества, дет се вика за тонус. Примерно на 16 мисля че вече може да се започне малко по-сериозно, първо машини, после щанги, дъмбели ама не много тежки...Това няколко месеца та после вече здрави тренировки. Храненето - колкото се може по-пълноценно, като да не се бърка пълноценно с много...по-важно е да си набавиш 100% от нунжните витамини, микролементи и тем подобни неща, отколкото да си направиш 500 ккал излишък с идеята да се расте...Балансирано хранене без залитане към някакви сериозни диети
Това все пак е само мнение :)

06.03.05
11:39

[quote author=“tpd”]Храненето- пак не знам каква ти е физиката. Ако си слаб, Яж повече белтъчини- месо, риба, яйца/белтъци най-вече/, боб леща/яж ги в дните в които не тренираш/, сирене, кашкавал, ИЗВАРА/може да не ти се вярва, но от нея се качва мноооого и то чисто/

Защо да яде повече белтъци, аз бих го посъветвал точно обратното, да яде повече въглехидрати :arrow: белтъци :arrow: мазнини !

Нищо че е на 14 !

RE

10.03.05
23:23

Леле аз програмата си я правя ама всеки ден имам мускулна треска :cry:  :cry:  :cry: и като тръгна да правя лицеви и много ми пукат пъцете,а също така е и със кляканията  :cry: направо капачките ми ще излезат :D тва нормално ли е или :roll:

13.03.05
00:55

Pr0tect0r N прегледай раздела Травми и контузии, там има много изписано по темата за пукането

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1