Nikolayo.. Нова програма, нов принцип, ново тяло!

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.12.09
18:33

И аз ги обичам единствено с кисело мляко.Даже са много вкусни така.Може и вътре в тях да нарежеш половин банан - става много много вкусно,идеална закуска.

ПС: Межу другото днес открих “топлата вода”. Овесените ядки с кисело мляко направо са си вкусни хаха, докато с прясно едва ги изяждам и то на сила, дори някога с вода преглъщах!

И аз така или с вода или с кисело мляко.С прясно не ги харесвам

23.12.09
18:50

Купи си мюсли от Билата на Клевер килото е 4 лева,вътре има овес и фъстъци,белени семки,сушени плодове и др. и е супер вкусно.И аз преди се мъчех с чисти овесени ядки,но от както почнах мюслито ми е едно от любимите храни.

Мнението беше редактирано от Judo на 23.12.09 18:50.

23.12.09
18:54

казано от gigitas на 23.12.09, 18:50:

Купи си мюсли от Билата на Клевер килото е 4 лева,вътре има овес и фъстъци,белени семки,сушени плодове и др. и е супер вкусно.И аз преди се мъчех с чисти овесени ядки,но от както почнах мюслито ми е едно от любимите храни.

Точно такова ям от 2 месеца и съм супер доволен. Даже имаше промоция на 3 и нещо килото.

23.12.09
19:07

Знам, че толкова някъде се пада.. и наистина ще са добри, но все пак с 1 кг. колко време ще изкарам? Че така като чуя 4 лв. е по-различно от колкото 1.60 за тези, които взимам аз. Вярно, че са само овесени ядки и са половин кг, ама...

Иначе и в “Метро”, където бачкам, има доста разновидности ;)

23.12.09
19:10

Повечето са скъпи над 5,единствено на Клевер в Била и в Кауфланд имаше някаква фирма които са по евтини и са около 3.50-4лв.Иначе за колко ще ти стигне зависи колко ядеш,аз примерно хапвам по 100гр. за закуска,моята приятелка и тя се изучи и тя почна по една 100янка преди работа.Дали ще дадеш 3.20 за кило чист овес или 4лв за мюсли ти си направи сметка дали си заслужава

Мнението беше редактирано от Judo на 23.12.09 19:11.

23.12.09
19:29

В Кауфланд има едни овесени ядки “SORTE” .Доста са добри като качество,2.50 е един кг.Същата фирма има и мюсли,то също е много вкусно и е на същата цена ако не се лъжа.

23.12.09
21:02

казано от gigitas на 23.12.09, 19:10:

Повечето са скъпи над 5,единствено на Клевер в Била и в Кауфланд имаше някаква фирма които са по евтини и са около 3.50-4лв.Иначе за колко ще ти стигне зависи колко ядеш,аз примерно хапвам по 100гр. за закуска,моята приятелка и тя се изучи и тя почна по една 100янка преди работа.Дали ще дадеш 3.20 за кило чист овес или 4лв за мюсли ти си направи сметка дали си заслужава

Всъщност си доста прав ;)

казано от vortex на 23.12.09, 19:29:

В Кауфланд има едни овесени ядки “SORTE” .Доста са добри като качество,2.50 е един кг.Същата фирма има и мюсли,то също е много вкусно и е на същата цена ако не се лъжа.

И тази оферта ми се струва добра.

Ще го обмисля, след като свършат тези ядки ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 23.12.09 21:02.

23.12.09
21:06

Брат, не знам как ще купуваш някой ден кола или къща :-)

Мнението беше редактирано от inspect на 23.12.09 21:06.

23.12.09
21:07

казано от inspect на 23.12.09, 21:06:

Нали другата година започвам да уча, после ставам бизнес шеф и ще съм си пич (хубаво е да си вярвам) хахаха :)

След това (живот и здраве) се връщам в Италия ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 23.12.09 21:17.

23.12.09
21:15

Храна - 23 Декември 2009

Ставане в 16:00

1. 16:00 - сърми, 2 филии хляб, ябълка
2. 18:00 - овесени ядки с 1 кис. мляко, 1 банан
3. 20:00 - пилешко месо със зеле, 2 филии хляб
4. 22:30 - 6 яйца бъркани с 1/2 кис. мляко, 2 филии хляб
5. 01:30 - пилешко месо със зеле, 2 филии хляб
6. 03:00 - 1 лъжица мед, 1/2 кис. мляко, ябълка

Лягане в 03:00

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 24.12.09 00:53.

