Шейк

16.12.09
19:42

Сутрин си правя един такъв шейк-40 гр протеин,300 мл мляко,150 гр овесени ядки,малко тахан,а и същия го пия и преди тренировка.Сега се налага да си изместя тренировките веднага след работа,затова искам да си правя сутринта шейк,но да го пия следобед.Дали ще има някакъв прблем,при условие,е съдържа мляко?Е ако има и други идеи за предтренировъна храна-добре дошли :)

казано от junkhead на 16.12.09, 19:42:

...искам да си правя сутринта шейк, но да го пия следобед. Дали ще има някакъв проблем при условие, че съдържа мляко?

Идеята не е добра, твърде дълго е времето от момента на приготвяне до момента на приемане. След такъв период от време не е препоръчително да пиеш сместа по чисто хигиенични причини (тя е перфектна хранителна следа за най-разнообразна микрофлора). Според моят опит направеният веднъж шейк може да се изпие в рамките на не повече от 2 часа. Нищо не ти пречи, обаче, да сложиш пудрата в шейкъра и да добавиш млякото (или вода) когато му дойде времето.

16.12.09
20:03

Да,може,но искам да си набавя и някакъв комплексен въглехидрат,а овесените ядки ги слагам в блендера с млякото,инае не мога да ги ям.Но сега се сетих,е мога да пробвам да ги сложа само тях и да ги направя на трици.Ще опитам :)

казано от junkhead на 16.12.09, 20:03:

овесените ядки ги слагам в блендера с млякото, иначе не мога да ги ям.

Аз ги хапвам с кисело мляко (накисват се 10-15 минутки в него). Просто идея.

казано от junkhead на 16.12.09, 20:03:

мога да пробвам да ги сложа само тях и да ги направя на трици...

Директно си купи фини овесени ядки. Триците са нещо различно от смлените ядки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.12.09 20:11.

16.12.09
20:22

Аз ще си смеля овесените ядки.Изобщо не ми харесват и няма как да ги ям :) Трябва да измисля нещо пододящо за преди тренировка.Засега мисля да е протеин+овесени ядки.

DE

23.12.09
17:06

еми аз моя шейк ко държа по принцип в хладилник .. не знам влия  ли ?

Мнението беше редактирано от Denis22 на 23.12.09 17:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1