28.12.09
13:14
Как да разберем за сиренето и кашкавала че се нискомаслени?
Нискомаслени ли са растителните продукти?
И кои нискомаслени прозводители на кашкавал и сирене знаете ?
Защо ти е да са нискомаслени? Свежо сирене, извара. Купувай си на качествени марки, защото не всички са истински.
казано от Giovane на 28.12.09, 14:03:
Защо ти е да са нискомаслени? Свежо сирене, извара. Купувай си на качествени марки, защото не всички са истински.
Моляте препоръчай ми някои и за млеката ако може ?
Ами примерно виж:
Сирене - Маджаров, Пършевица, Филипополис
Кисело мляко - Бор Чвор 3,6%
Прясно мляко - домашно
Кашкавал - като сиренето
Това са високомаслени продукти, но не знам защо се плашиш от мазнините в тях, които са полезни и са необходими.
казано от Giovane на 28.12.09, 18:28:
Ами примерно виж:
Сирене - Маджаров, Пършевица, Филипополис
Кисело мляко - Бор Чвор 3,6%
Прясно мляко - домашно
Кашкавал - като сиренето
Това са високомаслени продукти, но не знам защо се плашиш от мазнините в тях, които са полезни и са необходими.
А по кое време има риск от омазняване или въобще няма такъв ?
И ако пия по едно бор чвор кисело мляко преди лягане вместо извара или яйца не е проблем няма да се омазня ?
Може ли да ми напишеш какви са + и - от използването на пълномаслени продукти?
Мнението беше редактирано от Julius на 28.12.09 19:13.
Ами плюсовете са следните:
- повече истинско мляко
- по- добър вкус
- важни мазнини
Минусите са:
- че некомпетентните като видят 3,6% си казват, че е мнооого мазно и ще надебелеят, а то всъщност 1 кисело мляко 3,6% има 8гр мазнини повече от едно нормално 1,5% кисело мляко, които са нищожно количество, в един бонбон освен 10+ гр захар има 9-10гр мазнини и то наситени растителни, така че не знам от какво се опасяваш.
Няма да се омазниш споко, вечерта като ядеш извара с орехи вкарваш от 50гр орехи 35гр мазнини, сравни ги с разликата м/у общия грамаж на мазнините на киселите млека, за които писах горе. Като качваш с ВВД си сложи 50-80гр мазнини, които се набавят от това, масло, ядки, зехтин, а не от бонбони, сладки и такива боклуци с растителни мазнини.