23.12.09
21:25

казано от Nikolayo на 23.12.09, 21:07:

казано от inspect на 23.12.09, 21:06:

Нали другата година започвам да уча, после ставам бизнес шеф и ще съм си пич (хубаво е да си вярвам) хахаха :)

След това (живот и здраве) се връщам в Италия ;)

Имах предвид, че голямо главоблъскане му удряш за едни овесени ядки :-)  Иначе за другото нещо ти желая да си упорит в  преследването на целите и успех!

Каква е тая мания по разни мюслита,пффф всякакви глупости ръгат вътре,че някои имат и захари. Това  е както при гейнера според мен,по-добре един протеин и си купи глюкоза/декстроза отделно и кеф ти протеин/кеф ти гейнер.Тука същата работа купи си 1 кило овес 150-200гр стафиди и други сушени глупости и ядки и си гласи,както на теб ти харесва,кеф ти мюсли,кеф ти овес и знаеш,че няма захар и разни корфлейксови боклуци вътре.

23.12.09
23:16

Доста дълго време обмислям как да променя сплита! Новия не ми харесва, а и предния не толкова... По принцип не слушам хората, но те казват че напредвам в гръб и гърди, а в ръце изоставам и аз си го виждам, че наистина е така.
Така в момента сплита според мен не е добър -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40259/P375/ Тук най-отдолу се вижда за какво става на въпрос.
Щом искам да напредвам в ръцете, мисля че трябва да са като първи ден и по 2 упражнения (не повече).
Задно рамо да е с гръб, а предно и средно с крака.
Като цяло... нещо от сорта:

Вариант 1:
1 ден - трицепс (2 упражнения), бицепс (2 упражнения) и предмишница (1 упражнение)
2 ден - почивка
3 ден - гърди (4 упражнения)
4 ден - почивка
5 ден - гръб (4 упражнения), задно рамо (1 упражнение) и трапец (1 упражнение)
6 ден - почивка
7 ден - крака (4 упражнения), предно рамо (1 упражнение) и средно рамо (1 упражнение)
8 ден - почивка
и пак от начало..

Вариант 2:
1. трицепс, бицепс и предмишница
2. почивка
3. крака, предно рамо и средно рамо
4. почивка
5. гърди
6. почивка
7. гръб, задно рамо и трапец
8. почивка

Чудя се още,но изглежда втория вариант ще е по-добре, тъй като ръцете ще имат време да си почиват и възстановяват.
Добавянето на предмишница, трапец и средно рамо, а също и разделянето на предно от задно рамо, мисля, че ще се отрази доста добре.
Самата логика и последователност на втората програма ми допада повече.. ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 24.12.09 00:50.

24.12.09
07:33

Вариант 3:
1. трицепс, бицепс,средно рамо и предмишница
2. почивка
3. крака, трапец
4. почивка
5. гърди,предно рамо
6. почивка
7. гръб, задно рамо
8. почивка
Ако искаш да импровизираш пробвай така за мен лично 4 упражнения за гърди и гръб са ти в повече намали ги на 3 .
Също можеш да си направиш програмата на два различни цикъла т.е. едната седмица правиш едни упражнения следващата седмица ги сменяш с други може да не ги сменяш всичките, но поне едно трябва да е различно.

24.12.09
08:01

Мисля,че логиката ръцете щом изостават да са в първи ден малко куца,това е за хора които не работят на смяни и ходят редовно.В твоя случай след някой друг ден всичко се обърква и не се знае коя група ще се пада след почивка и коя не(поне при мен е така пълен мармалад)Мисля,че вариант 2 е по удачен.И мисля,че по 2 упражнения са малко за ръце поне по 3(мое лично наблюдение)Ако искаш мога да ти предложа една програмка за ръце която при  мен и моите приятели дейсва.

Мнението беше редактирано от Judo на 24.12.09 08:07.

24.12.09
10:13

казано от IronFreak на 23.12.09, 21:49:

Каква е тая мания по разни мюслита,пффф всякакви глупости ръгат вътре,че някои имат и захари. Това  е както при гейнера според мен,по-добре един протеин и си купи глюкоза/декстроза отделно и кеф ти протеин/кеф ти гейнер.Тука същата работа купи си 1 кило овес 150-200гр стафиди и други сушени глупости и ядки и си гласи,както на теб ти харесва,кеф ти мюсли,кеф ти овес и знаеш,че няма захар и разни корфлейксови боклуци вътре.

