16.12.09
11:38
На 20.Декември 2009г.(Неделя) в Син Сити от 14:00ч. ще се проведе церемонията по връчването на приза Спортист на Годината на Българската Федерация по културизъм и фитнес.Вход свободен !!!Всеки който има желание и възможност може да дойде и да уважи нашите шампиони.
16.12.09
11:40
А кой всъшност ще е спортист на годината или още не се знае ;-)
Аз мога да позная кой ще е журналист и медия на годината :cheese:
16.12.09
11:53
Ела и ще разбереш кой ще е Спортист на Годината.
БФКФ - това не го бях видял и преди да си едитна поста си заложих лявото мъдо, че спортист на годината ще бъде Бербатов.
: D
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.12.09 17:42.
казано от Thrashmetal на 16.12.09, 17:41:
БФКФ - това не го бях видял и преди да си едитна поста си заложих лявото мъдо, че спортист на годината ще бъде Бербатов.
: D
Бербатов в нокоя класация не трябва да бъде спортист на годината...поне не тази година.
казано от Стоянчо на 16.12.09, 18:33:
казано от Thrashmetal на 16.12.09, 17:41:
: DБербатов в нокоя класация не трябва да бъде спортист на годината...поне не тази година.
Особено като имаме световен шампион по бокс !
16.12.09
19:43
Митко димитров или христомир сигурно
17.12.09
11:53
Тук става въпрос само за културизъм и фитнес
19.12.09
08:40
Според вас ,кой най- много заслужава тази награда:Христомир Христов,Димитър Димитров,Константин Паскалев,Владимир Курдов,Атанас Николаев?
19.12.09
09:09
Иска ли питане Христомир разбира се многократен шампион.
Митко пък е в тежка категория което е огромно постижение.
19.12.09
09:53
Точно това е въпроса Христомир или Митко?
Христомир според мен - все още е класа над Митко.
Освен това го би в Абсолютната категория на Европейското.
Фен съм на тежката категория и Митко Димитров специално, но смятам че Христомир е номер 1 за тази година.
Мнението беше редактирано от mitaka101 на 19.12.09 15:34.
19.12.09
23:29
Аз също съм за Христомир.
Иначе ако имаше за най-голям прогрес според мен там човекът е Атанас Николаев.Просто уникален напредък има това момче(макар да не прилича точно на момче :D ).Наскоро беше в Нова Загора и в момента май е станал 100-101 килограма и е просто огромен. :)
22.12.09
08:57
В крайна сметка кой стана спортист на годината...
1.Детелин Далаклиев
2.Й.Йовчев
3.Станка Златева
Безумие е да пропуснат световните ни шампиони Х.Христов и Д.Димитров!
Добре, ето резултатите на първите 3-ма за 2009г:
1.Йвчев през 2009 на Световното първенство в Лондон взима сребърен медал на халки.
2.С.Златева на Европейското първенство във Вилнюс през април 2009 печели четвърта титла на Европа.
3.Детелин - световен в Милано 2009г
От тезу успехи най-значим е този на Детелин, защото му е първи!!! Станка печели ЕВРОПЕЙСКО, а не световно! Йовчев хич не ми се вписва в картинката с този сребърен медал на хлаки.
Христомир и Д.Димитров са със злато на световно. При най-тежките аз лично не помня да сме имали скоро златен световен. Дали това не е значим успех?! Отделно, в Нови Сад Димитров стана пръв и на европейското, а Христомир е абсолютен! Кой е с по-значими успехи Йовчев или двамата ни културисти?
казано от TheJack на 22.12.09, 12:50:
Безумие е да се мисли, че постигането на определен външен вид е по-значим успех от постиженията на Данчо Йовчев и Детелин!
Мислиш, че полагат по-малко труд, лишения? Обясни ми защо Данчо трябва точно 2009 да е втори. Аз не съм следил внимателно, но по спомен, освен среборото...май друго няма.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.12.09 13:23.
22.12.09
13:21
Стоянчо, нещо не си чел темата :lol: . Става въпрос за спортист на годината на БФКФ, а не спортист на годината по принцип, според журанлистите.
Да...за БФКФ не знам :) Понеже вчера гледах и автоматично говоря за вчера...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.12.09 13:25.
22.12.09
13:34
Разбрах аз за какво говориш :).
Културизма не прави впечатление най малко защото, не е олимпийски спорт. Да не говорим медиите как отразяват доста други спортове, но не и бодибилдинга ..
Няма как журналист цяла година писал за футбол, и баскетбол да гласува за спортист Културист.
22.12.09
15:22
Не се заблуждавай обаче, че в другите спортове няма допинг.
