23.12.09
08:29
Здравейте!
Когато си изчислявам колко количество храна да примам на ден,например на обяд искам 40гр протеини от месо,което превърнато в количество телешко месо е 200 гр,въпроса ми е теглото на телешкото преди или след термична обработка се смята.Аз го меря колко тежи чак след обработката,но нещо ми подсказва,че след нея се губи само водата,а не хранителните стойности.
Имам още един въпрос:имам една книжка за калориите в различните храни и там пише например,че пуешкото месо има ~20 гр протеин,а когато е печено 28.Каква е логиката ?
Благодаря предварително на отзовалите се :)
казано от deda_ti на 23.12.09, 08:29:
Имам още един въпрос:имам една книжка за калориите в различните храни и там пише например,че пуешкото месо има ~20 гр протеин,а когато е печено 28.Каква е логиката ?
Е как каква, сам си я казал - губи се вода, съответно нараства процентното съдържание на сухото вещество.