15.04.04
16:27
Интересувам се някой тренирал ли е така и кои мускулни групи е тренирал заедно :?: Имам в предвид примерно грьб ,гьрди .рамене,рьце или нещо подобно :wink:
Миле, аз лично сам стигал до трисетове, гигантски не се сещам да сам правил... Трисетовете ги правих обаче на една мускулна група.
Мойто лично мнение, е че гигантските серии по-добре биха се отразили на една мускулна група. Не виждам огромен смисал да се прилагат на 3-4 мускулни групи. Особено ако целиш маса.
15.04.04
23:34
По принцип това за което говори Mile не е гигантска серия а се нарича
“Неистинска суперсерия” когато едно след друго се правя по едно упражнения за съвсем различни групи!
Казват че е добра комбинация наскоро в Олимп имаше статия по този въпрос!
lesno_nema, олимп и мускули и фитнес, тря поспорят тогава :)
супер серията може да се направи с една мускулна група или с две.
Защо гигантската да неможе от няколко различни?
Това е някаква българска измишлиотина според мен. Аз по чуждите списания навсякъде сам го виждал като - ГИГАНТСКИ СЕРИИ
16.04.04
08:59
Не знам аз гигантска серия знам че е-много упражнения едно след друго за една група,може би го има и за различни групи,незнам може аз да не съм чувал,но за това което аз говорих няма нищо измислено тази неистинска суперсерия е измислена от някакъв американец(не ми се търси сега името) и упражненията са подредени по някакъв особен начин с някаква особена цел.Сега не ми се търси затова не мога да ти кажа точно каква беше целта :oops: !
Извинявам се че се включвам в темата, но скоро и аз попадах на подобна статия и в нея се правеха 4 упражнения за различни мускулни групи последователно (супер серия). Идеята беше ,че така се подтиква отделянето на хормона на растежа който помага за топенето на мазнини без да се изгарят мускули а дори обратното, изграждат се.
16.04.04
10:30
ДА DEIO знам за какво говориш,това за което говориш е нещо от сорта на метаболитна тренировка,но в случая не това имам предвид.Наи накрая ще взема да се поразровя из 100-тиците списания и да постна за какво става въпрос!
lesno_nema, добра идея. Трябва въпроса да се разнищи докрай.
Теории в крайна сметка колкото щеш. Всеки да си избере пътя и да действа :)
Gotcha, lesno nema прав.Гигантските серии или суперсерии представляват точно това по 1 упр.за различни мускулни групи се правят едно след друго3-4 пьти.Примерно- 1 серия бенч преси ,1 гребане,1 раменни преси,1 за трицепс ит.н.След това се повтарят.Мене ме интересува кои групи да се редуват,защото сьм ги правил,но незнам дали сьм ги сложил правилно.И това не е бьлгарски вариант,а се практикува отдавна и много професионалисти тренират по този начин :lol:
Миле, супер серия се изпълнява, когато направиш две серии една след друга от две различни упражнения, било то за една или две мускулни групи. Гигантската серия е същото нещо само, че се включват още една две три серии от различни упражнения.
Това им е и разликата и те не са едно и също нещо.
Доколкото за подредбата на упражненията мисля, че трябва да си почнеш с по-голямите мускулни групи и завършиш с малките. Примера ти го намирам за удачен.
17.04.04
12:53
Гигантските серии са няколко вида. Тези от които се интересува mile са нещо като кръгова тренировка. С тях се цели топене на мазнините и запазване на мускула. При тях се прави една серия за горната част на тялото една за долната и т.н. като може да се стигне до осем упражнения обединени с една серия! А другите видове гигантси серии са за една или две мускулни групи.