и в повечето спортове се правят тестове за допинг .. в професионалния културизъм правят ли се такива ?
Защото едните показват умения и надделяват над определени състезатели в дадена област.
Далаклиев е номер 1 в СВЕТА в своята област. Данчо Йовчев е голям и не го коментирам въобще.Докато нашите състезатели по културизъм.. да полагат усилия разбира се, но:
1. допинг. ясно е.
2. Не са номер 1 в света, а номер не знам си кой, защото не мисля,че могат да си съперничат с претендентите за Олимпия
3. С това че имат по-добре развито тяло не виждам как могат да задминат профи спортистите от другите спортове. Все едно да кажеш, че някоя манекенка трябва да е спортист на годината защото толкова лишения полага, цял месец е на ябълки вода и кока, но е най-добрата в областта си?
Ако не си разбрал - Д.Димитров и Х.Христов също са НОМЕР 1 В СВЕТА. Плюс това са и НОМЕР 1 В ЕВРОПА.
По този показател (титли) са най-титлуваните за 2009г. БГ състезатели.
Допинг - не е ясно, поне за теб. Ако се поинтересуваш, ще видиш, че Д.Димитров миналата и по-миналата година го преместиха с едно място напред в калсирането на световното точно защото хванаха състезател преди него с допинг.
Ако си мислиш, че има състезателен спорт на световно ниво без стероиди и допинг - значи живееш в някаква виртуална реалност.
Всички взимат, но на културистите им личи - нали тренират за визия :)
Можеш също така да погледнеш дамите от фитнес-категориите - те са значително по-добре сложени от манекенките, но не го потигат с ябълки и кока. А манекенките си имат редица състезания - даже повечето спортове могат само да мечтаят за такъв натоварен календар ...
Не отричам постигнатото от останалите в класацията, само че някак си тази година Културизма е номер 1 спорт в БГ по постигнати резултати.
22.12.09
21:29
Много ми е интересно по всички форуми все Димитър Димитров Х.Христов .. За Добромир ДЕЛЕВ да сте чували ?
http://vbox7.com/play:bb2b1816 <—- Мр Титан ..
Мнението беше редактирано от ArtOfTheDevil на 22.12.09 21:35.
Да бе .. искаш да ми кажеш че в футбол , баскетбол , бокс , тенис , волейбол ... зимат стероиди колкото в професионалния културизъм само дето не им личи така ли ? или пък това че са номер 1 в света , само че без да броим олимпийте и така нататък .. това е все едно титла в аматиорския бокс с каски да кажеш че е номер едно в света и е по добър от тайсън , люис и така нататък ..Не умаловажавам титлите им , или това дали са номер 1 спортисти на България ...Но си мисля че обществото не е готово да приеме за спортист номер едно културист ;) И мисля че един боксиор или тенисист изобщо не взима толкува медикаменти колкото културиста и разликата е само в визията :) Иначе титлите които спечелиха могат да правят горди всички нас
Мнението беше редактирано от ShoCkk на 22.12.09 22:33.
И мисля че един боксиор или тенисист изобщо не взима толкува медикаменти колкото културиста и разликата е само в визията Иначе титлите които спечелиха могат да правят горди всички нас
Дали взимат колкоо културистите немога да твърдя, но че взимат - мога и го твърдя. Допинг теста не мери количество - мери дали взимаш. По този показател са равни.
Гледай филма “Бигър, стронгър, фастър” - има много интересни интервюта, които ще ти отворят очите. Заснети са (например) 1200 досиета на Американски Олимпийски медалисти, които са взимали допинг.
Има интервю с шефа на антидопинговата им комисия и т.н.
Цялата история с допинга е мръсна и подла. В смисъл, че едни взимат, ама не ги хващат - щото федерацията им стои зад тях, а други като нашите щангисти например - горят непрекъснато.
За съжаление е трудно да си представя медалист дори на Републиканско първенство в Бг., по който и да е спорт (включително шах и табла), който да не е ползвал ААС или някакъв друг допинг.
Като стана дума за тенис - Агаси си призна, че е взимал синтетични препарати за издръжливост (баща му му ги е давал), в бейзбола:
Залата на срама в бейзбола вече има нов член - суперзвездата Алекс Родригес призна, че е взимал стероиди в периода 2001-2003 година.
,Джон Макенроу е зобел според жена му:
Когато Джон се върна на корта след раждането на втория ни син Шон през 1988 г., той постоянно употребяваше анаболи, за да не си срине имиджа”, изстреля 38-годишната Тейтъм
и т.н. и т.н.
Виж и тази статия в Капитал с култовото заглавие “Хапче за рекорд”:
http://www.capital.bg/show.php?storyid=230917