28.12.09
08:56
Доста често задаван въпрос ?
Примерно макарониете, ориза,боба,месото,рибата,овесените ядки всички те се измерват в сухо състояние нали ???
Ако е така защо ?
28.12.09
10:15
#1
След обработка /Варене, Печене и т.н./, променят грамажа си, и е трудно тогава да се дават оценки на храните.
казано от BodyArt Консултант на 28.12.09, 10:15:
След обработка /Варене, Печене и т.н./, променят грамажа си, и е трудно тогава да се дават оценки на храните.
Е добре де бобовите храни ,овеса , спагетите ,ориза се мерят в сухо/сурово състояние защото после набъбват от/заради водата ,а месото би трябвало да се мери в готово състояние защото по принцип се тумблира(пилешкото месо) и при топлинна обработка се изпарява аз така си го обяснявам :) . Ако може някои да ми разясни за месото как да го меря в сурово или готово състояние (аз до сега все съм го мерил в готово и от ~200 гр. сурово става ~140 готово ,повечето от изгубеното количество е вода )
казано от k1r1I на 28.12.09, 10:44:
казано от BodyArt Консултант на 28.12.09, 10:15:
След обработка /Варене, Печене и т.н./, променят грамажа си, и е трудно тогава да се дават оценки на храните.
Е добре де бобовите храни ,овеса , спагетите ,ориза се мерят в сухо/сурово състояние защото после набъбват от/заради водата ,а месото би трябвало да се мери в готово състояние защото по принцип се тумблира(пилешкото месо) и при топлинна обработка се изпарява аз така си го обяснявам :) . Ако може някои да ми разясни за месото как да го меря в сурово или готово състояние (аз до сега все съм го мерил в готово и от ~200 гр. сурово става ~140 готово ,повечето от изгубеното количество е вода )
Точно това се питах и аз и мерси за изчепателния отговор на HealthStone консултант.
Мнението беше редактирано от Julius на 28.12.09 15:27.