Че какво лошо има в захарта и корнфлейкса,все пак не сме маниаци на тема хранене и диети,нито на състезателно ниво,че да се вживяваме и претесняваме толкова много.Повече в този форум се стараят да се хранят що годе правилно,доколко могат,но като гледам болшинството си позволява да си угоди с вафли,кексове,солети,желета,пасти,шоколади и мазнотий включително и аз и не виждам нищо лошо в това стига да е в нормални количества.И преди съм го казавал-живота не е само фитнес,а фитнеса е малка част от нашия живот.А и не всеки има време да бърка разни смеси. :)

24.12.09
10:15

Че какво лошо има в захарта и корнфлейкса,все пак не сме маниаци на тема хранене и диети,нито на състезателно ниво,че да се вживяваме и претесняваме толкова много.Повече в този форум се стараят да се хранят що годе правилно,доколко могат,но като гледам болшинството си позволява да си угоди с вафли,кексове,солети,желета,пасти,шоколади и мазнотий включително и аз и не виждам нищо лошо в това стига да е в нормални количества.И преди съм го казавал-живота не е само фитнес,а фитнеса е малка част от нашия живот.А и не всеки има време да бърка разни смеси. :)

Подрепям с 2 ръце. Вманиачаването не води до нищо хубаво.

24.12.09
10:30

Не знам, ама аз никога няма да си купя мюсли, колегата IronFreak го е обяснил защо. Преди и аз си ядох от това на Клевер и честно да ви кажа след като приключвах с него вече ми се повдигаше, направо ми накъртваше от сладост. Пълно е със слънчоглед и с някакви бели кръгчета, които са супер сладки и мазни.

24.12.09
10:31

Въпрос на вкус,някой предпочитат да им е сладко,други не!

казано от korpusito на 24.12.09, 10:15:

Подрепям с 2 ръце. Вманиачаването не води до нищо хубаво

.

Да избягваш захарта съвсем не е маниащина,особено ако искаш хубаво тяло и не си абсолютен ектоморф.
А тъпченето с захар  до хубаво ли води... ?

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.12.09 10:33.

24.12.09
10:39

Някъде да съм писал,че трябва да се тъпчеш?Казах,че всеки може да си позволи всичко стига да е в нормални количества,и не трява да се ограничаваме след като няма да излизаме на състезание.А относно хубавото тяло тука темата е много обща под”хубаво” всеки има различно виждане.Ето пример,аз си похапвам от всичко и за мен имам хубаво тяло. :coolsmile:  %-P

Мнението беше редактирано от Judo на 24.12.09 10:40.

24.12.09
11:56

казано от IronFreak на 24.12.09, 10:32:

казано от korpusito на 24.12.09, 10:15:

Подрепям с 2 ръце. Вманиачаването не води до нищо хубаво

.

Да избягваш захарта съвсем не е маниащина,особено ако искаш хубаво тяло и не си абсолютен ектоморф.
А тъпченето с захар  до хубаво ли води... ?

В Клевър мюслито НЯМА захар, освен тази от изсушените плодове. И да има, няма да е в количество, което да попречи на развитието ти ;)

24.12.09
12:45

Вие пък за тези мюсли и ядки ще се изтрепете хаха :)

WESTA @ Удачен вариант е и твоя. Харесва ми, понеже краката ще са си в отделен ден. Само не знам дали е добре средно рамо с ръцете. Обмислям и ще пиша какво съм решил ;)

gigitas @ Ами аз до сега правих по 3 упражнения и никакъв напредък в ръцете. Мисля, че за моя стаж по 2 ще са достатъчни, поне от както започнах да правя толкова, се чувствам по-добре.
Иначе си прав за това, че ще стане доста разбъркано и не мога да преценя примерно кой ден във фитнеса ще ми е след почивка от работата.
Все пак ако искаш може да споделиш каква е тази програма за ръце, която имаш предвид, само дано не е в суперсерии ;)

Благодаря ви ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 24.12.09 12:59.

