16.12.09
17:19
Здравейте искам да попитам нормално ли е вените ми около китката да изпъкват и да болят.Случва ми се по време на тренировка когато ги пренатоваря (сигурно) и една гадна болка прещракване не мога и аз да го обясня но е толкова гадно че ми разваля серията която съм почнал.
16.12.09
21:38
Сигурен ли си че болката е от вените?Щом вените ти се виждат ясно това е хубаво.но щом има болка това не е.
18.12.09
08:51
Изпъкват (по принцип в края на някоя серия в която китката я натоварвам повече) и идва гадната бокла и не мога да си завърша серията никои ли не знае от какво може да е това ???
Слаба предмишница, случваше ми се и на мен преди доста време, когато правех раменни преси и лег с дъмбели. С времето ще отмине болката. А вените са заради масово кръвоналиване в ръката.
20.12.09
22:05
казано от Pandiz на 19.12.09, 16:10:
Слаба предмишница, случваше ми се и на мен преди доста време, когато правех раменни преси и лег с дъмбели. С времето ще отмине болката. А вените са заради масово кръвоналиване в ръката.
е при мене е същото и ми казаха че е от предмишницата.. почнах да тренирам предмишница и болката намаля ..
Mоже и да е така наречения “синдром на карпалния тунел”.
Около вътрешната страна на китката си имаш нещо като сухожилен маншет, който опасва сухожилията от вътрешната страна на ръката ти. Кгато тренираш и мускулите ти хипертрофират, тогава сухожиличта започват да се притискат между костите, самите себе си и сухожилния маншет и започва да те боли. Решението е да започнеш да правиш предмишница и да разтягаш мускулите там, за да може да “разшириш” сухожилния тунел. Така няма да те боли. Не вените те болят, а отдолу под тях.
21.12.09
15:58
ясно мерси много