Какво бойно изкуство да тренирам?

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.02.05
18:32

Ех каратекас много каратиски филми гледаш бе приятел.Това сам ли го иэмисли или ти помогнаха някои каратеки?

БН

22.02.05
19:00

Каратека-аз от личен опит знам че номера с играта с крака-когато 2ма бойци от различен спорт се срещат,не винаги бачка-даже никога...трябва наистина да си от Шаолин за да стане брато!Знай че когато се биеш извън часа по бойно изкуство трябва да импровизираш и да му добавиш елементи от уличен бой-представи си да застанеш пред някой и да почнеш да му изиграваш няк`ва ката...ще ти сцепи гъза от бой!За т`ва ако си изправен срещу боксьор е вярно че би било по-практично да го държиш далеч от теб по някакъв начин но ако само му играеш с крака,той ще се усети и ти ще трябва спешно да измислиш друга тактика! :) Не се придържай на 100% към това което учиш в час - т`ва се прави само по време на състезанията!С`а естествено мога да греша,но поне така ми се струва...вашното като се биеш е да си НАХЪСАН и да не се паникьосваш!

22.02.05
19:16

Ми да занимавам се сас карате(ве4е 5 месеца) и тея разсуждения донякаде са прави.

22.02.05
22:49

Каратекъъъъъъс досега някога бил ли си се със боксьор :twisted:
Според мен мисля че не.Эа това се иска голям кураж.На улицата избягвай да влизаш в конфликт с боксьор -малък съвет от мен.Недей да пробваш колко са бързи опасно Е Е  :D :shock:  :shock:

23.02.05
01:09

За каратето не знам, но джудото е добър боен спорт, щото винаги се тренира в пълен контакт и е някак по-приложимо. Ако боксьора те “намери” пръв не е добре, но ако ти го добараш отива в партер и в повечето случаи оттам е студен труп, колкото и да рита и да се дърпа...

23.02.05
11:01

Лошото е когато боксьора е тренирал и борба като мен.Тогава няма утърване.

23.02.05
11:06

И бокса и кикбокса са много яки спортове и са много приложими в истински бой ама почти всичко си зависи от учителя.Аз тренирам карате при един дет ни учи точно на стриит фаит.Не е съвсем официално и затва няма коплани и т.н.Супер много бой по круша,физическа подготовка  и т.н.Абе точно как да се биеш на улицата ни учи пича.Той е каратист ама е бил толкова много хора между които и един тренор по кикбокс :)

23.02.05
15:38

White^Nigger прав си.Наистина зависи дали ще попаднеш на добьр у4ител.Ми тои вьв БГ май4е има и школа по “Ули4ен бой”.White^Nigger кажи ми кви физ.тренировки праите!!!

24.02.05
15:05

Ами супер много лицеви опори,кор. преси,клякания и разни такива упражнения със собств. тежест.Много са за изброяване-само за корем имаме 3-4 вида.Освен тва почти всяка втора тренировка се състои само от блъскане по боксов чувал и по лапи с различни комбинации,без упражняване на никаква техника.А пък една тренировка е 2,5-3 часа.

karatekas,ти какъв стил карате тренираш?

24.02.05
21:01

White^Nigger аз тренирам киокушин!

26.02.05
18:49

Еми аз бих ти препорачал Аикидо.Много е гот.Аз не сам силен и як и точно за това избрах аикидо,за този спорт не ти трябва сила.Можеш да си ходиш на фитнес когато имаш тренировки,защтото при акидото не се набляга на физ натоварване(коремни преси,лиц опори,подскоци и т.н.)Изобщо мене много ме кефи Аикидото.Сам избери всички,бойни изкуства са хубави и си реши кое ще  е най-подходящо за тебе. :lol:

27.02.05
01:16

[quote author=“White^Nigger”]И бокса и кикбокса са много яки спортове и са много приложими в истински бой ама почти всичко си зависи от учителя.Аз тренирам карате при един дет ни учи точно на стриит фаит.Не е съвсем официално и затва няма коплани и т.н.Супер много бой по круша,физическа подготовка  и т.н.Абе точно как да се биеш на улицата ни учи пича.Той е каратист ама е бил толкова много хора между които и един тренор по кикбокс :)

Спаринги не правите ли? Трудно е да си координираш движенията и да се научиш да се пазиш добре и да следиш противника без спаринги.