24.12.09
13:06

То не е само до броя повторение. Зависи какви упражнения правиш, с какви работни тежести, техниката добра ли ти е и т.н

24.12.09
13:34

казано от korpusito на 24.12.09, 13:06:

То не е само до броя повторение. Зависи какви упражнения правиш, с какви работни тежести, техниката добра ли ти е и т.н

Предпочитам техниката да е на първо място, тоест - не е важно дали са много килата, а дали правилно се изпълнява дадено упражнение ;)

24.12.09
14:23

Значи утре правя крака, след което почивам и започвам от начало по новата програма.. Благодарности към Pandiz, WESTA, Витан, Oranje, gigitas и korpusito, както и на всички останали ;)

1. трицепс, бицепс, средно рамо и предмишница
2. почивка
3. крака
4. почивка
5. гърди, предно рамо
6. почивка
7. гръб, задно рамо
8. почивка

Като заговорихме за крака, винаги съм се чудел дали е нормално в горната част стегнато да ми е 61 см., а в долната (малко над квадрицепса) - 41 см.  Въобще дали е нормално да има 20 см. разлика!
Правя сиси-клек но не толкова сериозно. Ще го правя с крака винаги и се надявам да ми се увеличи там бедрото!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 24.12.09 14:33.

24.12.09
14:27

1.разгъване на скрипец с V ръкохватка-4х10/12
2.скотово сгъване-4х8/10
3.френска преса-4х8/10
4.сгъване с дъмбели-4х8/10
5.разгъване над глава с дъмбели-3х10/12
6.концентрирано сгъване-3х10/12

Като всяка трета тренировка суперсерий 1и2,3и4,5и6.При мен подейства,няколко приятели е пробваха и остана доволни,надявам се ако я изпробваш и при теб да даде резултат

Мнението беше редактирано от Judo на 24.12.09 14:30.

24.12.09
14:40

казано от gigitas на 24.12.09, 14:27:

1.разгъване на скрипец с V ръкохватка-4х10/12
2.скотово сгъване-4х8/10
3.френска преса-4х8/10
4.сгъване с дъмбели-4х8/10
5.разгъване над глава с дъмбели-3х10/12
6.концентрирано сгъване-3х10/12

Като всяка трета тренировка суперсерий 1и2,3и4,5и6.При мен подейства,няколко приятели е пробваха и остана доволни,надявам се ако я изпробваш и при теб да даде резултат

Лег с тесен хват - 4 х 8
Кофички на пейка + утежнение - 3 х 10
Горен скрипец с надхват/подхват - 2 х 10
Бицепсово с тесен хват на EZ лост - 4 х 8
Чукови сгъвания или кръстосано чуково - 3 х 10
Предмишнично сгъване - 2 х 15
Предмишнично разгъване - 2 х 15
Или скролер вместо двете - концентрирано въртене до горе и обратно 2 пъти.

Това е златото при мен. 20 серии = 45 мин тренировка. Повече от това няма нужда просто.

24.12.09
15:19

казано от Nikolayo на 24.12.09, 14:23:

Значи утре правя крака, след което почивам и започвам от начало по новата програма.. Благодарности към Pandiz, WESTA, Витан, Oranje, gigitas и korpusito, както и на всички останали ;)

Като заговорихме за крака, винаги съм се чудел дали е нормално в горната част стегнато да ми е 61 см., а в долната (малко над квадрицепса) - 41 см.  Въобще дали е нормално да има 20 см. разлика!
Правя сиси-клек но не толкова сериозно. Ще го правя с крака винаги и се надявам да ми се увеличи там бедрото!

Нормално е мойта сега си я мерих горе 70 долу 57 зависи колко са ти развити краката колко мазно има и така не се вглеждай чак в такива неща излишно е.

24.12.09
16:31

gigitas & Pandiz @ Ще обмисля как да бъде, но и 2-та варианта не ми допадат. Имам предвид, че ако са повече от 2 упражнения ще претренирам (както до сега правех..). Единствено за трицепс може да са 3, понеже е по-голям мускул. Ще го реша в последствие. Благодаря ви ;)

1 - лег с тесен хват, 2 - с въже, 3 - френско (може и без 3), 4 - бицепсово с крива, 5 - чуково и вече 6 и 7 съответно средно рамо и предмишница в този първи ден от сплита.

WESTA @ Значи е нормално. Ами да не се вглеждам, ама като не ми харесва няма как.. Ще се оправи предполагам, с времето ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 24.12.09 16:35.

24.12.09
16:45

А защо не оставиш ръцете за 3-4 седмици да починат. При мене за това време без да ги пипам дръпнаха с над сантиметър.
Другия вариант е да ги трнираш през 10тина дни. 2 упразжнения за бицепс и 3 за трицепс, като им разменяш местата през тренировка.
Това е за мене перфектния вариант за ръце. Просто костите и мускулите са ми дълги.
Експриметирай и ще разбереш кое е ефективно за тебе. Не мене ми трябваха 8 месеца.

