21.12.09
09:03
Здравейте! В интерес на истината не се занимавам с фитнес, но имам един въпрос, който сметнах, че мога да задам тук.
Преди известно време, докато ходех пеша, си поставих ръката на лявата страна на таза, там където бедрената кост се свързва със тазовата. И почуствах странно, леко пукане, все едно костта или някакъв хрущял прищраква. Болка не усетих тогава, нито пък сега, но не смятам, че е нещо нормално, понеже от дясната страна не усещам подобен дискомфорт.
В края на миналата година ходех на йога и там инструкторката забеляза, че докато лежа по гръб, стъпалата на краката ми не са симетрични, а единия от тях (левия) е някак по-настрани и ниско към земята. Тя тогава спомена нещо за някакви изкривявания и ме посдуха леко.
Отделно от всичко това - когато качвам стълби или някакъв наклон, през лявото коляно преминава някаква кофти, рязка болка, която отминава след раздвижване. Предполагам, че това е наследство от трите години тренировки по таекуондо и от патешкото ходене там.
Та исках да попитам дали е възможно тези неща да са свързани и дали “пукането” е нещо нормално, в контекста на прецаканото от таекуондото коляно. И дали този дискомфорт може да предизвика болки в кръста и врата понякога?
21.12.09
09:23
Най-доброто, което можеш да направиш е да отидеш на лекар за обстоен преглед. Ядрено-магнитен резонанс и други функционални изследвания. Като цяло не е много мъдро решение да се търси отговор на въпроси, засягащи здравето, по форуми, където пишещите са от всякакви професии. Може да получиш отговор от момче, което пита дали не си е купило скапан протеин, съдейки по това, че протеина в шейка му мирише на лошо след като го е забравил два дни в чантата си. Би ли искал да получиш здравен съвет от такъв човек? Съмнявам се.
Дори и да са само лекари във форума, пак трябва да идеш на лекар за преглед и назначаване на лечение, защото кога за последно си видял някой уважаващ себе си, сериозан лекар да поставя диагноза по телефона?