[quote author=“Dakata_sax”]Лошото е когато боксьора е тренирал и борба като мен.Тогава няма утърване.

Е да ако е универсален боец тоя насреща ти (и ако е добър) няма да е лесно утърването.

27.02.05
12:38

Спаринги не правите ли? Трудно е да си координираш движенията и да се научиш да се пазиш добре и да следиш противника без спаринги.

И спаринги прайм ама в нормалните тренировки.Само че сме без ръкавици.Сичко е на фул контакт и само дето не се удряме силно с ръце в главата.

БН

27.02.05
18:46

Макар и да не е това темата  :oops: исках да питам...вярно ли е че когато блъскаш по круша-това ти топи мускулите?Благодаря предварително! :wink:

^K

28.02.05
11:26

[quote author=”България над всичко!”]Макар и да не е това темата  :oops: исках да питам...вярно ли е че когато блъскаш по круша-това ти топи мускулите?Благодаря предварително! :wink:[/quot

верно казваш :)

28.02.05
16:37

Глей ся, меже6 по всяко време да дойдеш да тренира6(или да наблюдаваш тренировка ) по Те Кион, стилът е твърд, агресивен, и ефективен, използват се малко на брой ефективни ритници, 5 удара с ръце, което позволява да се наблегне на отработването на техниката и усъвършенстването и, а не на заучаването на безброй безполезни комбинации(кати) или учене на 20 ритника и нито един ефективно усвоен. Използваме уреди като въже за скачане(по оригинална корейска методология), ако си про4ел постинга на taekkyon_fan ще знаеш, че ни преподава посветен майстор. Играят се спаринги, без протектори с контролирана сила на ударите и само маркиране на ритниците в главата, тъй като тяхното правилно изпълнение предполага те да бъдат нанесени в слепоо4ието или челюстта с възглавничките на краката, което би било опасно при истински фул контакт. Иначе Кик бокса е добър спорт, става за уличен бой (за разлика от айкидо :) . Ако някой иска да дойде, може да направи пробна тренировка безплатно:П

AR

28.02.05
18:54

Истината е ако искате да се научите да се биете на улицата тренирайте бокс,защото за да приложиш наученото от каратето се иска много повече треининг!Но станеш ли добър нямаш спиране.
Аз преди години тренирах кик бокс и треньора го даваше яко хадркор само с ръкавици без никакви защитни каски или кори за краката.Тогава като цяло ни учеше как да се оправяме на улицата.А аз като по висок му бях любимец и най много ме изтезаваше да тренирам за което съм му благодарен сега....както се казва легендата продължава само че вече тренирам бокс.

X_

28.02.05
20:37

ще взема да дам и моята рецепта :D бокс+джудо/самбо+киокошин

02.03.05
01:02

[quote author=“x_man”]ще взема да дам и моята рецепта :D бокс+джудо/самбо+киокошин

Много е вярна твоята рецепта! Комбинации от пълноконтактни стилове поркиващи много елементи на уличния бой!

[quote author=”^KickBoxer^”][quote author=”България над всичко!”]Макар и да не е това темата  :oops: исках да питам...вярно ли е че когато блъскаш по круша-това ти топи мускулите?Благодаря предварително! :wink:[/quot

верно казваш :)

Що бе аз блъскам по боксовия чувал за сила и нямам такъв ефект. Може би ако работиш често на ония “бързите” круши тогава се топи по-сериозно. Аз правя къси серии и не го докарвам много аеробно, може би за това.