24.12.09
18:31

казано от Nikolayo на 24.12.09, 14:23:

...винаги съм се чудел дали е нормално в горната част стегнато да ми е 61 см., а в долната (малко над квадрицепса) - 41 см.  Въобще дали е нормално да има 20 см. разлика!

натрупал си много мазнини по бедрата и корема.И това е причината за тая голяма разлика.Мазното се лепи точно там :). С метър и калкулатор може да се пресметне личното тегло (+,-1кг) по измерената обиколка на бедрата.Много трудно ще изчистиш оттам. :)

24.12.09
18:39

ти му прегледа бедрата и установи че е качил мазно ли?или просто говориш наизуст ?
моето мнение е,че е нормално-горе имаш повече мускули и ако аддукторът ти е силно развит разликата е нормална.моите крака са подобни на размери и разликата е същата ;)

25.12.09
10:52

казано от Ivan Boichev на 24.12.09, 16:45:

А защо не оставиш ръцете за 3-4 седмици да починат. При мене за това време без да ги пипам дръпнаха с над сантиметър.
Другия вариант е да ги трнираш през 10тина дни. 2 упразжнения за бицепс и 3 за трицепс, като им разменяш местата през тренировка.
Това е за мене перфектния вариант за ръце. Просто костите и мускулите са ми дълги.
Експриметирай и ще разбереш кое е ефективно за тебе. Не мене ми трябваха 8 месеца.

Добре. Ще направя последно други ден ръце и след това ще им дам почивка 3 седмици!

казано от Миро на 24.12.09, 18:31:

натрупал си много мазнини по бедрата и корема.И това е причината за тая голяма разлика.Мазното се лепи точно там :). С метър и калкулатор може да се пресметне личното тегло (+,-1кг) по измерената обиколка на бедрата.Много трудно ще изчистиш оттам. :)

На този пост много се смях... Как прецени, че пък съм се омазнил.
Както каза tra^la^la, нито си виждал краката ми, нито пък можеш да ги определиш така, на думи.
Имам една снимка в галерията.
Днес като ида в залата ще ги снимам пак, за да разбереш дали имам мазнини ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 25.12.09 10:53.

На мен пък ми е интересно откъде ти идват килограмите :lol:
Нямаш големи мерки, не си мазен, а тежиш 83 кг (ако не се лъжа така беше последното).

25.12.09
12:37

казано от RogerF на 25.12.09, 10:58:

На мен пък ми е интересно откъде ти идват килограмите :lol:
Нямаш големи мерки, не си мазен, а тежиш 83 кг (ако не се лъжа така беше последното).

Ами да - толкова съм. 82,8 или 83 кг.
А кое откъде идва, не мога и аз точно да ти кажа ;)
Само не разбирам защо като съм 83 кг и трябва да съм омазнен, въпреки, че съм висок 1.78…
Единственото, което е пресата ми се е замазала, но даже и това не е точно така, тъй като при стягане, си се образуват мускули. А ако трябва да съм точен не съм тренирал корема от месец някъде..

След малко ще постна мерките, в които няма много разлика де ;)

25.12.09
12:41

25 Ноември / 25 Декември

КГ: 81 кг. / 83 кг.

1. гръдна обиколка - 104 см. / 104,5 см.
2. мишница - 35,8 см / 35,9 см.
3. предмишница - 31 см / 31 см.
4. китка - 17,5 см. / 17,5 см.
5. бедро - 60,5 см. / 61 см.
6. прасец - 40 см. / 40 см.
7. талия - 88 см. / 88 см.
8. ханш - 99 см. / 99 см.
9. раменен пояс 118 см. / 121 см.

За раменен пояс и гръдна не мога да съм на 100 % сигурен, тъй като ги меря сам (нормално е). Пробвам обаче 4-5 пъти и си излизат толкова мерките, колкото съм ги написал ;)

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И МНОГО НАСТРОЕНИЕ ЗА ПРАЗНИКА!!!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 25.12.09 12:59.

25.12.09
12:43

аз пък мога да ти кажа,че изглеждаш много по-добре ,отколкото като си бил слабичък

25.12.09
12:44

казано от fanfan на 25.12.09, 12:43:

аз пък мога да ти кажа,че изглеждаш много по-добре ,отколкото като си бил слабичък

Мерси мерси. Ама то това е ясно. Аз дори никога не съм мислил обратното и не искам и да се сещам до преди 11 месеца, когато бях 61 кг. ;)

Иначе оттук нататък започват истинските тренировки!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 25.12.09 12:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1