Брои ли се за закуска кафе с мляко и портокалов сок

24.12.09
12:27

Както знаем закуската е много важна. Освен това са важни честите хранения в малки количества. Въпросът е какво количество и какъв вид храна се броят за хранене. Конкретно голяма чаша мляко с кафе и чаша портокалов сок закуска ли са или не, при положение че в това меню се съдържат и трите вида хранителни вещества - въглехидрати, мазнини и белтъци.
Лично аз сутрин не мога да функционирам без да пия кафе. След него обаче апетитът ми изчезва за поне 1-2 часа напред и ако трябва да ям ще е насилване.

GO

24.12.09
12:35

Не .

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 24.12.09 12:35.

Не!
Ти сама казваш,че закуската е най-важното хранене за деня.Съдейки по закуската си представям каква е вечерята,вероятно треволяци разни.Хубава закуска,като за теб би изглеждала така:2-3 яйца+50гр овес в малко мляко и кафето пак си го пий няма проблем

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.12.09 13:00.

24.12.09
13:03

казано от IronFreak на 24.12.09, 12:58:

Не!
Ти сама казваш,че закуската е най-важното хранене за деня.Съдейки по закуската си представям каква е вечерята,вероятно треволяци разни.Хубава закуска,като за теб би изглеждала така:2-3 яйца+50гр овес в малко мляко и кафето пак си го пий няма проблем

x2

ЛР

24.12.09
15:46

пий кафето след храна :)

казано от IronFreak на 24.12.09, 12:58:

Не!

Овесът не е най-добрият избор за закуска :) 1-во зърнените храни могат да бъдат усвоявани напълно само от птиците, пример е това, че говедата и прасетата се угояват ( разбирай на мазно ) със зърно, щом една тревопасна крава не може да усвоява тази храна, какво остава за нас :) 

2-ро за да се увеличи донякъде усвояването им, трябва доста щателна обработка като киснене във вода и т.н.

3-то протеините в овеса не са качествени и са с ниска усвояемост :)

4-то има изследвания ( когато ги намеря, ще ги пусна и тук ), които показват, че над определено количество захар, прието на закуска, води до спад до 50% на имунната система за следващите 4 часа

Какво препоръчвам аз : 2-3 яйца с масло( количество по желание ) и малко зеленчук ( може и 1 филийка ( 20-30 грама мисля) черен хляб ( за този на БИО, Хармоника на Малееви е фирмата мисля, гарантирам, познавам лично жената, която произвежда пшеницата, там няма пръскано, всичко е природен продукт :) )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1