06.03.05
22:07

Аз те саветвам почваи kick box(thai box) или самбо ако си намериш каде да тренираш тва са спортовете за мен

X_

07.03.05
22:26

пичове давам съвет от опита,който имам...
90%от битките продължават на земята,така че  бокс+борба/джудо/самбо :wink:

07.03.05
23:50

TaeKwan-Do, не оспях да прочета всички мнения може да се повторя с някой, но TaeKwan-Do въпреки че аз съм възпитаник на Сабоним Краси и Сахоним Ким от клуб ABC на стадион васил левски, ще препоръчам ЛЕВСКИ ЕЙНДЖЪЛС на Герена при Сабоним Сашо там групата за начинаещи е по добра!!!ако някой се интересува да ми прати ЛС с радост ще му отговоря!!!

A аз подкрепям с 2 ръце самбото!!!

08.03.05
15:10

само кик бокс и кат с кик бокса и зала отидеш ставаш машина за убиване

08.03.05
20:46

haha hahaha мноо ме кефи като некомпетентни:) хора се обаждат

^K

08.03.05
21:42

[quote author=“king_pin”]haha hahaha мноо ме кефи като некомпетентни:) хора се обаждат

Ам пич кво моа ти кажа по-смешно и неприложимо от тва боино искуство нема. Скачате с двата крака на пред некви луди техники с крака дето са абсолиутно неприложими в уличен бои. Само два удара с раце и сичко друго само скачане и вартене.Едиствената му реална стоиност като боен спорт е в комбинация с кик-бокс. Само по себе си говори и факта че Taekwan-do e роден едва преди стотина години и от тогава насам няма никаква еволиуция в техниките.

11.03.05
03:49

KickBoxer е ти направо ме разби простоооо нечовек абе ти таекуондист виждал ли си бе е това просто ме уби, какви въртенета бе ти(да вярно за 2ри дан имаше обезвреждане на 2ма противника с завързани ръце на изпита) това е възможно наи опростеното или поне първите 8гупа (това са коланите щот виждам че си непросветен):), естествено че има и някой по измислени удари, но много ясно, че те са за красота в всеки спорт има такива на улицата би ли използвал Маваши гери да речем с кой панталон ше си дигнеш така крака:) единственото което и според мен е тъпо са Тълйовете(формите), но се пак щом са ги измислили начи има за какво.TaeKwan-DO e най-бързо развиващото се бойно изкуство се пак!!!

ПС. Е това че съм препоръчал TaeKwan-DO не означава, че ми е любимо ако го харесвах все още щях да го тренирам, :)  но за начало е много добро, а най добрият за мен боен спорт е Muay-Thai в бг има само 2-3ма истински трениори г-н Златомир Велчев, г-н Николай Скипаринов и Иван Рангелов ама те са в ВАРНА :)

БН

12.03.05
11:59

King_pin брато тотално те подкрепямпо въпроса на Таекуон-дото! :D и аз го тренирам от около 5 години и от една-две го комбинирам с фитнес!Просто мамата си джаса :twisted:  !Вярно е че не всички удари са лесно прилагаеми но това се отнася за начинаещите,ако си по-напреднал...си направо ``Menschmaschine``(човешка машина-на немски)!

20.03.05
15:18

Стига с тия машини, чудеса...
Няма лошо изкуство, има лоши майстори...

20.03.05
15:52

^KickBoxer^ кви са тея мащини за убиване :shock:  я пребий някой та после да ти скочат петима. по-добре си намерете приятелка и изразходвайте енергията си по нея

а ако искаш да тренираш даден спорт просто за да си вьв форма и за тонус никога не е кьсно според мен

21.03.05
03:44

Прав си когато имах гадзе вообще не ми се биеше!!!Но ето сега нямам гадже и пак не се бия - купих си пистолет:)

^K

21.03.05
09:48

става[quote author=“liebeskummer”]^KickBoxer^ кви са тея мащини за убиване :shock:  я пребий някой та после да ти скочат петима. по-добре си намерете приятелка и изразходвайте енергията си по нея

а ако искаш да тренираш даден спорт просто за да си вьв форма и за тонус никога не е кьсно според мен

xaxaxaxaxa :D ставаш смешен с такива исказвания така че ако нямаш какво да кажеш по-добре си замалчи че да не се излагаш

JI

21.03.05
22:32

Абе тука яко на бой я ударихте .... :)))) нз аз не се бия щото не познавам така наречени “газари” и не искам след кат смачкам някое лаиненце 50кг на мойта възраст с джиесем за 500 лева и мара в десния джоб да извика 5 човека и мене да натупат .... няма кирия .....

22.03.05
03:53

//off
Мен пък много ме е страх да не направя на накой без да искам нещо по сериозно да трябва да го лежа после,!!!
//off

22.03.05
11:22

[quote author=“king_pin”]//off
Мен пък много ме е страх да не направя на накой без да искам нещо по сериозно да трябва да го лежа после,!!!
//off

като не искаш да лежиш защо си си купил пистолет :) ?!? и не казваи за самозащита щото сигурно с тоя не даи си боже дето ще се гърмите и тои ще ти изкара нещо такова и после и тои ще обяснява  при самозащита  беше...  изобщо тенденцията в България е под 20 години с пистолет над 20 с два на 30 вече и аз незнам с кво  калашник или  гранатомет...  :twisted: 
а на всички дето толкова обичат насилието ги питам що не отидете примерно в  ирак  да избивате комплекси :) ? то и без тва немогат хората да запалнят следващиа батальон има да си гърмите и да  гърмят по вас изобщо ще сте като едно голямо щастливо семеиство! наи кофти е обаче чекуража ви се изчерпва горе-долу с това да гърмите по бездомните кучета и котки ....

23.03.05
00:02

Абсолютно си прав  x_3_mar, но аз имам предвид да нараня някой като му скоча на бой а не...!!!

ПС.Все пак съм или по-точно скоро ще съм полицай трябва ми оръжие!!!:):)

28.03.05
12:10

манете ги тия кикбокс и бокс
най-ценното място е главата,а от тях от толкоз удари и тресения след време ти се уврежда мозъка
истината на боя е в яките крака в главата
това е според мен 8)

^K

28.03.05
16:21

[quote author=“xtasss”]манете ги тия кикбокс и бокс
най-ценното място е главата,а от тях от толкоз удари и тресения след време ти се уврежда мозъка
истината на боя е в яките крака в главата
това е според мен 8)

батка много си прав за тва и се дължи на умирането на мозъчни клетки след удар в главата но ако става дума такава загуба на мозачни клетки (и то в много по-голямо количество) се наблиудава и при консумацията на алкохол пук и за да “оглупееш” от кик-бокс ти трябва много бои да изядеш а тва става след години сериозно трениране и бои.

29.03.05
03:53

Нали знаеш че докато си правиш максимума на лежанката ако не дишаш правилно ти умират повече клетки от колкото таисн някога е имал!!!

31.03.05
01:59

ами не-не знам :roll:
малко пресилваш-НАЛИ? :D

31.03.05
19:27

Ако искаш да сриташ задника на някои който се занимава с карате, джудо, кик-бокс, айкидо, таекуондо, борба, самбо и др. - започни на тренираш 
Wing Tsun  (  www.wingtsun-bg.com
Знам , че звучи много надменно, но този стил от Kung-Fu, е създаден имено да се противопоставя на всички останали ... освен това не е спорт, а чиста самоотбрана.Не е красиво за гледане, но е много ефективно. Няма нищо забранено във Wing Tsun , защото идеята е да “неутрализираш” противника с минимални усилия и максимални поражения. Идеята е да не се пристъпва веднага до “бой”, но също така ние не чакаме 1-вия удър. Удряме, после питаме дали наистина си искал да кажеш нещо с израз от рода “Седнал си ми на мястото”  :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1